Dyskąta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Winner is...

Biedronka
42
34%
Carrefour
9
7%
Kaufland
6
5%
Lidl
57
46%
Stokrotka
8
6%
Tesco
2
2%

Liczba głosów: 124
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

Re: Dyskąta

20-12-2012, 14:40

Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html

Piotr i Paweł wcale nie jest taki drogi. Fakt, że w porównaniu do dyskontów jest drożej, ale gdy się porówna od sklepów osiedlowych to już nie.
Pamiętam, że jakieś 4 lata temu specjalnie do PiPu jezdziłem po mleko Bebilon dla dzieci, bo było najtańsze w mieście, a szło hurtowo.
W ankiecie dałem głos na Lidla, można płacić kartą, nigdy nie naciąłem na jakimś chujowym produkcie. Bardzo dobry nabiał. Podoba mi się, że asortyment się cały czas zmienia (kuchnie takie, srakie i owakie). Kiedyś bardzo lubiłem Plusa. Jak na studiach jeździliśmy na żagle to w Piszu zatrzymywaliśmy się w Plusie na zakupy, ale chyba ktoś wykupił tą sieć.
W tych wszystkich sklepach najbardziej chujową sprawą jest pieczywo pieczone na miejscu: w dniu zakupu pachnące i miękkie, na drugi dzień co najwyżej możesz nim wybić oko wrogowi idei.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

20-12-2012, 14:41

Riven pisze: jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
Ja mam, ale niestety trochę lipa, bo nie zawsze czytniki działają;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

20-12-2012, 14:44

Prośba. Nie mieszajmy naszych dobrych i polskich sklepików jak Piotr i paweł, Alma, czy innych Stokrotek i Polomarketów z szaroburymi molochami najeźdźców z państw zagranicznych.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

20-12-2012, 14:45

@COFFIN

ano to możliwe. w ogole to jebac paypass, Near Field Communcation FTW. I Google Wallet! Ale zanim u nas to wejdzie to lodowce się rozplyna...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

20-12-2012, 14:47

krz63 pisze: Piotr i Paweł wcale nie jest taki drogi. Fakt, że w porównaniu do dyskontów jest drożej, ale gdy się porówna od sklepów osiedlowych to już nie.
Gdzieś czytałem fajny artykuł nt. cen w rzekomo drogich sklepach jak Alma czy PiP. Znakomita większość "popularnych" artykułów z dolnośredniej półki była w Almie tańsza niż w tzw. "tanich" sklepach - Tesco, Kaufland.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-12-2012, 14:48

TAK!
Awatar użytkownika
COFFIN

20-12-2012, 14:50

Riven pisze:@COFFIN
ano to możliwe.
Zdarza się, nie jakoś permanentnie, ale jednak. Ja tam się o to nie prosiłem - bank mi na taką wymienił, więc jest.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

20-12-2012, 14:53

Dwa lata już z PayPass korzystam regularnie i nie spotkałem nawet jednego niedziałającego czytnika ;]
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
COFFIN

20-12-2012, 14:54

Ano widzisz, może w Szczecinie maja chujowe;>
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

20-12-2012, 15:03

krz63 pisze:Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html
trochę daleko ale duży plus za fotkie na stronie sklepu, która ładnie wpisuje się w temat :)
Obrazek
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

20-12-2012, 15:06

krz63 pisze:Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html
Łokurwa, pierwsze słyszę. Coś ciekawszego mają w asortymencie? Jak tak to może się wybiorę z ojcem kiedyś na łowy. Za to pod samym nosem mam na osiedlu sklep z artykułami litewskimi + świeżym litewskim piwem lanym prosto z beczki, rewelacja!
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

20-12-2012, 15:14

Self, mieszkasz na Nowym Mieście?

W Piwach Świata mają wszystko :-) Właściciel to pasjonat, który o każdym ze sprzedawanych produktów jest w stanie dużo powiedzieć. Odkryłem ten sklep lata temu i przepuściłem w nim grube tysiące.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

20-12-2012, 15:28

Tak, na Nowym. W zasadzie nie mieszkam, tylko pomieszkuję przez ostatnie 3 lata. ;) To może wpadniem tam, akurat po drodze do rodziny na Piasta w wigilię będę miał, może będzie miał otwarte. ;)
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

20-12-2012, 15:28

Ten sklep to żelazny punkt każdej mojej wizyty w mieście rodzinnem. Zawsze kupuję tam coś nowego, czego jeszcze nie piłem i zazwyczaj kończy się to frazą "to ja to panu w karton zapakuję, bo reklamówka to się może urwać".
Ostatnio padło na portera truskawkowego... Trochę się bałem takiej mikstury, ale kurwać... jakież to dobre było :)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

20-12-2012, 15:39

Szkoda, że za czasów naszych studiów tego sklepu nie było i człowiek musiał się truć "Czarną Perłą" :-)

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

20-12-2012, 15:43

krz63 pisze:Szkoda, że za czasów naszych studiów tego sklepu nie było i człowiek musiał się truć "Czarną Perłą" :-)
Za czasów studiów nie było mnie stać na browary po 6-8 zeta. Z taką fortunę można było mieć dwa miody pitne.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Karkasonne

20-12-2012, 17:32

pr0metheus pisze:Gdzies widzialem ankiete najtanszych supermarketow, biedrona byla dopiero na 9 tym miejscu.
A to ciekawe, nawet chyba nie znam tylu dyskontów i chętnie sprawdziłbym, czym się kierowano. A może po prostu produkty, które kupuję, wychodzą najtaniej akurat tam.
Riven pisze: i to żaden "luksus", to jest po prostu jedyny słuszny i wygodny sposób dokonywania platnosci :). niecierpie gotówki w portfelu, zwłaszcza większej. jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
Nikt nie lubi się obciążać niepotrzebną fizyczną kasą. Ale jeśli dzięki temu mam wydać mniej, to nie będę kręcił nosem.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

20-12-2012, 17:41

krz63 pisze: W ankiecie dałem głos na Lidla, można płacić kartą, nigdy nie naciąłem na jakimś chujowym produkcie. Bardzo dobry nabiał.
Twarogi, kefir itp nawet spoko, ale dobrego żółtego sera nie udało mi się tam nigdy kupić. Coś żółtego, owszem, ale nie powiedziałbym, że to ser ;) Przynajmniej w tym jednym do którego czasem zachodzę, bo na przykład w UK jadłem bardzo dobre sery z Lidla właśnie ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

20-12-2012, 17:46

Karkasonne pisze:
pr0metheus pisze:Gdzies widzialem ankiete najtanszych supermarketow, biedrona byla dopiero na 9 tym miejscu.
A to ciekawe, nawet chyba nie znam tylu dyskontów i chętnie sprawdziłbym, czym się kierowano. A może po prostu produkty, które kupuję, wychodzą najtaniej akurat tam.
Riven pisze: i to żaden "luksus", to jest po prostu jedyny słuszny i wygodny sposób dokonywania platnosci :). niecierpie gotówki w portfelu, zwłaszcza większej. jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
Nikt nie lubi się obciążać niepotrzebną fizyczną kasą. Ale jeśli dzięki temu mam wydać mniej, to nie będę kręcił nosem.
Ja właśnie wydaje mniej jak place karta.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

20-12-2012, 17:47

Ja nie widzę różnicy w ilości wydawanej kasy, ale wolę płacić gotówką.
ODPOWIEDZ