Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
Jelly Bean wyjdzie w polowie lipca na swiecie, i to na Nexusach itp. wiec reszta moze sobie poczekac.
Ostatnio zmieniony 28-06-2012, 11:22 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ale ja nie chcę na świecie, ja chcę u siebie ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
podoba mi sie ten ich nacisk na plynnosc ('project butter'), wg zapowiedzi wszystko ma dzialac caly czas 60fps. no i zajebiscie rozwineli powiadomienia.tak czy inaczej moj nastepny telefon to bedzie nowy nexus, bo nie chce mi sie czekac na update'y/bawic w flashing.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Zastanawia mnie tylko, czemu po tym update tel przestal odbierac MMSY jest caly czas info od kogo wiadomosc i komunikat "pobieranie" ... tak sobie pobiera ponad godzine i nic z tego. Jakies sugestie gdzie moze byc problem?
- Riven
- Kontakt:
ja tez tak mam, tyle ze ja mam jeszcze 2.3.3 ;___;
nie chcialo mi sie prawde mowiac tego zglebiac, bo w dupie mam mmsy :P
w wildfire dzialaly...
nie chcialo mi sie prawde mowiac tego zglebiac, bo w dupie mam mmsy :P
w wildfire dzialaly...
- Riven
- Kontakt:
troche wrazen po niemal miesiacu z kindlem:
dostalem jak sie pozniej okazalo wadliwy egzemplarz, tj. tylna klapka byla jakos zle zamocowana, co powodowalo trzeszczenie przy kazdym wzieciu kindla do reki. w tym miejscu musze pochwalic sklep http://kindle-24.pl/ - wymienili moj model na nowy w ciagu paru dni (co prawda musialem dostarczyc nagranie wideo na ktorym widac o co chodzi). nowa sztuka bez zarzutu.
ekran: tak jak pisalem wczesniej, sam kontrast i ogolne wrazenia zajebiste. ale zeby nie bylo, ze jestem fanbojem swoich zabawek - nie jest idealnie. mam jak widac dosc dobry wzrok bo po jakims czasie zaczalem zauwazac, ze rozdzielczosc tego moglaby byc jednak wyzsza. i nie, nie przykladam sobie kindla pod nos, piksele widac nawet z takiej calkiem normalnej odleglosci. efekt jest taki, ze trzeba to trzymac nieco dalej niz tradycyjna ksiazke. tak naprawde nie jest to problem i wiekszosc osob pewnie nie zauwazy (nie spotkalem sie z tym w zadnej recenzji, a przeczytalem pare), ba, czytam dalej i nie ma wielkiego bolu.
druga rzecz - ekran jest zajebiscie czytelny w sloncu czy przy mocnym swietle, ale nie jest w 100% matowy. jesli zrodlo swiatla mamy bezposrednio skierowane na ekran, to widac wyrazne odbicie co uniemozliwia czytanie. znow: nie jest to wielki problem, wystarczy przekrecic odrobine i juz czyta sie zajebiscie. o ile tylko zarowka nie swieci prosto na kindla, to znow wyglada jak papier.
ostatecznie ekran to takie 8+/10 - troche brakuje do idealu (a tego sie spodziewalem po zachwytach w internecie), ale i tak czyta sie b. dobrze. masa innych zalet urzadzenia (dostepnosc ksiazek, porecznosc, jakosc wykonania, slownik, interfejs, bateria ktora trzyma wiecznosc) rekompensuje te drobne wady.
no, to troche porobilem za adwokata diabla. mimo to nadal uwazam, ze to zajebista opcja i jestem zadowolony z zakupu. jesli kolejne wersje beda mialy lepsza rozdzielczosc (mysle, ze 1024 wystarczy przy takiej przekatnej), to bedzie ideal.
dostalem jak sie pozniej okazalo wadliwy egzemplarz, tj. tylna klapka byla jakos zle zamocowana, co powodowalo trzeszczenie przy kazdym wzieciu kindla do reki. w tym miejscu musze pochwalic sklep http://kindle-24.pl/ - wymienili moj model na nowy w ciagu paru dni (co prawda musialem dostarczyc nagranie wideo na ktorym widac o co chodzi). nowa sztuka bez zarzutu.
ekran: tak jak pisalem wczesniej, sam kontrast i ogolne wrazenia zajebiste. ale zeby nie bylo, ze jestem fanbojem swoich zabawek - nie jest idealnie. mam jak widac dosc dobry wzrok bo po jakims czasie zaczalem zauwazac, ze rozdzielczosc tego moglaby byc jednak wyzsza. i nie, nie przykladam sobie kindla pod nos, piksele widac nawet z takiej calkiem normalnej odleglosci. efekt jest taki, ze trzeba to trzymac nieco dalej niz tradycyjna ksiazke. tak naprawde nie jest to problem i wiekszosc osob pewnie nie zauwazy (nie spotkalem sie z tym w zadnej recenzji, a przeczytalem pare), ba, czytam dalej i nie ma wielkiego bolu.
druga rzecz - ekran jest zajebiscie czytelny w sloncu czy przy mocnym swietle, ale nie jest w 100% matowy. jesli zrodlo swiatla mamy bezposrednio skierowane na ekran, to widac wyrazne odbicie co uniemozliwia czytanie. znow: nie jest to wielki problem, wystarczy przekrecic odrobine i juz czyta sie zajebiscie. o ile tylko zarowka nie swieci prosto na kindla, to znow wyglada jak papier.
ostatecznie ekran to takie 8+/10 - troche brakuje do idealu (a tego sie spodziewalem po zachwytach w internecie), ale i tak czyta sie b. dobrze. masa innych zalet urzadzenia (dostepnosc ksiazek, porecznosc, jakosc wykonania, slownik, interfejs, bateria ktora trzyma wiecznosc) rekompensuje te drobne wady.
no, to troche porobilem za adwokata diabla. mimo to nadal uwazam, ze to zajebista opcja i jestem zadowolony z zakupu. jesli kolejne wersje beda mialy lepsza rozdzielczosc (mysle, ze 1024 wystarczy przy takiej przekatnej), to bedzie ideal.
-
- postuje jak opętany!
A który model masz? Ja mam ten pierwszy pierwszy od daty premiery i żadnych pikseli nie stwierdziłem, co do źródła światła to się zgodzę ale to generalnie drobiazg a nie problem ;)
Dla mnie jest to mega przydatna rzecz, no i kobita się cieszy bo mieści się jej w drodze do pracy do torebki, w przeciwieństwie do niektórych knig ;)
Dla mnie jest to mega przydatna rzecz, no i kobita się cieszy bo mieści się jej w drodze do pracy do torebki, w przeciwieństwie do niektórych knig ;)
- Riven
- Kontakt:
mam Kindle 4 -ten podstawowy aktualny model.
tak myslalem, ze z tymi pikselami to raczej mam zajoba niz realny problem hehe. przyzwyczajony jestem do ekranu w telefonie, moze dlatego zwrocilem na to uwage. tak czy siak kilkaset stron za mna i cos czuje ze wiekszosc ksiazek (przynajmniej anglojezycznych) przyswoje sobie w ten sposob.
tak myslalem, ze z tymi pikselami to raczej mam zajoba niz realny problem hehe. przyzwyczajony jestem do ekranu w telefonie, moze dlatego zwrocilem na to uwage. tak czy siak kilkaset stron za mna i cos czuje ze wiekszosc ksiazek (przynajmniej anglojezycznych) przyswoje sobie w ten sposob.
-
- postuje jak opętany!
Aaa, no to wszystko jasne, IMO wersja nr 3 jest lepsza, zero pikseli itd, chociaż sam 4 miałem w ręku dosłownie chwilę więc ciężko stwierdzić czy coś jest na rzeczy z tymi pikselami. Tak czy siak jest to zajebista rzecz godna polecenia ;)
- Riven
- Kontakt:
z tego co wiem to nic nie zmienili w ekranie wiec raczej sa takie same
-
- postuje jak opętany!
Czyli wychodzi na to, że jednak masz pierdolca z tymi pikselami ;)
- Riven
- Kontakt:
najwyrazniej :DSodomix pisze:Czyli wychodzi na to, że jednak masz pierdolca z tymi pikselami ;)
- Riven
- Kontakt:
bawilem sie wczoraj pare minut galaxy 3 i niestety jesli chodzi o wyglad, to na zywo robi tak samo kiepskie wrazenia jak na fotach (a podobno w rzeczywistosci mialo wygladac ok). blyszczacy plastik, oble ksztalty - ogolnie wyglad mydelniczki. ekran rozpierdala, to trzeba przyznac, ale prawde mowiac plynnosc interfejsu / szybkosc uruchamiania appow niewiele lepsza (jesli w ogole) niz w sgs2. jedyne co mnie rozwalilo to aparat - strasznie szybko robi zdjecia. ale ogolnie rzecz biorac - mlehhh... ogolnie jestem sceptycznie nastawiony do quadcore'ow - android nie jest pod nie zoptymalizowany, a i pewnie malo ktore appy korzystaja z takich mozliwosci (nie liczac jakis bajeranckich gier, ale tutaj wazniejsze sa chipsety graficzne). tak czy siak telefon moim zdaniem nie wart tak kosmicznej ceny. sgs2 podoba mi sie znacznie bardziej - i staram sie byc w miare obiektywny :P
- Riven
- Kontakt:
it's official: apple to banda zjebow, ktorzy nie potrafia juz nadazyc za konkurencja i musza uciekac sie do takich skurwysynstw:
http://www.guardian.co.uk/technology/20 ... sfeed=true
+ sad ktory wydal absurdalny wyrok
http://www.guardian.co.uk/technology/20 ... sfeed=true
+ sad ktory wydal absurdalny wyrok
- Scaarph
kupiłeś na tej stronie czy gdzie indziej?folkstorm pisze:Ja zakupiłem w poprzednim tygodniu Ainol Novo7 Aurora głównie do czytania. Wszystko śmiga na ostatnim androidzie wiec praktycznie wszystkie programy które mam w telefonie mogę odpalić na tablecie.Testowałem filmy w rożnych formatach i zero ścinek.
Do tego cena bardzo optymalna bo tylko 80L , wydaje mi się ze robią jakąś masowa wyprzedaż ze względu ze pojawił się nowszy model. Nie wiem jak tam jest z wysyłką do Polski ale taniej tego tabletu nigdzie nie znalazłem.
http://www.simplyelectronics.net/mainpr ... ?pid=17212
- Riven
- Kontakt:
uo kurwa, chyba znalazlem pierwszego sensownego shootera na telefon (da sie sterowac), do tego za darmo
https://play.google.com/store/apps/deta ... CSPortable
az screena zrobilem:

grafa nie powala, ale fajnie sie gra - w przeciwienstwie do np. mass effect infilitrator, ktory na takim malym ekranie wyglada jak jakis crysis (post-processing, motion blur, zajebiste tekstury), ale jest za to nudny i ma zjebane sterowanie. to smiga pieknie i sa klasyczne mapy z CSa
edit: haha, dm17

edit2: lol, no zajebiste :D popierdalam wlasnie na cs_militia i jest git :)) jak cos to pm, ustawimy jakis mecz :D
https://play.google.com/store/apps/deta ... CSPortable
az screena zrobilem:

grafa nie powala, ale fajnie sie gra - w przeciwienstwie do np. mass effect infilitrator, ktory na takim malym ekranie wyglada jak jakis crysis (post-processing, motion blur, zajebiste tekstury), ale jest za to nudny i ma zjebane sterowanie. to smiga pieknie i sa klasyczne mapy z CSa
edit: haha, dm17

edit2: lol, no zajebiste :D popierdalam wlasnie na cs_militia i jest git :)) jak cos to pm, ustawimy jakis mecz :D
- Morph
- Kontakt:
Zajebisty słownik jest w SwiftKey X. Wpisuję "chuj", a tu zamiast "słowo nieznane, dodaj do słownika" wyrzuca mi także sugestie: chujowy, chujnia :D.
- Riven
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
Ale to było PIERWSZE użycie przeze mnie w telefonie słowa "chuj".
- Scaarph
nikt nie powiedział, że uczy się z twoich smsów i maili :D