Dyskąta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- krz63
- weteran forumowych bitew
Re: Dyskąta
Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html
Piotr i Paweł wcale nie jest taki drogi. Fakt, że w porównaniu do dyskontów jest drożej, ale gdy się porówna od sklepów osiedlowych to już nie.
Pamiętam, że jakieś 4 lata temu specjalnie do PiPu jezdziłem po mleko Bebilon dla dzieci, bo było najtańsze w mieście, a szło hurtowo.
W ankiecie dałem głos na Lidla, można płacić kartą, nigdy nie naciąłem na jakimś chujowym produkcie. Bardzo dobry nabiał. Podoba mi się, że asortyment się cały czas zmienia (kuchnie takie, srakie i owakie). Kiedyś bardzo lubiłem Plusa. Jak na studiach jeździliśmy na żagle to w Piszu zatrzymywaliśmy się w Plusie na zakupy, ale chyba ktoś wykupił tą sieć.
W tych wszystkich sklepach najbardziej chujową sprawą jest pieczywo pieczone na miejscu: w dniu zakupu pachnące i miękkie, na drugi dzień co najwyżej możesz nim wybić oko wrogowi idei.
Piotr i Paweł wcale nie jest taki drogi. Fakt, że w porównaniu do dyskontów jest drożej, ale gdy się porówna od sklepów osiedlowych to już nie.
Pamiętam, że jakieś 4 lata temu specjalnie do PiPu jezdziłem po mleko Bebilon dla dzieci, bo było najtańsze w mieście, a szło hurtowo.
W ankiecie dałem głos na Lidla, można płacić kartą, nigdy nie naciąłem na jakimś chujowym produkcie. Bardzo dobry nabiał. Podoba mi się, że asortyment się cały czas zmienia (kuchnie takie, srakie i owakie). Kiedyś bardzo lubiłem Plusa. Jak na studiach jeździliśmy na żagle to w Piszu zatrzymywaliśmy się w Plusie na zakupy, ale chyba ktoś wykupił tą sieć.
W tych wszystkich sklepach najbardziej chujową sprawą jest pieczywo pieczone na miejscu: w dniu zakupu pachnące i miękkie, na drugi dzień co najwyżej możesz nim wybić oko wrogowi idei.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Ja mam, ale niestety trochę lipa, bo nie zawsze czytniki działają;)Riven pisze: jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
'Come the Blessed Madness'
- Bezdech
Prośba. Nie mieszajmy naszych dobrych i polskich sklepików jak Piotr i paweł, Alma, czy innych Stokrotek i Polomarketów z szaroburymi molochami najeźdźców z państw zagranicznych.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
@COFFIN
ano to możliwe. w ogole to jebac paypass, Near Field Communcation FTW. I Google Wallet! Ale zanim u nas to wejdzie to lodowce się rozplyna...
ano to możliwe. w ogole to jebac paypass, Near Field Communcation FTW. I Google Wallet! Ale zanim u nas to wejdzie to lodowce się rozplyna...
this is a land of wolves now
- Morph
- Kontakt:
Gdzieś czytałem fajny artykuł nt. cen w rzekomo drogich sklepach jak Alma czy PiP. Znakomita większość "popularnych" artykułów z dolnośredniej półki była w Almie tańsza niż w tzw. "tanich" sklepach - Tesco, Kaufland.krz63 pisze: Piotr i Paweł wcale nie jest taki drogi. Fakt, że w porównaniu do dyskontów jest drożej, ale gdy się porówna od sklepów osiedlowych to już nie.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
- COFFIN
Zdarza się, nie jakoś permanentnie, ale jednak. Ja tam się o to nie prosiłem - bank mi na taką wymienił, więc jest.Riven pisze:@COFFIN
ano to możliwe.
'Come the Blessed Madness'
- Morph
- Kontakt:
Dwa lata już z PayPass korzystam regularnie i nie spotkałem nawet jednego niedziałającego czytnika ;]
Give birth to something dead
- COFFIN
- Silent_Sea
trochę daleko ale duży plus za fotkie na stronie sklepu, która ładnie wpisuje się w temat :)krz63 pisze:Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Łokurwa, pierwsze słyszę. Coś ciekawszego mają w asortymencie? Jak tak to może się wybiorę z ojcem kiedyś na łowy. Za to pod samym nosem mam na osiedlu sklep z artykułami litewskimi + świeżym litewskim piwem lanym prosto z beczki, rewelacja!krz63 pisze:Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html
- krz63
Self, mieszkasz na Nowym Mieście?
W Piwach Świata mają wszystko :-) Właściciel to pasjonat, który o każdym ze sprzedawanych produktów jest w stanie dużo powiedzieć. Odkryłem ten sklep lata temu i przepuściłem w nim grube tysiące.
W Piwach Świata mają wszystko :-) Właściciel to pasjonat, który o każdym ze sprzedawanych produktów jest w stanie dużo powiedzieć. Odkryłem ten sklep lata temu i przepuściłem w nim grube tysiące.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Self
- rasowy masterfulowicz
Tak, na Nowym. W zasadzie nie mieszkam, tylko pomieszkuję przez ostatnie 3 lata. ;) To może wpadniem tam, akurat po drodze do rodziny na Piasta w wigilię będę miał, może będzie miał otwarte. ;)
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ten sklep to żelazny punkt każdej mojej wizyty w mieście rodzinnem. Zawsze kupuję tam coś nowego, czego jeszcze nie piłem i zazwyczaj kończy się to frazą "to ja to panu w karton zapakuję, bo reklamówka to się może urwać".krz63 pisze:Jeśli po piwo, to tylko do Pana Darka: http://www.sklep.piwaswiata.com/sklep-s ... pm-23.html
Ostatnio padło na portera truskawkowego... Trochę się bałem takiej mikstury, ale kurwać... jakież to dobre było :)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- krz63
Szkoda, że za czasów naszych studiów tego sklepu nie było i człowiek musiał się truć "Czarną Perłą" :-)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Za czasów studiów nie było mnie stać na browary po 6-8 zeta. Z taką fortunę można było mieć dwa miody pitne.krz63 pisze:Szkoda, że za czasów naszych studiów tego sklepu nie było i człowiek musiał się truć "Czarną Perłą" :-)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
A to ciekawe, nawet chyba nie znam tylu dyskontów i chętnie sprawdziłbym, czym się kierowano. A może po prostu produkty, które kupuję, wychodzą najtaniej akurat tam.pr0metheus pisze:Gdzies widzialem ankiete najtanszych supermarketow, biedrona byla dopiero na 9 tym miejscu.
Nikt nie lubi się obciążać niepotrzebną fizyczną kasą. Ale jeśli dzięki temu mam wydać mniej, to nie będę kręcił nosem.Riven pisze: i to żaden "luksus", to jest po prostu jedyny słuszny i wygodny sposób dokonywania platnosci :). niecierpie gotówki w portfelu, zwłaszcza większej. jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
- ultravox
- zahartowany metalizator
Twarogi, kefir itp nawet spoko, ale dobrego żółtego sera nie udało mi się tam nigdy kupić. Coś żółtego, owszem, ale nie powiedziałbym, że to ser ;) Przynajmniej w tym jednym do którego czasem zachodzę, bo na przykład w UK jadłem bardzo dobre sery z Lidla właśnie ;)krz63 pisze: W ankiecie dałem głos na Lidla, można płacić kartą, nigdy nie naciąłem na jakimś chujowym produkcie. Bardzo dobry nabiał.
- Riven
- Kontakt:
Ja właśnie wydaje mniej jak place karta.Karkasonne pisze:A to ciekawe, nawet chyba nie znam tylu dyskontów i chętnie sprawdziłbym, czym się kierowano. A może po prostu produkty, które kupuję, wychodzą najtaniej akurat tam.pr0metheus pisze:Gdzies widzialem ankiete najtanszych supermarketow, biedrona byla dopiero na 9 tym miejscu.
Nikt nie lubi się obciążać niepotrzebną fizyczną kasą. Ale jeśli dzięki temu mam wydać mniej, to nie będę kręcił nosem.Riven pisze: i to żaden "luksus", to jest po prostu jedyny słuszny i wygodny sposób dokonywania platnosci :). niecierpie gotówki w portfelu, zwłaszcza większej. jeszcze jakbym sobie apgrejdowal karte do takiej z paypassem...
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ja nie widzę różnicy w ilości wydawanej kasy, ale wolę płacić gotówką.