Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
nie no, bo chyba jakis czas temu sie zastanawiales, i teraz widze piszesz, ze spoko
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
W salonie się nim bawiłem, fajnie to to wygląda.
Smartfona bym sobie w sumie strzelił, ale coś się nie mogę zdecydować. Ten nowy HTC Sensation jest w cipkę, teraz ten Nexus, sam kurde nie wiem.
Smartfona bym sobie w sumie strzelił, ale coś się nie mogę zdecydować. Ten nowy HTC Sensation jest w cipkę, teraz ten Nexus, sam kurde nie wiem.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Funeral
- rozkręca się
naczytalem sie troche negatywnych opinii o tym BB 9300, a wy tu tak zaciecie promojecie te androidy, wiec zainteresowalem sie Samsungiem. Wychodzi na to, ze jak na pierwszy smartfon to ten Galaxy Ace bedzie w sam raz. 500mb data miesiecznie to sensowna opcja, czy mam sie obawiac dodatkowych rachunkow?
musze dodac tylko, ze przesiadam sie z czegos takiego:

wiec pytania nowicjusza sa jak najbardziej uzasadnione :)
musze dodac tylko, ze przesiadam sie z czegos takiego:

wiec pytania nowicjusza sa jak najbardziej uzasadnione :)
- Morph
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
500 mb sensowna jak najbardziej. do sprawdzenia google maps na miescie czy przegladania netu w kolejce na poczcie - wystarczy spokojnie. i tak wiekszosc netu na telefonie uzywa sie z reguly przez wi-fi.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja mam 1gb, ale zdaje się, że nigdy nawet do 500mb nie dobiłem. inna sprawa, że w domu telefon korzysta z wi-fi.
- Funeral
- rozkręca się
jednyny problem jaki mam przy przesiadce na smartfona, to obawa, ze telefon bedzie zjadal mi MB a ja nawet nie bede o tym wiedzial. czytalem, ze to popularny problem, tzn. laczenie sie telefonu z cholera wie czym.
rozumiem, ze np. jak sciagniesz app powiedzmy youtube, to wchodzac przez nia telefon pobiera mniej danych, niz jak byc korzystal z wbudowanej przegladarki i przez nia wchodzil na YT?
rozumiem, ze np. jak sciagniesz app powiedzmy youtube, to wchodzac przez nia telefon pobiera mniej danych, niz jak byc korzystal z wbudowanej przegladarki i przez nia wchodzil na YT?
- Scaarph
tego akurat nie wiem, ale są sposoby na to, by telefon nie zjadał mb. generalnie wystarczy po prostu nie pozwolić mu automatycznie aktualizować i tyle, wyskoczą jedynie komunikaty, że jest możliwa aktualizacja i tyle. też zanim kupiłem telefon czytałem o tym i trochę pietra miałem, ale gówno prawda :)Funeral pisze:jednyny problem jaki mam przy przesiadce na smartfona, to obawa, ze telefon bedzie zjadal mi MB a ja nawet nie bede o tym wiedzial. czytalem, ze to popularny problem, tzn. laczenie sie telefonu z cholera wie czym.
- Riven
- Kontakt:
nie wiem jak to jest w samsungu - w HTC masz jeden przelacznik: DATA CONNECTION ON/OFF. i chuj. jak zrobisz off, to nie ma bata, nic ci nie sciagnie bez twojej wiedzy nawet bajta. jesli nawet w tym samsungu tego nie ma domyslnie (zdziwlbym sie), to sa appy do tego.
- Scaarph
nie no, jest to, wiadomo. ale można tak poustawiać, że sam ni chuja nic nie zrobi, tylko powiadomienia będzie trzaskał albo coś, co praktycznie nic nie zżera.
- Funeral
- rozkręca się
dzieki wielkie. ktos ma Samsunga Galaxy Ace zeby potwirdzic czy jest tam taka opcja? [musi byc raczej!]
- Scaarph
- Funeral
- rozkręca się
to jeszcze mnie oswiecie co do tego:
- Riven
- Kontakt:
niekonicznie... taka aplikacja to raczej tylko front-end dla youtube.
- Riven
- Kontakt:
woah, zajebista aplikacja do sterowania telefonem z poziomu desktopu:
http://www.androidpolice.com/2011/11/26 ... interface/
testuje, poki co robi swietne wrazenie
http://www.androidpolice.com/2011/11/26 ... interface/
testuje, poki co robi swietne wrazenie
- Melepeta
- w mackach Zła
Właśnie, jakie są wg was najlepsze aplikacje androidowe ? W android market taka mnogość że głowa boli.
Six o clock.
- Riven
- Kontakt:
przejrzalem liste ktora wkleilem tu rok temu i z tamtych pozycji ostaly sie:
bardzo prosty , a przez to szybki i niezawodny notatnik. glowny plus to synchronizacja z catch.com - zakladasz tam konto, robisz notatke i voila, jest na telefonie. przydatne np. jako lista zakupow. korzystam regularnie
+ AK NotepadRiven pisze:
1) Astro file manager
swietny menedzer plikow, duza funkcjonalnosc, ok wyglad, dziala dobrze. podstawa
2) Aldiko
zajebisty darmowy e-book reader. funkcjonalnoscia nie ustepuje niczym Amazon Kindle (mowa o wersji na androida, fkors), ale jego najwieksza zaleta jest to, ze jest polaczony z ogromna biblioteka darmowych ksiazek. wiadomo, ze wszystkiego sie tam nie znajdzie, ale jest masa klasyki. ja na przyklad zassalem sobie teraz pare rzeczy lovecrafta + alicje w krainie czarow. mialem okazje przekonac sie, ze ebook nawet na takim malym gownie nie jest wcale TAKI zly - ostatnio sporo jezdze pociagiem i w czasie podrozy sprawdza sie to naprawde swietnie. mozna bardzo latwo regulowac parametry ekranu juz z poziomu ksiazki- i tak 1,5 h lektury wcale nie meczy oczu. chyba najfajniejszy 'dodatkowy' aspekt tego telefonu jak dla mnie.
3) dropbox
absolutna podstawa.
prosta rzecz - na kompie robisz folder dropbox, na telefonie masz app. wrzucasz, naciskasz sync, i po obu stronach wychodzi to samo. fajne np. jak nie ma kabla pod reka, albo chce sie zachowac cos na pozniej. do tego ma opcje udostepniania plikow, wiec mozna odrazu pobrac url i komus wyslac, np. mailem.
dodatkowo totalnie zajebiste narzedzie desktopowe do backupu dokumentow i udostepniania plikow live - mozna zapomniec o zalacznikach czy problemach z wersjami dokumentu
bardzo prosty , a przez to szybki i niezawodny notatnik. glowny plus to synchronizacja z catch.com - zakladasz tam konto, robisz notatke i voila, jest na telefonie. przydatne np. jako lista zakupow. korzystam regularnie
- Mol
- Morph
- Kontakt:
Wildfire S, chyba że małą firmę prowadzisz ;)
Give birth to something dead
- Mol
jakies argumenty? moze dodam, ze mam BB 8520 i jestem zadowolony, jest darmowy messenger, ktorego uzywam no i prawdopodobnie dorzuca mi BIS za darmo.