Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Smartfon
lol czytac z telefonu/tableta/kompa to jakis zart. musialbym byc niewyobrazalnie jebniety zeby czytac ksiazki z kompa hehe
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
po pierwsze, to na dobrym telefonie spokojnie da rade przeczytac ksiazke i to bez wiekszego wysilku. jasne, ze na papierze lepiej, ale czasem nie ma innej mozliwosci. po drugie: widziales kiedys wyswietlacz z e-inkiem czy tylko tak sie madrujesz?:)
poza tym jedna kluczowa kwestia: latwosc dostepu. niektore rzeczy ciezko dostac w polsce/jest to niemozliwe.
poza tym jedna kluczowa kwestia: latwosc dostepu. niektore rzeczy ciezko dostac w polsce/jest to niemozliwe.
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Ale tutaj przeciez nie ma mowy o zadnym z powyzszych, macku.
Pomijajac fakt, ze gdyby zebrac wszystko, co czytasz w Internecie to pewnie daloby sie z tego zlozyc kilkadziesiat opaslych tomiszczy. I wszystko na kompie. No jak tak mozna :(
Pomijajac fakt, ze gdyby zebrac wszystko, co czytasz w Internecie to pewnie daloby sie z tego zlozyc kilkadziesiat opaslych tomiszczy. I wszystko na kompie. No jak tak mozna :(
- Riven
- Kontakt:
ja np. regularnie jezdze pociagiem i z reguly mam zajebiscie wypchany plecak jak mi sie nie chce brac duzej torby. taki maly kindle bedzie zbawieniem:) zamawiam dzis.
- Mol
- zahartowany metalizator
buty do trekkingu i kurtke z campusa tez masz? ;)Riven pisze:ja np. regularnie jezdze pociagiem i z reguly mam zajebiscie wypchany plecak
- Morph
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
- Mol
- Maleficio
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
no i mam kindla. ekran rozpierdala obiekty, cudo. do tego super wykonany, duzo solidniejsze to niz sie spodziewalem. i przyjemnie ciezkie, balem sie ze bedzie mniejsze i lzejsze.
- Riven
- Kontakt:
wrazenia po paru godzinach uzytkowania: rozdzielczosc moglaby byc ciut wieksza. tzn. dopoki nie przyjrzysz sie z bliska, pikseli raczej nie zobaczysz, ale czasami przy wiekszych czcionkach widac, ze moglo byc lepiej. chodzi raczej o ogolne wrazenie, niz konkretne litery. ale tak naprawe to jest moje czepianie sie, ktos inny pewnie by tego nie zauwazyl.
sam e-ink rozdaje karty, wyglada to niemal jak kartka papieru. tylko trzeba czytac tak, zeby bezposrednie zrodlo swiatla nie odbijalo sie w ekranie, wtedy widac lekki odblysk. ale to zaden problem.
interfejs jest bardzo dobry i w miare przejrzysty, chociaz dziwi mnie fakt, ze nie mozna dodawac gazet do kolekcji. swoja droga niezla opcja - dostajesz codziennie aktualny numer bez zadnej ingerencji.
sklep dziala zajebiscie, wlasnie kupilem sobie 'Revelation Space' Reynoldsa ktorego nie moglem znalezc na allegro.
ogolnie to jestem bardzo zadowolony, polecam.
p.s. slownik jest totalnie zajebisty. korzysta sie z niego blyskawicznie i cholernie sie przydaje (np. przy lekturze ksiazek hard sci-fi, najezonych trudnymi terminami)
sam e-ink rozdaje karty, wyglada to niemal jak kartka papieru. tylko trzeba czytac tak, zeby bezposrednie zrodlo swiatla nie odbijalo sie w ekranie, wtedy widac lekki odblysk. ale to zaden problem.
interfejs jest bardzo dobry i w miare przejrzysty, chociaz dziwi mnie fakt, ze nie mozna dodawac gazet do kolekcji. swoja droga niezla opcja - dostajesz codziennie aktualny numer bez zadnej ingerencji.
sklep dziala zajebiscie, wlasnie kupilem sobie 'Revelation Space' Reynoldsa ktorego nie moglem znalezc na allegro.
ogolnie to jestem bardzo zadowolony, polecam.
p.s. slownik jest totalnie zajebisty. korzysta sie z niego blyskawicznie i cholernie sie przydaje (np. przy lekturze ksiazek hard sci-fi, najezonych trudnymi terminami)
- Riven
- Kontakt:
czyzby wreszcie mial pojawic sie tablet, ktory bedzie czyms uzytecznym, a nie tylko zabawka/bezsensownym bajerem?
windows 8 na desktopie - meh, ale tutaj moze byc zajebiste
http://www.theverge.com/2012/6/18/30953 ... ace-hands-
windows 8 na desktopie - meh, ale tutaj moze byc zajebiste
http://www.theverge.com/2012/6/18/30953 ... ace-hands-
- Riven
- Kontakt:
ja mialem bete. nowy temat graficzny jest zajebisty. glowna nowoscia jesli chodzi o funkcjonalnosc jest 'smart space' - automatycznie dodaje spacje gdy sam nie nacisniesz. dziala swietnie po angielsku, mozna spokojnie napisac kilka slow bez naciskania spacji - z polskim niestety sprawa ma sie duzo gorzej. czesto dzielil mi slowa na czesci gdy wcale nie bylo to potrzebne. tak przynajmniej bylo w becie, nie wiem jak w pelnej. nie wiem tez, czy mozna to wylaczyc, wiec do tego czasu wstrzymuje sie z upgradem.
- Maleficio
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Wbijam się w temat zupełnie zielony, który z tych poniżej uznalibyście za słuszny wybór :D
HTC One V (Primo)
Samsung Galaxy S Plus I9001
LG Swift Black
HTC One V (Primo)
Samsung Galaxy S Plus I9001
LG Swift Black
- Morph
- Kontakt:
Zobacz czy możesz wybrać Xperię Neo V - bardzo jestem zadowolony a drogi nie był.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
https://play.google.com/store/apps/deta ... nMuaWNzIl0.
wyjebany skin do najlepszego playera na komorki. polecam, na ekranie wyglada zajebiscie
wyjebany skin do najlepszego playera na komorki. polecam, na ekranie wyglada zajebiscie
- Maleficio
- Kontakt:
Dzis sie budze, a tu niespodzianka Android 4.0 na Nota:)
- Morph
- Kontakt:
Mój sobie wczoraj zażyczył nowych zabawek, mam nadzieję że chodzi mu o Jelly Bean. Właśnie go do sklepu zabieram zobaczyć o co mu biega.
EDIT:
łeee, 4.0.4 tylko :(
EDIT:
łeee, 4.0.4 tylko :(
Give birth to something dead