Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: Słuchawki kupuję..
A takie cuś np. http://allegro.pl/zewnetrzna-karta-crea ... 25426.html ??
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o to juz pytal Scaarph i Morph stwierdzil ze chujnia 
przejrzalem temat ("dac" to za krotkie slowo dla forumowej wyszukiwarki, dlatego nie odrazu na to trafilem)- ale tam generalnie wniosek byl taki, zeby sobie kupic jakiegos DACa - a z tego co wiem, to juz jest wydatek rzedu paruset zlotych. mi chodzi wlasnie o jakas karte dzwiekowa na usb.
edit: ale oczywiscie jesli ten creative mialby byc wyraznie lepszy niz gowniana karta dzwiekowa z laptopa i obyloby sie bez zadnego szumu - no to mi cos takiego styknie. zwlaszcza za te cene.

przejrzalem temat ("dac" to za krotkie slowo dla forumowej wyszukiwarki, dlatego nie odrazu na to trafilem)- ale tam generalnie wniosek byl taki, zeby sobie kupic jakiegos DACa - a z tego co wiem, to juz jest wydatek rzedu paruset zlotych. mi chodzi wlasnie o jakas karte dzwiekowa na usb.
edit: ale oczywiscie jesli ten creative mialby byc wyraznie lepszy niz gowniana karta dzwiekowa z laptopa i obyloby sie bez zadnego szumu - no to mi cos takiego styknie. zwlaszcza za te cene.
this is a land of wolves now
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja mam troche inny problem i wydaje mi się, że takie rozwiązanie byłoby całkiem sensowne.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Prośba do Scaarpha - AFAIR kupowałeś uDac'a z Shure'ami SRH840 czyli rozwiązanie raczej budżetowe - skrobnij może ze słówko albo dwa jaki jest to progres w stosunku do jechania prosto z karty. Może wtedy rozwiąże to parę problemów innych człowieków
.

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
oo, dokładnie o to chodzi. będę zobowiązany
a mozecie mnie naprowadzic na jakies salony w lodzi/warszawie, w ktorych moglbym wyprobowac tego rodzaju sprzet na wlasne uszy? bo recenzje recenzjami, opinie opiniami, a jak sie okaze , ze ja jestem zwyczajnie gluchy, to moze byc problem
Morph, w sumie oszczednosci mam teraz odrobine wiecej niz 200 zeta (dlatego na poczatku rozwazalem wyzszy model sluchawek), wiec moze moglbym pozwolic sobie na jakiegos DACa w granicach 600 zl. Masz jakies zadnie na temat przykladowo tego zestawu http://www.mp3store.pl/article/audinst- ... 41107.html ?
W stosunku do wspominanego wczesniej uAudio ma te zalete, ze jego sampling rate to mityczne (dla mnie) 24bit / 96kHz , moglbym sie wreszcie przekonac czy to faktycznie nie jest podpucha z tym dzwiekiem
No ale za taka kase to na pewno bede musial najpierw sprawdzic to samemu, mam nadzieje, ze maja to gdzies na polce zeby obadac.
edit: pytanie o sklep mniej aktualne - znalazlem w warszawie audiomagic (w sklepie internetowym maja troche tego typu sprzetu), pojde tam w ciagu tygodnia i obadam co i jak. jesli znacie jeszcze jakies inne punkty godne polecenia to piszcie
edit2: jeszcze taka nieco tansza opcja, ale zbiera dobre recenzje w tej niszy z tego co widze:
http://allegro.pl/fiio-e7-nowosc-w-pols ... 78728.html
przy czym tutaj nie ma juz mowy o 24bit/96khz
a mozecie mnie naprowadzic na jakies salony w lodzi/warszawie, w ktorych moglbym wyprobowac tego rodzaju sprzet na wlasne uszy? bo recenzje recenzjami, opinie opiniami, a jak sie okaze , ze ja jestem zwyczajnie gluchy, to moze byc problem

Morph, w sumie oszczednosci mam teraz odrobine wiecej niz 200 zeta (dlatego na poczatku rozwazalem wyzszy model sluchawek), wiec moze moglbym pozwolic sobie na jakiegos DACa w granicach 600 zl. Masz jakies zadnie na temat przykladowo tego zestawu http://www.mp3store.pl/article/audinst- ... 41107.html ?
W stosunku do wspominanego wczesniej uAudio ma te zalete, ze jego sampling rate to mityczne (dla mnie) 24bit / 96kHz , moglbym sie wreszcie przekonac czy to faktycznie nie jest podpucha z tym dzwiekiem

No ale za taka kase to na pewno bede musial najpierw sprawdzic to samemu, mam nadzieje, ze maja to gdzies na polce zeby obadac.
edit: pytanie o sklep mniej aktualne - znalazlem w warszawie audiomagic (w sklepie internetowym maja troche tego typu sprzetu), pojde tam w ciagu tygodnia i obadam co i jak. jesli znacie jeszcze jakies inne punkty godne polecenia to piszcie
edit2: jeszcze taka nieco tansza opcja, ale zbiera dobre recenzje w tej niszy z tego co widze:
http://allegro.pl/fiio-e7-nowosc-w-pols ... 78728.html
przy czym tutaj nie ma juz mowy o 24bit/96khz
- Morph
- Kontakt:
Do FiiO jakoś nie mam zaufania, ale to raczej jakieś takie uprzedzenia bo sprzętu nie słyszałem, może jest faktycznie dobry.
Ten Audinst na papierze wygląda mnóstwo OK, obadałbym go.
- Riven
- Kontakt:
dobra, no to rozejrze sie w tym tygodniu po sklepach i zobacze czy slysze miedzy nimi roznice warta 300 zl.
- Riven
- Kontakt:
jak zmienic Sennheiser HD555 w HD595:
jesli to faktycznie wychodzi tak dobrze, jak opisal ten gosc (a czemu nie), to ogladajac to mozna zaoszczedzic okolo 200 zl.
jesli to faktycznie wychodzi tak dobrze, jak opisal ten gosc (a czemu nie), to ogladajac to mozna zaoszczedzic okolo 200 zl.
- Morph
- Kontakt:
Żeby zaoszczędzić to nie wystarczy chyba tylko obejrzećRiven pisze:jak zmienic Sennheiser HD555 w HD595:

- Riven
- Kontakt:
eee no...ale operacja wyglada na banalna i , co wazne, odwracalna. w kazdym razie sprobuje 

- Morph
- Kontakt:
Z tego co wiem to dużo lepszym modem na HD555 jest wyrzezanie tego _wewnętrznego_ grilla, no ale tego się już bez spawarki nie naprawi 

- Riven
- Kontakt:
haha no bez przesady. jak za jakis niesprecyzowany blizej czas bede kupowal sluchawki z wyzszej polki , to moze sprobuje z tymi 

-
- zaczyna szaleć
Posiadam od dwóch tygodni Fiio5 i muszę stwierdzić, że mi robi robotę, choć połączenie z seinheiser cx300II mogłoby sugerować, że nie zrobi.Morph pisze:Do FiiO jakoś nie mam zaufania, ale to raczej jakieś takie uprzedzenia bo sprzętu nie słyszałem, może jest faktycznie dobry.
- Riven
- Kontakt:
kumpel wlasnie zrobil tego malego moda w HD555, jego wrazenia:
thegame: (00:20)
najpierw zrobilem na jednej sluchawce tylko ale ni chuja nie da sie tak porownaci jakos sceptycznie mnie to nastawiło bo nie slyszalem roznicy. zauwazylem za to że teraz o wiele więcej ucieka muzy bokami
tzn. bardzo slychac czego slucham
Ja: (00:20)
no dobra to akurat rzecz z ktora mozna zyc
thegame: (00:21)
akurat nie zwrocilem uwagi na jakis wyjebistszy bas
za to jest zdecydowanie uczucie takiej hmm przestrzeni wiekszej
to by sie zgadzalo z teorią
no i instrumenty są klarowniejsze, bardziej odseparowane
Ja: (00:21)
woah
thegame: (00:22)
czy jest to kolosalna zmiana to trudno mi powiedziec bo nie raczyłem posluchac najpierw tylko od razu zmodowałem
a ostatnio dawno nie sluchalem ze sluchawek
Ja: (00:22)
no kurwa to szkoda ;P
jest zdecydowanie lepiej
z tym co mowie
no to gites
natomaist czy bas, hm no hd555 maja i tak juz bas wyjebany
deklasują wiele modeli pod tym wzgledem
a to generalnie latwo sie robi? nie ma ryzyka ze rozpierdole (o ile bede trzezwy)?
nie ma chuja
-----
no, takze kto ma 555 ten powinien sie tym zainteresowac.
nie moge sie doczekac poniedzialku
thegame: (00:20)
najpierw zrobilem na jednej sluchawce tylko ale ni chuja nie da sie tak porownaci jakos sceptycznie mnie to nastawiło bo nie slyszalem roznicy. zauwazylem za to że teraz o wiele więcej ucieka muzy bokami
tzn. bardzo slychac czego slucham
Ja: (00:20)
no dobra to akurat rzecz z ktora mozna zyc
thegame: (00:21)
akurat nie zwrocilem uwagi na jakis wyjebistszy bas
za to jest zdecydowanie uczucie takiej hmm przestrzeni wiekszej
to by sie zgadzalo z teorią
no i instrumenty są klarowniejsze, bardziej odseparowane
Ja: (00:21)
woah
czy jest to kolosalna zmiana to trudno mi powiedziec bo nie raczyłem posluchac najpierw tylko od razu zmodowałem
a ostatnio dawno nie sluchalem ze sluchawek
no kurwa to szkoda ;P
jest zdecydowanie lepiej
z tym co mowie
no to gites
natomaist czy bas, hm no hd555 maja i tak juz bas wyjebany
deklasują wiele modeli pod tym wzgledem
a to generalnie latwo sie robi? nie ma ryzyka ze rozpierdole (o ile bede trzezwy)?
nie ma chuja
-----
no, takze kto ma 555 ten powinien sie tym zainteresowac.
nie moge sie doczekac poniedzialku

- Morph
- Kontakt:
Zwykłe 555 a ile radości
.

- Riven
- Kontakt:
nie, teraz to Sennheiser HD595 w wersji nie dla frajerow 

- Morph
- Kontakt:
Nie do końca, mimo tych samych driverów w przypadku 595 QA jest na wyższym poziomie + same drivery są dokładniej dobierane paramiRiven pisze:nie, teraz to Sennheiser HD595 w wersji nie dla frajerow

- Riven
- Kontakt:
no dobra, ale to juz podejrzewam roznica subtelna, na pewno nie warta ponad 200 zl wiecej... mysle, ze dla nie-audiofila (badz poczatkujacego audiopojeba, juz sie o siebie boje) - kompletnie niezauwazalna.
btw, przejrzalem topic wczoraj i widzialem , ze gdzies tak w styczniu 2009 sam sie jarales hd555 i jakims osprzetem, ktory do nich zakupiles
. sa jakies konkretne modele dacow, ktore dokladnie tym sluchawkom daja kopa? swoja droga przeczytalem sporo recenzji tego E7 i sa generalnie bardzo pozytywne. oczywisice i tak przetestuje sam, wiec moze jest jeszcze cos o co powinienem pytac?
btw, przejrzalem topic wczoraj i widzialem , ze gdzies tak w styczniu 2009 sam sie jarales hd555 i jakims osprzetem, ktory do nich zakupiles

- Morph
- Kontakt:
+ lepsza jakość wykonaniaRiven pisze:no dobra, ale to juz podejrzewam roznica subtelna, na pewno nie warta ponad 200 zl wiecej... mysle, ze dla nie-audiofila (badz poczatkujacego audiopojeba, juz sie o siebie boje) - kompletnie niezauwazalna.

No ba, pół osprzętu zostało, bo DAC dalej ten sam tylko wzmaka słuchawkowego wymieniłem. A się jarałem bo jako entry level są całkiem w porzo, ale od tej pory (prawie 2 lata) przerobiłem 9 innych par słuchawek + przetestowałem kolejne 5 więc jakiś punkt odniesienia mambtw, przejrzalem topic wczoraj i widzialem , ze gdzies tak w styczniu 2009 sam sie jarales hd555 i jakims osprzetem, ktory do nich zakupiles.

No w moim przypadku dawał im kopa Musical Fidelity V-DAC, z tym że do niego potrzeba jeszcze ampa bo wbudowanego nie ma.sa jakies konkretne modele dacow, ktore dokladnie tym sluchawkom daja kopa?
- Riven
- Kontakt:
aa, no to widze ze od poczatku juz mocno przyjebales, bo z tego co patrze, to ten V-DAC kosztuje cos kolo 300 dalorow. no chuj, poprzestane przy Fiio, albo ew. wezme cos z nuForce (w sklepie do ktorego ide maja chyba pare modeli)