Gdzie pracujecie

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

10-06-2013, 23:01

Pan_Kimono pisze:Tak swoja droga to pamietam jak na studiach pan z firmy efekt z poznania próbował mnie zrekrutować. Najpierw prezentacja, teksty typu "ja chodze w butach za 2 tysiace a wy?" itp, słoma z butów na kilometr. Później rozmowa z gosciem, patrze a on tak opiera reke zeby podwinac mankiet od marynarki i pokazac swoja omege. Wybuchnalem smiechem i mowie mu, ładny sikor, nie trzeba tak kombinowac tylko wprost sie pochwalic. Nie pamietam nazwiska, ale wrzucilbym tutaj bo takiego prostaka i durnia dawno nie widziałem. Swoja drogą wszyscyu kolesie z tamtąd sprawiali wrażenie jakby mieli po 3 chromosomy.

Co mnie zdziwiło to to, że sporo gości w moim wieku łyknęło te festyniarskie popisy. Dramat
na studiach u mnie też to mocno to łykali, mamieni dobrobytem i niesamowitymi zyskami z prowizji, młodym głowom wpajano wizję sukcesu jak temu z jewtube powyżej. W zasadzie nie powinienem go niby krytykować, bo zaraz pewnie odezwą się głosy, że przecież się realizuje i jeździ po świecie, ale według mnie wyrządził sobie tym więcej szkody niż pożytku na przyszłość. Zresztą:

:D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

Re: Gdzie pracujecie

10-06-2013, 23:19

Lykan dobrze im tak, a OVB albo Eu4Ya Sp. z o.o. znasz?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-06-2013, 23:23

chceta książkię o tym gipsie w pdf? w sensie taka publikacja jednego z naszych większych piramidkowców, rekrutacje, obietnice, pranie mózgu straszne, serio przeraża że się ludzie na to łapią i piorą. gdzieś powinienem mieć na dysku, okropne.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-06-2013, 23:36

Only_True_Believers pisze:Lykan dobrze im tak, a OVB albo Eu4Ya Sp. z o.o. znasz?
Nie, na lokalnym rynku głównie wiem co jest co. Na pewno na całą Polskę idą w eter takie "molochy" jak: Bożek, Białek, Klimek i Przystajko (lecę nazwiskami, nazwy firm zmieniają się jak w kalejdoskopie). Uważać szczególnie na tych chujków, Białek jest do tego stopnia bezczelny, że szczuje byłych pracowników i okłada ich ze swoim bratem jak chcą wypłacenia zaległych świadczeń :)
Scaarph pisze:chceta książkię o tym gipsie w pdf? w sensie taka publikacja jednego z naszych większych piramidkowców, rekrutacje, obietnice, pranie mózgu straszne, serio przeraża że się ludzie na to łapią i piorą. gdzieś powinienem mieć na dysku, okropne.
Jutro mogę zeskanować broszurę, którą dawali awansującym na stanowisko tzw. "trenera" w euroactive. Kupa śmiechu gwarantowana. Pierdolenie o wielkich dobytkach, intratnym biznesie, ale w co 3cim wyrazie błąd orto, brak kropek, wszystko pisane capsem... no po prostu do dzisiaj mnie to zastanawia jakim cudem ludzie tam wytrzymywali więcej niż 2 tygodnie :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

10-06-2013, 23:39

@Scraaph i Lykantrop Chętnie poczytam :)

OVB to w ogóle komedia była, tez mnie werbowali. Pamiętam jak w pewnym momencie tyle kierowników w tej firmie się namnozylo ze rekrutowali wszystkich jak leci, dresy, akademikowe cpunki itp. Chociaż ci u góry pewnie nieźle się oblowili.
Generalnie zasada jest jedna - ci ludzie nie mają najmniejszego pojęcia o finansach.
BTW jak chcecie im wjechać na ambicje to mówcie do nich ze są domokrazcami, działa zawsze:)
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-06-2013, 23:43

Lykantrop pisze: Jutro mogę zeskanować broszurę, którą dawali awansującym na stanowisko tzw. "trenera" w euroactive. Kupa śmiechu gwarantowana. Pierdolenie o wielkich dobytkach, intratnym biznesie, ale w co 3cim wyrazie błąd orto, brak kropek, wszystko pisane capsem... no po prostu do dzisiaj mnie to zastanawia jakim cudem ludzie tam wytrzymywali więcej niż 2 tygodnie :D
si, to samo tylko na jakieś 100 stron rozlane.
Pan_Kimono pisze:BTW jak chcecie im wjechać na ambicje to mówcie do nich ze są domokrazcami, działa zawsze:)
wiem, piekne to jest :)
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

10-06-2013, 23:48

Mnie dziwi to, że mam kumpla ktory kiedyś pracował w OVB, teraz w innej firmie, będzie juz z 6 lat, a żyje z tego i zarabia pieniądze jak normalny człowiek...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-06-2013, 23:52

Only_True_Believers pisze:Mnie dziwi to, że mam kumpla ktory kiedyś pracował w OVB, teraz w innej firmie, będzie juz z 6 lat, a żyje z tego i zarabia pieniądze jak normalny człowiek...
Nieliczni się odnajdują... ale to są albo idioci albo cwaniaczki bez kręgosłupa moralnego. Z przewagą tego pierwszego :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

10-06-2013, 23:53

Można zarobić nieźle, pytanie czy taka praca nie jest dla kogoś ponizajaca. Kurwy są uczciwsze, ktoś płaci i dostaje to za co płacił. W tego typu firmach krzakach bardzo różnie z tym bywa
KVLT lizania CZASZKI
535

11-06-2013, 00:00

Panowie przesadzacie chyba trochę. Chłopaki się realizują, biorą kredyty, jeżdżą po świecie. Frajerem jest ten, kto da się nabrać na ich gadkę-szmatkę. Nie wiem kim trzeba być, żeby zostać klientem lub pracownikiem takich gości.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

11-06-2013, 00:06

Kiedyś (jakieś 15 lat temu) odwiedził moją rodzinę pan od garnków. Podjechał super bryką, ubrany na bogatości niczym Nergal zaprezentował inkryminiwany produkt. Garnki się spodobały. Później przyszedł w sprawie zakupu, pokazywał jakieś papiery, umowy ratalne itd. Moi starzy, że nie, oni nie potrzebują rat, chcą za gotówkę. Ten dalej swoje o zaliczce tych ratach, w końcu moja matka do niego coś w stylu "ty przywozić garnki, my płacić gotówka". Więcej go nie widzieliśmy. Dziwne, przecież chcieliśmy kupić te garnki.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

11-06-2013, 00:07

http://mobile.natemat.pl/63955,lawina-n ... kole-w-oko

Polecam przeczytać dyskusję w komentarzach.

535 też kiedyś tak myślałem ale później zacząłem pracę w banku i widziałem na własne oczy jak wygląda otumanianie klientów w instytucji z większą renomą (zupełnie niesłusznie). Daleki jestem od nazywania oszukanych ludzi frajerami, nie każdy musi znać się na finansach, a państwo 'doradcy' wciskaja kit aż miło. Zwykle zlodziejstwo. Z racji wykonywanego zawodu to pewnie Lykantrop niejedną historię słyszał na ten temat
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
Skaut

11-06-2013, 00:07

535 pisze:Nie wiem kim trzeba być, żeby zostać klientem lub pracownikiem takich gości.
studentem
Coś tam było! Człowiek!
535

11-06-2013, 00:25

Pan_Kimono pisze:http://mobile.natemat.pl/63955,lawina-n ... kole-w-oko

535 też kiedyś tak myślałem ale później zacząłem pracę w banku i widziałem na własne oczy jak wygląda otumanianie klientów w instytucji z większą renomą (zupełnie niesłusznie). Daleki jestem od nazywania oszukanych ludzi frajerami, nie każdy musi znać się na finansach, a państwo 'doradcy' wciskaja kit aż miło. Zwykle zlodziejstwo. Z racji wykonywanego zawodu to pewnie Lykantrop niejedną historię słyszał na ten temat
Wiem coś na ten temat. Miałem okazję remontować czynne lokale firmy Pramerica Financial, te chuje nawet się nie kryły z tym jak to działa. Bardzo ciekawe szkolenia, sympatyczne komentarze po skończonych rozmowach z klientami. Ja z założenia spuszczam po brzytwie wszystkich komiwojażerów do mnie wydzwaniających. Nie potrzebuję porad z zakresu finansów. Radzę sobie z każdą posiadaną kwotą. Dziwię się, że ludzie dają sobie wciskać "produkty", których tak naprawdę nie potrzebują.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

11-06-2013, 00:36

krz63 pisze:Kiedyś (jakieś 15 lat temu) odwiedził moją rodzinę pan od garnków. Podjechał super bryką, ubrany na bogatości niczym Nergal zaprezentował inkryminiwany produkt. Garnki się spodobały. Później przyszedł w sprawie zakupu, pokazywał jakieś papiery, umowy ratalne itd. Moi starzy, że nie, oni nie potrzebują rat, chcą za gotówkę. Ten dalej swoje o zaliczce tych ratach, w końcu moja matka do niego coś w stylu "ty przywozić garnki, my płacić gotówka". Więcej go nie widzieliśmy. Dziwne, przecież chcieliśmy kupić te garnki.
Apropos garnków - widzieliście, że Fronczewski jakiś czas temu sprzedawał garnki w autokarach wiozacych pielgrzymki do Częstochowy? XD
KVLT lizania CZASZKI
535

11-06-2013, 00:52

He,he,he. Jeszcze sobie przypomniałem jak to wielcy "finansiści" zadzierali nosa. Pokazywali swą wyższość nad robolami, oceniając ich potencjał, głównie po wykonywanej pracy i upierdolonym ferszalunku. Potem lekkie tąpnięcie i nawet panie sekretarki zaczęły wydzwaniać w poszukiwaniu frajera, pardon klienta. Do tego te dramatyczne rozmowy przy popielniczkach. Co ja zrobię? Ja mam kredyt. Na samochód, na mieszkanie, a dzieci? Dzieciom za szkołę muszę płacić. Nie jestem mściwy, ale kłamałbym, gdyby nie cieszył mnie widok "wyprostowanego" pracownika branży finansowej, którego byle fizol mógł przykryć czapką. Stare, wesołe czasy.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

11-06-2013, 01:06

Polubiłem Cie, też nienawidzę skurwysynów, chodzę od roku wkurwiony bo do kredytu hipotecznego warunkiem było wykupienie funduszu inwestycyjnego tzw "ubezpieczenia na życie", i kurwa nie moge znaleźć odpowiedzi na pytanie, czy lepiej płacić i czy odzyskam pieniądze gdy nadejdzie koniec umowy? czy lepiej uciąć sprawę teraz i stracić to co juz wpłaciłem...?
nightspiryt

11-06-2013, 18:28

Pan_Kimono pisze:http://mobile.natemat.pl/63955,lawina-n ... kole-w-oko

hehe nadchodzi era młodych rekinów biznesu...koleś jest odpowiednio wytresowany i podstawiony. podobnie jak ten:

http://rozrywka.dziennik.pl/plotki/arty ... bskim.html
Awatar użytkownika
Harlequin

11-06-2013, 19:57

Pan_Kimono pisze:Tak swoja droga to pamietam jak na studiach pan z firmy efekt z poznania próbował mnie zrekrutować. Najpierw prezentacja, teksty typu "ja chodze w butach za 2 tysiace a wy?" itp, słoma z butów na kilometr. Później rozmowa z gosciem, patrze a on tak opiera reke zeby podwinac mankiet od marynarki i pokazac swoja omege. Wybuchnalem smiechem i mowie mu, ładny sikor, nie trzeba tak kombinowac tylko wprost sie pochwalic. Nie pamietam nazwiska, ale wrzucilbym tutaj bo takiego prostaka i durnia dawno nie widziałem. Swoja drogą wszyscyu kolesie z tamtąd sprawiali wrażenie jakby mieli po 3 chromosomy.

Co mnie zdziwiło to to, że sporo gości w moim wieku łyknęło te festyniarskie popisy. Dramat
Hahha, toć efekt to największe chyba poznańskie chałturnictwo :) rekrutowali studentów jak leci, prali mózg i robili z móżgu cwikłe :D wiem, bo kilku kumpli ze studiów mocno się zaangażowało w tego tyou biznes. nie trzeba być fachowcem, aby sie rpzekonać, że pracownicy tego typu instytucji mało kiedy mają pojęcie o co kaman.

Ostatnio zaszedłem do GetIn Banku w celu zdeponowania geldów. Zacna samica za kontuarem przez dobre 45 rozmawiała ze mna o wszystkim oprócz tego jakie lokaty w ofercie ma GetIn Bank. pewno rozmowa trwałaby dłuzej, gdyby nie jeden niecierpliwy dziadzia, który czekał w kolejce :D Rezultat - kasy nie zdeponowałem, ale numer telefonu dostałem ;)
Awatar użytkownika
Lykantrop

11-06-2013, 20:07

Teraz w bankach już nawet kadrowe i księgowe mają w zakresie swoich obowiązków takie akcje marketingowe jak np. wsadzanie ulotek za wycieraczki autonogów :)
ODPOWIEDZ