Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: Smartfon
No bzdura, u mnie dziala. Ale ja mam ipada,droga zabawke dla pedalow;)
niech to miejsce niebawem zniknie
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Może ktoś polecić jakiś fajny słownik angielsko polski - polsko angielski na Androida ale offline? Jest w ogóle coś takiego?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- empir
https://play.google.com/store/apps/deta ... 5nX3BvbCJd
ten wydaje się spoko
w sumie sam się niedługo będę rozglądał i pewnie zainstaluje kilka by po testach zostać przy jednym
ten wydaje się spoko
w sumie sam się niedługo będę rozglądał i pewnie zainstaluje kilka by po testach zostać przy jednym
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja narazie zaaplikowałem sobie ColorDict (https://play.google.com/store/apps/deta ... dict&hl=pl) razem z tą paczką: http://dl.dropbox.com/u/38117022/www/fo ... Pol3.0.rar
Jak narazie wygląda nieźle, inne języki tez mozna znaleźć.
Jak narazie wygląda nieźle, inne języki tez mozna znaleźć.
- Riven
- Kontakt:
z angielsko-angielskich polecam langlearner, przyzwoity interfejs (chociaz niestety juz niedzisiejszy) i dobry zasob slownictwa.
this is a land of wolves now
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Angielsko-angielski mi raczej nie robi. Potrzebuję ang-pol, pol-ang bo czesto łapię się na tym, że wpada mi do glowy jakies słowo i nie daje mi spokoju dopóki go nie sprawdzę. Taki moje małe OCD ;) A że najczęściej dzieje sie to poza domem to potrzebowałem czegos przenosnego.
- Riven
- Kontakt:
kup sobie pakiet danych. ja wreszcie mam i nie wiem jak moglem zyc bez tego. tzn. pewnie zylem duzo zdrowiej... w kazdym razie 1.5gb to az za duzo. ale teraz moge sobie shoutcasta sluchac w tramwaju wiec jest wciul fajnie X)
p.s. zekke huj ci w miedze.
p.s. zekke huj ci w miedze.
- Riven
- Kontakt:
Ja pierdole, uwielbiam Google :
http://www.theatlantic.com/technology/a ... ng/261913/
Szczena opada jak się pomyśli do czego mamy dostęp
Underneath Google's ad-revenue-generating business model is their core company mission to build better AI. That's the relationship between self-driving cars and search engines
Żyjemy w przyszłości
http://www.theatlantic.com/technology/a ... ng/261913/
Szczena opada jak się pomyśli do czego mamy dostęp
Underneath Google's ad-revenue-generating business model is their core company mission to build better AI. That's the relationship between self-driving cars and search engines
Żyjemy w przyszłości
- Riven
- Kontakt:
no ladny ten nowy ajfon, ale to bylo do przewidzenia. poza tym szybki. no i LTE, czyli zaraz bedzie proces, mam nadzieje, ze tym razem ich dojebia :D
jesli chodzi o soft to zadnych niespodzianek, funkcje iOs6 znane sa od dawna czyli ogolnie rzecz biorac, to w porownaniu z najnowszym androidem, jest to bida z nyndza ;)
"The most advanced operating system in any mobile device." ta, a wspoldzielenia danych miedzy appami nadal nie ma, ale mozna za to wrzucic fote na fejsbuka (jedna z glownych nowych opcji - LOL)
jesli chodzi o soft to zadnych niespodzianek, funkcje iOs6 znane sa od dawna czyli ogolnie rzecz biorac, to w porownaniu z najnowszym androidem, jest to bida z nyndza ;)
"The most advanced operating system in any mobile device." ta, a wspoldzielenia danych miedzy appami nadal nie ma, ale mozna za to wrzucic fote na fejsbuka (jedna z glownych nowych opcji - LOL)
- pr0metheus
No ladny, trzeba bedzie sprawdzic. W grudniu konczy mi sie umowa na telefon to go moze wciagne,bylby to moj pierwszy smartfon w zyciu:)Poczekam na testy. W sumie zalezy mi tylko na na paru funkcjach: dobra nawigacja do auta (no te mapy satelitarne na filmiku wygladaly zajebiscie) , dobry aparat/kamera, odtwarzacz (ale to tylko na trening i do playera w sumie smartfon mi nie jest potzrebny). Reszte pierdol mam na wiekszym, wygodniejszym ipadzie,z ktorego jestem mega zadowolony. Przegladalem rozne tablety przed kupnem, ale wyswietlacz retiny jest bez konkurencji.
- Riven
- Kontakt:
no , wreszcie maja nawigacje turn by turn hehe
co do tych map 3d to z tego co wiem wybrane miasta, zreszta praktyczny sens znikomy - choc wizualnei super.
zeby bylo smieszniej - wyjebali google maps i w tych swoich nie maja w ogole informacji o komunikacji miejskiej - srogi strzal w stope, zwlaszcza, ze na zachodzie masa ludzi z tego korzysta. zabawne ze najwiecej sceptycznych komentarzy przeczytalem na reddit.com/r/apple, gdzie przeciez siedza glownie fanboje ;). slabo, slabo. fajny telefon na pewno, ale oni juz dawno nie zajmuja sie innowacjami. klepanie tego samego, ciagle te same absurdalne ograniczenia. czysty android 4.1 zjada iosa na sniadanie.
poczekajmy teraz na nowego nexusa - jesli bedzie to porzadny hardware, to w polaczeniu z Jelly Bean wyjdzie zajebisty telefon.
"just apple playing catch up all they have shown is available on other phones " - dokladnie, nie zaprezentowali nic czego nie ma od dawna u konkurencji. szkoda, fajnie bylo jak wyznaczali nowe sciezki dla przemyslu (ostatnio to chyba z facetime)

:D
co do tych map 3d to z tego co wiem wybrane miasta, zreszta praktyczny sens znikomy - choc wizualnei super.
zeby bylo smieszniej - wyjebali google maps i w tych swoich nie maja w ogole informacji o komunikacji miejskiej - srogi strzal w stope, zwlaszcza, ze na zachodzie masa ludzi z tego korzysta. zabawne ze najwiecej sceptycznych komentarzy przeczytalem na reddit.com/r/apple, gdzie przeciez siedza glownie fanboje ;). slabo, slabo. fajny telefon na pewno, ale oni juz dawno nie zajmuja sie innowacjami. klepanie tego samego, ciagle te same absurdalne ograniczenia. czysty android 4.1 zjada iosa na sniadanie.
poczekajmy teraz na nowego nexusa - jesli bedzie to porzadny hardware, to w polaczeniu z Jelly Bean wyjdzie zajebisty telefon.
"just apple playing catch up all they have shown is available on other phones " - dokladnie, nie zaprezentowali nic czego nie ma od dawna u konkurencji. szkoda, fajnie bylo jak wyznaczali nowe sciezki dla przemyslu (ostatnio to chyba z facetime)

:D
- pr0metheus
Moze nie ma jakis rewolucji,ale tak naprawde chodzi o to zeby to co jest dzialalo coraz lepiej,i tak bedzie bo jest duzo szybszy. Map tez sie z iosu przyczepic nie mozna bo sa naprawde dokladne i spokojnie moga konkurowac z tymi z google. Porzadnie zrobiony,najcienszy ze smartfonow, ze szkla i aluminium,a nie jakis plastikowy,trzeszczacy shit. Czekam na testy
- Riven
- Kontakt:
no ale kto porownuje tak drogie urzadzenie do jakiegos plastikowego, trzeszczacego shitu? to jest jeden z bardziej nieuczciwych argumentow przeciwko androidowi ;]. z iphonem nalezy porownywac telefony z tej samej polki cenowej, a nie jakies mid albo low-range. i w tej polce nie jest wcale jakis taki mega zajebisty - topowe model htc np. sa wykonane bardzo porzadnie. zreszta i s3 jest konkretnym telefonem, choc oczywiscie nie tak atrakcyjnym wizualnie jak iphone.
a, i w sumie to nie chcialbym miec telefonu ze szkla - pare razy upuscisz i do widzenia. porzadna, trwala obudowa z plastiku wytrzyma setki hardkorowych uderzen (sprawdzone osobiscie). jak dla mnie bardzo istotna rzecz.
co do tych map to jeszcze nie wiemy czy sa takie dobre - trzeba poczekac na doglebne testy a nie opierac sie na reklamowkach z keynote'a, na ktorych wszystko jest magiczne i innowacyjne. google maps to obecnie najpotezniejszy silnik na rynku za ktorym stoi niesamowita technologia.apple odcina sie od google tylko i wylacznie ze wzgledow "politycznych", i moim zdaniem ze szkoda dla uzytkownika.
a, i w sumie to nie chcialbym miec telefonu ze szkla - pare razy upuscisz i do widzenia. porzadna, trwala obudowa z plastiku wytrzyma setki hardkorowych uderzen (sprawdzone osobiscie). jak dla mnie bardzo istotna rzecz.
co do tych map to jeszcze nie wiemy czy sa takie dobre - trzeba poczekac na doglebne testy a nie opierac sie na reklamowkach z keynote'a, na ktorych wszystko jest magiczne i innowacyjne. google maps to obecnie najpotezniejszy silnik na rynku za ktorym stoi niesamowita technologia.apple odcina sie od google tylko i wylacznie ze wzgledow "politycznych", i moim zdaniem ze szkoda dla uzytkownika.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Nie macie Collinsa na Androida?Alsvartr pisze:Może ktoś polecić jakiś fajny słownik angielsko polski - polsko angielski na Androida ale offline? Jest w ogóle coś takiego?
- Riven
- Kontakt:
Wyszła aktualizacja Tapatalk i teraz lepiej wygląda i smiga dużo płynniej niż kiedyś. Jak ktoś przegląda forum na androidzie to polecam. 10 zł ale warto.
- Maleficio
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
Slabe, zwłaszcza że w porównaniu z ajfonem na tym zdjęciu s3 jest brzydkie jak noc ;p. A że jest lepsze to chyba każdy wie.
- Riven
- Kontakt:
samsunga prztyczek w strone apple :)
tym razem im sie udalo
- Riven
- Kontakt:
lol :D
http://www.bbc.com/news/technology-19659736
Inaccuracies and misplaced towns and cities in Apple's new map software have provoked anger from users.
cwele :D cos czulem, ze bez google to oni chuja moga :D
mapy mapami, mogli sobie wprowadzic jakies bajeranckie, kompletnie nieprzydatne widoki 3d, ale co z tego, skoro bez gigantycznej ilosci danych, ktora akumuluje google to jest gowno warte?
"All of the work I've put into our local recognition is completely gone."
nice. a ze ajfon 5 i tak sprzeda sie doskonale, to sporo przedsiebiorstw poniesie z tego powodu straty.
http://www.bbc.com/news/technology-19659736
Inaccuracies and misplaced towns and cities in Apple's new map software have provoked anger from users.
cwele :D cos czulem, ze bez google to oni chuja moga :D
mapy mapami, mogli sobie wprowadzic jakies bajeranckie, kompletnie nieprzydatne widoki 3d, ale co z tego, skoro bez gigantycznej ilosci danych, ktora akumuluje google to jest gowno warte?
"All of the work I've put into our local recognition is completely gone."
nice. a ze ajfon 5 i tak sprzeda sie doskonale, to sporo przedsiebiorstw poniesie z tego powodu straty.