Ale wiesz, że komentujemy link do butelki whisky za 842 tysiące złotych?Jimmy Boyle pisze: ↑11-02-2025, 22:20Bez brawury, flaszka za kilka stow to juz elyta i bulkem przez bibulkem? Pewnie znajda sie tacy co na plyty i inne pierdoły wielokrotnosc tego wydajo od reki. Nie wiem od jakiej kwoty zaczyna sie "elitaryzm" przy liski, ale to pewno kilka, kilkanascie tysi za flache, takze wicie rozumicieDST pisze: ↑11-02-2025, 22:05Kupowanie alkoholu za taką cenę tylko i wyłącznie musi mieć charakter "statusowy" tj. wynikający z chęci udowodnienia sobie tego, że po prostu masz kosmicznie luksusowy towar i czyni cię to elitarnym.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-02-2025, 18:36
Powinni te mercedesy zostawić z kluczykami i dokumentami i wracać piechotą przy tej cenie![]()
No ale ja jestem tylko śmieciem biednym polakiem (tfu) i to z zazdrości wszystko piszę, bo pracuję w żabce za najniższą krajową i mieszkam z rodzicami.![]()
Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ok, nie zauwazylem, ze to w tysiacach, mea culpa 
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Nawet gdybym był potwornie bogaty to wolałbym cofnąć się w czasie i w letni wieczór, w plenerze ze znajomymi napić się Leśnego Dzbana a nie jakichś wynalazków za setki tysięcy chuj wie skąd i dla kogo 

-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
Celem życia nie jest przeżycie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No to tak jak Bugatti Veyron, które się kupuje po to, by było widać, że stać cię na Bugatti Veyron.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Nerwowy
Nie no, jednak Veyron był swego czasu najszybszym, produkowanym seryjnie samochodem osobowym tak jak obecnie Chiron, więc mamy już co najmniej jedno obiektywne kryterium w jakiś sposób uzasadniające jego cenę. Poza tym w klasie cenowej 10 razy tańszych samochodów próżno szukać czegoś o chociaż zbliżonym poziomie osiągów i luksusu gdzie w przypadku flaszki śmiem twierdzić że można kupić coś "przyzwoitego" za te śmieszne 80k co nie będzie jakoś znacząco odstawać jeśli chodzi o walory smakowe.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
mistrzsardu
Rozmawiałem jakiś czas temu ze sprzedawcą w Domu Whisky. Pytałem się o to czy bardzo drogie alkohole kupuje się do konsumpcji czy do kolekcji. Powiedział, że pół na pół. Czasami wspólnicy po dobrym roku składają się na bardzo drogą flaszkę i robią sobie wieczór konesera. Wspominał sytuację, że pewien Szwed kupił 3 butelki za 1,5 mln PLN, z tego co pamiętam najmłodsza miała 50 lat. I pojawił się kłopot - jak klientowi dostarczyć towar? Żadna firma kurierska nie chciała się podjąć zadania. Ostatecznie właściciel Domu Whisky wsiadł w auto, pojechał na prom i osobiście klientowi dostarczył towar 
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ha! Wiedziałem!mistrzsardu pisze: ↑12-02-2025, 19:13Rozmawiałem jakiś czas temu ze sprzedawcą w Domu Whisky. Pytałem się o to czy bardzo drogie alkohole kupuje się do konsumpcji czy do kolekcji. Powiedział, że pół na pół. Czasami wspólnicy po dobrym roku składają się na bardzo drogą flaszkę i robią sobie wieczór konesera. Wspominał sytuację, że pewien Szwed kupił 3 butelki za 1,5 mln PLN, z tego co pamiętam najmłodsza miała 50 lat. I pojawił się kłopot - jak klientowi dostarczyć towar? Żadna firma kurierska nie chciała się podjąć zadania. Ostatecznie właściciel Domu Whisky wsiadł w auto, pojechał na prom i osobiście klientowi dostarczył towar![]()
Btw chciałbym zobaczyć jak typ to pakuje. Ciekawe czy takie pakowanie spełniłoby oczekiwania forumowych kolekcjonerów płyt
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Gdyby zbudować samochód o podobnych osiągach, ale z mało znaną marką, to bogaty człowiek i tak wybierze Veyrona, bo to symbol statusu. Szybko czymś takim można pojeździć tylko na torze wyścigowym, to nie jest praktyczne zastosowanie na drogi publiczne.Nerwowy pisze: ↑12-02-2025, 18:32Nie no, jednak Veyron był swego czasu najszybszym, produkowanym seryjnie samochodem osobowym tak jak obecnie Chiron, więc mamy już co najmniej jedno obiektywne kryterium w jakiś sposób uzasadniające jego cenę. Poza tym w klasie cenowej 10 razy tańszych samochodów próżno szukać czegoś o chociaż zbliżonym poziomie osiągów i luksusu gdzie w przypadku flaszki śmiem twierdzić że można kupić coś "przyzwoitego" za te śmieszne 80k co nie będzie jakoś znacząco odstawać jeśli chodzi o walory smakowe.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rotfl jaki kraj taki Frodo i pierścieńmistrzsardu pisze: ↑12-02-2025, 19:13Rozmawiałem jakiś czas temu ze sprzedawcą w Domu Whisky. Pytałem się o to czy bardzo drogie alkohole kupuje się do konsumpcji czy do kolekcji. Powiedział, że pół na pół. Czasami wspólnicy po dobrym roku składają się na bardzo drogą flaszkę i robią sobie wieczór konesera. Wspominał sytuację, że pewien Szwed kupił 3 butelki za 1,5 mln PLN, z tego co pamiętam najmłodsza miała 50 lat. I pojawił się kłopot - jak klientowi dostarczyć towar? Żadna firma kurierska nie chciała się podjąć zadania. Ostatecznie właściciel Domu Whisky wsiadł w auto, pojechał na prom i osobiście klientowi dostarczył towar![]()
To aż się prosi o nagranie jakiejś komedii, w której kilka razy bliski jest po drodze wywrócenia się i rozbicia flaszki, ktoś sie spieszy i w niego wbiega, ktoś mu ją kradnie i musi ją odzyskać itd.
- Nerwowy
Ale w tym rzecz że istnieją przecież samochody o zbliżonych do Veyrona / Chirona osiągach. Tyle tylko że to głównie ekstremalne, surowe potwory od Koenigsegga albo amerykańskie ulepy jak Saleen, Venom GT, SCC (o nich też nie słyszałeś?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑13-02-2025, 17:34Gdyby zbudować samochód o podobnych osiągach, ale z mało znaną marką, to bogaty człowiek i tak wybierze Veyrona, bo to symbol statusu. Szybko czymś takim można pojeździć tylko na torze wyścigowym, to nie jest praktyczne zastosowanie na drogi publiczne.Nerwowy pisze: ↑12-02-2025, 18:32Nie no, jednak Veyron był swego czasu najszybszym, produkowanym seryjnie samochodem osobowym tak jak obecnie Chiron, więc mamy już co najmniej jedno obiektywne kryterium w jakiś sposób uzasadniające jego cenę. Poza tym w klasie cenowej 10 razy tańszych samochodów próżno szukać czegoś o chociaż zbliżonym poziomie osiągów i luksusu gdzie w przypadku flaszki śmiem twierdzić że można kupić coś "przyzwoitego" za te śmieszne 80k co nie będzie jakoś znacząco odstawać jeśli chodzi o walory smakowe.
Bugatti w przeciwieństwie do ww. są natomiast cywilizowane, komfortowe, świetnie wykonane, dobrze wyciszone dzięki czemu pozwalają na wygodne przemierzanie długich tras w zaciszu nieprzyzwoicie luksusowego wnętrza. Oczywiście żeby w pełni wykorzystać ich potencjał trzeba toru wyścigowego albo jeszcze lepiej zamkniętej autostrady, ale nie ma póki co innej marki samochodów łączącej ekstremalne osiągi z luksusem na poziomie Bentleya czy RR.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Triceratops
Polecili byscie cos dobrego, planuje znowu zaczac pic i chcialbym zaczac od czegos dobrego
woodpecker from space
-
mistrzsardu
Jeszcze jest jakby co.
-
Nasum
Triceratops pisze: ↑17-07-2025, 21:29Polecili byscie cos dobrego, planuje znowu zaczac pic i chcialbym zaczac od czegos dobrego
Nie wiem czy trollujesz czy nie, w każdym razie prócz dobrego bimbru mogę polecić brandy, o taką:

Mi ona wyjątkowo podeszła, bardzo dobra. Cena przyzwoita, więc nie będzie problemu z zakupem. Jeśli znajdą sie tutaj smakosze brandy, to niech się wypowiedzą. Ja polecam.
- Triceratops
Serio trolluje xD Ale czegos nowego szukam, wszystko mnie nudzilo dlatego przestslem ;)
Badne temat
Badne temat
woodpecker from space
-
mistrzsardu
Ze szkockich polecam Balvenie. Coś wspaniałego.
- Triceratops
Zanotovane, nie wiem czy moja vichura takie wyszukane trunki ma
woodpecker from space
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
dzięki wziąłem dwie
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- vicek
Za tyle zrobiłbym to samo .mistrzsardu pisze: ↑12-02-2025, 19:13Rozmawiałem jakiś czas temu ze sprzedawcą w Domu Whisky. Pytałem się o to czy bardzo drogie alkohole kupuje się do konsumpcji czy do kolekcji. Powiedział, że pół na pół. Czasami wspólnicy po dobrym roku składają się na bardzo drogą flaszkę i robią sobie wieczór konesera. Wspominał sytuację, że pewien Szwed kupił 3 butelki za 1,5 mln PLN, z tego co pamiętam najmłodsza miała 50 lat. I pojawił się kłopot - jak klientowi dostarczyć towar? Żadna firma kurierska nie chciała się podjąć zadania. Ostatecznie właściciel Domu Whisky wsiadł w auto, pojechał na prom i osobiście klientowi dostarczył towar![]()
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Sa takie dziwne przypały. Np kościół chce żeby moi pracownicy na czas wycen poszkodowych spali po parafiach. Wtf? Dla nich to ujma ze ktoś bierze hotel.
Cale szczęście ze nie każą sie modlić.
Cale szczęście ze nie każą sie modlić.