Polecam z całego serca ksiązkę trzy wojny miotły Rybaka
https://www.creatiopr.pl/3wojnymiotly/
Mocna pozycja tutaj fragment
Rozdział I.4. Nie upaskudzić się krwią
Za opracowanie szczegółów operacji odpowiadał dowódca. Wskazywał też „pierwszego wykonawcę”, czyli tego, który miał wykonać wyrok śmierci na zdrajcy.
– Jeśli „robota” miała być na ulicy, to zasada była taka: wyciągasz pistolet, najpierw walisz gdziekolwiek, byle gość się przewrócił. A drugim strzałem poprawiasz w głowę. Ale to trzeba robić umiejętnie. Zbyt duży dystans nie gwarantuje trafienia, a strzał ze zbyt bliska mógł spowodować, że się człowiek krwią upaskudził – kontynuował Roman Staniewski.
– My też możemy odmówić wyjazdu na misję, udziału w operacji. Jak to się zdarzy raz, człowiek wyjaśni powody, to nie ma problemu. Jeśli coś kombinuje, to do takiego żołnierza tracimy zaufanie, musi odejść – dodaje „Cabi”, który przez 18 lat służył w Lublińcu. Uczestniczył w misjach na Bałkanach, w Iraku i Afganistanie. Był jednym z członków kapituły Zespołu Bojowego A.
Miałem okazję z paroma zawodnikami pogadać przy piwku. U Andrzeja który prowadził orzy internacie knajpę zawsze obleżąną przez komandosów tyle tych osób co tam kryje się pod psedosunimusami się przewinęło...
Warto przeczytać nie chodzi o Lubliniec jako najstarsza jednostkę komandosów. Ale poznać historie tych ludzi. Wstrząsającą. Zbrutalizowaną.
Mnie to tylko jedna rzecz zastanawia ale zostawię to dla samego siebie. Skąd co poniektórzy mają takie pieniądze. To nie żołd no kurwa nikt mi nie wmówi. Absolutnie nie chce czegoś insynuwac ale skąd? Oczywiście nie miałbym odwagi go zadać tak głośno myślę.
Jest ustawa o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy. Wielu tych wojskowych nie jest w stanie udokumentować pochodzenia pieniędzy.
Przerzucają to na Mołdawie, Kazachstan albo przez Morgan bank bo tam to wypiorą.
Zresztą znasz wojskowych co nie piorą pieniędzy przez Morgan Bank. Ja nie znam.
W dobie wojny z Rosją wielu tych Ukraińców chciałoby ale sa ustawy co ich blokują. Bardzo dobrze ze te ustawy o praniu pieniędzy funkcjonują. Ja rozumiem że każdy w obliczu wojny spierdala bo ta wojna się nie skończy wg mnie. Ukraince to też rozumieją ale ale kurwa nie może być też tak ze ktoś robi im przysługę i sobie robią folwark na magazynu czy produkcję amunicji, broni kosztem naszych parytetów.
Wyobraź sobie sytuację ze tacy z Ukraince przyjeżdżają a bo my tu chcemy hangary na składy broni postawić. Okey a pieniądze macie? Mamy Udokumentowane? Nie
Żeby też nie było bo bardzo współczuję Ukraińcom tej sytuacji, szkoda mi po ludzku tych ludzi
Natomiast tam gdzie mogą to cię wyjebią. Oni inaczej pojmują wiele rzeczy.
Te poklepywanie po plecach ich to jest największy błąd jaki mogliśmy popełnić. Asymilacja z nimi odbije się mam taką czkawka że się porzygamy.
Mocno naciągane jest to ze nas lubią. Otóż uważam że specjalnie za nami nie przepadają
Chuj to wie czy większymi kretynami sa pisowcy czy ludzie z koalicji obywatelskiej dając taki folwark ze w przytargach czy na kupnie bezprzetargowym Ukraina sobie hasa jakby byli u siebie. Nosz kurwa..