Tak mieli ale wszystko się rozbija o klauzule rażącego niedbalstwa. Idiotów zgrywają ,że nie wiedzieli ,że gaz ziemny gromadzi się od podziemia.Zawsze go czujesz. A żeby wyjebało obiekt wystarczy z lodówki iskra która ją włącza. TO smród który zawsze da się wyczuć. Można robić z ludzi debili ale..no... teraz te 6 lat więżenia myśle że wpłynie na ocenę samoświadomości....chyba
Ten gaz ziemny jak na skutek odwiertu sie uwalniał w wsłanym tempie. Źle wykonane odwierty a gaz ziemny wędrował do domu komasujsc się... Wystarczyła iskra i wszytko wyleciało w powietrze.
Tam nie było co zbierać. Najprostsza szkoda do oceny-szkoda całkowita. Nawet zbrojenia fundamentó wkurwiło. Po laniu betonem...na 25 cm.....
Wycena do pełnej wartości wysokości polisy. Zero pola do popisu dla nas. Ale sprawa karna pokazała że bez prawników nie da rady. Wszyscy uważają wśród sprawców że sa niewinni..... No na pewno.
Pamiętajmy że to nie amatorskie firmy ale podmioty realizujące zlecenia z zamówień publicznych. Ja się KOMPLETNIE nie znam na prawie karnym- bo nie znam ale tak z poziomu prostego chłopskiego myślenia jak można wykonywać odwierty nie zapoznając się z mapami?
Ja nie wiem czy te 6 lat to dużo pozbawienia wolności czy mało. Nie moja bajka. Nie śledzę,nie uczestnicze, tyle żebuy zdać egzaminy z prawa karnego na studiach czy aplikacji. Teraz przejmuje dochodznie roszczeń odszkodowawczych czyli to co rozumuje. W tej konkretnej sprawie.
Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Tomaszm3
- rozkręca się
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Ostatnio zmieniony 04-06-2026, 12:55 przez Tomaszm3, łącznie zmieniany 4 razy.
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz