Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

Re: Motoryzacja ogółem

28-09-2012, 23:27

Morph pisze: jakieś zjebane proporcje ma.
włąsnie, ostatnio gdzies czytałem, ze Volvo kosztem sylwetki postawiło na jakies systemy bezpieczenstwa pasywnego, tak zeby drugi samochód który przejdzie nowe amerykanskie testy zderzeniowe tez był ze znaczkiem Volvo, bo z europejskich tylko 60 je zaliczyła
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

28-09-2012, 23:28

Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:30

Morph pisze:Nie mówiąc już o tym że na rynku są takie zajebiste dizajnowo kompakty jak A-Klasse, Giulietta i Megane Coupe. A ten tu z nowym Leosiem :D
Fakt, że Julka to Julka, Meganka Coupe to jednak inna klasa, przecież wiadomo, że ten typ nadwozia zawsze będzie wyglądał lepiej niż tradycyjny hatchback. Za to nowa klasa A może i wygląda super w porównaniu z poprzednimi generacjami, ale dla mnie to jest właśnie typowy przykład przestylizowanego nadwozia typu 100 przetłoczeń na metr kwadratowy. Ot taka moda ostatnimi czasy. I dlatego podoba mi się nowy Leon, bo ma tę schludność i prostotę formy VW/Skody połączoną z dużą dbałością o detale. A co do BMW 1 to się zgadzamy akurat. Dla mnie to auto ma zasadzie sens jedynie w "krótkich" wersjach nadwoziowych.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:32

Morph pisze:Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
nie mowie o tym, bo mnie pieszy pierdoli jak jade autem ;)
chodzi o te zderzenia, gdzie walisz powiezchnia ok 25% przodu, czyli jak wyliczyli amerykanie 63% wszytskich wypadków... i tutaj prawie wszytskie samochody łamały kierowcy nogi :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-09-2012, 23:33

Nerwowy pisze:I dlatego podoba mi się nowy Leon, bo ma tę schludność i prostotę formy VW/Skody połączoną z dużą dbałością o detale.
Opady ręcują...
Adrian696 pisze:
Morph pisze:Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
nie mowie o tym, bo mnie pieszy pierdoli jak jade autem ;)
chodzi o te zderzenia, gdzie walisz powiezchnia ok 25% przodu, czyli jak wyliczyli amerykanie 63% wszytskich wypadków... i tutaj prawie wszytskie samochody łamały kierowcy nogi :)
No wiem, ale i jedno i drugie ma wpływ na proporcje.

W ogóle bezpieczeństwo pieszych spowodowało dwie radykalne spierdoliny stylistyczne - ultraniskie maski (wymagany minimalny odstęp między blachą a silnikiem) i "otwierane" światła.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:35

Nerwowy pisze: A co do BMW 1 to się zgadzamy akurat. Dla mnie to auto ma zasadzie sens jedynie w "krótkich" wersjach nadwoziowych.
no jak mam byc szczery to małe BMW, to troche inna liga, w koncu napedzik inszy

a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-09-2012, 23:36

Adrian696 pisze: a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
Garbaty jest git ;)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:37

Morph pisze:
Adrian696 pisze: a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
Garbaty jest git ;)
od biedy moze byc, nowe CC tez ujdzie
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:38

Ja też raczej nie jestem fanem grupy VW (oprócz Audi, wiadomka), ale tym razem im po prostu wyszło, no ! ;D Najładniejszy Golf od niepamiętynych czasów hehe.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

aha - piekny przodzik ma Pedzio 3008, niby to samo co ASX, ale maseczka i grill robia straszna roznice
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:42

Morph pisze:Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
włąsnie, VW wprowadził na Polske zamiast zewnetrznego dystrybutora, swoja włąsna filie i miałó byc duzo taniej, chcieli konkurowac cena - a tu widze ze wszystko nadal drozsze, choc nie juz 20% bo jednak trzeba tez rzucic okiem na wyposazenie...
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-09-2012, 23:45

Adrian696 pisze:
Morph pisze:Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
włąsnie, VW wprowadził na Polske zamiast zewnetrznego dystrybutora, swoja włąsna filie i miałó byc duzo taniej, chcieli konkurowac cena - a tu widze ze wszystko nadal drozsze, choc nie juz 20% bo jednak trzeba tez rzucic okiem na wyposazenie...
Pytanie czy pierdyliard elektroniczych dodatków na prawdę jest potrzebne ;).
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

28-09-2012, 23:55

Morph pisze:Pytanie czy pierdyliard elektroniczych dodatków na prawdę jest potrzebne ;).
jest - bo inaczej nie mozna byloby windowac ceny za wyposazenie ;) ale mi chodzi o te potrzebne wyposazenie, ktore na dobra sprawe i tak tzreba byloby wziasc w opcji
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-09-2012, 23:57

Adrian696 pisze:mi chodzi o te potrzebne wyposazenie, ktore na dobra sprawe i tak tzreba byloby wziasc w opcji
No właśnie wszystko zależy od producenta, jak konfigurowałem Pługa to całe potrzebne wyposażenie było w standardzie. Jak się wziąłem za katalog Polo to wymiękłem. A bazowo już było ~12k różnicy.

Z ciekawości zerknąłem też w konfiguratory A1, konfiguracja miniAudi jest zabawą dla masochistów.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-09-2012, 00:00

ja w ogóle nie rozumiem fenomenu Audi... A4 - przedni naped, wiec dyskwalifikacja w tej cenie, wyposazenie - kpina, stylizacja, no tu juz gust wchodzi w gre, ale zadne Audi, nie ejst łądniejsze od odpowiedników z BMW, Mercedesa czy wyzszej japonskiej półki
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

29-09-2012, 00:02

Oj z tą wyższą japońską półką to bym nie przesadzał ;). W pozostałych przypadkach racja.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

29-09-2012, 00:03

Aż 20 to może nie, bo ceny coraz bardziej się zrównują i teraz nawet koreańce przestały być jakąś wielką okazją w porównaniu do VW czy innych pospolitych marek, ale fakt, że niemce z Wolfsburga nadal są zdecydowanie za drodzy i czasem skąpią na wyposażeniu, że aż wstyd. Poza tym nie rozumiem utożsamiania marki VW z jakością i prestiżem (sic!) - na kilka udanych modeli/rozwiązań mają mniej więcej drugie tyle wpadek i to często sporego kalibru.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-09-2012, 00:05

Morph pisze:Oj z tą wyższą japońską półką to bym nie przesadzał ;). W pozostałych przypadkach racja.
kazdy model Infinity jest ładniejszy - Lexus - no moze kompakt taki sobie, SUV tez sredni, ale reszta fajniejsza
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-09-2012, 00:07

Nerwowy pisze: Aż 20 to może nie, bo ceny coraz bardziej się zrównują i teraz nawet koreańce przestały być jakąś wielką okazją w porównaniu do VW czy innych pospolitych marek, ale fakt, że niemce z Wolfsburga nadal są zdecydowanie za drodzy i czasem skąpią na wyposażeniu, że aż wstyd. Poza tym nie rozumiem utożsamiania marki VW z jakością i prestiżem (sic!) - na kilka udanych modeli/rozwiązań mają mniej więcej drugie tyle wpadek i to często sporego kalibru.
Opel ma tą samą przypadłosc.... cennik Insigni to zarcik :)
ODPOWIEDZ