Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nekromantheon
postuje jak opętany!

Re: Smartfon

05-09-2011, 01:02

Co sadzicie o HTc wildfire s ??
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

23-09-2011, 08:53

FENIKS pisze:Ja tydzień temu przesiadłem się na hyc desire z nokii 5800. Czyli android. Świetna sprawa. Jedyny minus to ze wiele programów nie instaluje się na karcie tylko w telefon i brakuje miejsca. Ale po za tym telefon super.
https://market.android.com/details?id=c ... p2sd&hl=en

@Riven: kazdy launcher jest lepszy od stockowego z sense. Ja juz od dlugiego czasu uzywam pelnej wersji adw i jestem bardzo zadowolony. Jedyny mankament z moja eupropejsata wersja desire z jest przyciszony dzwiek ze wzgledu na jjakiejs europejsate limity. Problem rozwiazac moze platna aplikacja znoszaca limit albo modowanie telefonu (za ktore na razie nie chce mi sie zabierac - bo wszystko dziala).
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-10-2011, 18:45

NIe sądziłem że nastąpi ten dzien że stanę się jebanym gadżeciarzam ;) Mam możliwosc przyjgarnięcia jakiegoś smartfona, warunek jest jeden: maksymalnie do 300 zł w abonamencie z T-Mobile (umowa i tak nie jest na mnie, ja biorę tylko telefon). Pytania są następujące:

1.Czy jest sens posiadania takiego sprzętu bez używania internetu?
2. Czy wynalazki typu Galaxy Mini czy Galaxy Ace do czegokolwiek się nadają?Bo oprócz nich stać by mnie było jedynie na Wildfire S.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

22-10-2011, 19:32

1. Jest sens, jest sporo aplikacji nie potrzebujących internetu
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-10-2011, 19:50

1. oczywiscie, zreszta wszedzie masz wifi teraz, wiec net za darmo. poza tym jest MASA zajebistych aplikacji.
2. wildfire s ponoc fajny jak na ten przedzial cenowy - dali mu przede wszystkim wreszcie przyzwoity wyswietlacz. co do samsunga to nie wiem.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

22-10-2011, 20:29

Mam HTC desire innego nie potrzeba. Wifi ekran duży amoled android i wszystko w temacie. Dobry do neta i bez niego swobodnie działa. Mnogość aplikacji do pobrania świetna sprawa polecam.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-10-2011, 20:34

Ale Desire to juz inna półka cenowa niestety, a mój budżet jest dosyć ograniczony.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

22-10-2011, 20:38

FENIKS pisze:Mam HTC desire innego nie potrzeba. Wifi ekran duży amoled android i wszystko w temacie. Dobry do neta i bez niego swobodnie działa. Mnogość aplikacji do pobrania świetna sprawa polecam.
I tyle. Desire S też jest OK, chociaż Android 2.3 bodajże ma kilka bugów + kilka rozwiązań, które wydają się być mniej intuicyjne. Ja mam Desire i bardzo sobie go cenię. Z tego co widzę dalej okupuje wyżyny w rankingach sprzętów tego typu (vide Tech Radar).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

22-10-2011, 22:25

Alsvartr pisze:Ale Desire to juz inna półka cenowa niestety, a mój budżet jest dosyć ograniczony.
Jeśli bierzesz w abonamencie to te 300!zł co przeczytałem to bedzie w huj na kazdy możliwy telefon. Ja mam w play 100 i nie do wykorzystania do tego w pakiecie net 1gb i nigdy nie wykorzystałem. Co do opłat polecam play najtańszy zarówno ba kartę jak i abonament od lat używam i wiele razy przeliczalem aktualna cena tel. Plus. Cala kasa jaką wydaje na abonament i ile wychodzi na minutę. Nigdy żadna siec nie była konkurencyjna.

Co do smarfonow to jest to tak dynamiczny rynek ze wciąż się cos zmienia wiec polecam nie przeplacac za telefony bo znacznie stracą na swojej cenie zwłaszcza gdy wejdą z nowymi procesorami to juz będzie kosmos. Nie wierzę tez w żadne windows mobile. Na androidzie zbyt dużo jest rozwojowych aplikacji i możliwości synchronizacji. Zresztą polecam zdecydowanie sprawdzić i sie Przekonac. Miałem symbiana było Ok ale na Androidzie zmieniłem zdanie o 180° to wszystko zależy od tego co kto potrzebuje.
Ja np. W tym momencie pisze to z telefonu i mam w dupie resztę. Telefon jest już do wszystkiego net, fotografie muzyka i dzwonienie pisanie sms.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

22-10-2011, 22:28

FENIKS pisze:Jeśli bierzesz w abonamencie to te 300!zł co przeczytałem to bedzie w huj na kazdy możliwy telefon.
To zalezy od abonamentu ;) który tak jak mówię nie będzie na mnie. Wiec w tym budżecie mam do wyboru praktycznie tylko Wildfire S, Galaxy Mini i od biedy Galaxy Ace.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-10-2011, 14:53

Wódz 10 pisze:
FENIKS pisze:Mam HTC desire innego nie potrzeba. Wifi ekran duży amoled android i wszystko w temacie. Dobry do neta i bez niego swobodnie działa. Mnogość aplikacji do pobrania świetna sprawa polecam.
I tyle. Desire S też jest OK, chociaż Android 2.3 bodajże ma kilka bugów + kilka rozwiązań, które wydają się być mniej intuicyjne. Ja mam Desire i bardzo sobie go cenię. Z tego co widzę dalej okupuje wyżyny w rankingach sprzętów tego typu (vide Tech Radar).
Pierwszy Desire jest juz dzis obecnie mocno nieswiezy, zwlaszcza jesli chodzi o wydajnosc i obudowe (te guziki, bleh). W swoim czasie to byl swietny telefon, ale teraz to juz daleko poza standardem :). A ktore to bugi sa w Androidzie 2.3? Sam jade oczywiscie na 2.2, bo moj leciwy Wildfire gingerbreada sie nie doczeka, ale nie slyszalem o niczym irytujacym, wiem natomiast ze zaszlo sporo zmian na +. Zreszta w przyszlym roku trzeba bedzie pomyslec o wymianie na cos szybszego.

Morph - Wildfire S z tego co pamietam jako jedyny oferuje w tej chwili Andka 2.3 z tych ktore wymieniles. Byc moze wspomniane Samsungi dostana update, ale jesli nie, to jest to powazny argument za wyborem WFS.

a Windows Mobile ten najnowszy to kompletna PORAZKA, mialem okazje sie tym bawic i jest to totalne dno - juz chyba wolalbym iOsa ;)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

23-10-2011, 21:00

Riven pisze:
Wódz 10 pisze:
Pierwszy Desire jest juz dzis obecnie mocno nieswiezy, zwlaszcza jesli chodzi o wydajnosc i obudowe (te guziki, bleh). W swoim czasie to byl swietny telefon, ale teraz to juz daleko poza standardem :). A ktore to bugi sa w Androidzie 2.3? Sam jade oczywiscie na 2.2, bo moj leciwy Wildfire gingerbreada sie nie doczeka, ale nie slyszalem o niczym irytujacym, wiem natomiast ze zaszlo sporo zmian na +. Zreszta w przyszlym roku trzeba bedzie pomyslec o wymianie na cos szybszego.
Hehe, no jak postawiłem S moje dziewczyny z moim Desire to różnica jest kolosalna (design). Póki co przyuważyliśmy jakieś glitche graficzne na 2.3. Kosmetyka. Generalnie bez problemów.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-10-2011, 21:05

hm, to raczej kwestia HTC Sense niz samego androida jako takiego. Vanilla android jest bardzo dopracownay, google to porzadna marka :) schody zaczynaja sie gdy w gre wchodza romy producentow telefonow. Ale akurat Sense jest niezly, troszke zbyt wolny ale za to ma swietna klawiature, no i od dawna mial rozwiazania, ktorego dopiero teraz wchodza w "golym" andku.

Tak czy inaczej jesli kupowac telefon teraz, to tylko z 2.3, a najlepiej i z dalsza perspektywa.
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

28-10-2011, 11:28

Ja sobie jednak zmodowalem telefon jakies ~2 tygodnie temu do http://miuiandroid.com. Jestem poki co bardzo zadowolony, spadek zuzycia baterii o ~25% ale tu pewnie tez wipe pomogl. W brew pozorom zabawa nie taka trudna jakby sie moglo wydawac, dziwie sie ze do tego skryptow w batchu nie porobili tylko pisza manuale reczne zeby sie globy mylili przepisujac ze strony do konsolki ;).
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2011, 23:25

widzieliscie prezentacje nowego nexusa? standardowo cutting edge jesli chodzi o androida, ten caly Ice Cream wyglada naprawde zajebiscie. no i display samoled 720p... iPhone moze spierdalac w podskokach ;). Swietnie sie Android rozwija.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

20-11-2011, 23:27

Ekran 4.65"? To się już robi wybitnie nieporęczne jak na smartfona.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-11-2011, 23:29

nie wiem, tez wolalbym mniejszego smartfona ale podobno to nie przeszkadza.
zreszta chuj nawet z tym nexusem, grunt to android 4.0! cudo

juz niedlugo wszyscy (poza fanboyami) zapomna o srapple i ich zalosnych probach zatrzymania rozwoju przez zjebane prawo patentowe :D
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 19:42

Riven pisze:juz niedlugo wszyscy (poza fanboyami) zapomna o srapple
nope
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-11-2011, 19:49

nie nope, to jest sprzet albo dla kompletnych laikow (ktorych jest pelno) albo dla fanboyow. to byl skrot myslowy, nie uwazam wcale, ze pozycja apple na rynku jest przegrana ;P. tak czy siak zobacz sobie jak wyglada ice cream sandwich i jakie telefony teraz wychodza non stop - iPhone przy tym zwyczajnie nie ma startu. nic dziwnego, ze ich glownym sposobem na wspolzawodnictwo jest trollowanie patentami, to relatywnie swieza sprawa przeciez
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 19:56

Riven pisze:tak czy siak zobacz sobie jak wyglada ice cream sandwich i jakie telefony teraz wychodza non stop - iPhone przy tym zwyczajnie nie ma startu
ale ja zdaje sobie z tego sprawe, tyle ze jakosc sprzetu/uslug/czegokolwiek apple ma tutaj najmniejsze znaczenie
ODPOWIEDZ