Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: Smartfon
+1
Pewnie, że lepiej kupić coś tańszego. Mnie smartfony zupełnie nie przekonują i nie wyobrażam sobie dać za telefon 1500 - 2000zł. To już te tablety są o wiele bardziej funkcjonalne.
Pewnie, że lepiej kupić coś tańszego. Mnie smartfony zupełnie nie przekonują i nie wyobrażam sobie dać za telefon 1500 - 2000zł. To już te tablety są o wiele bardziej funkcjonalne.
PENIS METAL
- empir
Rozwiń co to ten swinkej. Mam desajera i tylko pisanie sms;ów mnie wkurwia. Jest na to lekarstwo?Riven pisze:physical keyboard is obsolete, dude.
serio, instalujesz swiftkey i na zadnej fizycznej nie bedzie Ci sie pisalo lepiej
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
yup. Swiftkey wyglada zupelnie tradycyjnie i pozornie wydaje sie ze niczym nie rozni sie od normalnej klawy. Roznica polega jednak na tym, ze ma niesamowity algorytm podpowiedzi - patrzy na kontekst calego zdania i podpowiada na tej podstawie. oczywiscie nie znaczy to, ze smsy piszesz naciskajac po 1 przycisk, ale sprawa wyglada tak, ze bez zadnej niemal precyzji jestes w stanie za pomoca 3-4 nacisniec wprowadzic bardzo dlugie, odmieniane przez przypadki slowa. W zasadzie to trzeba samemu zobaczyc, sam bylem sceptyczny a teraz - jak juz sie nauczyl mojego sposobu pisania i dodalem pare mniej "oficjalnych" slowek - nie widze innej opcji. pisze bez patrzenia na klawiature, bez jakiejkowliek dokladnosci, i raz na jakis czas musze sie cofnac zeby cos poprawic. Probowalem wiekszosci mozliwych klawiatur, w tym Swype - nic nie jest w stanie konkurowac z SwiftKey. Warto zbadac, zwlaszcza, ze jest darmowa wersja probna na 30 dni bodajze. Tylko mowie - trzeba troche pouzywac zeby w pelni docenic. Potem dziala jak marzenie.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Sprobuj - Swype jest super na poczatku, ale mnie osobiscie meczy to napierdalanie palcem na okraglo, i jest troche wolny w tych swoich podpowiedziach (nawet na SGS2). Swiftkey jest bez wodotryskow (i niestety tez brzydki dosc ;/), ale efektywny jak skurwysyn.
btw, Swype jest dystrybuowany tylko na zasadzie OEM, czyli w oficjalnym obiegu go nie ma, ani w markecie ani w zadnym innym kanale dystrybucji; niektore telefony po prostu go maja (jak np. Samsungi). Oczywiscie sa wersje customowe przerobione pod wiekszosc popularnych modeli, jak wpiszesz Swype HTC Desire .apk w google to na pewno znajdzie sie cos co bedzie sprawnie dzialac.
btw, Swype jest dystrybuowany tylko na zasadzie OEM, czyli w oficjalnym obiegu go nie ma, ani w markecie ani w zadnym innym kanale dystrybucji; niektore telefony po prostu go maja (jak np. Samsungi). Oczywiscie sa wersje customowe przerobione pod wiekszosc popularnych modeli, jak wpiszesz Swype HTC Desire .apk w google to na pewno znajdzie sie cos co bedzie sprawnie dzialac.
- Riven
- Kontakt:
git, daj znac jak to sie sprawdza na S2. mi sie poki co nie chce bawic w custom romy, zreszta nie mam na to czasu. ale jak bedzie jakis wolniejszy okres to w koncu rozdziewicze moja galaktyke, bo poki co to najnowsza wersja dostepna dla mnie to ...2.3.3. czyli chyba z kwietnia. pierdolony orange po prostu nic nie robi. ICS u nich bedzie pewnie dostepny za 2 lata.
- Riven
- Kontakt:
pytalem o ICS jak juz bedziesz mial hehe, jak sie swift sprawdza na S2 to doskonale wiem ;)
ja uzywam Go SMS (i tez Go Launcher). wkurwia mnie tylko lamany angielski ktorym sie te chinczyki posluguja, ale poza tym swietny pakiet. ustawilem sobie theme z ICS i zajebsicie to wyglada i jest bardzo funkcjonalne, bez porownania lepiej niz stockowa aplikacja (glownie dzieki doskonalym pop-upom)
ja uzywam Go SMS (i tez Go Launcher). wkurwia mnie tylko lamany angielski ktorym sie te chinczyki posluguja, ale poza tym swietny pakiet. ustawilem sobie theme z ICS i zajebsicie to wyglada i jest bardzo funkcjonalne, bez porownania lepiej niz stockowa aplikacja (glownie dzieki doskonalym pop-upom)
- empir
Dzięki za info. Obadam w wolnej chwili.Riven pisze:yup. Swiftkey wyglada zupelnie tradycyjnie i pozornie wydaje sie ze niczym nie rozni sie od normalnej klawy. Roznica polega jednak na tym, ze ma niesamowity algorytm podpowiedzi - patrzy na kontekst calego zdania i podpowiada na tej podstawie. oczywiscie nie znaczy to, ze smsy piszesz naciskajac po 1 przycisk, ale sprawa wyglada tak, ze bez zadnej niemal precyzji jestes w stanie za pomoca 3-4 nacisniec wprowadzic bardzo dlugie, odmieniane przez przypadki slowa. W zasadzie to trzeba samemu zobaczyc, sam bylem sceptyczny a teraz - jak juz sie nauczyl mojego sposobu pisania i dodalem pare mniej "oficjalnych" slowek - nie widze innej opcji. pisze bez patrzenia na klawiature, bez jakiejkowliek dokladnosci, i raz na jakis czas musze sie cofnac zeby cos poprawic. Probowalem wiekszosci mozliwych klawiatur, w tym Swype - nic nie jest w stanie konkurowac z SwiftKey. Warto zbadac, zwlaszcza, ze jest darmowa wersja probna na 30 dni bodajze. Tylko mowie - trzeba troche pouzywac zeby w pelni docenic. Potem dziala jak marzenie.
- Riven
- Kontakt:
tylko sobie obadaj samouczek i wybierz opcje rapid/precise. mi duzo lepiej dziala precise. w sumie jedyna wada jest umiejscowienie kropki - spacja wydaje sie czasem troche zbyt mala. ale idzie przywyknac.
- Riven
- Kontakt:
ok.
nie no, slyszalem od kumpla ktory ma sgs1 ze np. CM to rewelacja, taka ilosc funkcjonalnosci ze kazdy stockowy rom wysiada. jak to zwykle bywa hehe, dlatego android jest tak zajebista i bezdyskusyjnie najlepsza platforma mobilna ;).
nie no, slyszalem od kumpla ktory ma sgs1 ze np. CM to rewelacja, taka ilosc funkcjonalnosci ze kazdy stockowy rom wysiada. jak to zwykle bywa hehe, dlatego android jest tak zajebista i bezdyskusyjnie najlepsza platforma mobilna ;).
- Scaarph
jakieś launchery inne niż go może ktoś polecić? bawiłem się tym wczoraj ale coś często mi się wiesza, no i w pewnym momencie widget autentykator world of warcraft mi się wykrzaczył i przestał działać, muszę się przełączać na stockowego by z niego skorzystać. a działający widget autentyfikatora wow to podstawa jednak.
edit: w ogóle zmienili wygląd android marketu, teraz jest zajebisty!
edit: w ogóle zmienili wygląd android marketu, teraz jest zajebisty!
- Riven
- Kontakt:
jakis nowy jest?
z launcherow zawsze polecaja ludzie ADW, ale ja nie sprawdzalem, bo Go smiga mi idealnie na aktualnym telefonie. Ale na wildfire czesto sie wykrzaczal, wiec cos z nim jest nie tak na niektorych telefonach.
edit: Scaarph, masz taki:
?
pytam bo te update'y jakos dziwnie wychodza, na jednych telefonach potrafia pojawic sie z duzym opoznieniem. ten jest juz od bardzo dawna, nawet na WF go mialem.
z launcherow zawsze polecaja ludzie ADW, ale ja nie sprawdzalem, bo Go smiga mi idealnie na aktualnym telefonie. Ale na wildfire czesto sie wykrzaczal, wiec cos z nim jest nie tak na niektorych telefonach.

pytam bo te update'y jakos dziwnie wychodza, na jednych telefonach potrafia pojawic sie z duzym opoznieniem. ten jest juz od bardzo dawna, nawet na WF go mialem.
- Riven
- Kontakt:
w go mozna sobie podmieniac ikony i te domyslne sa monochromatyczne i calkiem gustowne ;)
- Scaarph
taki właśnie mam. wczoraj zacząłem się bawić i miałem jeszcze ten stary market, i w pewnym momencie zmienił mi się na nowy heheRiven pisze:jakis nowy jest?
?
- Riven
- Kontakt:
no to git ;) niech tylko no dodadza wreszcie jakas normalnie wygladajaca skore, bo z tych co sa dostepne tylko jasna nie jebie po oczach, a wyglada znaaaacznie gorzej niz ciemna samsungowa
- Riven
- Kontakt:
Napierdalam właśnie na tablecie motorola xoom, jak na tablet to spoko, na pewno lepsze niż ipad :-D honeycomb rlzzzz
- Riven
- Kontakt:
...ale i tak rzecz jasna sto razy wygodniej trzymac notebooka na kolanach, i nie mowie nawet o wprowadzaniu tekstu ale o interfejsie w ogole ;D tablety w tej chwili to bezuzyteczne badziewie, i to sie nie zmieni dopoki nie zaczna wazyc mniej niz 50 g :)Riven pisze:Napierdalam właśnie na tablecie motorola xoom, jak na tablet to spoko, na pewno lepsze niż ipad :-D honeycomb rlzzzz
- Riven
- Kontakt:
kurwa no, i znow musze tego gowna ipada uzywac (tym razem naprawde musze, nie dla przyjemnosci), jak rok temu testowalem to nie widzialem pewnych rzeczy ale teraz po 2 miechach z galaxy widze chujowy ekran (wydawal sie wtedy megasuper a teraz piksele daja po oczach nawet bez przygladania sie), fatalny rendering fontow w stronach, w ogole sie zacina i czasem laguje, no kaszana. no i wszystkie wady ktore juz wczesniej byly oczywiste, typu fatalny, uproszczony do absurdu interfejs, zero konfigurowalnosci, kijowy itunes itp. itd. wiem ze ta dwojka jest poprawiona ale ponoc zmiany niewielkie, takze ogolnie kompletny fail - kto twierdzi inaczej ten albo jest totalnie "casual" i jara sie byle modnym gownem albo zwyczajnie nie pouzywal tego "wnikliwie" - a trzeba z tym spedzic pare dni zeby zauwazyc jakie to jest naprawde - wow factor jest spory. straszna strata pieniedzy.
edit: btw, leze wlasnie w hotelu i mam do dyspozycji ipada, motorole xooma i laptopa. najwygodniej uzywa mi sie teraz laptopa. nawet w sytuacji kiedy tablet zdawaloby sie lezy najlepiej, to po godzinei uzywania mam dosyc trzymania tego w rece. a na nogach nie chce mi sie non stop opierac. dopoki to nie bedzie wazyc tyle co przecietna ksiazka to to jest klapa.
edit: btw, leze wlasnie w hotelu i mam do dyspozycji ipada, motorole xooma i laptopa. najwygodniej uzywa mi sie teraz laptopa. nawet w sytuacji kiedy tablet zdawaloby sie lezy najlepiej, to po godzinei uzywania mam dosyc trzymania tego w rece. a na nogach nie chce mi sie non stop opierac. dopoki to nie bedzie wazyc tyle co przecietna ksiazka to to jest klapa.
- Riven
- Kontakt:
nie o smartfonach ale tekmolodzy:
http://www.chromeexperiments.com/detail ... s/?f=webgl
webgl rozpierdala po prostu
http://www.chromeexperiments.com/detail ... s/?f=webgl
webgl rozpierdala po prostu
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ma ktoś HTC Wildfire S? Nadaje sie to w ogóle do czegoś?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
w sumie tak. nie mam, ale kumpel ma i sobie chwali. mialem pare razy w lapach. ekran juz przyzwoity, spokojnie da rade czytac tekst (nie to co na poprzedniku). nie podoba mi sie kompletnie sense 3.0, ale to sa rzeczy ktore mozna sobie wymienic. generalnie na tej polce cenowej to zdaje sie jeden z ciekawszych modeli. warto tez rozwazyc co na podobnym pulapie proponuje samsung. pamietaj, rozdzielczosc 320x240 jest nie do zaakceptowania ;) poza tym zwroc uwage w testach na responsywnosc interfejsu - to jest, po ekranie, najwazniejsza rzecz. mozesz miec telefon z internetem, muzyka i aparatem, ale jak ci sie bedzie inbox smsow ladowal 4 sekundy , to i tak zatesknisz za nokia 3310 :))