Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
no i klamka zapadla, jak sie nic nie popsuje to sgs2 wyladuje u mnie w niedziele. kurde, obejrzalem juz chyba wszystkie wideorecenzje, slinie sie jak down. zapowiada sie tona zajebistosci. zreszta po moim leciwym wildfire z ekranem 320x240 kazdy normalny smartfon zrobilby mi dobrze, no a co dopiero taka rakieta ;))
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
heh, no jak ja biore do reki htc desire pierwszej generacji to widze spora roznice w jakosci obrazu i szybkosci dzialania, a co dopiero tutaj bedzie ;)
tutaj jakis benchmark z recenzji na engadget:

tutaj jakis benchmark z recenzji na engadget:

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ile Cię to cudo szarpnie jezeli moge spytać?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
btw, gratka dla posiadaczy androida - zeby uczcic10 miliardow pobran z marketu, google codziennie udostepnia wybrane platne aplikacje w cenie 10 centow. mozna za 30 groszy legalnie nabyc appy ktore normalnie potrafia kosztowac parenascie zeta. w niedziele bede mial w lapach sgs2 to sobie nasciagam bajerow ;) zaluje, ze przegapilem promocje na swiftkey ... tak czy siak:
https://market.android.com/details?id=a ... M0NjY5OCJd
promocja trwa do 16.12, wiec warto codziennie lukac.
https://market.android.com/details?id=a ... M0NjY5OCJd
promocja trwa do 16.12, wiec warto codziennie lukac.
- Riven
- Kontakt:
zajebisty telefon <3
ekran po prostu rozpierdala
morph, btw pierdol wildfire s czy inne takie syfy, rzuc na tace troche wiecej i kup sobie galaxy 2 ;d
serio, nie ma o czym mowic. co do rozmiaru - no jest spory, ale to kwestia paru godzin. jak teraz biore do reki wf to sie dziwie jak ja moglem na takim displayu cos widziec ;p
edit: jak ktos ma androida niech koniecznie wyprobuje swiftkey. no nie ma bata na te klawiature - to jest jakas telepatia. sto razy lepsze niz swype czy stockowa klawiatura z samsunga. jedyny minus jest taki ze wyglada raczej niefajnie, ale predykcja jest po prostu niesamowita.
ekran po prostu rozpierdala
morph, btw pierdol wildfire s czy inne takie syfy, rzuc na tace troche wiecej i kup sobie galaxy 2 ;d
serio, nie ma o czym mowic. co do rozmiaru - no jest spory, ale to kwestia paru godzin. jak teraz biore do reki wf to sie dziwie jak ja moglem na takim displayu cos widziec ;p
edit: jak ktos ma androida niech koniecznie wyprobuje swiftkey. no nie ma bata na te klawiature - to jest jakas telepatia. sto razy lepsze niz swype czy stockowa klawiatura z samsunga. jedyny minus jest taki ze wyglada raczej niefajnie, ale predykcja jest po prostu niesamowita.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ale skąd pomysł, że chcę Wildfire kupować?
Jeżeli już będę wymieniał to albo SGS2 albo HTC Sensation. Aczkolwiek teraz to już raczej poczekam na coś fajnego z nowym Droidkiem na pokładzie, no chyba że iPad3 wcześniej wyjdzie :D
Jeżeli już będę wymieniał to albo SGS2 albo HTC Sensation. Aczkolwiek teraz to już raczej poczekam na coś fajnego z nowym Droidkiem na pokładzie, no chyba że iPad3 wcześniej wyjdzie :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
sensation ssie, nowy sense jest paskudny. zreszta jest wolniejszy i duzo drozszy od sgs2
co do nowego androida to przeciez w przyszlym roku sgs2 dostanie update.
co do nowego androida to przeciez w przyszlym roku sgs2 dostanie update.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-..-'
Powstrzymaj neofickie zapędy, wiem co potrzebuję, kryptoreklamy na mnie nie działają ;].
Powstrzymaj neofickie zapędy, wiem co potrzebuję, kryptoreklamy na mnie nie działają ;].
Give birth to something dead
- Riven
- Kontakt:
czekaj, czekaj, o czym ty mowisz? :D bo ja ci po prostu dobrze radze - robilem bardzo doglebny research zanim zdecydowalem sie na sgs2 i Sensation byl najpowazniejszym konkurentem. ze wszystkich testow wniosek jest jeden: jest duzo wolniejszy. mniej ramu, gorszy procesor - nie widze sensu, zeby doplacac kase za cos co jest gorsze. do tego ma gorszy aparat i nie ma sAmoled+, ktory w tym wypadku rowniez jest czynnikiem decydujacym, internal storage dostepne dla uzytkownika to 1gb w stosunku do 10 gb w sgs2 (a jest jeszcze wersja z 32). no i afair bateria slabsza, co niestety jest czesta cecha u HTC.
tak naprawde nie ma jakiejs dramatycznej roznicy miedzy nimi - oba sa zajebiste, ale oblesny sense (ten ich nowy lock screen jest w stylu slabo zaprojektowanej strony z konca lat 90) i wyzsza cena sprawiaja ze w tym zestawieni galaxy wypad znacznie lepiej
edit: z tym internal storage to jest ogromna wada, bo na tym instaluja sie domyslnie aplikacje. niby mozna je przenosic na sd ale to jest upierdliwe. do tego sa tez appy ktorych nie da sie przeniesc na karte. w sumie to dziwna sprawa ze taki telefon ma tak malo pamieci
tak naprawde nie ma jakiejs dramatycznej roznicy miedzy nimi - oba sa zajebiste, ale oblesny sense (ten ich nowy lock screen jest w stylu slabo zaprojektowanej strony z konca lat 90) i wyzsza cena sprawiaja ze w tym zestawieni galaxy wypad znacznie lepiej
edit: z tym internal storage to jest ogromna wada, bo na tym instaluja sie domyslnie aplikacje. niby mozna je przenosic na sd ale to jest upierdliwe. do tego sa tez appy ktorych nie da sie przeniesc na karte. w sumie to dziwna sprawa ze taki telefon ma tak malo pamieci
Ostatnio zmieniony 13-12-2011, 14:22 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Riven
- Kontakt:
tak, ale zupelnie inny niz w jedynce. ma taki fajna, chropowata fakture. swietnie trzyma sie w dloni

w ogole to jest sliczny telefon, jak sie ustawi czarne tlo to nie widac granic miedzy wyswietlaczem a obudowa, super to wyglada.

w ogole to jest sliczny telefon, jak sie ustawi czarne tlo to nie widac granic miedzy wyswietlaczem a obudowa, super to wyglada.
- Scaarph
z tego co widzę, to ma taką samą tę klapkę jak i jedynka. sorry riven, ale to chujowy telefon jest :S i nawet tło mu się zlewa z obudową tak jak w jedynce, blah ;)
- Riven
- Kontakt:
nie, ma inna. ale kumam dowcip :)
ale serio, jakosc wykonania jest mocno poprawiona. wzieli sobie do serca krytyke i poprawili w zasadzie wszystkie najwazniejsze rzeczy.
zeby nie bylo ze jest idealnie - lockscreen moglby byc lepszy. znaczy jest piekny i na pewno wyglada lepiej niz to badziewie z sense 3, ale moglby lzej i plynniej chodzic. dziwne, bo cala reszta smiga jak , nie przymierzajac, ajfon4 ;)
ale serio, jakosc wykonania jest mocno poprawiona. wzieli sobie do serca krytyke i poprawili w zasadzie wszystkie najwazniejsze rzeczy.
zeby nie bylo ze jest idealnie - lockscreen moglby byc lepszy. znaczy jest piekny i na pewno wyglada lepiej niz to badziewie z sense 3, ale moglby lzej i plynniej chodzic. dziwne, bo cala reszta smiga jak , nie przymierzajac, ajfon4 ;)
- Riven
- Kontakt:
tak, brakuje tego leda. nie wiem co sie uparli tak zeby tego nie montowac. musze zbadac ten no-led.
- Scaarph
ja wiem, żartowałem sobie :) ale swojej klapki wyginać aż tak ekstremalnie w celu sprawdzenia wytrzymałości jednak nie będę hehefolkstorm pisze:Plastik, bardzo cienki , jednak z tego co widziałem bardzo wytrzymalszy (koleś umyślnie próbuje złamać klapkę łącząc jeden koniec z drugim no i nie pęka, gdzieś na youtube widziałem)Scaarph pisze:a jaką ma tylną klapkę ten sgs2? plastik?
- Riven
- Kontakt:
dzieki za przypomnienie o tym appie, jakie to jest zajebiste o_ofolkstorm pisze:Zainstaluj Widget Locker i skonfiguruj jak Ci pasuje.Riven pisze: lockscreen moglby byc lepszy.

takie se zrobilem - tzn to jest widok jak juz sie nacisnie na klodke do przeciagania. animuje sie megazajebiscie i w ogole cuda na kiju ;) jeszcze na sAmoled to juz w ogole z ta czernia wyglada super
- Riven
- Kontakt:
dzis w markecie znow Swiftkey X za 30 groszy:
https://market.android.com/details?id=c ... Ntaycuc%3D
polecam, bez 2 zdan najlepsza klawiatura
https://market.android.com/details?id=c ... Ntaycuc%3D
polecam, bez 2 zdan najlepsza klawiatura
- Mol
- Riven
- Kontakt:
z tego co widze, to galaxy y ma rozdzielczosc 320x240. mialem to samo w wildfire. bardzo odradzam. na poczatku wydawalo mi sie ze da rade, ale nie. co do reszty specyfikacji to nie mam pojecia, porownaj recenzje pod katem wydajnosci. w kazdym razie ja bym nie bral telefonu z displayem qvga, oczy bola.