Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Słuchawki kupuję..
Pakują doświadczenie, lata wprawy w budowaniu, komponenty wysokiej jakości (raczej w przypadku małych producentów, bo jak ktoś kiedyś pokazał jak wygląda zwrotnica od w miarę wysokich B&W to sporo ludzi zaliczyło klasyczne WTF?) + godziny pracy spędzonej nad jedną parą. Do tego dodatkowe xx$ za markę i kolejne xx$ za fakt bycia produktem audiofilskim 

Give birth to something dead
Give birth to something old
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja tak jeszcze przy okazji napiszę, że zakup w miarę porządnych słuchawek to chyba najlepsza rzecz jaką mogłem zrobić, aż się wkurwiam na siebie, że tyle czasu mi to zajęło. owszem, miałbym za nie z dziesięć albo i dwadzieścia nowych płyt, ale w ten sposób mam ich tysiąc (czy tam dwa tysiące, czy ile już się tego nazbierało), więc argument is invalid 

- chaos
- w mackach Zła
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.h ... 4378&p=1#kAlsvartr pisze:A abstrahując juz teraz od słuchawek, zastanawiają mnie ceny audiofilskich kolumn. Może ja jakiś głupi jestem alboco, ale jak widzę zestaw kolumn za paredziesiąt tysięcy dolców, to naprawde się zaczynam zastanawiac co oni tam pakuja i kto to kupuje. Morph wiesz cos na ten temat?
- Scaarph
morph, warto sobie zawracać głowę tymi dacami czy to jakieś śmieci?
http://cgi.ebay.co.uk/TOPPING-TP30-CLAS ... 20b245258e
http://cgi.ebay.co.uk/AUNE-HIFIDIY-Nano ... 255a193b6f
co o nich myślisz? ja wiem, że lepiej dołożyć pięć dych czy więcej i kupić lepsze, ale co sądzisz o tych właśnie?
http://cgi.ebay.co.uk/TOPPING-TP30-CLAS ... 20b245258e
http://cgi.ebay.co.uk/AUNE-HIFIDIY-Nano ... 255a193b6f
co o nich myślisz? ja wiem, że lepiej dołożyć pięć dych czy więcej i kupić lepsze, ale co sądzisz o tych właśnie?
- Morph
- Kontakt:
Ja bym sobie nie zawracał, nie wiadomo skąd to i co to 

- Scaarph
aha, myślałem, że może chociaż kojarzysz firmy. tak sobie czytam teraz, opinie są takie, że ten topping to całkiem niezła budżetowa opcja.
- Scaarph
dobra, zakupiłem tego uDACa bezpośrednio od nuforce europe, nawet taniej niż na egayu hehe. teraz tylko najchujowsza rzecz pod słońcem, czyli czekanie na przesyłkę 

- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Co bardziej polecacie jako zewnętrzną kartę dźwiękową do Sennków 555, i co nadawało się będzie bardziej jako baza wypadowa dla lepszych słuchawek? 
http://allegro.pl/item1160376805_e_mu_0 ... _gwar.html
czy może
http://audiomagic.pl/12-nuforce-udac.html
czy może coś innego?
Interesuje mnie sprzęt do 500 zł, dopiero się wkręcam, wymagań wieklich nie mam, a możliwości finansowe ograniczone

http://allegro.pl/item1160376805_e_mu_0 ... _gwar.html
czy może
http://audiomagic.pl/12-nuforce-udac.html
czy może coś innego?
Interesuje mnie sprzęt do 500 zł, dopiero się wkręcam, wymagań wieklich nie mam, a możliwości finansowe ograniczone

O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
Morph jak żeś polecał tak sobie przeczytałem 10 ostatnich stron i doszedłem do wniosku, że wybór nie będzie łatwy a raczej przyda mi sie pewne naprowadzenie, słuchawki prawie całkowicie do metalowej muzy, zamknięte i przeważnie do odsłuchu z discmana. Cenowo chciałbym sie wyrobić w okolicach 2 stów więc wybrałem takie o to modele:
AKG K 430
AKG K 512
ATH-ES3
Sennheiser HD 228
Sennheiser HD 555
najbardziej kieruję się za K430, nie wiem czy HD 555 będą robić ogromną różnicę bo jednak 6 dych drożej za nie dać trzeba, ES3 wydają mi się kruche i mają cienki pałąk, znalazłem je za 2 stówy nie jest to żadna podróba? Nie chciałbym żeby szybko mi się rozsypały lub uciskały. Tak więc jakieś wskazówki co wybrać?
AKG K 430
AKG K 512
ATH-ES3
Sennheiser HD 228
Sennheiser HD 555
najbardziej kieruję się za K430, nie wiem czy HD 555 będą robić ogromną różnicę bo jednak 6 dych drożej za nie dać trzeba, ES3 wydają mi się kruche i mają cienki pałąk, znalazłem je za 2 stówy nie jest to żadna podróba? Nie chciałbym żeby szybko mi się rozsypały lub uciskały. Tak więc jakieś wskazówki co wybrać?
- Morph
- Kontakt:
No to przecież 555 nie są zamknięte, na rany Pana naszego Jezusa Chrystusa! Bierz 430ki albo Sennki 228
- Scaarph
ale k512 najładniej wyglądają (jeśli nie liczyć hd555)!
- Morph
- Kontakt:
K512 wygladaja jak myszka miki a nie ladnie 

- Scaarph
apropopopo. pisałeś gdzieś w innym temacie, że poruszana była tutaj kwestia wirelessów. ja zdaję sobie sprawę, że wirelessy się nie nadają do niczego (mam rację? czy to bzdura? ale chyba mam rację), ale żonie może by się przydały do telewizjera. orientujesz się w tym gównie? da radę coś dla kobity do 50e wyrwać? 
a drugie pytanie dotyczy takich mocno składanych, raczej babskich modeli jak np sennki px-100 II. duży jest wybór takich, czy e tam?

a drugie pytanie dotyczy takich mocno składanych, raczej babskich modeli jak np sennki px-100 II. duży jest wybór takich, czy e tam?
- Scaarph
no na pewno ładniej niż te pozostałe!Morph pisze:K512 wygladaja jak myszka miki a nie ladnie
- Morph
- Kontakt:
ad 1. Nie bardzo ogarniam ten rynek, ale w tej cenie to raczej jeno jakies gowno dostaniesz. Z tego co widze to rozsadne wirelessy kolo 150 minimum. Rano zerkne jeszcze ale chyba dobrej opcji tu nie ma.
ad 2. Sporo tego - sennki, koss porta pro, iGrado, ultrasone zino, ATH chyba tez cos takiego ma, generalnie wybor dosc spory. A w sumie te PX-100 to naprawde przyzwoite sluchawki za ta cene.
ad 2. Sporo tego - sennki, koss porta pro, iGrado, ultrasone zino, ATH chyba tez cos takiego ma, generalnie wybor dosc spory. A w sumie te PX-100 to naprawde przyzwoite sluchawki za ta cene.
- Scaarph
szczerze mówiąc, to ja myślałem, że w tej kategorii w ogóle jeno gówno dostanęMorph pisze:ad 1. Nie bardzo ogarniam ten rynek, ale w tej cenie to raczej jeno jakies gowno dostaniesz. Z tego co widze to rozsadne wirelessy kolo 150 minimum. Rano zerkne jeszcze ale chyba dobrej opcji tu nie ma.

aha, zajebiście, zatem ten temat załatwiony.Morph pisze:ad 2. Sporo tego - sennki, koss porta pro, iGrado, ultrasone zino, ATH chyba tez cos takiego ma, generalnie wybor dosc spory. A w sumie te PX-100 to naprawde przyzwoite sluchawki za ta cene.
- Morph
- Kontakt:
Nie no, do tv to wirelessy jeszcze ujda, z tym ze trzeba uwazac coby zakres sie z niczym nie klocil. Zobacz od ilu sie zaczyna seria RS sennheisera, wzglednie wirelessy Sony i AKG. Kiedys jeszcze Philips robil calkiem przyjemne modele, bo wygodne i lekkie.
- Scaarph
to prawdopodobnie największa zaleta i to prawdopodobnie te właśnie cechy będą decydować o ewentualnym zakupie.Morph pisze:Kiedys jeszcze Philips robil calkiem przyjemne modele, bo wygodne i lekkie.
- Morph
- Kontakt:
RS120 Sennheisera niewiele przekraczają te 50€ a wyglądają chyba najsensowniej.
- Scaarph