Tym oto cytatem chciałbym zapoczątkować jakże fascynującą dyskusję na temat życia i śmierci. Zatem, czy szanowni użytkownicy mają jakąś wizję własnej śmierci, a może potraficie wymienić przykłady śmierci szlachetnych? Czy podzielacie pogląd Kingu, że nie warto ginąć w miejscu, które dla zdobywców było celem życia? Nie chciałbym jednakże, aby stał się z tego jakiś wątek emo samobójstw. Zapraszam do dyskusji.Kingu pisze:Ha, ha... złote wary. Ja jebię, co za idioci.535 pisze: Z tego wszystkiego optymistycznym jest fakt, że weszli na górę i ... nie umarli w łóżku. To dla ludzi gór niezwykle ważne.
Najlepsza śmierć
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Najlepsza śmierć
Coś tam było! Człowiek!
-
Re: Najlepsza śmierć
w górach.najlepsza śmierć.ale dla mnie to fiksacja/personalne zboczenie.lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Mozna też umrzeć na zawał serca w drodze. Byle nie w biurze. ogólnie rzecz biorąc to wolałbym zdechnąć robiąc coś co kochałem robic.[V] pisze:lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- vicek
- zahartowany metalizator
Na scenie , w blasku świateł z gitarą w ręku i zostać na zawsze zapamiętanym mimo że było się chujowym gitarzystą
- maciek z klanu
na kiblu wysrawajac mozg.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Castor
- weteran forumowych bitew
Nie wiem jak to mają "ludzie gór" i chociaż (ja bardzo lubię góry) staram się ich zrozumieć, to nie popieram takiego podejścia do tematu życia i śmierci. Nie mam zamiaru ryzykować tak jak Ci himalaiści. Ale to nie znaczy, że chciałbym umrzeć będąc we własnym łóżku czy przed komputerem, oj nie. Też chciałbym aby moja śmierć była nagła i tragiczna, tylko w nieco innych okolicznościach, np. podczas ratowania życia innego człowieku (który rzecz jasna, jest tego wart).

- Mental
waham się między "scream bloody gore", a "human"...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
Himalaiści mają swoją pasje i wydaje mi się ,że warto to uszanowac.Góry działają jak narkotyk,ale (paradoksalnie ) nie ogłupiają.W najwyższe góry chodza ludzie świetnie przygotowani którzy starają sie minimalizowac ryzyko,ale ono zawsze jest.
Przestaje wierzyć w ludzkość jak czytam komentarze na popularnych serwisach społecznościowych,wg mnie zajebistym jest fakt ,że człowiek ma w sobie wciąż tego niezwycięzonego ducha odkrywcy i chce eksplorowac świat.Sam staram sie to uskuteczniać w mikro skali,dlatego też mam wielki szacunek wobec ludzi którzy robią to w makro skali i z wykorzystaniem maksymalnych środków.Dobrze jest mieć w życiu coś co czyni jest wartościowym,pełnym i prawdziwym;)
Przestaje wierzyć w ludzkość jak czytam komentarze na popularnych serwisach społecznościowych,wg mnie zajebistym jest fakt ,że człowiek ma w sobie wciąż tego niezwycięzonego ducha odkrywcy i chce eksplorowac świat.Sam staram sie to uskuteczniać w mikro skali,dlatego też mam wielki szacunek wobec ludzi którzy robią to w makro skali i z wykorzystaniem maksymalnych środków.Dobrze jest mieć w życiu coś co czyni jest wartościowym,pełnym i prawdziwym;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- boroowa
ciężki wybór... NUCLEAR DEATH vs NAPALM DEATH
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- evildead
[V] pisze:w górach.najlepsza śmierć.ale dla mnie to fiksacja/personalne zboczenie.lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
+1
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... aid=110320
^o proszę jaki elegancki zgon ;)
wersja "z pomocą" - dupozjazd po żlebie Blatona. Z tego co widzę, skutecznosc bliska 100% , widoczki ładne, jakby człowiek niedomagał to niedaleko stacja kolejki, nie trzeba się ładowac z samych Kuźnic :) Z tym że tu to już czysta fantazja - mnóstwo ludzi mówi "jakbym miał zniedołężniec to wolę się zabic" a jakoś wskaźnik samobójstw tego nie odzwierciedla. Teoretyzuje się zawsze łatwo.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Skaut
mi się to spodobało ;]evildead pisze:[V] pisze:w górach.najlepsza śmierć.ale dla mnie to fiksacja/personalne zboczenie.lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
+1
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... aid=110320
^o proszę jaki elegancki zgon ;)
a już poważniej, jestem po tej samej stronie co kolega Vulture."Mając 70 przeszedłem latem z Kuźnic przez Gasiennicową , Dubrawiska, Pańszczycę na Krzyżne a stamtąd Buczynowe i Granaty i zszedłem do Gąsiennicowej, Murowańca , Kuźnic. Ale sam nie z kobietą!"
Coś tam było! Człowiek!
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Pierdolenie. Ja tam w ogóle nie chcę umierać. Ci himalaiści też pewnie nie chcieli.
- longinus696
Zgadzam się, jeśli mówimy o śmierci przedwczesnej, w innym wypadku nie miałbym nic przeciwko śmierci w łóżku, jako spełniony 80/90-latek przeżywszy szczęśliwie liczne przygody :)[V] pisze:lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
Generalnie chciałbym umrzeć świadomie, wiedząc, że są to moje ostatnie chwile. Lubię wiedzieć co się ze mną dzieje - nawet jak jestem totalnie pijany, to nigdy nie urywa mi się film - więc tę całkowitą jasność sytuacji chciałbym zachować do końca życia. Wolałbym mieć możliwość podsumowania tego co dokonałem, spojrzenia wstecz w ostatniej minucie. Odpada zatem nagły wypadek, który jest jak wyciągnięcie wtyczki, albo śmierć we śnie. Już lepiej niech zaboli, bylebym wiedział, że właśnie teraz nadchodzi nieznane. Umieranie jest zbyt ważnym momentem w życiu żeby od tak sobie go przegapić.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut
Myślę, że nawet w górach, wypadku samochodowym czy innym zdarzeniu losowym nie jesteś w stanie stwierdzić czy przegapiłeś umieranie czy właśnie stajesz się częścią tego zjawiska. Druga sprawa, to ta "łóżkowa" śmierć 80/90-latka jest nieco zbyt filmowa i choć pisałeś to nieco żartobliwym tonem, to zazwyczaj kończy się wielkimi męczarniami. Poza tym, skąd pewność, że ambicje/aspiracje kończą się w wieku 80/90 lat i zostaje tylko kanapa albo szpitalne łóżko? Widziałeś "The Bucket List"? ;]longinus696 pisze:Zgadzam się, jeśli mówimy o śmierci przedwczesnej, w innym wypadku nie miałbym nic przeciwko śmierci w łóżku, jako spełniony 80/90-latek przeżywszy szczęśliwie liczne przygody :)[V] pisze:lepiej umrzeć w drodze,zmierzajac ku temu co sie kochało,niż przed telewizorem/komputerem na zawał serca.
Generalnie chciałbym umrzeć świadomie, wiedząc, że są to moje ostatnie chwile. Lubię wiedzieć co się ze mną dzieje - nawet jak jestem totalnie pijany, to nigdy nie urywa mi się film - więc tę całkowitą jasność sytuacji chciałbym zachować do końca życia. Wolałbym mieć możliwość podsumowania tego co dokonałem, spojrzenia wstecz w ostatniej minucie. Odpada zatem nagły wypadek, który jest jak wyciągnięcie wtyczki, albo śmierć we śnie. Już lepiej niech zaboli, bylebym wiedział, że właśnie teraz nadchodzi nieznane. Umieranie jest zbyt ważnym momentem w życiu żeby od tak sobie go przegapić.
Coś tam było! Człowiek!
- Lykantrop
...jest taka, że podczas robienia obiadu, mój polip niechcący ląduje w głowicy mielarki. Tym samym:
Autopsy>>>>> cokolwiek nagrane przez Old Funeral
Autopsy>>>>> cokolwiek nagrane przez Old Funeral
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
Może to banalnie zabrzmi ale chcę umierać myśląc: "Nie chcę umierać, za dużo mam do zrobienia i poznania."
- Dipsychia
- rozkręca się
Dokladnie. Cokolwiek by to nie bylo.Alsvartr pisze: ogólnie rzecz biorąc to wolałbym zdechnąć robiąc coś co kochałem robic.

-
Tak trochę z drugiej strony to na pewno nie chciałbym umierać z głodu lub pragnienia.
W zasadzie to od dziecka zastanawiam się nad celem, sensem tego tu bytowania, skoro i tak wiadomo jak się to wszystko skończy. Zawsze tam gdzieś ten weltschmerz mnie ciśnie i przeraża. Kosiński pisał, że podobno po heroinie przestaje się to odczuwać, ale jeszcze nie próbowałem:)
Tak więc jest mi to raczej obojętne jak umrę bo wbrew tytułowi tematu śmierć jest jedna, nie ma lepszej czy gorszej. Nie wierzę też w spełnienie i takie tam bzdury bo jeśli coś się kocha to nie chce się tego zostawiać.
Ogromną rolę odgrywają też uwarunkowania kulturowo - religijne, od których - wbrew temu czego pewnie wiekszość tutaj sobie by życzyła - wcale tak łatwo uciec nie można, a nawet inicjują one niektóre, często skrajne postawy.
W zasadzie to od dziecka zastanawiam się nad celem, sensem tego tu bytowania, skoro i tak wiadomo jak się to wszystko skończy. Zawsze tam gdzieś ten weltschmerz mnie ciśnie i przeraża. Kosiński pisał, że podobno po heroinie przestaje się to odczuwać, ale jeszcze nie próbowałem:)
Tak więc jest mi to raczej obojętne jak umrę bo wbrew tytułowi tematu śmierć jest jedna, nie ma lepszej czy gorszej. Nie wierzę też w spełnienie i takie tam bzdury bo jeśli coś się kocha to nie chce się tego zostawiać.
Ogromną rolę odgrywają też uwarunkowania kulturowo - religijne, od których - wbrew temu czego pewnie wiekszość tutaj sobie by życzyła - wcale tak łatwo uciec nie można, a nawet inicjują one niektóre, często skrajne postawy.
- Scaarph
utopienie się, spalenie i uduszenie odpada. wypadek samochodowy raczej też, choć jednak przyjemniejszy nieco. ja tam chciałbym zdechnąć we śnie i mieć wyjebane. choć raczej nie grozi :)