Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Kłopoty ze zdrowiem

03-03-2018, 14:47

Rejwan pisze:
Heretyk pisze:jak już to można opierdolić jakiś dobry kebab, na przykład, ale jakies macdonaldy i inne podobne gówna odpadają
macdonaldy i inne podobne gowna w porownaniu do kebabowni maja przynajmniej jakies standardy jakosci (przestrzegane czy nie to juz inna sprawa, kiedys koledzy ze studiow robili jakies projekty z zarzadzania jakoscia w takich miejsach i wszystko bylo tip top), ale kebab od brudasa to najgorszy syf jaki mozna zjesc. nawet co chwila slychac, ze jakis kebab zostal zamkniety przez sanepid.
W kebabie to głównie mięso może być niepewne i ma dużo fosforanów.

Reszta czyli pita, warzywka i sos są zwykle świeże.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-03-2018, 16:27

Karkasonne pisze:Jak nie masz alergii na żaden ze składników to pewnie nie. Powiem więcej, kiedyś standardem dla mnie było, że potrafiłem jeść w fastfoodach po 3x dziennie, właściwie większość moich kalorii pochodziła stamtąd, i czułem się spoko. No ale najwyraźniej uczuliłem się i co zrobisz Helenko, nic nie zrobisz, takie jest życie.
Jedyna alergia jaka mam to na prace i glupote, na reszte trzeba solidnie sobie zapracowac. To jest to co zawsze powtarzam: trzeba sie dobrze prowadzic zeby sobie moc pozwolic na robienie zlych rzeczy. Nie ma innej opcji na dluzsza mete. To, ze teraz nie mozesz opierdolic jakiegos kfc czy innego kebsona bez jakiejs sraki, zawrotow glowy, rzygania i wstrzasu anafilaktycznego, to wynik, tego, ze solidnie sobie na to zapracowales. Jak to mowia, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz.

To, do czego teraz powoli i gnusnie dochodzisz, to jest to co ci kiedys chcialem zaproponowac, tylko, ze w wersji prawdopodobnie wielokrotnie wolniejszej, czy mniej skutecznej tego nie oceniam. Ale to twoje doswiadczenie i wyciaganie wnioskow, tego nikt ci nie zabierze.
woodpecker from space
Karkasonne

03-03-2018, 16:29

Jak Cię spytałem wprost o radę, to nic nie odpowiedziałeś, więc kamień w wodę.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-03-2018, 16:32

Chciales robic jakis show....nie drazmy tematu, nigdy nikomu nie odmawiam pomocy (no chyba, ze kogos nie lubie), tak jak nigdy nie moge zagwarantowac, ze to bedzie na 100% skuteczne. To nie serwis pralek ani naprawa dlugopisu.
woodpecker from space
Karkasonne

03-03-2018, 16:35

Triceratops pisze:Chciales robic jakis show....nie drazmy tematu, nigdy nikomu nie odmawiam pomocy (no chyba, ze kogos nie lubie), tak jak nigdy nie moge zagwarantowac, ze to bedzie na 100% skuteczne. To nie serwis pralek ani naprawa dlugopisu.
Ten show o którym mówisz był już dość dawno, a niedawno napisałem wprost ,,to powiedz mi co mam robić". Nie odpowiedziałeś, wkleiłeś potem coś niezwiązanego z tematem. Trudno. Teraz powolutku mi się polepsza, pewnie potrwa to z miesiąc jeszcze zanim z wierzchu będzie wyglądało spoko, i z pół roku zanim w środku się ponaprawia w miarę.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-03-2018, 19:13

Nie wszystkie tematy czytam, szczerze mowiac malo co czytam. Kto szuka pomocy ten znajdzie i wie gdzie pytac. Wiekszosc osob nie komunikuje sie na glownej tablicy. Tak czy siak zycze ci powodzenia, bo wbrew oficjalnej medycynie, z szamansko-znachorska emfaza rzekne, ze z AZS mozna najzupelniej w swiecie wyjsc.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

04-03-2018, 19:16

Heretyk pisze:coś w tym jest na pewno. sam mam pewną ulubioną budkę, prowadzoną przez polaka, mojego znajomego, gdzie można zamawiać w ciemno i wiadomo, że to będzie żarcie najwyższej jakości. natomiast jakieś przybytki w ustrzykach dolnych albo suwałkach na pewno są obarczone pewnym ryzykiem. wiadomo
Ale Suwałki to ty szanuj. Tam zamiast "na kebaba" wychodzi się na kartacze. I to jest zajebista opcja.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Heretyk

05-03-2018, 17:22

Nerwowy pisze:
Ale Suwałki to ty szanuj. Tam zamiast "na kebaba" wychodzi się na kartacze. I to jest zajebista opcja.
wiem wiem, już mnie ze dwa razy upominałeś. mieszkasz tam, czy co? :D
mj.
postuje jak opętany!

06-03-2018, 07:05

Oj, myślę że w "zapomnianych" i będących przedmiotem drwin Suwałkach, znajdujących się przecież na samym końcu świata, zjadłbyś na mieście lepiej niż w 90% przybytków w innych, bardziej znanych i "szanowanych" miejscowościach ;)
Heretyk

06-03-2018, 15:37

nie wykluczam, tym bardziej, ze sam mieszkam na takim końcu świata, aż trudno uwierzyć i chwalę to sobie ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Triceratops

16-03-2018, 15:37

Panowie koniec zartow, poinformowany z dobrego zrodla, w trosce o wasze zdrowie, proponuje przejsc w calosci na wegetarianizm. Z pewnoscia wyjdzie to wam na zdrowie, jest tu juz paru wyznawcow tej religii, wiec moze oni pomoga?
"Powinniśmy ostrzegać przed mięsem, jak przed cukrem" - alarmują dietetycy
Mięso przyczynia się do rozwoju otyłości w takim samym stopniu, jak cukier, i na równi z nim odpowiada za światową epidemię tej choroby - uważają naukowcy z Australii.
Eksperci z Wydziału Anatomii Porównawczej i Ewolucji Człowieka badali związek pomiędzy otyłością a konsumpcją mięsa w 170 krajach świata. „Przeprowadziliśmy bardzo obszerną analizę we wszystkich tych krajach i odkryliśmy, że spożycie cukru może odpowiadać za rozwój otyłości w około 50 proc. Za pozostałe 50 proc. odpowiada mięso" - opowiada prof. Maciej Henneberg, główny autor badania.
http://www.national-geographic.pl/natio ... -dietetycy" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak

16-03-2018, 16:00

no prosze... wychodzi na to ze cala ta chemia w jedzeniu nie jest niczemu winna ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Triceratops

20-03-2018, 08:35

Proste, tluszcz tez nie :D
To jest wlasnie ta medycyna oparta na statystyce, o ktorej tu wspominal jezen z kolegow. Chuj biochemia, chuj metabolizm, chuj wszystko, zbadali tysionc grubasow i statystycznie im wyszlo, ze mieso tuczy. Medycyna mormatywna. Niech to powiedzia eskimosom i innuitom, ktorzy cale zycie na miesie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

21-03-2018, 13:21

https://www.autismspeaks.org/science/sc ... and-autism" onclick="window.open(this.href);return false;
Szach mat antyszczepionkowcy
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
nicram

21-03-2018, 14:49

Rejwan pisze:https://www.autismspeaks.org/science/sc ... and-autism
Antyszczepionkowcy to odmienny tok rozumowania. Ich nie przekonuje nawet to, że gość, który sfałszował badania o związku szczepionek z autyzmem, sam się w końcu do tego przyznał. Tak więc, nie liczyłbym Rejwan na wiele. :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

21-03-2018, 21:10

nicram pisze:
Rejwan pisze:https://www.autismspeaks.org/science/sc ... and-autism
Antyszczepionkowcy to odmienny tok rozumowania. Ich nie przekonuje nawet to, że gość, który sfałszował badania o związku szczepionek z autyzmem, sam się w końcu do tego przyznał. Tak więc, nie liczyłbym Rejwan na wiele. :-)
no kurła ale jak to! przecież syn brata kumpla wujka ziutka został zaszczepiony i łon potem zachorował na autyzm! !1 więc w rzyci mam takie badanie na próbie ponad miliona dzieci! musi koncerny przekupione sfałszowały!
Awatar użytkownika
Triceratops

22-03-2018, 08:46

Panowie jest lekarstwo dla Hawkinga...a, nie....
https://www.wprost.pl/nauka/10111736/zn ... wiona.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-03-2018, 12:46

No cóż:
Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-03-2018, 12:50

Nia ma sie z czego smiac, moja kolezanka byla z dzieckiem u lekarza i w jej obecnosci lekarz powiedzial "no to zobaczmy w internecie" po czym odpalil laptopa i zaczal szperac.

Kiedys, kiedy jeszcze chodzilem do lekarzy, bedac u takiej starej lekarki wyciagnela przy mnie ksiazke, taka sama, ktora mialem w domu i zaczela mi pisac recepte.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

22-03-2018, 14:20

Mi kiedyś lekarz sam kazał się zdiagnozować i samemu wybrać sobie leki oraz wypisać L4 też... .
ODPOWIEDZ