ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

bartwa

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

02-08-2024, 09:37

Spierdalam za kolo podbiegunowe, tam to szambo nie dotrze. Chyba.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-08-2024, 14:57

Obrazek
"najtransparentniejszy z transparentnych!" Nawet samochodem bez dachu jeździł...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

04-08-2024, 22:32

Myśliwi chcą strzelać do łosi i wilków, brać dzieci na polowania, strzelać z łuków, szkolić psy myśliwskie na żywych zwierzętach. "Lista postulatów znalazła się w Strategii zrównoważonego łowiectwa w Polsce do roku 2030 z perspektywą do roku 2035”, dokumencie, który ma wyznaczać kierunki zmian. Jej autorzy – biolog prof. Dariusz J. Gwiazdowicz, prawnik dr Szymon Hatłas i zajmujący się naukami leśnymi dr Mikołaj Jakubowski – ostrzegają przed „ekoterroryzmem”i planowanymi przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska reformami dotyczącymi łowiectwa. Rekomendują zmianę wizerunku myśliwych, m. in. przez usunięcie i niepublikowanie zdjęć z zabitymi zwierzętami w mediach społecznościowych" - pisze w okopress Katarzyna Kojzar.
Wiceminister i główny konserwator przyrody Dorożała odpowiedzialny za reformę łowiectwa jest obiektem ataków lobby myśliwskiego, czyta czasem, że "ma być odstrzelony". Za to myśliwi otrzymują wsparcie z PSL-u
Kosiniak-Kamysz podpisuje porozumienie z PZŁ i ogłasza: Podpisane porozumienie z Polskim Związkiem Łowieckim zwiększy poziom bezpieczeństwa, pozwoli na uzupełnienie wzajemnych zdolności i wspólne przedsięwzięcia szkoleniowe. Chcemy wykorzystać dla obronności potencjał myśliwych, którzy mają pozwolenie na broń i są odpowiednio wyszkoleni”. Według Ministerstwa Obrony PZŁ ma działać na rzecz popularyzowania wiedzy na temat obronności państwa. Planuje też organizację szkoleń z udziałem myśliwych, żołnierzy i pracowników MON. Także prezydent Duda wspiera myśliwych. W „Rekomendacjach w sprawie Strategii Bezpieczeństwa Narodowego RP” sugeruje, żeby łowiecką strategię włączyć do tej dotyczącej bezpieczeństwa kraju. ❗️Cały artykuł (bezpłatny) z komentarzami pomysłów PZŁ: https://oko.press/pzl-strategia-postulaty
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-08-2024, 22:38

Ja pierdolę, strach będzie wejść do lasu, bo Panu Myśliwcowi wpadniesz w oko. Celownika... Morze wódki dla tego, kto konkretnie weźmie za łeb te całe "lobby myśliwych". Ale w tym kraju to marzenia odstrzelonej głowy niestety...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
SamborWilk
w mackach Zła

06-08-2024, 07:15

Nikt im nic nie zrobi, w kołach łowieckich są nasze lokalne elity, ludzie majętni i wpływowi. To taka dzisiejsza szlachta, tzw brać łowiecka. W moich okolicach jest to samo, lokalni biznesmeni szlajają się po lasach i aktywnie uczestniczą w imprezach łowieckich. To tzw. wzorowi obywatele, aktywni i chętni do sponsoringu a takich ta brać potrzebuje. Tylko czekać aż w końcu kogoś przypadkiem odstrzelą na gazie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-08-2024, 10:50

SamborWilk pisze:
Nikt im nic nie zrobi, w kołach łowieckich są nasze lokalne elity, ludzie majętni i wpływowi. To taka dzisiejsza szlachta, tzw brać łowiecka. W moich okolicach jest to samo, lokalni biznesmeni szlajają się po lasach i aktywnie uczestniczą w imprezach łowieckich. To tzw. wzorowi obywatele, aktywni i chętni do sponsoringu a takich ta brać potrzebuje. Tylko czekać aż w końcu kogoś przypadkiem odstrzelą na gazie.
Przecież regularnie od lat to robią, liczba ofiar nie taka mała. Policja, z tego co wiem, też bardzo niechętnie przyjeżdża do wezwań dotyczących użycia broni pod wpływem alkoholu, chyba że jakaś chryja się zrobi.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
est
mistrz forumowej ceremonii

06-08-2024, 11:06

Jeżeli co drugi myśliwy to komendant czy naczelnik to nie dziwię się, że podwładni nie chcą ich wkurwiać.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-08-2024, 11:16

est pisze:
06-08-2024, 11:06
Jeżeli co drugi myśliwy to komendant czy naczelnik to nie dziwię się, że podwładni nie chcą ich wkurwiać.
Ano. I choćby dlatego powinien być zakaz łączenia jakichkolwiek funkcji w Policji z uczestnictwem w polowaniach. Ryzyko konfliktu interesów jest zbyt duże.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
est

06-08-2024, 11:22

Mój kolega z pracy jest w kole łowieckim. Ktoś z koła napisał list, skargę do prokuratury, z nazwiskami i przewinieniami, które zarzuca członkom tegoż koła. W dwa dni list wyciekł i trafił z powrotem do koła w całej okazałości XD
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-08-2024, 11:25

est pisze:
06-08-2024, 11:22
Mój kolega z pracy jest w kole łowieckim. Ktoś z koła napisał list, skargę do prokuratury, z nazwiskami i przewinieniami, które zarzuca członkom tegoż koła. W dwa dni list wyciekł i trafił z powrotem do koła w całej okazałości XD
Nie jestem zdziwiony. To powinna być zawodowa służba z określonymi zadaniami, a nie grupa bananów, która lubi sobie postrzelać i udaje, że te zadania realizuje. Tu wszystko stoi na głowie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

06-08-2024, 11:29

Dobry kolega tez mial lata temu historie, gdzie chodzil z dziewczyna po lesie, i, uwaga uwaga, bo to az zbyt piekne wydaje sie, zeby moglo byc prawdziwe - opowiadal jej kilka minut wczesniej o tym, jak mysliwi strzelaja jak pojebani byle gdzie, a te kilka minut pozniej amunicja jebnela w drzewo nad ich glowami :-) oczywiscie przeprosinom nie bylo konca. :lol:
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

06-08-2024, 11:30

im więcej zalicza postrzałów śmiertelnych w obrębie swojego stada tym lepiej, chuj w dupe tej patologii
SamborWilk
w mackach Zła

07-08-2024, 06:14

Lukass pisze:
SamborWilk pisze:
Przecież regularnie od lat to robią, liczba ofiar nie taka mała. Policja, z tego co wiem, też bardzo niechętnie przyjeżdża do wezwań dotyczących użycia broni pod wpływem alkoholu, chyba że jakaś chryja się zrobi.
Chodziło mi o moja okolicę, póki co nie było tu ofiar co jest odstępstwem od krajowej reguły.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

07-08-2024, 23:35

SamborWilk pisze:
07-08-2024, 06:14
Lukass pisze:
SamborWilk pisze:
Chodziło mi o moja okolicę, póki co nie było tu ofiar co jest odstępstwem od krajowej reguły.
Jakaś pustynia? :D Bo tam, gdzie jest jakakolwiek zwierzyna, prędzej czy później jakiś przechodzień zostaje pomylony z dzikiem.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
tomaszm

07-08-2024, 23:41

Panowie ta ilość stek bzdur co tu serwujecie muszę skomentować w wolnej chwili. Czuję się przez Was wyruchany i dupa szcypli. No nie jest tak. Jutro zajmuje się Synem to postaram się ciemne labirynty rozwiesić. Bo mam dzień wolnego.

Jak długo prowadzę firmy prawnicze tak długo poluje. Co za stek bzdur. Kurwa.

Ręce mi opadają.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-08-2024, 00:09

tomaszm pisze:
07-08-2024, 23:41
Panowie ta ilość stek bzdur co tu serwujecie muszę skomentować w wolnej chwili. Czuję się przez Was wyruchany i dupa szcypli. No nie jest tak. Jutro zajmuje się Synem to postaram się ciemne labirynty rozwiesić. Bo mam dzień wolnego.

Jak długo prowadzę firmy prawnicze tak długo poluje. Co za stek bzdur. Kurwa.

Ręce mi opadają.
Kurwa, Tomasz.

https://www.rmf24.pl/regiony/szczecin/n ... rp_state=1
https://www.rmf24.pl/regiony/lublin/new ... rp_state=1
https://tvn24.pl/polska/zawadka-rymanow ... -st6547274
https://wyborcza.pl/7,177851,27241318,r ... ikiem.html
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/m ... em/bnwt45c
https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadom ... em-2377234
https://zycie.pl/artykul/pomylil-kolege ... m-n1034409

To są rezultaty minutowego researchu. Mylą z dzikiem kolegę, żonę, nastolatka na rowerze. Jak jesteś najebany, to nie strzelasz, taka złota zasada. Ale przecież tradycja. Pominąłem pomylenie z dzikiem żubra, konia oraz łosia, tu już trzeba mieć ze trzy promile. Tego nie da się obronić. Przestańcie chlać na polowaniach, i wyjebcie z kół patologię, to będzie o czym rozmawiać.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
tomaszm

08-08-2024, 01:28

Proszę Cię. Pare medialnych portali ca ma sraczkę na myśliwych. Bzdety w większości. Wiesz ja nie chce kogoś bronić , kogoś usprawiedliwiać- tak sam jak nienawidze łowiecka nimby nienawidzę prawnicze.......... kurwa , albo o czym

O czym mam z tym .ludziom rozmiazać? Przeciec i tak jestem barbarzyńcom?

Szerze lepiej mi 100% razy rozmawiać o takich pierdołach internetowych jak dorastać w czepem Nie ,że się boję-zajebałbym ..aleeeeee

Co do to związków łownych.........nie wie, kurwa, tępy jestem,
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

08-08-2024, 08:54

Jezu, co za kryptyczne wiadomosci:DD
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
tomaszm

08-08-2024, 08:55

To są dalej incydentalne wypadki. Należałoby zmaknać zbiorniki wodne- więcej się ludzi topi w zbiornikach w sezonie jak w myślistwie jest wypadków. Nie wspominam o polskich drogach gdzie każdy jest potencajlnym mordercą. Ja bym w ogóle myślistwo reglamentował w stosunku do umiejętności, posiadanej wiedzy, kwalifikacji czy nadajesz sie do tego. Z mojego koła są komndaosi, naprawdę znakomici strzelcy, Ale chuj z tego jak z okolic naszych masz kilkanaście innych kół gdzie strzelają kurwa patałachy.

https://czestochowa.pzlow.pl/kola-lowieckie/

Jebać ich. TO samo zdanie mam odnośnie branży odszkodowań w sferach prawnych. Wiele osób sie do tego nie nadaje.

W pierwszej kolejności zrobić porządek z kłusownictwem. Nikt wewnętrznie tego nie zrobi ,bo to sami myśliwi kłusuja. Ja się kurwa np boje bo chce pożyć.

Sami dostrzegamy problem, ale jeśli chcesz walczyć z myśliwymi nie pozwól ,żeby sami soba rządzili.
Ostatnio zmieniony 08-08-2024, 08:59 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
tomaszm

08-08-2024, 08:55

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
08-08-2024, 08:54
Jezu, co za kryptyczne wiadomosci:DD

Było pite, na trzeżwo na forume nie wchodzę.
ODPOWIEDZ