Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Karkasonne

Re: Kłopoty ze zdrowiem

26-03-2018, 13:26

Poczytałem o zespole odstawiennym w tym konkretnym przypadku i w zasadzie wszystko się zgadza, po odstawieniu stan zapalny rozlazł się na całe ciało. Teraz będzie powolutku stepował (już się to dzieje). Czas trudny, ale chyba dam rade, najgorsze za mna.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-03-2018, 13:31

To moze zamiast probowac ugasic ten stan zapalny zainteresuj sie przyczynami jego powstawana. Zastosuj po prostu zwykla logike i rozum. Jezeli chcesz powiedziec, ze przyczyna twojego stanu zapalnego jest niedobor sterydow i zwiazany z ich odstawieniem zespol odstawienny to obawiam sie jednak, ze zajmie ci to nieco dluzej niz normalnemu czlowiekowi.
woodpecker from space
Karkasonne

26-03-2018, 13:34

No tak wynika ze wszystkich źródeł które czytałem, jak uważasz inaczej to powiedz to po prostu i co powinienem robic. Jem same ryby różne dodam, w sensie zamiast mięsa.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-03-2018, 20:43

Taka sytuacja - bliska mi osoba jest od tygodnia w szpitalu. Od tygodnia badania itp. Lekarze, po tygodniu, nie wiedzą co jej jest.
Kolacje - 4 kromki suchego chleba plus kostka masła 2x2x2 plus plasterki "szynki" ciętej z bloku MOMowego.
W jakiej parszywej kurwie my kurwa żyjemy pytam się??? I dlaczego wąsaty nie rozkurwił tej parszywej kurwy, okradającej i ruchającej obywatela na każdym kroku, na drzazgi 80 lat temu jak należałoby to zrobić??
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

26-03-2018, 21:13

Triceratops pisze:No mam nadzieje, ze ci sie uda i nikt sie tu nie smieje, tylko, ze jak tak obserwuje, to strasznie powoli ci to idzie i cyklicznie wraca. szkoda zycia na pierdolenie sie z banalnymi chorobami. Masz sporo zrodel do czytania, to zamiast truc sobie dupe klasyka i innymi bzdetami wez poczytaj cos na temat. Mozesz nawet zaczac od oficjalnego naukowego scierwa pisanego przez naukowych lekarzy i doktorow, na allegro pelno tego. Jak nie pomoze, (a nie pomoze na pewno oprocz sugerowanego zestawu lekow) mozesz zaczac szperac po smiesznych i kompletnie niewiarygodnych stronach pisanych przez pasjonatow, hotelarzy, nurkow, betoniarzy i wiejskch znachorow, tam znajdziesz pomoc i odpowiedzi. Mozesz na poczatek zaczac od ziolowego forum Rozanskiego na przyklad.
Czuję się wywołany do tablicy. Myślę, że w schorzeniach, które są tutaj tak mocno opisywane mam jakieś tam doświadczenie. Podejrzewam duży udział "głowy". Psychika naszego pacjenta wydaje się leżeć i kwiczeć, a kolejne wpisy, tylko to potwierdzają. Na początek proponuję wziąć się w garść, bo jak czytam, to zastanawiam się, czy nie dzwonić na 112 i nie zgłosić zagrożenia życia. Żeby nie wyszło, że się napierdalam i szydzę. Łuszczyca i rozjebane stawy oraz związane z tym bóle znam na wylot. Dobra rada. Przestać się tak bardzo przejmować i koncentrować tylko na sobie. Nie jesteś sam na świecie. Im lepsza kondycja psychiczna, tym lepsza kondycja skóry, a ból można oswoić. Oczywiście zaraz przeczytam, że gówno na ten temat wiem i po chuj się w ogóle odzywam. W porządku. Chciałem tylko, jeżeli nie pomóc, to chociaż pocieszyć.
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 08:43

535 pisze:Czuję się wywołany do tablicy.
Alesz skond, po prostu szykalem dobrego rymu do legendarnych "hotelarzy", a "pszczelarzy" i "malarzy" brzmialo zbyt bezdzwiecznie i akcent przypadal nie na te sylabe.
535 pisze: Myślę, że w schorzeniach, które są tutaj tak mocno opisywane mam jakieś tam doświadczenie. Podejrzewam duży udział "głowy". Psychika naszego pacjenta wydaje się leżeć i kwiczeć
:D Cos w tym jest. "Glowa" w ogole rzadzi calym cialem co pisalem w temacie pt Swiadomosc.
Z luszczycy tez mozna wyjsc, przetestowane na bliskiej osobie.

Plastek pisze:Taka sytuacja - bliska mi osoba jest od tygodnia w szpitalu. Od tygodnia badania itp. Lekarze, po tygodniu, nie wiedzą co jej jest.
Kolacje - 4 kromki suchego chleba plus kostka masła 2x2x2 plus plasterki "szynki" ciętej z bloku MOMowego.
W jakiej parszywej kurwie my kurwa żyjemy pytam się??? I dlaczego wąsaty nie rozkurwił tej parszywej kurwy, okradającej i ruchającej obywatela na każdym kroku, na drzazgi 80 lat temu jak należałoby to zrobić??
O co ci chodzi, przeciez to oficjalnie naukowe jedzenie, i tak dziwne, ze dostaje maslo a nie prozdrowotna margaryne.
Mogla przeciez dostac to
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2018, 08:52

To słuchaj pan tego - gdy ją przyjmowali do szpitala to pojawił się dziadek na wózku, który jest non stop dializowany (dziadek, nie wózek). Mówi na rejestracji, że dostał jakiejś strasznej wysypki na całym ciele i źle się czuje. Pani na recepcji powiedziała, że ma spierdalać do swojego lekarza, bo leczy się w innym szpitalu, tutaj go nie przyjmą, a tak w ogóle to jest chujem, bo zwlekał z dojazdem tak późno - było późne popołudnie, dziadek miał gdzieś koło 70 lat, wózkiem powoziła jego żona w tym samym wieku. I zwlekali z dojazdem gnoje jedne.
Ponownie zapytuję - w jakiej kurwie my żyjemy? I jaką kurwą jest obecnie medycyna?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 08:59

Pato. Dlatego uwazam, ze w ogole nazwa "sluzba zdrowia" to jakis kurwa ewenement i kuriozum. Ci ludzie nie w ogole zainteresowani pomoca ludziom tylko....no wlasnie czym kurwa, bo pieniadz tez sredni. Dlatego ja powtarzam zawsze "chcesz byc zdrowy to unikaj lekarza jak ognia". Warto dbac o siebie w paru aspektach zeby potem jakas tepa kurwa nie ponizala w szpitalu czy przychodni.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2018, 09:06

Tak właśnie jest. Zresztą - jak mówiłem od tygodnia nie wiadomo na co jest chora. Trzech lekarzy się nad przypadkiem pochylało, w tym jedna stara kurwa gdzieś z 65 lat. Jeden lekarz mówi, że to wirus, drugi, że bakterie, trzeci w sumie nie wie... Mam gdzieś starego "Chińczyka"; wezmę dziś na odwiedziny kostkę do gry i dam skurwielom niech sobie rzucą i tak postawią diagnozę.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2018, 09:26

O, trochę mi ulżyło:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/lekarze ... ni/g1vrmhf
"Do Ukraińców, Białorusinów, Rosjan, Armeńczyków, Gruzinów i Mołdawian dołączą więc specjaliści z całego świata."
Cieszę się bardzo. Być może specjaliści z Armenii lub Mołdawii, a wkrótce także z Nepalu, uzdrowią polską służbę zdrowia.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 09:39

Ci z Nepalu z pewnoscia znaja jakas starozytna medycyne, ktorej skutecznosc jest z pewnoscia wieksza niz nasza medycyna normatywna w wielu aspektach.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2018, 09:43

Niewykluczone. Po tym zresztą co teraz obserwuję, czy po tym, o czym opowiadają mi znajomi - a większość dzieciata więc często i gęsto z polską "służbą zdrowia" mają do czynienia - myślę, że większą skuteczność może mieć nawet kioskarz wyposażony w wyżej wspomniane kostki do gry.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 09:57

Nie obrazaj naukowych kolegow na forum, zaraz sie zleca jak muchy do gowna wysmiac gadki wiejskich prymitywow i ciemnogrodzian. Maja liczne badania statystyczne na poparcie swoich tez.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-03-2018, 10:31

Statystyki i szczepionki. Oto przepis na bycie zdrowym.
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

27-03-2018, 10:32

Triceps, znowu ignorujesz pytanie/prośbę
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 10:37

Pytasz w niewlasciwym miejscu. Poza tym nie wiem czy nie nadeszla juz naukowa odsiecz. Z tego co pamietam mamy tu kolege, ktorego artykuly naukowe czytalem w zagraniczych czasopismach bodajze dermatologicznych, a to chyba akurat jak znalazl. Kolega czesto wbija w ten temat posmiac i ponabijac sie z ciemniakow, jest oredownikiem nauki i szczepionek oraz naukowcem.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

27-03-2018, 11:12

Plastek pisze:Statystyki i szczepionki. Oto przepis na bycie zdrowym.
Wspolczesna oczywistosc, czego przyklad dalo tutaj wielu osob, lacznie z kolega, ktory przekonywal, ze medycyna jest oparta na statystyce.
Czesto sie ostatnio zastanawiam czy to juz jest nowa forma wiary i religii, i czy mozna sie z takich uposledow nabijac rownorzednie jak z katoludow. Bo Hipokrates twierdzil, ze lekarz ma tylko jedno zadanie: wyleczyc chorego a jakim to zrobi sposobem, naukowym czy nie to jest rzecza obojetna. Jezeli bedzie to przyslowiowa pajeczyna zalepiona z chlebem, i zadziala, to nie powinien miec oporow.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

28-03-2018, 11:24

Panowie, ostry alarm! Wiadomosci nie sa dobre, moze to najwyzszy czas zeby sie przejsc do lekarza? Wiadomo - zdrowie najcenniejsze, a nie chcecie chyba byc w tym niezdiagnozowanym milionie....
[quote]Polska przegrywa walkę z największą chorobą cywilizacyjną
3 mln Polaków choruje na cukrzycę, choć jedna trzecia jeszcze o tym nie wie.
Stabilni pacjenci mogą liczyć na przyjęcie najwcześniej za 100 dni. Jednym z powodów jest brak specjalistów. [/quote]
http://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci ... cyjna.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

30-03-2018, 09:33

Ciekawe czy cos sie zmieni teraz we wszelkich paradygmatach medycznych. Rok czy dwa temu "odkryto" nowy, aktywny organ w ciele czlowieka - krezke.
Teraz odkryto kolejny.
A newly discovered network of fluid-filled channels in the human body may be a previously-unknown organ, and it seems to help transport cancer cells around the body.
https://www.newscientist.com/article/21 ... r-spreads/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

30-03-2018, 12:19

A co Cię to w ogóle obchodzi? Jesteś przecież dogmatykiem, który odrzuca wszelką naukę i jej metody. Odpowiadając jednak na Twoje pytanie, to jeżeli będzie konsensus większości naukowców to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jakiś paradygmat się zmienił. Wszak paradygmaty mają taką cechę - nie są dane raz na zawsze.
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ