Tak, chyba nawet tutaj zachwycony Pacjent to wstawiał. To było jakiś jego wykład na temat transseksualnej młodzieży, w którym wydziwiał, że przecież czarni też doświadczają takiej samej (taak, zupełnie takiej samej...) dyskryminacji i jakoś się z tego powodu nie zabijają, a osoby transpłciowe tak. Cytował też badania, z których miało wynikać, że zmiana postaw wobec tych osób, traktowanie ich po prostu po ludzku, nie ma wpływu na ich stany depresyjne i zachowania samobójcze. Manipulował danymi? Nie, po prostu najzwyczajniej w świecie kłamał, bo dokładnie te badania, które wskazywał, w rzeczywistości dały dokładnie odwrotne wyniki. Co było w sumie sprytne, bo ludzie spodziewają się manipulacji, ale niekoniecznie ordynarnego kłamstwa.
ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- DST
- rasowy masterfulowicz
Polecam na poprawę humoru rozdeptanie tego peta przez gościa z BBC jeśli nie widziałeś:WaszJudasz pisze: ↑21-01-2025, 14:06Tak, chyba nawet tutaj zachwycony Pacjent to wstawiał. To było jakiś jego wykład na temat transseksualnej młodzieży, w którym wydziwiał, że przecież czarni też doświadczają takiej samej (taak, zupełnie takiej samej...) dyskryminacji i jakoś się z tego powodu nie zabijają, a osoby transpłciowe tak. Cytował też badania, z których miało wynikać, że zmiana postaw wobec tych osób, traktowanie ich po prostu po ludzku, nie ma wpływu na ich stany depresyjne i zachowania samobójcze. Manipulował danymi? Nie, po prostu najzwyczajniej w świecie kłamał, bo dokładnie te badania, które wskazywał, w rzeczywistości dały dokładnie odwrotne wyniki. Co było w sumie sprytne, bo ludzie spodziewają się manipulacji, ale niekoniecznie ordynarnego kłamstwa.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie, aczkolwiek nie czynię tutaj rozróżnienia na grupy wiekowe
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- WaszJudasz
OK. Ja prywatnie czynię. Jest wszak wiele osób, o których uważam, że lepiej by było, jakby nie żyły, a samobójstwo byłoby w tym wypadku równie dobrym jak inne, albo i lepszym rozwiązaniem, czyli można powiedzieć, że życzę im samobójstwa. Są też osoby, które mnie wkurwiły lub wkurwiają na tyle, że mógłbym im w ferworze życzyć, żeby się zabiły, nie zawsze potem na chłodno takie stanowisko podtrzymując, choć i to może się zdarzyć. Wspólną cechą tych dwóch zbiorów, jak się nad tym zastanowię, jest u mnie m.in. to, że nie trafiają do nich dzieciaki i nie przypominam sobie, żebym z samobójstwa jakiegokolwiek dzieciaka się w życiu ucieszył lub robił sobie z niego heheszki. Nie wiem na chłodno skąd takie zróżnicowanie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-01-2025, 14:11Nie, aczkolwiek nie czynię tutaj rozróżnienia na grupy wiekowe
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- zaczyna szaleć
No cóż. Nie śledzę namiętnie publicystyki Shapiro. Jeśli śmiał się z ludzkiej tragedii, to…
(czy wolno napisać: widły i piec?)…

(czy wolno napisać: widły i piec?)…

Mam prawo reagować.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To jest ten rodzaj relatywizmu moralnego, ktory mi nie siedzi: "Jestem przeciwny sklaniania do samobojstwa, CHYBA ZE to ktos kto mnie denerwuje".WaszJudasz pisze: ↑21-01-2025, 15:06OK. Ja prywatnie czynię. Jest wszak wiele osób, o których uważam, że lepiej by było, jakby nie żyły, a samobójstwo byłoby w tym wypadku równie dobrym jak inne, albo i lepszym rozwiązaniem, czyli można powiedzieć, że życzę im samobójstwa. Są też osoby, które mnie wkurwiły lub wkurwiają na tyle, że mógłbym im w ferworze życzyć, żeby się zabiły, nie zawsze potem na chłodno takie stanowisko podtrzymując, choć i to może się zdarzyć. Wspólną cechą tych dwóch zbiorów, jak się nad tym zastanowię, jest u mnie m.in. to, że nie trafiają do nich dzieciaki i nie przypominam sobie, żebym z samobójstwa jakiegokolwiek dzieciaka się w życiu ucieszył lub robił sobie z niego heheszki. Nie wiem na chłodno skąd takie zróżnicowanie.
- WaszJudasz
Nie bardzo rozumiem ten relatywizm. To chyba normalne, że rozwiązania radykalne dopuszczamy tylko w określonych wypadkach? Ja uważam, że nie ma nic złego w szczerym życzeniu samobójstwa np. Putinowi i jednocześnie przyznałem, że jestem skłonny czasem werbalnie czy pisemnie życzyć samobójstwa, np. jakiemuś randomowi, o którym wiem tak naprawdę tylko tyle, że właśnie napisał w internecie, że baby nie powinny robić tyle hałasu o te gwałty, bo tak naprawdę to lubią. W tym drugim wypadku to nie jest żaden relatywizm czy w ogóle jakkolwiek zorganizowana myśl, tylko zwyczajna reakcja emocjonalna i chęć wyrażenia tym poręcznym zwrotem retorycznym mojego obrzydzenia.
No niestety, nie jestem tak opanowanym i wyrozumiałym człowiekiem, jak bym chciał.
No niestety, nie jestem tak opanowanym i wyrozumiałym człowiekiem, jak bym chciał.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Wszystko sprowadza się do tego, że można sobie gadać jako osoba prywatna nawet, że życzysz samobójstwa wszystkim, ale problemem jest jak po tym wszystkim pozujesz do zdjęcia z członkiem rządu USA i nikt nie ma z tym problemu.WaszJudasz pisze: ↑21-01-2025, 15:48Nie bardzo rozumiem. To chyba normalne, że rozwiązania radykalne dopuszczamy tylko w określonych wypadkach? Ja uważam, że nie ma nic złego w szczerym życzeniu samobójstwa np. Putinowi i jednocześnie przyznałem, że jestem skłonny czasem werbalnie czy pisemnie życzyć samobójstwa, np. jakiemuś randomowi, o którym wiem tak naprawdę tylko tyle, że właśnie napisał w internecie, że baby nie powinny robić tyle hałasu o te gwałty, bo tak naprawdę to lubią. W tym drugim wypadku to nie jest żaden relatywizm czy w ogóle jakkolwiek zorganizowana myśl, tylko zwyczajna reakcja emocjonalna i chęć wyrażenia tym poręcznym zwrotem retorycznym mojego obrzydzenia.
Nie wiem w ogóle co tu trzeba tłumaczyć.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Obejrzałem z przyjemnością ten wywiad. Piękne zaoranie prawackiej gnidki, która ma pretensje o wyciąganie jakiś tweetów sprzed lat. Fajnie, można napisać kilka nienawistnych zdań i następnego dnia już jesteś innym człowiekiem, który będzie się oburzał jak mu to wytkniesz.DST pisze: ↑21-01-2025, 14:09Polecam na poprawę humoru rozdeptanie tego peta przez gościa z BBC jeśli nie widziałeś:WaszJudasz pisze: ↑21-01-2025, 14:06Tak, chyba nawet tutaj zachwycony Pacjent to wstawiał. To było jakiś jego wykład na temat transseksualnej młodzieży, w którym wydziwiał, że przecież czarni też doświadczają takiej samej (taak, zupełnie takiej samej...) dyskryminacji i jakoś się z tego powodu nie zabijają, a osoby transpłciowe tak. Cytował też badania, z których miało wynikać, że zmiana postaw wobec tych osób, traktowanie ich po prostu po ludzku, nie ma wpływu na ich stany depresyjne i zachowania samobójcze. Manipulował danymi? Nie, po prostu najzwyczajniej w świecie kłamał, bo dokładnie te badania, które wskazywał, w rzeczywistości dały dokładnie odwrotne wyniki. Co było w sumie sprytne, bo ludzie spodziewają się manipulacji, ale niekoniecznie ordynarnego kłamstwa.
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
Nie chcę tego oportunisty jakoś tu specjalnie bronić ale nagranie wygląda nieco inaczej niż niektórzy z Was by chcieli:
- WaszJudasz
To nie to nagranie, tam on przemawiał wprost do audytorium (chyba na jakimś kampusie) i bardziej śmieszkował.
- ggfh
- w mackach Zła
- empir
Nawet jeśli to co w tym onkologicznego?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Pomijając wartościowanie, to wydaje mi się, że o podobnym beneficie nauczałem już z 10 lat temu.
- Sgt. Barnes
Gdzie się kończy szczyt żenady? Otóż, wspinaczkę na ten szczyt Janusz prowadzi w iście olimpijskim stylu:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 9de1&ei=11
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 9de1&ei=11
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
U mnie ze wsi Kośmidry obok Lublińca
aktywiści w natarciu:D
Przynajmniej jest u nas wesoło.
aktywiści w natarciu:D
Przynajmniej jest u nas wesoło.
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
https://www.kancelaria-pionier.pl/
https://www.facebook.com/events/2progi/ ... 468364941/..
Nie ma lóż- wysprzedane, Zostały normalne bilety.
- WaszJudasz
-
Ta zrobili z siebie debili i pięknie ujawnili manipulacje której regularnie się dopuszczają.
https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm
- WaszJudasz
Zgadzam się, myśliwi regularnie robią z siebie debili.