ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

21-01-2025, 14:06

DST pisze:
21-01-2025, 13:59
WaszJudasz pisze:
21-01-2025, 13:53
Wyjątkowy skurwiel, kpiący sobie z samobójstw dzieciaków.
Shapiro? Nie słyszałem, ale w ogóle mnie w przypadku tej kurwy nie dziwi.
Tak, chyba nawet tutaj zachwycony Pacjent to wstawiał. To było jakiś jego wykład na temat transseksualnej młodzieży, w którym wydziwiał, że przecież czarni też doświadczają takiej samej (taak, zupełnie takiej samej...) dyskryminacji i jakoś się z tego powodu nie zabijają, a osoby transpłciowe tak. Cytował też badania, z których miało wynikać, że zmiana postaw wobec tych osób, traktowanie ich po prostu po ludzku, nie ma wpływu na ich stany depresyjne i zachowania samobójcze. Manipulował danymi? Nie, po prostu najzwyczajniej w świecie kłamał, bo dokładnie te badania, które wskazywał, w rzeczywistości dały dokładnie odwrotne wyniki. Co było w sumie sprytne, bo ludzie spodziewają się manipulacji, ale niekoniecznie ordynarnego kłamstwa.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
est
mistrz forumowej ceremonii

21-01-2025, 14:08

WaszJudasz pisze:
21-01-2025, 13:58
Dzieciaki?
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

21-01-2025, 14:09

WaszJudasz pisze:
DST pisze:
WaszJudasz pisze:
21-01-2025, 13:53
Wyjątkowy skurwiel, kpiący sobie z samobójstw dzieciaków.
Tak, chyba nawet tutaj zachwycony Pacjent to wstawiał. To było jakiś jego wykład na temat transseksualnej młodzieży, w którym wydziwiał, że przecież czarni też doświadczają takiej samej (taak, zupełnie takiej samej...) dyskryminacji i jakoś się z tego powodu nie zabijają, a osoby transpłciowe tak. Cytował też badania, z których miało wynikać, że zmiana postaw wobec tych osób, traktowanie ich po prostu po ludzku, nie ma wpływu na ich stany depresyjne i zachowania samobójcze. Manipulował danymi? Nie, po prostu najzwyczajniej w świecie kłamał, bo dokładnie te badania, które wskazywał, w rzeczywistości dały dokładnie odwrotne wyniki. Co było w sumie sprytne, bo ludzie spodziewają się manipulacji, ale niekoniecznie ordynarnego kłamstwa.
Polecam na poprawę humoru rozdeptanie tego peta przez gościa z BBC jeśli nie widziałeś:

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-01-2025, 14:11

WaszJudasz pisze:
Dzieciaki?
Nie, aczkolwiek nie czynię tutaj rozróżnienia na grupy wiekowe
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-01-2025, 15:06

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
21-01-2025, 14:11
WaszJudasz pisze:
Dzieciaki?
Nie, aczkolwiek nie czynię tutaj rozróżnienia na grupy wiekowe
OK. Ja prywatnie czynię. Jest wszak wiele osób, o których uważam, że lepiej by było, jakby nie żyły, a samobójstwo byłoby w tym wypadku równie dobrym jak inne, albo i lepszym rozwiązaniem, czyli można powiedzieć, że życzę im samobójstwa. Są też osoby, które mnie wkurwiły lub wkurwiają na tyle, że mógłbym im w ferworze życzyć, żeby się zabiły, nie zawsze potem na chłodno takie stanowisko podtrzymując, choć i to może się zdarzyć. Wspólną cechą tych dwóch zbiorów, jak się nad tym zastanowię, jest u mnie m.in. to, że nie trafiają do nich dzieciaki i nie przypominam sobie, żebym z samobójstwa jakiegokolwiek dzieciaka się w życiu ucieszył lub robił sobie z niego heheszki. Nie wiem na chłodno skąd takie zróżnicowanie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

21-01-2025, 15:25

No cóż. Nie śledzę namiętnie publicystyki Shapiro. Jeśli śmiał się z ludzkiej tragedii, to…

(czy wolno napisać: widły i piec?)…

Obrazek
Mam prawo reagować.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

21-01-2025, 15:26

WaszJudasz pisze:
21-01-2025, 15:06
OK. Ja prywatnie czynię. Jest wszak wiele osób, o których uważam, że lepiej by było, jakby nie żyły, a samobójstwo byłoby w tym wypadku równie dobrym jak inne, albo i lepszym rozwiązaniem, czyli można powiedzieć, że życzę im samobójstwa. Są też osoby, które mnie wkurwiły lub wkurwiają na tyle, że mógłbym im w ferworze życzyć, żeby się zabiły, nie zawsze potem na chłodno takie stanowisko podtrzymując, choć i to może się zdarzyć. Wspólną cechą tych dwóch zbiorów, jak się nad tym zastanowię, jest u mnie m.in. to, że nie trafiają do nich dzieciaki i nie przypominam sobie, żebym z samobójstwa jakiegokolwiek dzieciaka się w życiu ucieszył lub robił sobie z niego heheszki. Nie wiem na chłodno skąd takie zróżnicowanie.
To jest ten rodzaj relatywizmu moralnego, ktory mi nie siedzi: "Jestem przeciwny sklaniania do samobojstwa, CHYBA ZE to ktos kto mnie denerwuje".
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-01-2025, 15:48

Nie bardzo rozumiem ten relatywizm. To chyba normalne, że rozwiązania radykalne dopuszczamy tylko w określonych wypadkach? Ja uważam, że nie ma nic złego w szczerym życzeniu samobójstwa np. Putinowi i jednocześnie przyznałem, że jestem skłonny czasem werbalnie czy pisemnie życzyć samobójstwa, np. jakiemuś randomowi, o którym wiem tak naprawdę tylko tyle, że właśnie napisał w internecie, że baby nie powinny robić tyle hałasu o te gwałty, bo tak naprawdę to lubią. W tym drugim wypadku to nie jest żaden relatywizm czy w ogóle jakkolwiek zorganizowana myśl, tylko zwyczajna reakcja emocjonalna i chęć wyrażenia tym poręcznym zwrotem retorycznym mojego obrzydzenia.

No niestety, nie jestem tak opanowanym i wyrozumiałym człowiekiem, jak bym chciał.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

21-01-2025, 16:00

WaszJudasz pisze:
21-01-2025, 15:48
Nie bardzo rozumiem. To chyba normalne, że rozwiązania radykalne dopuszczamy tylko w określonych wypadkach? Ja uważam, że nie ma nic złego w szczerym życzeniu samobójstwa np. Putinowi i jednocześnie przyznałem, że jestem skłonny czasem werbalnie czy pisemnie życzyć samobójstwa, np. jakiemuś randomowi, o którym wiem tak naprawdę tylko tyle, że właśnie napisał w internecie, że baby nie powinny robić tyle hałasu o te gwałty, bo tak naprawdę to lubią. W tym drugim wypadku to nie jest żaden relatywizm czy w ogóle jakkolwiek zorganizowana myśl, tylko zwyczajna reakcja emocjonalna i chęć wyrażenia tym poręcznym zwrotem retorycznym mojego obrzydzenia.
Wszystko sprowadza się do tego, że można sobie gadać jako osoba prywatna nawet, że życzysz samobójstwa wszystkim, ale problemem jest jak po tym wszystkim pozujesz do zdjęcia z członkiem rządu USA i nikt nie ma z tym problemu.
Nie wiem w ogóle co tu trzeba tłumaczyć.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-01-2025, 16:08

DST pisze:
21-01-2025, 14:09
WaszJudasz pisze:
DST pisze:

Polecam na poprawę humoru rozdeptanie tego peta przez gościa z BBC jeśli nie widziałeś:

Obejrzałem z przyjemnością ten wywiad. Piękne zaoranie prawackiej gnidki, która ma pretensje o wyciąganie jakiś tweetów sprzed lat. Fajnie, można napisać kilka nienawistnych zdań i następnego dnia już jesteś innym człowiekiem, który będzie się oburzał jak mu to wytkniesz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

22-01-2025, 11:44

Nie chcę tego oportunisty jakoś tu specjalnie bronić ale nagranie wygląda nieco inaczej niż niektórzy z Was by chcieli:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

22-01-2025, 11:55

To nie to nagranie, tam on przemawiał wprost do audytorium (chyba na jakimś kampusie) i bardziej śmieszkował.
Awatar użytkownika
ggfh
w mackach Zła

22-01-2025, 22:25

Obrazek
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-01-2025, 08:41

Nawet jeśli to co w tym onkologicznego?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

23-01-2025, 11:32

Pomijając wartościowanie, to wydaje mi się, że o podobnym beneficie nauczałem już z 10 lat temu.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

26-01-2025, 17:05

Gdzie się kończy szczyt żenady? Otóż, wspinaczkę na ten szczyt Janusz prowadzi w iście olimpijskim stylu:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/po ... 9de1&ei=11
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
tomaszm

27-01-2025, 08:45

U mnie ze wsi Kośmidry obok Lublińca

aktywiści w natarciu:D

Przynajmniej jest u nas wesoło.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

27-01-2025, 08:52

tomaszm pisze:
27-01-2025, 08:45

aktywiści w natarciu

Czyli - kurwy w defensywie?
tomaszm

27-01-2025, 09:17

Ta zrobili z siebie debili i pięknie ujawnili manipulacje której regularnie się dopuszczają.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

27-01-2025, 09:23

Zgadzam się, myśliwi regularnie robią z siebie debili.
ODPOWIEDZ