JAN PAWEŁ II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: JAN PAWEŁ II

07-07-2012, 19:27

longinus696 pisze:
[V] pisze:nie mam nic do katolików ani do Karola.
Do katolików nie, ale do niego owszem, za to, że wielu rzeczy nie zrobił. No i należy też wytknąć wszystkim "elytom" politycznym, że nigdy, nawet ci z lewicy, nie zdobyli się nawet na odrobinę uczciwej krytyki tego człowieka, która mogłaby otworzyć oczy społeczeństwu. Zamiast tego, wszysycy, z niewielkimi wyjątkami, mieli do niego stosunek wręcz bałwochwalczy.

Zrobili z niego troche zlotego cielca,prawda.Ale na pewno przylozyl tez reke do wielu dobrych rzeczy.Z pewnoscia byl to bardzo ciekawy czlowiek,opublikowal mnóstwo rzeczy,niektóre z nich bardzo interesujace.Wedlug mnie zasluguje na szacunek.Szkoda,ze nie podjal bardziej zdecydowanych kroków w sprawie tych wszystkich pedofilskich akcji etc ale kierujac takim przedsiebiorstwem jak Kosciol katolicki nie widzi sie pewnie wszystkiego,albo ktos odpowiednio dba o to zeby wszystkiego nie zobaczyc.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Dewastator
rozkręca się

07-07-2012, 19:34

Szkoda,ze nie podjal bardziej zdecydowanych kroków w sprawie tych wszystkich pedofilskich akcji
Pedofilia była, jest i będzie, i chuj. Jakoś trzeba się pogodzić, z resztą w 40% przypadkach nie jest zła. Nie wiem skąd te oburzenie podczas gdy pewnie większość prababci tu zebranych zabawiało się z dziadkami, i na odwrót. Oczywiście mówię w czasie teraźniejszym, bo teraz na zabawy pewnie im się nie składa a jeśli już, to wolę o tym nie myśleć.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-07-2012, 19:40

[V] pisze: Zrobili z niego troche zlotego cielca,prawda.Ale na pewno przylozyl tez reke do wielu dobrych rzeczy.Z pewnoscia byl to bardzo ciekawy czlowiek,opublikowal mnóstwo rzeczy,niektóre z nich bardzo interesujace.Wedlug mnie zasluguje na szacunek.Szkoda,ze nie podjal bardziej zdecydowanych kroków w sprawie tych wszystkich pedofilskich akcji etc ale kierujac takim przedsiebiorstwem jak Kosciol katolicki nie widzi sie pewnie wszystkiego,albo ktos odpowiednio dba o to zeby wszystkiego nie zobaczyc.
Zapewne o wielu rzeczach nie wiedział, ale z całą pewnością miał świadomość istnienia dokumentu zatytułowanego "Crimen sollicitationis", który był oficjalną instrukcją działania w obliczu oskarżeń o molestowanie seksualne, obowiązującą wszystkich duchownych, którzy w jakikolwiek sposób byli związani z takimi sprawami lub cokolwiek o nich wiedzieli. Instrukcja ta nakazywała bezwzględne milczenie pod groźbą ekskomuniki. Papież Polak niczego z tym nie zrobił. Mógł wprowadzić inne instrukcje, wymusić jakieś sposoby działania. Tymczasem wszystkie afery skrzętnie tuszowano.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dewastator
rozkręca się

07-07-2012, 19:43

Wg. mnie to "ofiary" są winne, bo im nikt nie płaci za milczenie.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-07-2012, 19:48

Dewastator pisze:Wg. mnie to "ofiary" są winne, bo im nikt nie płaci za milczenie.
Motywacje ofiar są zróżnicowane i gówno powinno kogoś obchodzić czy mówią czy nie. Natomiast ludzie, którzy mają władzę powinni w takich sytuacjach REAGOWAĆ. Tymczasem odpowiednie konsekwencje prawne nie są wyciągane nawet w przypadkach, gdy głos ofiar jest słyszalny i wyraźny.
Dewastator pisze: Pedofilia była, jest i będzie, i chuj. Jakoś trzeba się pogodzić, z resztą w 40% przypadkach nie jest zła. Nie wiem skąd te oburzenie
Wakacje mają to do siebie, że dzieci ze szkół specjalnych mają czas żeby logować się na forach. Myślę, że za 2 miesiące nie będzie po tobie śladu.

535

07-07-2012, 19:52

Dewastator pisze:Wg. mnie to "ofiary" są winne, bo im nikt nie płaci za milczenie.
To nie ofiary są winne, lecz wszyscy zaślepieni fanatycy, mówiący, że to niemożliwe. Przecież ksiądz "święty człowiek" nie mógł posunąć się (złe słowo...) do takiego czynu. To tak samo jak z laniem żony i dzieci przez pana domu. Potem relacja sąsiada: Coś słyszałem, ale myślałem, że to pies...Przecież to taka spokojna rodzina. Do kościoła wszyscy razem chodzili.
Awatar użytkownika
Dewastator
rozkręca się

07-07-2012, 19:57

Myślę, że ktoś tu stawia na rocznik i przykrą ironię, ponieważ w tej chwili obrażasz dzieci ze szkół specjalnych (bynajmniej kaleki bez przenośni i negatywnego kontekstu). Wyrażam swoje skromne zdanie i bardzo przepraszam, może grzeszę słownikiem wyrazów ordynarnych, aczkolwiek bardzo chciałbym poinformować że nikogo nie obrażam i również nie chcę być obrażany. Dziękuję.
Natomiast ludzie, którzy mają władzę powinni w takich sytuacjach REAGOWAĆ.
Myślę, że tu powinna być swego rodzaju kooperacja. Jeżeli ofiara milczy - jest i będzie wykorzystywana, być może ktoś z "wyższych sfer władzy" nie posiada zdolności jasnowidzenia i nie może rozpoznać po dzióbku, kto jest molestowany. Co prawda i wiele osób z "władzy" jest zdegenerowanych aczkolwiek gdyby wszędzie zgłaszać kto i przez kogo jest gwałcony, wtedy taki pan z brzuchem piwosza nie może się oprzeć masywności oskarżeń.
535

07-07-2012, 20:05

Dewastator pisze:Myślę, że ktoś tu stawia na rocznik i przykrą ironię, ponieważ w tej chwili obrażasz dzieci ze szkół specjalnych (bynajmniej kaleki bez przenośni i negatywnego kontekstu). Wyrażam swoje skromne zdanie i bardzo przepraszam, może grzeszę słownikiem wyrazów ordynarnych, aczkolwiek bardzo chciałbym poinformować że nikogo nie obrażam i również nie chcę być obrażany. Dziękuję.
Myślę, że z takim zdaniem, nim wyjdziesz na ulicę głosić jego treść, powinieneś wprzódy zarejestrować się na jakimś forum ortopedycznym. Założyć kilka wątków. Nie tylko o nosie, ale, przykładowo: Jak samodzielnie złożyć (nastawić) złamaną rękę, nogę... Zawsze powtarzam, że nie chcę złapać na swojej posesji złodzieja, ani spotkać na swej drodze pedofila. Prawo jest tak skonstruowane, że nie chciałbym przez "chorobę" obcego człowieka, zmarnować sobie życia.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

07-07-2012, 22:14

Dewastator pisze:Myślę, że ktoś tu stawia na rocznik i przykrą ironię, ponieważ w tej chwili obrażasz dzieci ze szkół specjalnych
Strach poyśleć ile osób ty obraziłeś pisząc, że "winne sa ofiary" oraz, że "pedofilia w 40% przypadkach nie jest zła". Na forach takie rzeczy uchodzą płazem, ale na żywca mógłbyś już być zjedzony do kości :)))
Dewastator pisze:(bynajmniej kaleki bez przenośni i negatywnego kontekstu).
Tu czytaj ---> http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

kakademona
weteran forumowych bitew

07-07-2012, 22:19

Drone pisze:Czyżby było tak, że krytyka postaci JPII przez środowiska metalowe opiera się tylko na zwykłym "nie, bo nie"? Nie lubię papieża na złość mamie. Odmrożę sobie jeszcze uszy. A jak przychodzi uargumentować własne stanowisko, to okazuje się, że niewiele jest do powiedzenia :)
przeczytaj Jan Paweł II Analiza Krytyczna Tadeusza Bartosia i założ dopiero taki temat marian.
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-07-2012, 23:22

Z prakseologicznego punktu widzenia mam żal do JP2, że zmarł i nie mogłem zagrać koncertu w Progresji, wieńczącego trasę - nomen omen - Slay The Weak z Thy Disease.
Ale z drugiej strony mamy też coś takiego:

Obrazek

Wojtyła gościł w Watykanie w 1992 samego Hay'ka przed samą śmiercią tego ostatniego i dużo rozmawiali o szkole austriackiej i ludzkim działaniu, czego owocem była encyklika Centesimus Annus, sławiąca wolność gospodarczą. Niestety, motłoch polski tego dzieła drogiego Karola nie zna.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

07-07-2012, 23:30

ja nie lubie papieza bo jak 20 lat temu przyjechal do mojej wsi to zamkneli kiosk i nie moglem kupic komiksu ze spajdermenem gdzie spajdermen bije sie z venomem a venom pakuje klate sztangom w ukryciu. pozniej jednak go kupilem co zmienilo moje zycie.
535

08-07-2012, 02:29

zekke, nie pierdol. Nie było Cię TAM.
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

08-07-2012, 03:06

wy serio zamierzacie o nim gadac?
do not make equal what is unequal
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-07-2012, 07:20

zekke pisze:ja nie lubie papieza bo jak 20 lat temu przyjechal do mojej wsi to zamkneli kiosk i nie moglem kupic komiksu ze spajdermenem gdzie spajdermen bije sie z venomem a venom pakuje klate sztangom w ukryciu. pozniej jednak go kupilem co zmienilo moje zycie.

A potem spajdermen powrócił do swego klasycznego ubioru, bo ten czarny kojarzył mu sie tylko z Venomem;-)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-07-2012, 07:50

ale dzieki temu debilnemu tematowi, ujawniło sie kilku katolików :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

08-07-2012, 08:57

longinus696 pisze:
[V] pisze: Zrobili z niego troche zlotego cielca,prawda.Ale na pewno przylozyl tez reke do wielu dobrych rzeczy.Z pewnoscia byl to bardzo ciekawy czlowiek,opublikowal mnóstwo rzeczy,niektóre z nich bardzo interesujace.Wedlug mnie zasluguje na szacunek.Szkoda,ze nie podjal bardziej zdecydowanych kroków w sprawie tych wszystkich pedofilskich akcji etc ale kierujac takim przedsiebiorstwem jak Kosciol katolicki nie widzi sie pewnie wszystkiego,albo ktos odpowiednio dba o to zeby wszystkiego nie zobaczyc.
Zapewne o wielu rzeczach nie wiedział, ale z całą pewnością miał świadomość istnienia dokumentu zatytułowanego "Crimen sollicitationis", który był oficjalną instrukcją działania w obliczu oskarżeń o molestowanie seksualne, obowiązującą wszystkich duchownych, którzy w jakikolwiek sposób byli związani z takimi sprawami lub cokolwiek o nich wiedzieli. Instrukcja ta nakazywała bezwzględne milczenie pod groźbą ekskomuniki. Papież Polak niczego z tym nie zrobił. Mógł wprowadzić inne instrukcje, wymusić jakieś sposoby działania. Tymczasem wszystkie afery skrzętnie tuszowano.

No bo chodzi o chronienie majątku Watykanu, gdyby zamiast tuszować sprawy wyszło na jaw ilu pedofilów tam pracuje to hajs przestałby się zgadzać.
Obrazek
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

08-07-2012, 10:42

Nasum pisze:
zekke pisze:ja nie lubie papieza bo jak 20 lat temu przyjechal do mojej wsi to zamkneli kiosk i nie moglem kupic komiksu ze spajdermenem gdzie spajdermen bije sie z venomem a venom pakuje klate sztangom w ukryciu. pozniej jednak go kupilem co zmienilo moje zycie.

A potem spajdermen powrócił do swego klasycznego ubioru, bo ten czarny kojarzył mu sie tylko z Venomem;-)
dokladnie tak. ale chronologicznie to bylo chyba w innym momencie. w tym napierdalali sie na plazy a venom pakowal klate pod ulicami miasta i dusil jakies szczury.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

08-07-2012, 14:30

kregozmyk pisze:Swego czassu ten artykuł zrobił na mnie spore wrażenie: http://www.ultramontes.pl/Apostazja.htm
Oczywiście, jest to ciekawe, ale dla nas, nie tylko niekatolików, ale wręcz antychrześcijan, głównie śmieszne. Doczesne sprawy wewnątrzkościelne nie są dla mnie ani zbyt interesujące ani jakoś specjalnie ważne. Od lat powtarzam że największym błędem polemiki z Kościołem, jest fakt, że odbywa się ona na gruncie chrześcijańskim :)
ODPOWIEDZ