Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
dont kraj for mi ardżentinaaaa
SAMARAS <3
[youtube][/youtube]
SAMARAS <3
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
o boziu jaki hujowy ten mecz był, normalnie prawie usnołem
liczyłem ze Argentyna odpadnie po karnych ale niestety sie nie udało :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
żenada, ale patrząc na powołanie ze strony argentyńskiego trenera to co się dziwić, dwóch defensywnych pomocników którzy nie potrafią uderzyć na bramkę rywali, granie na Di Marię i Messiego na zasadzie a nóż się uda, atak bez formy, obrona często niepewna, bramkarz nieporozumienie, brak rozgrywającego chociażby Pastore czy Banegi jako alternatywy, na ławce w większości nieporozumienia w postaci Maxi Rodrigueza, także to nie może się udać
In a world of compromise...some don't
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Dokładnie, a komenty w studiu tv to już totalne przegięcie hehe ;) Prawdopodobnie inny mecz oglądali.Żułek pisze:o boziu jaki hujowy ten mecz był, normalnie prawie usnołem
- Żułek
co jak co ale drugi meczyk oddał wszystko z nawiązką :D
chociaz USA grali długo piach to jednak na dogrywke się pieknie ogarneli :)
mam nadzieje ze Belgia da popalić Messiemu i spółce
chociaz USA grali długo piach to jednak na dogrywke się pieknie ogarneli :)
mam nadzieje ze Belgia da popalić Messiemu i spółce
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Riven
- Kontakt:
Różnie można pisać o poziomie tych mistrzostw, ale jedno jest pewne. Nie przypominam sobie tej fazy, gdzie w KAŻDYM meczu, walka trwała do ostatniej sekundy i to bez względu na to, kto z kim gra.
-
- mistrz forumowej ceremonii
fakt. dobrze że miałem pod ręką trochę wódki, bo bym nie wytrzymał chyba...Żułek pisze:o boziu jaki hujowy ten mecz był, normalnie prawie usnołem
o to toCOFFIN pisze:Ja z kolei czekam na mecz Kolumbii z gospodarzami, tu też może być wesoło;)
-
- w mackach Zła
Ja oglądałem ten: " onclick="window.open(this.href);return false;, nie wiem jaki ty oglądałeś.abstract pisze:co? :DD ogladalismy ten sam mecz? jaki piach? moze przez pierwsze 30 min, ale potem grali doskonale.Arisowicz pisze:Ale piach grali Niemcy
Sedno. Ozil robi z przodu najwięcej zamiesznia, ale strasznie się meczy na tych mistrzostwach. Niby dwoi się i troi, ale jego podanie kluczowe albo do nikogo nie trafia albo go w ogóle nie ma.Sybir pisze:Gdyby grali doskonale, to przy sytuacjach, które sobie stworzyli, powinni powieźć Algierczyków 3:0, i to minimum - czego się zresztą po Niemcach spodziewałem.
Może być też tak jak na każdym poprzednim turnieju od 2006 roku - w przekroju całego turnieju grają najlepiej, ale gdy przychodzi czas żeby wygrywać to brakuje im sił. Jeśli trafi im się na koniec mecz z Holandią i zagrają tak jak Algierią to nie będą mieli z Holendrami szans.Heretyk pisze:znaczy tak - grali dość dobrze w ataku (w sensie wypracowywania sobie sytuacji), ale strasznie nieskutecznie. o obronie nie gadajmy, bo gdyby nie Neuer, to by dostali z 3-4 bramki bez problemu.
co nie zmienia faktu, iż cały czas aktualne jest powiedzenie mówiące o tym, że wszyscy grają w piłke a i tak zwykle wygrywają niemcy. i sądzę, że tak będzie do końca mistrzostw
-
oczywiście jest taka opcja. z tym, ze holendrzy tez nic wielkiego od pewnego czasu nie pokazują. w ogóle nie ma jakiegoś zdecydowanego faworyta, bo poza wymienionymi ani brazylia, ani argentyna, ani francja też nie są w najwyższej formie. ja bym chciał, żeby Kolumbia zdobyła ten puchar. :)Arisowicz pisze: Może być też tak jak na każdym poprzednim turnieju od 2006 roku - w przekroju całego turnieju grają najlepiej, ale gdy przychodzi czas żeby wygrywać to brakuje im sił. Jeśli trafi im się na koniec mecz z Holandią i zagrają tak jak Algierią to nie będą mieli z Holendrami szans.
- COFFIN
I mam nadzieję, że ich Kolumbia powiezie;) Belgia zajebiście wczoraj wypadła - ilość strzałów mówi sama za siebie. Szwajcarii szkoda, jako zespół wypadli zdecydowanie lepiej i myślę, że bardziej zasłużyli na przejście dalej.Heretyk pisze:o to toCOFFIN pisze:Ja z kolei czekam na mecz Kolumbii z gospodarzami, tu też może być wesoło;)
'Come the Blessed Madness'
-
no. zawsze lubiłem argentynę, ale tak mnie wkurwiają na tych mistrzostwach, że powoli zaczynam kibicować ich przeciwnikom :D
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
póki co Kolumbia i Belgia taki mógłby być finał, najlepsze drużyny tego mundialu, nie wiem tylko po co trener Belgów ściągnął Mertensa który mieszał niesamowicie, Lukaku też dał radę z ławki wszedł i robił tam niezłe zamieszanie w szeregach obrony USA, Howard w bramce cuda wyczyniał, póki co jeden z najlepszych meczów, czekam teraz na pojedynek z Argentyną i szczerze powiedziawszy wole aby to Belgia z taką grą dalej przeszła, chociaż mecz meczowi nie jest równy
- manieczki
http://www.sport.pl/mundial2014/1,13776 ... zy_ma.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A mówiłem żeby jedli babole jak trener...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Miałeś rację.manieczki pisze:http://www.sport.pl/mundial2014/1,13776 ... zy_ma.html
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dobry prognostyk przed meczem z Francją
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
finał marzeń,KAKAESIAK pisze:póki co Kolumbia i Belgia taki mógłby być finał
finał Brazylia - Argentyna to byłoby urzeczywistnienie się koszmaru,
osobiście obstawiam Niemcy - Holandia - choć chuj wie jak ta grypa się rozwinie ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
gdyby Brazylia i Argentyna miały takie ekipy jak dawniej to byłby miazga, ale że trenerów mają debili, do tego jakieś śmieszne powołania i ustawienie defensywne za co powinien grozić pluton egzekucyjny to już druga sprawa, jak się gra pokazuje Kolumbia, Belgia czy wcześniej Chile a że ktoś lubi grecki antyfutbol robić ze świetnych kiedyś reprezentacji to wychodzi właśnie taki piach
-
- weteran forumowych bitew
brawo niemcy, jechać z żabami!
btw. czy tylko w transmisji tvp.sport.pl nie ma fonii czy taki sam klocek jest w TV?
btw. czy tylko w transmisji tvp.sport.pl nie ma fonii czy taki sam klocek jest w TV?
-
Jeżeli francuska obrona wytrzyma 90 minut z Niemcami to pobiją rekord z II wojny światowej.