Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
@Ascetic
A nie możemy być kolegami ?
Dyspensa była na obecność na Mszy. Komunię zawsze można przyjąć duchowo co WIELOKROTNIE czyniłem (jak np. czułem się przeziębiony albo sam nie chciałem ryzykować zarażenia nawet zwykłą grypą)
@Drone
No straszna sprawa, na 30 tysięcy księży znalazł się taki co chamsko odpowiedział policjantom...
Dyspensa była na obecność na Mszy. Komunię zawsze można przyjąć duchowo co WIELOKROTNIE czyniłem (jak np. czułem się przeziębiony albo sam nie chciałem ryzykować zarażenia nawet zwykłą grypą)
@Drone
No straszna sprawa, na 30 tysięcy księży znalazł się taki co chamsko odpowiedział policjantom...
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Poro
- Bloodcult
- Ascetic
jesteś niedowidzący, czy tylko masz zbyteczny chromosom 21*?
* sugeruje odpowiedzieć: "odpowiedź b.... b..". wówczas będę dla ciebie milszy
Poro
- Bloodcult
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kurde chłopie jak ślepym możesz być? Tu nie chodzi nawet o to jak się zachowuje ten koleś, tylko jak czołobitnie zachowują się policjanci. Wykonują jego rozkazy, odsłaniają twarz, ściągają rękawiczki, a Ty mówisz że kościół jest traktowany równo jak każda inna instytucja. Przedsiębiorcy się zgromadzili to zostali spałowani, wyobrażasz sobie coś takiego z powodu mszy? Wjazd do kościoła, szybki wpierdol pałkami, odcięcie grup, pozamykanie ich?Bloodcult pisze: ↑28-05-2020, 23:32@Ascetic
@Drone
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Daj mu spokój, Sebastian. Ten facet jest przeorany przez Brauna. Nic nie poradzisz.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wiem, ale ten konkretny film rodem ze średniowiecza wyjątkowo podniósł mi ciśnienie jak mało który.
If you do everything right, there will be no struggle.
- Ascetic
nie no. może obyło się bez pałowania, ale rozgonili jeden falstart. no w sensie. blokowali. odcinali. chyba nawet o zgrozo spisywali. fakt. nie było wjazdu z pałami i gazem jak tydzień i dwa tygodnie wstecz. no ten falstart. no tą pielgrzymkę.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-05-2020, 07:51Kurde chłopie jak ślepym możesz być? Tu nie chodzi nawet o to jak się zachowuje ten koleś, tylko jak czołobitnie zachowują się policjanci. Wykonują jego rozkazy, odsłaniają twarz, ściągają rękawiczki, a Ty mówisz że kościół jest traktowany równo jak każda inna instytucja. Przedsiębiorcy się zgromadzili to zostali spałowani, wyobrażasz sobie coś takiego z powodu mszy? Wjazd do kościoła, szybki wpierdol pałkami, odcięcie grup, pozamykanie ich?Bloodcult pisze: ↑28-05-2020, 23:32@Ascetic
@Drone
Poro
- Ascetic
jak poglądy tego sukienkowca są dla mnie nie do przyjęcia, tak tutaj szanuję. przynajmniej jeden zdrowy.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... je/9915dtp

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onec ... je/9915dtp
Poro
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
https://fakty.interia.pl/polska/news-bp ... Id,4517828
Tutaj za to jasne instrukcje dla nowych siepaczy pedofilskiej bandy - wszyscy jesteśmy umoczeni w tym gównie, więc lojalność jest najważniejsza. Serio trzeba być totalną amebą umysłową żeby nie rozumieć jak to działa.
Tutaj za to jasne instrukcje dla nowych siepaczy pedofilskiej bandy - wszyscy jesteśmy umoczeni w tym gównie, więc lojalność jest najważniejsza. Serio trzeba być totalną amebą umysłową żeby nie rozumieć jak to działa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Hatefire
"Bo są sytuacje, gdzie trzeba milczeć dla dobra wszystkich".Nerwowy pisze: ↑29-05-2020, 13:46https://fakty.interia.pl/polska/news-bp ... Id,4517828
Bezczelność tych sukienkowych kurew jest wprost zadziwiająca.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
Spokojnie zaraz przyjdą forumowe katocwele i ci wytłumaczą, że to nie tak ;DHatefire pisze: ↑29-05-2020, 14:09"Bo są sytuacje, gdzie trzeba milczeć dla dobra wszystkich".Nerwowy pisze: ↑29-05-2020, 13:46https://fakty.interia.pl/polska/news-bp ... Id,4517828
Bezczelność tych sukienkowych kurew jest wprost zadziwiająca.
Nie wierz w żadne słowo akolitów żydowskiego pomazańca. Im bardziej słodko pierdzą, tym bardziej kłamią. Zdrajcy udający patriotów. Chuj z nimi.
Ostatnio zmieniony 29-05-2020, 15:03 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bloodcult
- nicram
- Drone
Oto na co idą pieniądze podatnika:
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... n-nie.html
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... n-nie.html
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Hatefire
Są i dobre informacje.
Swoją drogą jako rozwiązanie problemu widzą modlitwę. Powodzenia.opole.wyborcza.pl pisze: Z powodu braku księży łączone będą parafie, które nie mają więcej niż 800 wiernych. - Do tej pory postępowałem w ten sposób, że ograniczałem liczbę duszpasterzy w dużych parafiach. Jednak ta droga została już całkowicie wyczerpana - wyjaśnia bp Andrzej Czaja.
Niestety ciągle zmniejsza się liczba powołań kapłańskich, także zakonnych i coraz bardziej brakuje kapłanów w naszej diecezji; podobnie dzieje się z siostrami zakonnymi. W naszym międzydiecezjalnym seminarium duchownym w Opolu formuje się obecnie zaledwie 51 kleryków: 30 z naszej diecezji, 20 z diecezji gliwickiej i 1 z Togo. W skład grona opolskiego wchodzi 6 kleryków na V roku, 10 na IV roku, 8 na III roku i po 3 na II i I roku – informuje bp Andrzej Czaja.
Zwraca się przy tym do wiernych o jeszcze więcej „wytrwałej, cierpliwej i ufnej modlitwy o nowe, liczne i święte powołania kapłańskie, także zakonne, misyjne i do sakramentalnego małżeństwa”.
Proszę was bardzo o zrozumienie i przyjęcie działań i zmian, które muszę wykonać w diecezji w związku z coraz większym brakiem kapłanów. Do tej pory postępowałem w ten sposób, że ograniczałem liczbę duszpasterzy w dużych parafiach. Jednak ta droga została już całkowicie wyczerpana. Udało się też przekazać kilka parafii zgromadzeniom zakonnym i im powierzyć troskę duszpasterską o wiernych w nich. Także w tym roku dwie parafie: Kietrz i Ściborzyce Wielkie zostaną powierzone księżom pallotynom. Boska Opatrzność pomogła nam też w ten sposób, że zgłosiło się kilkunastu zakonników do pracy duszpasterskiej i posługują w naszej diecezji. Na takowe zgłoszenia jestem oczywiście dalej otwarty – podkreśla biskup.
Informuje też, że „w aktualnej sytuacji rażącego deficytu duszpasterzy (wyświęcę siedmiu, potrzebuję szesnastu) te wszystkie działania jednak nie wystarczają”, by zaradzić potrzebom 400 parafii w naszej diecezji.
– Dlatego w najbliższych latach, podobnie jak to już w kilku miejscach się dokonało, jestem zmuszony połączyć ze sobą mniejsze parafie. Mam na myśli parafie nieprzekraczające 700–800 wiernych, choćby nawet były w stanie utrzymać swojego duszpasterza – informuje bp Andrzej Czaja.
Biskup zaznacza przy tym, że kolejność łączenia określonych parafii będzie się wiązała z określonymi okolicznościami, jak przejście księdza na emeryturę czy odejście ze względu na stan zdrowia, innym razem śmierć proboszcza itp.
– Powód zasadniczy jest jednak jeden – brak kapłanów! Ten stan rzeczy wymusza nowy ład, że dwie parafie będą miały jednego proboszcza, a ten może zamieszkać tylko na jednej plebani. Stąd na jednej z dwóch plebani księdza zabraknie. Będzie on jednak duszpasterzem obydwu wspólnot parafialnych, z których każda będzie miała odrębną parafialną radę duszpasterską i odrębne konto parafialnych finansów – informuje biskup.
Jak dodaje, jest świadomy tego, że każda decyzja o połączeniu parafii będzie trudna dla kapłanów i bardzo bolesna dla wiernych, zwłaszcza tej parafii, w której nie będzie odtąd księdza na plebani.
– Dlatego będę się starał wykorzystywać w miarę możliwości wskazane rozwiązania, a połączenia parafii będą realizowane, gdy już nie będzie alternatywy. Natomiast już dziś bardzo was proszę o zrozumienie mojego postępowania, wymuszonego brakiem kapłanów, i przyjmowanie moich decyzji w duchu zaufania Boskiej Opatrzności, która czuwa nad nami wszystkimi – dodaje biskup.
Prosi też wiernych, by ta sytuacja zmotywowała katolików do modlitwy o nowe powołania kapłańskie, a także do modlitwy za kapłanów i do jeszcze większej troski o nich, do wspierania ich w codzienności.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Nerwowy
Spalili na stosie. Rodzi się jednak kolejny problem natury praktycznej, bo powoli zaczyna brakować chrustu.