JAN PAWEŁ II
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: JAN PAWEŁ II
Widzę, że niektórzy jebią dla samego jebania, a nazwisko Wojtyła powoduje u nich takie same torsje jak diabeł u moherów. I metalowcy mają swoje tabu, a takie to niby twarde chłopaki.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
ja i tak typuje, że 90% masterfulowiczów to w świetle prawa katolicy tj ochrzczeni bez apostazji. Nawet jesli wyzywają KK od najgorszych.Adrian696 pisze:ale dzieki temu debilnemu tematowi, ujawniło sie kilku katolików :)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- moonfire
A na co mi apostazja? Nikomu nie muszę niczego udowadniać, nie wierzę i już. Nie chrzciiłem się z własnej woli, więc nie muszę odkręcać tej decyzji.
- Edinazzu
Ok. Ale u naszych zachodnich sąsiadów masz tzw "podatek wyznaniowy". Jeżeli masz chrzest nawet jeśli nie chodzisz do Kościoła to z formalnego punku widzenia jesteś katolikiem. O to mi chodziło.
- Adrian696
Edi ale w świetle prawa kościelnego jestes Katolikiem :)
bo nie przypominam sobie jakiegoklowiek zapisu w naszej Konstytucji czy jakimkolwiek Kodeksie poruszajacy ten temat
bo nie przypominam sobie jakiegoklowiek zapisu w naszej Konstytucji czy jakimkolwiek Kodeksie poruszajacy ten temat
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- vicek
podlegasz karze do lat 5 panie kolego :Dempir pisze:nie lubię, bo nie i chuj mu w dupę
- Edinazzu
Ja napisałem o "niemieckim modelu" który mi się bardziej podoba. Jeżeli się nie wypiszesz z KK nawet jeśli masz na to wyjebane to musisz bulić. W Polsce z naszych pieniędzy finasowana cała rzeczy nie zgodnych z naszymi poglądami. Ale to już dyskusja na zupełnie inny temat.Adrian696 pisze:Edi ale w świetle prawa kościelnego jestes Katolikiem :)
- Scaarph
w polsce to samo powinni zrobić. już widzę te kolejki do parafii.
- moonfire
KK twierdzi, że i po apostazji nadal jesteś katolikiem, bo piętna chrztu nie można zmazać. Jeno różnica jest taka, że po apostazji zostajesz katolikiem ekskomunikowanym. Wesoło sobie dziadki z Watykanu wymyśliły.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Tylko kto rozsądny, przejmuje się rozporządzeniami "panów" w spódnicach? Po co wałkować, te "ICH" zasady i przepisy?moonfire pisze:KK twierdzi, że i po apostazji nadal jesteś katolikiem, bo piętna chrztu nie można zmazać. Jeno różnica jest taka, że po apostazji zostajesz katolikiem ekskomunikowanym. Wesoło sobie dziadki z Watykanu wymyśliły.
- Aron
- postuje jak opętany!
Jaki tam z niego pedał, rodzinę przecież założył.Riven pisze:papież pedał.

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Riven
- Kontakt:
jak co drugi ksiadz, a i tak pedal. wiec co to zmienia?
this is a land of wolves now
- Aron
- postuje jak opętany!
W tym wypadku jest różnica, Karol naprawdę kochał Irenę
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
Irenę to kocha Mariusz Wędliniarz.
- moonfire
Dlatego tryka mnie to, czy jestem na ich listach, czy nie i apostazja mi niepotrzebna. Nie zapisywałem się do tego kółka rybackiego.535 pisze:Tylko kto rozsądny, przejmuje się rozporządzeniami "panów" w spódnicach? Po co wałkować, te "ICH" zasady i przepisy?moonfire pisze:KK twierdzi, że i po apostazji nadal jesteś katolikiem, bo piętna chrztu nie można zmazać. Jeno różnica jest taka, że po apostazji zostajesz katolikiem ekskomunikowanym. Wesoło sobie dziadki z Watykanu wymyśliły.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
moonfire pisze:Dlatego tryka mnie to, czy jestem na ich listach, czy nie i apostazja mi niepotrzebna. Nie zapisywałem się do tego kółka rybackiego.535 pisze:Tylko kto rozsądny, przejmuje się rozporządzeniami "panów" w spódnicach? Po co wałkować, te "ICH" zasady i przepisy?moonfire pisze:KK twierdzi, że i po apostazji nadal jesteś katolikiem, bo piętna chrztu nie można zmazać. Jeno różnica jest taka, że po apostazji zostajesz katolikiem ekskomunikowanym. Wesoło sobie dziadki z Watykanu wymyśliły.
bierzmowanie masz? to juz byl swiadomy wybór
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Scaarph
e tam. szło się bo się szło, myślenia nad tym zbyt wiele nie było.maciek z klanu pisze: bierzmowanie masz? to juz byl swiadomy wybór
edit: sorry, z komunią mi się pojebało, zajebisty jestem :)
- moonfire
W ósmej klasie, w 1989 roku, można powiedzieć, że tak dawno to było, że to nie ja byłem.:) Zresztą co wie się w ósmej klasie. Wszyscy idą to się nie będziesz wyłamywać.maciek z klanu pisze:
bierzmowanie masz? to juz byl swiadomy wybór
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
tak z ciekawosci tylko pytalem, z ironicznym podejsciem :)) wiadomo.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo