Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: Motoryzacja ogółem

29-10-2012, 12:04

Morph pisze:
Lykantrop pisze:Citroen DS 3 jeszcze ewentualnie, ale tutaj z kolei cena obsysa po całości.
Odejmij sobie od razu ~9000 od ceny, takie są standardowe, początkowe, całoroczne ceny w Citroenie. Katalogi kłamią :D
w sumie to fajny myk z tymi cenami Cytrynek - katalogowo kupujesz samochód za 60 płacac 50 ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

29-10-2012, 12:05

Tyle, że żaden wolnossący nie ma takich osiągów jak te z turbiną. Ostatnim walecznym był Clio RS poprzedniej generacji, may forever rest in peace, long live in our memories, itede.

W sumie bardzo się nad 1.6 VTI zastanawiałem, bo osiągi wystarczające, ale spasowany jest z KOSZMARNĄ pięciobiegówką.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-10-2012, 12:54

Ja bym się zastanawiał między Fiestą a Swiftem - fajne, zwykłe samochody ze zwykłymi silnikami ;). Fakt, że trochę odstają od francuskiej konkurencji pod względem wykończenia wnętrza, ale (szczególnie w 3 drzwiowych wersjach) wyglądają naprawdę nieźle i sprawiają wrażenie solidnych.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

29-10-2012, 14:29

Obserwuję ten temat i zauważam pewien fenomen. Nie macie (nawet w planach) potrzeby przewiezienia, od czasu do czasu, jakiegoś większego lub dłuższego "gabarytu"? Nie mam nic przeciwko małym samochodom, ale wychodzę z założenia, że wygoda i niezależność, dotyczy także kwestii transportu jakiejś rzeczy przekraczającej rozmiar zgrzewki chusteczek do nosa, czy, przy większym szaleństwie , dwóch skrzynek piwa.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2012, 14:33

Ciekawe spostrzeżenie, jako że do prawie samego podpisania umowy jeszcze w jakimś sporym stopniu rozważałem Dustera :D

Nie wiem jak inni "fani maluszków", ale ja wyszedłem z założenia, że jeśli w 99% przypadków będę podróżował sam/we dwójkę, z jedną czy dwiema torbami to dla tego 1% nie będę brał większego wozu. Jak będę coś potrzebował przewieźć to poproszę kumpla z kombiakiem albo wypożyczę na potrzebny mi czas Partnera.

ED: Poza tym fun z prowadzenia mocnego malucha prawie jak na gokartach, w większych wozach tego nie uświadczysz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-10-2012, 14:54

No dokładnie, nie ma sensu wozić pustej blachy. Chyba, że ktoś faktycznie lepiej czuje się w dużym samochodzie, ale to już wyłącznie kwestia gustu. Mnie na przykład w życiu nie przyszłoby do głowy żeby jeździć BMW 7 czy Audi A8 nawet jeśli byłoby na to mnie stać a dla niektórych takie auto to największe marzenie ;).
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2012, 14:55

Heh, jakbym miał kasę na 7kę to bym pojechał po Ewoka i Mini coupe :D :D :D
535

29-10-2012, 15:11

Bez przesady z tymi "ciężarówkami", ale A6 w ostateczności, bym nie pogardził, choć zaznaczam, że nie jest to jakieś moje wielkie marzenie. Mając wolną kwotę na A6, potrafiłbym dobrze zadysponować gotówką, wybierając znacznie skromniejszy bolid. Choć i tak, nad kupnem fabrycznie nowego samochodu, bardzo mocno bym się zastanawiał.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-10-2012, 15:25

Morph pisze:Heh, jakbym miał kasę na 7kę to bym pojechał po Ewoka i Mini coupe :D :D :D
A ja M3 albo Lotusa Elise/Exige :D.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

29-10-2012, 15:28

Nerwowy pisze:No dokładnie, nie ma sensu wozić pustej blachy. Chyba, że ktoś faktycznie lepiej czuje się w dużym samochodzie, ale to już wyłącznie kwestia gustu. Mnie na przykład w życiu nie przyszłoby do głowy żeby jeździć BMW 7 czy Audi A8 nawet jeśli byłoby na to mnie stać a dla niektórych takie auto to największe marzenie ;).
Ja z kolei nigdy nie kupię puszeczki na kółkach, klaustrofobia, a w razie kolizji nie ma na co zbierać uderzenia. Kombi to dla rodziny lub sprzedawcy z warzywniaka, więc naturalnym wyborem do jeżdżenia w 90% samemu zostaje sedan. Lubię zabierać ludzi na koncerty i w góry, więc trzeba mieć gdzie ich posadzić.
A8 z dieslem na pokładzie, to jak dla mnie auto prawie idealne, poza automatem.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2012, 15:32

Wiesz jak się parkuje A8 w centrum dużego miasta :D?
535

29-10-2012, 15:46

Kombi to podstawa. Szczególnie na dalekie wyjazdy, gdy bagażnik pełny, a trzeba jeszcze zabrać dwa rowery. Oczywiście (tylko i wyłącznie) do środka. Co do parkowania. To dużym w tej chwili parkuje się bardzo podobnie jak małym. Jest tak wszystko obłożone, że ten metr długości więcej, nie robi różnicy. Poza tym zwróćcie uwagę, że zwykle największe problemy z parkowaniem, mają kierowcy małych samochodów.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

29-10-2012, 15:51

Morph pisze:Wiesz jak się parkuje A8 w centrum dużego miasta :D?
No jakoś w podziemnym parkingu ale to już szofera zmartwienie :)
Jak zwykle coś za coś.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2012, 15:51

535 pisze:Poza tym zwróćcie uwagę, że zwykle największe problemy z parkowaniem, mają kierowcy małych samochodów.
Kierowczynie ;)
535

29-10-2012, 15:54

Nie jestem wcale przekonany, czy w tym przypadku kobiety przeważają. Biorąc pod uwagę, że jeździ ich mniej, to moim zdaniem jest przynajmniej remis.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

29-10-2012, 15:55

Nerwowy pisze: Mnie na przykład w życiu nie przyszłoby do głowy żeby jeździć BMW 7 czy Audi A8 nawet jeśli byłoby na to mnie stać a dla niektórych takie auto to największe marzenie ;).
Ja tez nie jestem fanem dużych samochodów, co niejednokrotnie jest przedmiotem sporów z moimi dwoma kumplami którzy sa rfanami takich wielkich krów. Dla mnie auto idealne jeżeli chodzi o rozmiar to sedan z stylu BMW M3.
Spory bagażnik - check
4 wygodne siedzenia z miejscem na nogi a i na upartego piąte się znajdzie - check
W miare przestronna kabina która pozwoli w razie potrzeby przewieźć listwy podłogowe z Praktikera czy innej Castoramy - check
Anty-tatusiowaty wygląd - check ;)
Jak mnie kiedys będzie stac to będę miał w dupie że te samochody mają reputację dresowozów. Chciałbym.

Obrazek

Oczywiście wersja '07 to już absolutny top ale wątpię czy kiedykolwiek znajdzie się w moim zasięgu budżetowym:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29-10-2012, 15:59 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-10-2012, 15:58

Alsvartr pisze: Spory bagażnik - check
4 wygodne siedzenia z miejscem na nogi a i na upartego piąte się znajdzie - check
W miare przestronna kabina która pozwoli w razie potrzeby przewieźć listwy podłogowe z Praktikera czy innej Castoramy - check
Anty-tatusiowaty wygląd - check ;)
Ale mówisz o 4d M3? Bo jeśli o Coupe albo CC to czy jesteś pewien, że wiesz jak wygląda sprawa z bagażnikiem, wygodą na dłuższych trasach i przestronnością kabiny :D?
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

29-10-2012, 16:00

No miałem na mysli 4ro drzwiową wersję.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

29-10-2012, 16:02

Btw. kumpel kupił parę miesięcy temu Forda Probe II generacji. Ten samochód zredefiniował mi znaczenie braku miejsca z tyłu :D
535

29-10-2012, 16:06

A propos, kobiet, motoryzacji, parkingu...

Obrazek
Gdzieś we Francji pod hipermarketem.

a jeżeli BMW, to takie.
Obrazek
ODPOWIEDZ