Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

Re: Słuchawki kupuję..

05-09-2011, 20:50

O, dzięki, to mam kolejny punkt najbliższej wycieczki po Wawie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

05-09-2011, 21:05

Morph pisze:Nie mieszaj ludziom we łbie, HD201 to gówno niemiłosierne.
bo?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

05-09-2011, 21:09

Bo nie mają góry, bo brzmią jak spod kołdry, bo bas im się rozchodzi, bo mnie denerwują, bo nie ma w zestawie rudej dupki z zielonymi oczami...
Give birth to something dead
Give birth to something old
mizaack
świeżak

31-10-2011, 12:15

witam,
podobnie jak wszyscy stanąłem przed ciężkim wyborem zakupu słuchawek... cierpliwie i dokładnie przeczytałem 41 stron rad, porad i dyskusji jednak nie znalazłem ani jednej opinii na temat słuchawek o których ostatnio sporo się mówi... a mianowicie Monster Beats by Dre
miałem przyjemność posłuchac chwile modelu Studio (cena mnie trochę przeraziła 1199pln) ale brzmią naprawdę super - maja nieco \'podrasowany\' bas ale... poszperałem na allegro i można takie dostać w granicach 700pln co już czyni je bardziej przystępnym...
teraz pytanie czy ktoś ma / miał lub mógłby powiedzie coś więcej na temat tego sprzetu ?
jeśli nie te to może jakieś inne polecane modele w kwocie do ok 600 pln.?
Ultrasone ?
Audio-Technica ?
Beyerdynamic ?

teraz do czego będę ich używał... Interesują mnie słuchawki głównie do użytku domowego, tzn siedzę sobie na kanapie a z wieży leci cięższe brzmienie, czasem muzyka klasyczna lub bardziej elektroniczna... dodam ze całkiem lubię wyeksponowane basy (bez przesady ale nadal), poza tym chciałbym mieć w końcu możliwość posłuchania winyli na fajnych słuchawkach...
okazjonalnie mogę je zabrać na spacer lub wycieczkę samolotem także stosunkowo dobre wyciszenie \'odgłosów z zewnątrz\' jest mile widziane...

jakies sugestie ???
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 12:18

mizaack pisze: jakies sugestie ???
Na pewno nie Beats :D

Dołóż parę groszy i poluj na używane Ultrasone Pro-900, albo kup sobie Beyerki DT-770.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

31-10-2011, 12:23

to jest ten sam producent co od monster cables? ;p
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 12:24

Jawohl
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2011, 12:26

hehe no to kiepsko rokuje, ciekawe jaki jest narzut cenowy ;)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 12:28

Spory, te słuchawki są IMO gorsze nawet od większości 200-300zł słuchawek. To mniej więcej ten poziom dźwięku co AKG K414P które miałeś ;).

Dla odmiany ich in-eary są rzekomo całkiem dobre.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2011, 12:32

woah, no to niezle - te akg kosztowaly ponizej 200 zl o ile pamietam.

a, btw k518 mi sie rozjebaly. tradycyjna sytuacja - z dnia na dzien, bez wyraznego powodu przestal dzialac lewy kanal. no ale chuj, gwarancja jest, jakos w tym tygodniu dowloke je do mp3store i miejmy nadzieje pozyja jeszcze troche - cholernie je polubilem (minal rok bez 3 tygodni jak je mam)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 12:35

O targecie słuchawek Beats niech świadczy jeszcze jeden z ich ostatnich modeli, sygnowany przez Biebera :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

31-10-2011, 12:36

rofl

Obrazek

must have!!11

The Bieber-endorsed model, called 'JustBeats,' will cost you a hefty $200, but they're designed in "an eye-catching matte purple finish," which, not surprisingly, just happens to be Justin's favorite color.

;d
mizaack
świeżak

31-10-2011, 12:43

Morph pisze:
mizaack pisze: jakies sugestie ???
Na pewno nie Beats :D

Dołóż parę groszy i poluj na używane Ultrasone Pro-900, albo kup sobie Beyerki DT-770.

spotkałem się juz kilka razy z tą opinią 'nie Beats' mógłbys troche rozwinąć kwestie?
tak jak mowilem mialem je na uszach i brzmią OK ale nie chce pakować 700pln lub wiecej w cos co po kilku miesiaach okaże się do dupy...

Morph, wspominaleś cos o sprowadzeniu słuchawek z US czy Pro-900 lub DT warto importować ? tzn czy cena jest tam faktycznie znacznie niższa ? Jesli tak to ebay czy jakis sklep polecasz ?

dzieki za szybka odp !!!!
mizaack
świeżak

31-10-2011, 12:44

Morph pisze:O targecie słuchawek Beats niech świadczy jeszcze jeden z ich ostatnich modeli, sygnowany przez Biebera :D

hehe.. jest jeszcze wersja Lady Gaga:
http://www.somybox.com/images/Monster%2 ... Gaga_9.jpg

ale o tym że akcja marketingowa jest szeroko zakrojona wiedzialem... nie zmienia to fakty ze słuchawki moga / mogłyby być zaje !!!
:D
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 12:45

mizaack pisze: spotkałem się juz kilka razy z tą opinią 'nie Beats' mógłbys troche rozwinąć kwestie?

tak jak mowilem mialem je na uszach i brzmią OK ale nie chce pakować 700pln lub wiecej w cos co po kilku miesiaach okaże się do dupy...
1. Co jeszcze słuchałeś w tym przedziale cenowym?
2. Czemu coś ma się okazać do dupy po paru miesiącach? Albo jest do dupy, albo nie jest ;)

Morph, wspominaleś cos o sprowadzeniu słuchawek z US czy Pro-900 lub DT warto importować ? tzn czy cena jest tam faktycznie znacznie niższa ? Jesli tak to ebay czy jakis sklep polecasz ?

dzieki za szybka odp !!!!
Polecam przede wszystkim nauczyć się korzystać z wyszukiwarki, znaleźć ceny w USA i w EU nie jest tak trudno ;)

A polecam to zdecydowanie ogłoszenia na head-fi.
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

31-10-2011, 13:02

fajny temat, ja niedawno miałem dylemat z zakupem słuchawek za około 200 zł, jeżeli ktoś szuka czegoś taniego w tych granicach cenowych, śmiało mogę polecić AKG K 514, na prawdę dobre.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-10-2011, 13:04

Jakiś czas temu zaskoczyły mnie HD 380 Pro Sennheisera. Kumpel przyniósł do porównania z Beyerami i w pierwszym momencie uśmiechnąłem się litościwie, bo generalnie za szkołą Sennheisera nie przepadam. Patrzysz z daleka i widzisz plastik fantastik, jednak po wzięciu w łapę okazuje się, że w newralgicznych punktach plastik kryje pod sobą metal. Regulacja działa ciasno, acz płynnie. Nic nie trzeszczy, nic nie skrzypi. Fajna, funkcjonalna walizeczka w zestawie, w której słuchawki można złożyć na płasko. Odczepiany, skręcany kabel. Do podróży idealne, jeśli ktoś nie toleruje obcych przedmiotów w uszach.

Dźwiękowo to zupełnie inna szkoła niż Beyery. Senki dają lepszy wgląd w nagranie, grają bliżej słuchacza. W porównaniu Beyery kreują plamisty obraz. Ten efekt jest jeszcze wyraźniejszy w konfrontacji z K701. Scena niezbyt szeroka, za to ładnie rozciągnięta w głąb i na wysokość. Doskonała wręcz separacja instrumentów i lokalizacja źródeł. To zawsze stoi w sprzeczności z rozdmuchaną sztucznie sceną. Właśnie taki sposób prezentacji wyróznia słuchawki od kolumn i daje przewagę w wielu aspektach. HD 380 to konstrukcja zamknięta, ale bas wcale nie dominuje przekazu. Jest dobrze kontrolowany i rozciągnięty, ze zróznicowaną fakturą, potrafi łupnąć gdy trzeba, a przy tym nie kradnie nic ze średnicy. Mają świetne zejście, co można w pierwszym momencie pomylić z ilością basu. Przez jakiś czas można też wychwycić efekt "muszli". To chyba coś z dolną średnicą ma wspólnego, ale z czasem efekt ten zanika kompletnie. Trzeba je po prostu rozjeździć przez kilka tygodni. Góra spokojna, nie natarczywa, trochę "przypalona", ale precyzja i przejrzystość stoją na wysokim poziomie. I ten patent znakomicie się w metalowym repertuarze sprawdza. Jeśli tylko nie cierpisz na starcze/koncertowe stępienie wysokich częstotliwości - będzie ok. To chyba pierwsze Senki, którę mogę z czystym sumieniem polecać.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

31-10-2011, 13:06

Kraft pisze:To chyba pierwsze Senki, którę mogę z czystym sumieniem polecać.
Heh, ja z własnego doświadczenia na pewno mogę polecić i HD555, i HD600, i HD800 i IE8. Nie jest z tym Sennheiserem tak źle ;)
mizaack
świeżak

31-10-2011, 13:09

to tak...

1. Co jeszcze słuchałeś w tym przedziale cenowym?
ogolnie sluchawki jakie mialem na uszach to
AKG 518 - wiem ze nie ta liga
Denon - AH-D501 -
Sennheiser - kilka modeli 438 / 380

2. Czemu coś ma się okazać do dupy po paru miesiącach? Albo jest do dupy, albo nie jest ;)
jak sie na codzien slucha muzyki na wysluzonych technicsach lub dousznych TDK za 50zl to roznica jest ogromna i 'widoczna' od razu stad moje zainteresowanie Beats a sluchamem ich w iSpocie jakies 10min... nie zmienia to faktu ze moze nie sa to najlepsze sluchawki za ta cene dlatego chcialem poczytac opinie

'Polecam przede wszystkim nauczyć się korzystać z wyszukiwarki, znaleźć ceny w USA i w EU nie jest tak trudno ;)'
moze powinienem byc bardzoej dokladny pytajac o to. Chodzilo mi czy masz moze jakies konkretne godne polecenia zrodlo 'z zachodu' konkretny sklep / sprzedawce...
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-10-2011, 13:12

Morph pisze:Heh, ja z własnego doświadczenia na pewno mogę polecić i HD555, i HD600, i HD800 i IE8. Nie jest z tym Sennheiserem tak źle ;)
Problem w tym, że w każdym z tych przedziałów cenowych znajdę lepsze propozycje. Przynajmniej na moje ucho. A po ostatnich podwyżkach u Sennheisera to już w ogóle.
ODPOWIEDZ