Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

10-08-2016, 10:43

uglak pisze:
Obrazek
Obrazek

Wygląda to jak wybuch jądrowy w tym ludzkim mrowisku fotografowanym klatka po klatce ;-)
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

21-08-2016, 00:27

Jutro jak dojdę do siebie troszkę rzeczy od kuchni opowiem. Znam doskonale temat, jestem pełnomocnikiem tu i tam:)

Skrótowo: to nie takie mętne pizdy jak się co poniektórym wydaje,

Konkluzja jest taka, że to znakomici klienci, prowadziłem parę postępowań odszkodowawczych na zlecenie organów kościoła katolickiego i narzekać nie mogę. Hihi fajne historie, jutro wrzucę na topic.
tomaszm

21-08-2016, 11:26

tomaszm pisze:Jutro jak dojdę do siebie troszkę rzeczy od kuchni opowiem. Znam doskonale temat, jestem pełnomocnikiem tu i tam:)

Skrótowo: to nie takie mętne pizdy jak się co poniektórym wydaje,

Konkluzja jest taka, że to znakomici klienci, prowadziłem parę postępowań odszkodowawczych na zlecenie organów kościoła katolickiego i narzekać nie mogę. Hihi fajne historie, jutro wrzucę na topic.
Dwa lata temu nawiązałem współprace z jednym z klasztórów, właściwie to byłem pełnomocnikiem w jednej sprawie o odszkodowanie.
Nie mogę zdradzić co to za klasztor z wiadomych względów(gdzieś tam w Małopolsce). Jak przyjechałem na miejsce to na dzień dobry zdązyłem sie zgubić bo kompleks to ogromny i ciężko się odnaleźć. Pierwsza myśl: kurwa co ja tu robie? Dlaczego padło na mnie? Myślę sobie ,że to pewnie banda nadętych bufonów. Na wejściu powitał mnie prowincjał klasztoru z uśmiechem na twarzy. Poszliśmy do jego pokoju i jak doszliśmy na miejsce to tu szok: wszystko skomputeryzowane, tu laptop tam palmtop, tu komputer , tam kserokopiarka nie wspominam o jakieś tam sieci bezprzewodowej. Prowincjał człowiek przemiły, rozwialiśmy o sprawie, facet mega sympatyczny bo spodziewałem się kogoś zupełnie innego. Do godziny doszedł przeor- myślę nie ma opcji , ten to już na pewno będzie jakimś bucem a tu wchodzi facet z uśmiechem na twarzy, podaje mi ręke, klepie mnie po plecach tak po przyjacielsku i mówi ,że jest rad że dotarłem. Godzina rozmowy, zorganizowani zajebiście, dokumenty potrzebne do prowadzenia sprawy skserowane z miejsca, reszta wysłana skanem na maila. Słowa przeora zostaną ze mną na długo:

Przeor
- Panie Tomaszu ile da się się od nich wyciągnąć? o jakie pieniądze możemy powalczyć?
Ja
-w graniach tu pada kwota
Przeor: Panie Tomaszu proszę wycisnąć z nich tą kasę jak cytrynę

Hah kurwa uwielbiam ten typ ludzi, takich którzy wiedzą co chcą, nawet nie negocjowali mojego wynagrodzenia a jebłem z górnej półki

Najbardziej jednak rozjebała mnie kolacja. Jak wjechały dwa wózki pełne frykasów(ryba na trzy sposoby bo był piątek) to spadłem z fotela. To nic kubeł wina i chcieli mnie częstować - na trawienie oczywiście:). Niestety zmuszony byłem odmówić bo dalej wracałem samochodem. Szwedzkie stoły po hotelach wymiękają:)

1,5 roku współpracy, zakolegowaliśmy się, dają mi stale jakieś zlecenia, zorganizowani super, na każde zawołanie wstawiali sie w sądzie bez zająknięcia, wzorcowy klient patrząc z mojej perspektywy. I te bojowe nastawienie, nie jak przeciętny Janusz który ma obsrać gatki jak dostaje zawiadomienie o stawiennictwie w sądzie.
Ostatnio zmieniony 21-08-2016, 12:46 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Nasum

21-08-2016, 11:45

Jednym słowem zorganizowani jak mafia, zdyscyplinowani jak wojsko, konkretni jak księgowy ;-)
tomaszm

21-08-2016, 13:59

Nasum pisze:Jednym słowem zorganizowani jak mafia, zdyscyplinowani jak wojsko, konkretni jak księgowy ;-)
Tak właśnie:) Z takimi ludźmi się dobrze pracuje. Najgorsi są roszczeniowi Kowalscy, wchodzą do biura z rozdartym ryjem, wymagania i oczekiwania z dupy wzięte a dokumenty które muszą być na "już" potrafią dosyłać przez miesiąc i telefonicznie trzeba ich mobilizować.
Nasum

21-08-2016, 14:10

Porównując zakonników z roszczeniowym Kowalskim, to pewnie też wybrałbym tych zakłamanych, zepsutych moralnie zakonników. Przynajmniej wiedzą czego chcą, i jakimi środkami to osiągnąć - te słowa " proszę wycisnąć tę kasę jak cytrynę" znakomicie pasowałyby do jakiegoś filmu o machlojach na Wall Street. Bezwzględni i cyniczni, ja to przynajmniej tak odebrałem, natomiast Kowalski pewnie przychodzi, wydziera mordę, bo to ma być na już, ale wspomnianych dokumentów pewnie nie ma, bo po co....
tomaszm

21-08-2016, 14:17

Nasum pisze:Porównując zakonników z roszczeniowym Kowalskim, to pewnie też wybrałbym tych zakłamanych, zepsutych moralnie zakonników. Przynajmniej wiedzą czego chcą, i jakimi środkami to osiągnąć - te słowa " proszę wycisnąć tę kasę jak cytrynę" znakomicie pasowałyby do jakiegoś filmu o machlojach na Wall Street. Bezwzględni i cyniczni, ja to przynajmniej tak odebrałem, natomiast Kowalski pewnie przychodzi, wydziera mordę, bo to ma być na już, ale wspomnianych dokumentów pewnie nie ma, bo po co....
Tak dokładnie. Jak wystawiam fakturę to duchowni na drugi dzień robią przelew z podziękowaniem. Jak trafiaja Kowalscy z Będzina albo z Bytomia(nie chcę nikogo urazić i generalizować ale jestem uprzedzony po paru zawodnikach z którymi miałem do czynienia) to zawsze są problemy z płatnościami. W niektórym przypadkach zostaje tylko weksel bo jak wiadomo człowiek za darmo pracować nie lubi.
535

21-08-2016, 14:38

Ogólnie rzecz biorąc, to jebać ten wstrętny, zakłamany, do szpiku zniewieściały oraz zepsuty moralnie kler. Zupełnie inną sprawą są interesy. Z moich doświadczeń sprzed lat, nie dam złego słowa na nich powiedzieć. Bardzo solidni, a co najważniejsze, niezwykle dyskretni i konkretni kontrahenci.
Nasum

21-08-2016, 14:58

535 pisze:Ogólnie rzecz biorąc, to jebać ten wstrętny, zakłamany, do szpiku zniewieściały oraz zepsuty moralnie kler. Zupełnie inną sprawą są interesy. Z moich doświadczeń sprzed lat, nie dam złego słowa na nich powiedzieć. Bardzo solidni, a co najważniejsze, niezwykle dyskretni i konkretni kontrahenci.

Czyli, podsumowując, potrafią odseparować interesy od powołania. Bozia bozią, ale kasa musi się zgadzać, i w tym przynajmniej punkcie można mieć do nich zaufanie. Chyba że to właśnie ciebie zamierzają oskubać, wtedy trzeba się mieć na baczności.
535

21-08-2016, 15:01

Kolega, tradycyjnie zresztą, w sam środek tarczy.
Tarpaulin
w mackach Zła

21-08-2016, 17:19

tomaszm pisze: Przeor
- Panie Tomaszu ile da się się od nich wyciągnąć?
tomaszm pisze: proszę wycisnąć z nich tą kasę jak cytrynę.
Tak z czystej ciekawości.
Czy "od nich" oznacza "od państwa polskiego"?
tomaszm

21-08-2016, 20:04

Tarpaulin pisze:
tomaszm pisze: Przeor
- Panie Tomaszu ile da się się od nich wyciągnąć?
tomaszm pisze: proszę wycisnąć z nich tą kasę jak cytrynę.
Tak z czystej ciekawości.
Czy "od nich" oznacza "od państwa polskiego"?
Sprawa przeciwko Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu.
Tarpaulin
w mackach Zła

21-08-2016, 21:16

Aha, to ok. ;)
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

22-08-2016, 00:12

Tomek dziwek juz zero ? teraz bedziesz pierdolił jakieś smutki o księżach ?? a moze zmieniłeś upodobania ? ok, uszanujmy więc życiowy wybór Tomasza, miejmy tylko nadzieje ze nie bedzie kurwa wklejał zdjęć...
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

22-08-2016, 08:40

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/sk ... ii/r1j443m" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Nasum

22-08-2016, 10:53

100 złotowy rabat ze względu na rok miłosierdzia.....brak słów.
Awatar użytkownika
TheDude

22-08-2016, 13:08

Pierdolone średniowiecze w wydaniu kapitalistycznym.
Nasum

22-08-2016, 16:34

TheDude pisze:
Pierdolone średniowiecze w wydaniu kapitalistycznym.

Bardziej przypominają mi się te wszystkie pozytywistyczne nowelki, które ryły beret. Swoją drogą, bardziej przygnębiającego okresu w literaturze chyba nie było.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

22-08-2016, 18:06

Z drugiej strony trochę konsekwencji. Nie rozumiem ludzi, którzy w kościele nie bywają, a płaczą, że ksiądz im nie chciał kogoś ochrzcić czy pochować. Albo żyją na kocią łapę, a do komunii dzieciaka chcą posłać. Albo rybka, albo pipka, takie to proste, a takie niezrozumiałe dla niektórych łbów.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

22-08-2016, 18:38

moonfire pisze:Nie rozumiem ludzi, którzy w kościele nie bywają, a płaczą, że ksiądz im nie chciał kogoś ochrzcić czy pochować. Albo żyją na kocią łapę, a do komunii dzieciaka chcą posłać.
Ani w jednym, ani w drugim wypadku nie ma wedle prawa kanonicznego wyraźnych przesłanek do odmowy. Chyba, że mowa o zdeklarowanych, nawet jeśli nieformalnych, apostatach, ale tacy raczej po tego typu usługi się nie zgłaszają.

Słyszałem natomiast historyjkę (typu raczej sprawdzone info) o lokalnej alkopatopatologii, która wyszykowała się już, żeby dziecku na bogato pierwszą komunię wyprawiać, a tu okazało się, że mała nie chrzczona. Myśleli, że ochrzcili, by kojarzyli, że było ostro pite na konto bobasa, ale okazało się, że widocznie zapomnieli o tym etapie z dostarczeniem dziecka do kościoła.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
ODPOWIEDZ