Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

Re: Smartfon

02-12-2011, 09:36

Mol pisze:prawdopodobnie dorzuca mi BIS za darmo.
Business Everywhere?
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

02-12-2011, 09:43

@Sajmon
A jak masz to się zastanawiaj, myślałem że ani Androida, ani BBOS nie używałeś. BIS na pewno na OGROMNY plus (chociaż nie wiem o ile się gorzej sprawuje od BES).

Ja mam BB Bold 9650 i fajne toto jest, ale jednak wybrałbym coś z droidem na pokładzie (appy, otwarty system, etc. etc.).
Analripper pisze:
Business Everywhere?
Blackberry Internet Service
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

02-12-2011, 09:50

moj blad, ze za malo informacji podalem w pierwszym poscie, z Blackberry jestem zadowolony, tak jak wspomnialem, BB Messenger jest fajnym rozwiazaniem no i jesli dorzuca mi BIS za free to raczej wezme BB. z drugiej strony, nie uzywalem jeszcze niczego na Androidzie wiec po prostu czysta ciekawosc, no ale minusem jest dla mnie ekran dotykowy, mimo wszystko, jakos nie jestem przekonany.

btw - potrzebowalbym jakiegos sensownego klienta SSH i VNC na Androida, mozna cos takiego wyhaczyc za darmo? Jakies konkretne aplikacje godne polecenia?
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-12-2011, 09:51

Mol pisze: btw - potrzebowalbym jakiegos sensownego klienta SSH i VNC na Androida, mozna cos takiego wyhaczyc za darmo? Jakies konkretne aplikacje godne polecenia?
NA PEWNO znajdziesz, to w końcu system nixowy ;)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

02-12-2011, 09:52

Morph pisze:@Sajmon
A jak masz to się zastanawiaj, myślałem że ani Androida, ani BBOS nie używałeś. BIS na pewno na OGROMNY plus (chociaż nie wiem o ile się gorzej sprawuje od BES).

Ja mam BB Bold 9650 i fajne toto jest, ale jednak wybrałbym coś z droidem na pokładzie (appy, otwarty system, etc. etc.).
Analripper pisze:
Business Everywhere?
Blackberry Internet Service
bis jest w ramach be w niektorych sieciach w pl.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

02-12-2011, 09:53

nie cytuj choinami kurwa! :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

02-12-2011, 10:10

Mol pisze: no ale minusem jest dla mnie ekran dotykowy, mimo wszystko, jakos nie jestem przekonany.
kwestia 3 dni. z moich doswidaczen kazda z osob ktora krecila nosem nad ekranem dotykowym (w tym ja) po krotkim czasie dochodzi do wniosku ze to jest znacznie lepsze rozwiazanie niz normalna klawiatura (a juz przede wszystkim wertykalne qwerty takie jak w BB). pisanie smsow, nawet ze stockowa klawiatura HTC, jest tak z 10x latwiejsze, a wszystko inne robi sie po prostu szybciej. w tych telefonach (HTC Wildfire, wspomniany wczesniej Samsung) ekran dotykowy jest na tyle dobry, ze nie ma sie co przejmowac - to nie jakies "smartfony" nokii.

edit: co do klienta ssh, google boli? pierwsze z brzegu co znalazlem, ale jest tego po prostu w chuj:

https://market.android.com/details?id=o ... WN0Ym90Il0.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

02-12-2011, 10:32

wygooglowac to sam moge, chodzilo mi o polecenie jakiegos konkretnego :]

zwalic Ci konia? ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2011, 10:45

poprosze.

btw, ktos wczesniej pytal o aplikacje, przypomniala mi sie jeszcze jedna bez ktorej nie moglbym zyc: SMS Popup. prosta rzecz - po odebraniu smsa wyswietla okienko z jego trescia i bezposrednio mozna napisac odpowiedz. niby pierdola ale nacodzien bardzo ulatwia zycie.

no i jeszcze Llama - appktory ustawia profile w telefonie w zaleznosci od lokalizacji. ale co wazne, nie korzysta w tym celu z GPSa (to zezarloby baterie), tylko anten gsm do ktorych telefon jest w danym momencie podlaczony (a wiec nie wiaze sie to wiekszym obciazeniem). trzeba troche przy tym pogrzebac i "nauczyc" go gdzie co jest, ale jak juz sie wszystko obcyka, to w codziennych sytuacjach mozna zapomniec o takich pierdolach jak wyciszanie telefonu, wlaczanie WiFi etc. wszystko samo sie dzieje na podstawie miejsca w ktorym sie znajduje, jak dotad dziala bez zarzutu.

nie no, market to ogromna przewaga androida
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

02-12-2011, 11:04

Riven pisze:jest znacznie lepsze rozwiazanie niz normalna klawiatura (a juz przede wszystkim wertykalne qwerty takie jak w BB).
Nie musiałeś nigdy nic długiego pisać na telefonie, prawda? Względnie - nigdy nie programowałeś, c'nie? ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2011, 11:08

nie, nie programowalem na telefonie.

co do dlugich rzeczy - zdarzylo sie napisac pare normalnych maili. tak czy siak - jesli zamierzasz regularnie programowac na telefonie..no to nie wiem. ale we codziennych zastosowaniach ekran dotykowy sprawdza sie po prostu lepiej. juz pomine nawet wprowadzanie tekstu z takim Swiftkey (ktory zdaje sie czyta w myslach, tak dobry ma algorytm przewidywania), ale bezposredni kontakt z interfejsem (bez kursora) to ogromny plus.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-12-2011, 12:26

Zna ktos dobra aplikacje na Androida 2.1 do odtwarzania wmv?
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

03-12-2011, 00:23

Riven pisze:
Mol pisze: no ale minusem jest dla mnie ekran dotykowy, mimo wszystko, jakos nie jestem przekonany.
kwestia 3 dni. z moich doswidaczen kazda z osob ktora krecila nosem nad ekranem dotykowym (w tym ja) po krotkim czasie dochodzi do wniosku ze to jest znacznie lepsze rozwiazanie niz normalna klawiatura (a juz przede wszystkim wertykalne qwerty takie jak w BB). pisanie smsow, nawet ze stockowa klawiatura HTC, jest tak z 10x latwiejsze, a wszystko inne robi sie po prostu szybciej. w tych telefonach (HTC Wildfire, wspomniany wczesniej Samsung) ekran dotykowy jest na tyle dobry, ze nie ma sie co przejmowac - to nie jakies "smartfony" nokii.

edit: co do klienta ssh, google boli? pierwsze z brzegu co znalazlem, ale jest tego po prostu w chuj:

https://market.android.com/details?id=o ... WN0Ym90Il0.
Ja mam HTC desire jakieś 9 miechów i ciągle nienawidzę pisać sms'ów na dotykowym. Wg mnie do sms'ów zwykła klawiatura jest wygodniejsza.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

03-12-2011, 00:29

Riven pisze:
t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5jb25uZWN0Ym90Il0.
Nienawidzę tych pierdolonych ekranów dotykowych. Nigdy więcej nie kupię telefonu bez tradycyjnej klawiatury. Ma to niby jakieś zalety, ale, kurwa, nie mogę na tym zasranym LG. Przez to praktycznie przestałem pisać sms-y, wszędzie dzwonię, pasjami nienawidzę pisać na tym chujstwie. No ale to pewnie wina moich grubych paluchów ;)

Mam nadzieję, że nieco przerysowane powyższe słowa dobrze oddają moje doświadczenia i stosunek do ekranów dotykowych.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-12-2011, 01:08

ja pierdole, jak sobie kupiles jakies kompletne gowno, to nie dziwota

to tak jakby powiedziec: wszystkie samochody sa spierdolone bo to zjebane dełu tico sie tak chujowo prowadzi
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

03-12-2011, 01:14

Whatever, z innymi nie miałem do czynienia, a to z czym miałem, kompletnie mnie do tego rozwiązania zniechęciło. No i nie narzekam tutaj "na wszystkie samochody", raczej na "system wspomagania kierownicy w tych nowszych modelach".
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-12-2011, 01:16

no kurwa, ale ja widzialem jak wyglada ekran "dotykowy" w tego typu telefonach, to jest jakis zart i porownywanie tego nie ma najmniejszego sensu
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

03-12-2011, 01:22

Sam innych nie testowałem, więc wierzę na słowo.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-12-2011, 12:10

Obrazek

jaki ten android 4.0 jest zajebisty
tylko dlaczego ten nexus musi kosztowac prawie 3 kafle? :(
Awatar użytkownika