Nie wiem jak tam Rydzyk, bo nie wysypał się na sprawie sądowej, ale Owsiak najprawdopodobniej wyciągnął więcej z budżetu instytucji państwowym, w tym telewizji i samorządowych niż dał na sprzęt dla... państwowych/samorządowych szpitali.uglak pisze:co prawda Owsiak tez sprawnie przerzucil koszty organizowania swoich imprez na panstwo, ale to jednak nie ta klasa biznesmena co padre Rydzyk ;-)
Wybitnie mnie wkurwia v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Wybitnie mnie wkurwia v. 2
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
najprawdopodobniej. czyli pewnie chuja prawda:) ale napisać można. witamy w zsrr:)
-
Najprawdopodobniej, bo należałoby zrobić audyt wszystkich instytucji, które przez lata finansowały WOŚP, ale już sam koszt zatrudnienia do tego TVP i koszty ochrony koncertów, za które płacą gminy na to wskazuje, ale nawet jeśli Owsiak wydał na sprzęt tylko trochę więcej niż dostał pieniędzy podatników to i tak cała ta impreza jest ch... warta. Tak na marginesie polecam tekst o źródłach:
http://niezwykle.com/pomoc-zimowa-winterhilfswerk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu też nie chodziło o żadną pomoc tylko o tresurę i ostracyzm wobec"niewierzących".
http://niezwykle.com/pomoc-zimowa-winterhilfswerk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu też nie chodziło o żadną pomoc tylko o tresurę i ostracyzm wobec"niewierzących".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nagrobek
czyli ogólnie nic nie wiadomo z pewnością ale teza została postawiona:) takie zbiórki odbywają się pewnie na całym świecie i od dawien dawna ale zawsze warto zestawić wośp akurat z III Rzeszą a Owsiaka z Goebbelsem. niezwykłe:)
-
Znajdź mi na świecie zrzutkę, której organizację fundują podatnicy, ale forsę bierze prywatna osoba (osoby) i za jej część kupuje sprzęt dla budżetówki.
- nicram
Pacjencie jak Cię tak bardzo boli WOŚP to najprostszą rzeczą będzie ich nie wspierać. Żyj i daj żyć innym. Czemu prawaki mają z tym taki problem i muszą na chama (gdy Świat tego nie chce) naprawiać Świat wg. własnego widzimisię?
all the monsters will break your heart
- nagrobek
serio nie mam czasu i ochoty na dokładne prześwietlanie wszystkich szczegółów każdej z akcji czy zbiórek na świecie ale tutaj jest kilka przykładów prywatnych inicjatyw, działań fundacji z których środki są przekazywane na rozwój badań czy zakup sprzętu. uwaga - najprawdopodobniej - też dla budżetówki.
https://www.money.pl/galerie/artykul/wo ... 93449.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.money.pl/galerie/artykul/wo ... 93449.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
^ Oczywiście nie zauważyłeś tego, że nawet jeśli nie chcę wspierać Owsiak to i tak to robię, bo dostaje on grubą kasę od podatników.
PS. "Owsiaki" nieźle nakręcają swoje pionki tymi samymi argumentami, bo powyższy słyszałem już od jakiejś setki osób. To samo z argumentem: "jeśli znajdziesz się w szpitalu nie korzystaj ze sprzętu WOŚP!" Wypierdalać! Od ponad 25 lat ciągną moją kasę na ten bałagan, więc mam takie same prawo do tego sprzętu jak wyznawcy WOŚP.
PS. "Owsiaki" nieźle nakręcają swoje pionki tymi samymi argumentami, bo powyższy słyszałem już od jakiejś setki osób. To samo z argumentem: "jeśli znajdziesz się w szpitalu nie korzystaj ze sprzętu WOŚP!" Wypierdalać! Od ponad 25 lat ciągną moją kasę na ten bałagan, więc mam takie same prawo do tego sprzętu jak wyznawcy WOŚP.
- nicram
Przecież nie pisałem o nie korzystaniu z ich sprzętu. Uważam, że jeżeli jest sposobność to korzystać trzeba.
all the monsters will break your heart
- nagrobek
pewnie nie zauważyłeś ale - najprawdopodobniej - większość fundacji na świecie dostaje pieniądz z budżetu. w chuj dziwne.Pacjent pisze:^ Oczywiście nie zauważyłeś tego, że nawet jeśli nie chcę wspierać Owsiak to i tak to robię, bo dostaje on grubą kasę od podatników.
-
To nie do Ciebie było. Tak ogólna uwaga i mam nadzieję, że rozumiesz moje racje.nicram pisze:Przecież nie pisałem o nie korzystaniu z ich sprzętu. Uważam, że jeżeli jest sposobność to korzystać trzeba.
Nie wiem czy większość, ale to absurd, zwłaszcza że owe fundacje śmią się nazywać pozarządowymi :)nagrobek pisze:pewnie nie zauważyłeś ale - najprawdopodobniej - większość fundacji na świecie dostaje pieniądz z budżetu. w chuj dziwne.
- dzik
No wiem. Ale są tacy, którzy wyrażają się o padre z ogromnym podziwem i sympatią.uglak pisze:nie chodzilo mi o TAKA klase - bardziej o kaliber ;-)
dobry kościół to kościół spalony
Od czasu do czasu, gdy słyszę w radio jakieś babsko, które głosem tych zachodnich modnych kurew informuje mnie, że "mam niepokorny stan". Wkurwia mnie to do białości.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
A mnie nie. Nikt nie waży się włączyć w mojej przytomności radia. W każdym razie, nie na głośniki.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Hellion
- w mackach Zła
To śpiewa 14 letnie dziecko, ale fakt, wkurwia.535 pisze:Od czasu do czasu, gdy słyszę w radio jakieś babsko, które głosem tych zachodnich modnych kurew informuje mnie, że "mam niepokorny stan". Wkurwia mnie to do białości.
Czternastoletnie dziecko tym bezczelnym wkurwiającym tonem? Ja pierdole, wiedziałem co robię świadomie rezygnując z bycia rodzicem.
- Triceratops
Wyluzuj kolezko, jezeli wkurwia cie jakas durna piosenka z radia, ktorego dobrowolnie sluchasz to znaczy, ze czas na oproznienie umyslu. Tramal + benzodiazepiny zalecam. Albo joga bitelsow.535 pisze:Od czasu do czasu, gdy słyszę w radio jakieś babsko, które głosem tych zachodnich modnych kurew informuje mnie, że "mam niepokorny stan". Wkurwia mnie to do białości.
woodpecker from space
-
Jeśli byłeś pewien, że wychowasz takie indywiduum to faktycznie dobra decyzja. Nawiasem mówiąc część współczesnych rodziców dorzuciła do bezstresowego wychowania utwierdzanie dzieci w przekonaniu, że są bogami. Piorunująca mieszanka. Polecam zwłaszcza studium przypadku gdy taki mały bóg, który stara się oczywiście zdominować grupę rówieśników zostanie oklepany przez młodzieńca wychowanego w zdrowszej atmosferze. Wspaniałe reakcje jego i rodziców :)535 pisze:Czternastoletnie dziecko tym bezczelnym wkurwiającym tonem? Ja pierdole, wiedziałem co robię świadomie rezygnując z bycia rodzicem.
Ja sobie poczekam, aż twoja pociecha da ci do wiwatu. Oczywiście, obserwując z boku to co tu czasem wypisujesz używając stylu człowieka posiadającego wiedzę wszelaką, tajemną wręcz, jestem przekonany, że nigdy się do tego nie przyznasz. Zapewne nawet przed samym sobą. Jednakowoż gdy ten czas nadejdzie pamiętaj, że ja się z tego będę cieszył z uśmiechem na mej wrednej gębie.Pacjent pisze:Jeśli byłeś pewien, że wychowasz takie indywiduum to faktycznie dobra decyzja. Nawiasem mówiąc część współczesnych rodziców dorzuciła do bezstresowego wychowania utwierdzanie dzieci w przekonaniu, że są bogami. Piorunująca mieszanka. Polecam zwłaszcza studium przypadku gdy taki mały bóg, który stara się oczywiście zdominować grupę rówieśników zostanie oklepany przez młodzieńca wychowanego w zdrowszej atmosferze. Wspaniałe reakcje jego i rodziców :)535 pisze:Czternastoletnie dziecko tym bezczelnym wkurwiającym tonem? Ja pierdole, wiedziałem co robię świadomie rezygnując z bycia rodzicem.
Właśnie z tym "dobrowolnie" bywa kłopot, a nie zawsze mogę odciąć się słuchawkami. Natomiast jogę bitlesów faktycznie rozważę.Triceratops pisze:Wyluzuj kolezko, jezeli wkurwia cie jakas durna piosenka z radia, ktorego dobrowolnie sluchasz to znaczy, ze czas na oproznienie umyslu. Tramal + benzodiazepiny zalecam. Albo joga bitelsow.535 pisze:Od czasu do czasu, gdy słyszę w radio jakieś babsko, które głosem tych zachodnich modnych kurew informuje mnie, że "mam niepokorny stan". Wkurwia mnie to do białości.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Tyle, że każda daje, mniej lub bardziej.535 pisze:
Ja sobie poczekam, aż twoja pociecha da ci do wiwatu.
Jebać żuli.