Jak sprzedają się płyty z metalem? - ankieta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: Jak sprzedają się płyty z metalem? - ankieta
Mam SINISTER i ARMAGEDON. Więcej zakupów nie planuję. Być może fajne są DEAD CONGREGATION i CULTES DES GHOULES, ale jakoś mi się nie chce nawet sprawdzać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Ty to jesteś człowiek-zagadka. Potrafisz poświęcić mnóstwo czasu na słuchanie np. Ruins, a takiej petardy jak Dead Congregation nie chce Ci się sprawdzać ;)Gore_Obsessed pisze:Mam SINISTER i ARMAGEDON. Więcej zakupów nie planuję. Być może fajne są DEAD CONGREGATION i CULTES DES GHOULES, ale jakoś mi się nie chce nawet sprawdzać.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nie mam żadnego i pewnie miec nie będę. Nosiłem sie z zamiarem kupna polaczków z Cultes, ale nie, ich muzyka jest bardzo średnia niestety.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Gore_Obsessed
Conflagrator pisze:Ty to jesteś człowiek-zagadka. Potrafisz poświęcić mnóstwo czasu na słuchanie np. Ruins, a takiej petardy jak Dead Congregation nie chce Ci się sprawdzać ;)

Wielkie, pozytywne zaskoczenie, że "Death then nothing" jest na trzecim miejscu.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
To raz. ;)Drone pisze:Jedno mnie zaskoczyło: że tyle osób kupiło nowy LIK
To dwa. ;)Conflagrator pisze:Ty to jesteś człowiek-zagadka. Potrafisz poświęcić mnóstwo czasu na słuchanie np. Ruins, a takiej petardy jak Dead Congregation nie chce Ci się sprawdzać. ;)
- Mol
pogodancer pisze:Rattlehead pisze:Jak ma to Ci w czymś pomóc to mam ino Dead Congregation
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Poświęć 10 minut i posłuchaj "Teeth Into Red" tych pierwszych, bo jest CUDOWNY.Gore_Obsessed pisze:Być może fajne są DEAD CONGREGATION i CULTES DES GHOULES, ale jakoś mi się nie chce nawet sprawdzać.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja mam 3; Morbid, Sinister i Armagedon. Kupił bym jeszcze Killing Joke, Dead Congregation i Cultes.... reszta mnie nie interesuje.
- Mol
Nie, po prostu moim zdaniem to najlepsza metalowa plyta z tego zestawu.Drone pisze:Mnie jeszcze pozytywnie zdziwiło, że DEAD CONGREGATION ma tyle osób. Czy to wynika stąd, że jest to płyta sprzed paru lat, a pozostałe to głównie zeszłoroczne nowości?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam rzadko coś wpisuję, bo zwyczajnie mi się nie chce, a płyt kupuję względnie dużo.maciek z klanu pisze:co do tego jak sprzedaja sie plyty z metalem to warto zobaczyc, co teraz kupiles (temat). tam widac kto w miare regularnie kupuje plyty CD
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
ja kupuję mało, więc oprócz tego że mi sie nie chce dochodzi jeszcze wstyd
- Mol
Nie do konca. :)maciek z klanu pisze:co do tego jak sprzedaja sie plyty z metalem to warto zobaczyc, co teraz kupiles (temat). tam widac kto w miare regularnie kupuje plyty CD
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Np. taki Marian tylko od wielkiego dzwonu.
- Lykantrop
Też mi się nie chce wpisywać pozycji, które kupuję. Raz, że mi się nie chce, a dwa że często zdarza mi się kupować impulsywnie i pod wpływem chwili niektóre pozycje, a usystematyzowanie potem tego i zrobienie rachunku sumienia do najłatwiejszych nie należy. Jeszcze tak z rok temu dawałem radę w miarę na bieżąco robić listę zakupionych pozycji, ale wymiękłem w przedskokach.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
Miałem podobny problem. Załóż sobie RYM i wszystko będziesz miał podane jak na tacy. :]
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Lykantrop
Już założyłem discogs i jak doszedłem do AC/DC i szukania moich wydań spośród pierdyliona możliwych to mi zapał opadł :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
z szybkiej analizy ankiety powyzej mozna stwierdzic jedna rzecz. natomiast to ze znana marka bardzo przyciaga. Morbid angel zespol legenda, wiekszosci sie nie podobal a kupilo ja sporo osob, na pewno wiecej niz ja chwalilo.
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
Pytanie jest konkretne: Które płyty macie w oryginalnym wydaniu (CD/LP/MC - mp3 się nie liczy)?
SABBATH ASSEMBLY - Restored To One w wersji winylowej!!!
SABBATH ASSEMBLY - Restored To One w wersji winylowej!!!
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- maciek z klanu
wszystkie 5 ktore wymienilem mam w postaci CD.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Z podanej listy mam na półce 4 ( Morbid Angel, Cultes des Ghoules, Armagedon i Dead Congregation) być może jeszcze kiedyś dokupię Sinister. Reszta poza moimi zainteresowaniami. Nie wiem czy z tej ankiety da się wyciągnąć jakieś wnioski dotyczące ogólnej sprzedaży płyt ale co mi tam...