włąsnie, ostatnio gdzies czytałem, ze Volvo kosztem sylwetki postawiło na jakies systemy bezpieczenstwa pasywnego, tak zeby drugi samochód który przejdzie nowe amerykanskie testy zderzeniowe tez był ze znaczkiem Volvo, bo z europejskich tylko 60 je zaliczyłaMorph pisze: jakieś zjebane proporcje ma.
Motoryzacja ogółem
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: Motoryzacja ogółem
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Nerwowy
Fakt, że Julka to Julka, Meganka Coupe to jednak inna klasa, przecież wiadomo, że ten typ nadwozia zawsze będzie wyglądał lepiej niż tradycyjny hatchback. Za to nowa klasa A może i wygląda super w porównaniu z poprzednimi generacjami, ale dla mnie to jest właśnie typowy przykład przestylizowanego nadwozia typu 100 przetłoczeń na metr kwadratowy. Ot taka moda ostatnimi czasy. I dlatego podoba mi się nowy Leon, bo ma tę schludność i prostotę formy VW/Skody połączoną z dużą dbałością o detale. A co do BMW 1 to się zgadzamy akurat. Dla mnie to auto ma zasadzie sens jedynie w "krótkich" wersjach nadwoziowych.Morph pisze:Nie mówiąc już o tym że na rynku są takie zajebiste dizajnowo kompakty jak A-Klasse, Giulietta i Megane Coupe. A ten tu z nowym Leosiem :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Adrian696
nie mowie o tym, bo mnie pieszy pierdoli jak jade autem ;)Morph pisze:Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
chodzi o te zderzenia, gdzie walisz powiezchnia ok 25% przodu, czyli jak wyliczyli amerykanie 63% wszytskich wypadków... i tutaj prawie wszytskie samochody łamały kierowcy nogi :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Morph
- Kontakt:
Opady ręcują...Nerwowy pisze:I dlatego podoba mi się nowy Leon, bo ma tę schludność i prostotę formy VW/Skody połączoną z dużą dbałością o detale.
No wiem, ale i jedno i drugie ma wpływ na proporcje.Adrian696 pisze:nie mowie o tym, bo mnie pieszy pierdoli jak jade autem ;)Morph pisze:Coś tam nawkładali, np. poduszkę powietrzną pod maską, chroniącą pieszego.
chodzi o te zderzenia, gdzie walisz powiezchnia ok 25% przodu, czyli jak wyliczyli amerykanie 63% wszytskich wypadków... i tutaj prawie wszytskie samochody łamały kierowcy nogi :)
W ogóle bezpieczeństwo pieszych spowodowało dwie radykalne spierdoliny stylistyczne - ultraniskie maski (wymagany minimalny odstęp między blachą a silnikiem) i "otwierane" światła.
- Adrian696
no jak mam byc szczery to małe BMW, to troche inna liga, w koncu napedzik inszyNerwowy pisze: A co do BMW 1 to się zgadzamy akurat. Dla mnie to auto ma zasadzie sens jedynie w "krótkich" wersjach nadwoziowych.
a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
- Morph
- Kontakt:
Garbaty jest git ;)Adrian696 pisze: a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
- Adrian696
od biedy moze byc, nowe CC tez ujdzieMorph pisze:Garbaty jest git ;)Adrian696 pisze: a co do prostoty i schludnosci koncernu na V, poza Sirocco, to tam nic ładnego nie ma
- Nerwowy
Ja też raczej nie jestem fanem grupy VW (oprócz Audi, wiadomka), ale tym razem im po prostu wyszło, no ! ;D Najładniejszy Golf od niepamiętynych czasów hehe.
- Adrian696
aha - piekny przodzik ma Pedzio 3008, niby to samo co ASX, ale maseczka i grill robia straszna roznice
- Morph
- Kontakt:
Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
- Adrian696
włąsnie, VW wprowadził na Polske zamiast zewnetrznego dystrybutora, swoja włąsna filie i miałó byc duzo taniej, chcieli konkurowac cena - a tu widze ze wszystko nadal drozsze, choc nie juz 20% bo jednak trzeba tez rzucic okiem na wyposazenie...Morph pisze:Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
- Morph
- Kontakt:
Pytanie czy pierdyliard elektroniczych dodatków na prawdę jest potrzebne ;).Adrian696 pisze:włąsnie, VW wprowadził na Polske zamiast zewnetrznego dystrybutora, swoja włąsna filie i miałó byc duzo taniej, chcieli konkurowac cena - a tu widze ze wszystko nadal drozsze, choc nie juz 20% bo jednak trzeba tez rzucic okiem na wyposazenie...Morph pisze:Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
- Adrian696
jest - bo inaczej nie mozna byloby windowac ceny za wyposazenie ;) ale mi chodzi o te potrzebne wyposazenie, ktore na dobra sprawe i tak tzreba byloby wziasc w opcjiMorph pisze:Pytanie czy pierdyliard elektroniczych dodatków na prawdę jest potrzebne ;).
- Morph
- Kontakt:
No właśnie wszystko zależy od producenta, jak konfigurowałem Pługa to całe potrzebne wyposażenie było w standardzie. Jak się wziąłem za katalog Polo to wymiękłem. A bazowo już było ~12k różnicy.Adrian696 pisze:mi chodzi o te potrzebne wyposazenie, ktore na dobra sprawe i tak tzreba byloby wziasc w opcji
Z ciekawości zerknąłem też w konfiguratory A1, konfiguracja miniAudi jest zabawą dla masochistów.
- Adrian696
ja w ogóle nie rozumiem fenomenu Audi... A4 - przedni naped, wiec dyskwalifikacja w tej cenie, wyposazenie - kpina, stylizacja, no tu juz gust wchodzi w gre, ale zadne Audi, nie ejst łądniejsze od odpowiedników z BMW, Mercedesa czy wyzszej japonskiej półki
- Morph
- Kontakt:
Oj z tą wyższą japońską półką to bym nie przesadzał ;). W pozostałych przypadkach racja.
- Nerwowy
Aż 20 to może nie, bo ceny coraz bardziej się zrównują i teraz nawet koreańce przestały być jakąś wielką okazją w porównaniu do VW czy innych pospolitych marek, ale fakt, że niemce z Wolfsburga nadal są zdecydowanie za drodzy i czasem skąpią na wyposażeniu, że aż wstyd. Poza tym nie rozumiem utożsamiania marki VW z jakością i prestiżem (sic!) - na kilka udanych modeli/rozwiązań mają mniej więcej drugie tyle wpadek i to często sporego kalibru.Morph pisze:Ciekawe kiedy się panowie z VW obudzą i zobaczą, że REALNĄ konkurencją dla Polo czy Golfa są samochody o 20% tańsze.
- Adrian696
kazdy model Infinity jest ładniejszy - Lexus - no moze kompakt taki sobie, SUV tez sredni, ale reszta fajniejszaMorph pisze:Oj z tą wyższą japońską półką to bym nie przesadzał ;). W pozostałych przypadkach racja.
- Adrian696
Opel ma tą samą przypadłosc.... cennik Insigni to zarcik :)Nerwowy pisze: Aż 20 to może nie, bo ceny coraz bardziej się zrównują i teraz nawet koreańce przestały być jakąś wielką okazją w porównaniu do VW czy innych pospolitych marek, ale fakt, że niemce z Wolfsburga nadal są zdecydowanie za drodzy i czasem skąpią na wyposażeniu, że aż wstyd. Poza tym nie rozumiem utożsamiania marki VW z jakością i prestiżem (sic!) - na kilka udanych modeli/rozwiązań mają mniej więcej drugie tyle wpadek i to często sporego kalibru.