Podróże
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Podróże
[AŁTOSTOP] [CHWALIPIĘCTWO] [ŻENADA] [BEZBECTWO] [CEBULE]
Fakt, że dopiero za dwa dni, ale ciśnienie już rozsadza mi głowę.
Więc...
JESTEŚCIE GOTOWI NA DISCO???
JESTEŚCIE GOTOWI NA POLO???
NO TO MYK!
Destination VADUZ!
Destination RHINE FALLS!
Destination SCHRATTENFLUH!
Destination LAUTERBRUNNEN!
Destination MONTREUX!
Destination GRAN PARADISO!
Destination CASALE MONFERRATO!
Destination GENOVA!
Destination MONTE CARLO!
Destination BARCELONA!
Destination GRANADA!
Destination TANGIER!
Destination RABAT!
Destination MARRAKESH!
Destination OUARZAZATE!
Destination SAHARA!!!
Destination IFRANE!
Destination FES!
Destination CHEFCHAOUEN!
Destination GIBRALTAR!
Destination LISBON!
Destination PORTO!
Destination MADRID!
Destination ANDORRA!
Destination CARCASSONNE!
Destination LYON!
Destination PARIS!
Destination LUXEMBOURG!
Destination PRAHA!
Destination RUDNIK NAD SANEM! :d
PS. Mam pełno w gaciach.
Fakt, że dopiero za dwa dni, ale ciśnienie już rozsadza mi głowę.
Więc...
JESTEŚCIE GOTOWI NA DISCO???
JESTEŚCIE GOTOWI NA POLO???
NO TO MYK!
Destination VADUZ!
Destination RHINE FALLS!
Destination SCHRATTENFLUH!
Destination LAUTERBRUNNEN!
Destination MONTREUX!
Destination GRAN PARADISO!
Destination CASALE MONFERRATO!
Destination GENOVA!
Destination MONTE CARLO!
Destination BARCELONA!
Destination GRANADA!
Destination TANGIER!
Destination RABAT!
Destination MARRAKESH!
Destination OUARZAZATE!
Destination SAHARA!!!
Destination IFRANE!
Destination FES!
Destination CHEFCHAOUEN!
Destination GIBRALTAR!
Destination LISBON!
Destination PORTO!
Destination MADRID!
Destination ANDORRA!
Destination CARCASSONNE!
Destination LYON!
Destination PARIS!
Destination LUXEMBOURG!
Destination PRAHA!
Destination RUDNIK NAD SANEM! :d
PS. Mam pełno w gaciach.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Powodzenia! I jak będziesz miał dostęp do neta zdawaj krótkie relacje. :-)
all the monsters will break your heart
- Biały
- w mackach Zła
Ja wczoraj wróciłem z kilkudniowej wycieczki Poznań-Berlin-Poczdam-Cottbus i ogólnie wrażenia pozytywne, ale raczej nastawiałem się na coś więcej. No dupy nie urywają te Niemcy, imo Poznań dużo ładniejsze miasto od tych niemieckich, w których byłem, zarówno pod względem zabytków, kamienic jak i całego rozplanowania architektonicznego. Nie mniej jednak warto zobaczyć bo to jednak centrum Europy i jednocześnie obecna jej wizytówka, czyli na ulicach pełno brudasów, indyjskiego żarcia i kolorowych kataryniarzy.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Jak będziesz miał czas, to możesz dać znać, to wypijemy jakiegoś bronka.Karkasonne pisze: Destination RHINE FALLS!
Serio? To tam siedzisz w okolicach wodospadu? o_0 Możesz w tej wiosce obok, Schaffhausen? Czy gdzie dokładnie? Winterthur, Zurich?
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Smyku, uważaj!Karkasonne pisze:Serio? To tam siedzisz w okolicach wodospadu? o_0 Możesz w tej wiosce obok, Schaffhausen? Czy gdzie dokładnie? Winterthur, Zurich?

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak ktos zna Kingu poza forum i to przeczyta to prosze by mu powiedzial by sprawdzil pmy. To jest emergency, jestem juz w Vaduz.
- Kingu
Sprawdził i odpisał.
- Block69
- zahartowany metalizator
ACHTUNG, 1 miejsce na Islandię
Duża aktywność w tym temacie także pozwole sobie małe ogłoszenie tu wpierdzielić.
Jakby ktoś był chętny to mamy 1 miejsce na wypad na Islandię w terminie 4.09 - 18.09
Samolot startuje z Gdańska. Obecne ceny przelotu tam i nazot na Wizz to ok 700zł więc tanio fest. Nocleg w Reykjaviku zaklepany, reszta noclegów na polach http://campingcard.is/" onclick="window.open(this.href);return false;, Hyundai ix35 4x4 zaklepany, w planach objazd całej wyspy i zobaczenie możliwie jak największej ilości atrakcji czyli wulkany, lodowiec, wodospady, czarne plaże, jezioro Myvatn, Akureyri, Thórsmörk i milion innych zajebistych miejsc. Łączny koszt całości przy 4 osobach powinien wynieść maksymalnie 3000zł na głowe. Kto zainteresowany pisać na mail pain69@interia.pl
Duża aktywność w tym temacie także pozwole sobie małe ogłoszenie tu wpierdzielić.
Jakby ktoś był chętny to mamy 1 miejsce na wypad na Islandię w terminie 4.09 - 18.09
Samolot startuje z Gdańska. Obecne ceny przelotu tam i nazot na Wizz to ok 700zł więc tanio fest. Nocleg w Reykjaviku zaklepany, reszta noclegów na polach http://campingcard.is/" onclick="window.open(this.href);return false;, Hyundai ix35 4x4 zaklepany, w planach objazd całej wyspy i zobaczenie możliwie jak największej ilości atrakcji czyli wulkany, lodowiec, wodospady, czarne plaże, jezioro Myvatn, Akureyri, Thórsmörk i milion innych zajebistych miejsc. Łączny koszt całości przy 4 osobach powinien wynieść maksymalnie 3000zł na głowe. Kto zainteresowany pisać na mail pain69@interia.pl
PENIS METAL
-
- postuje jak opętany!
@Block69 wspaniała wyprawa, też taką planuję tylko noclegi pod namiotem na tej wyspie to trochę ekstremalnie chcąc zabrać rodzinkę a rezerwując noclegi na cały pobyt sporo zwiększają się koszty.
Dasz namiar na wypożyczalnię waszego hujdaja ?
Wcześniej, czy później też się tam wybiorę. Zjeżdżając z promu w Hirtshals widziałem towarzystwo czekające na parkingu. Czego tam nie było. Kuzyn był ostatnio na trzytygodniowej włóczędze, muszę przy okazji zrobić wywiad, ile ta przyjemność, tak realnie kosztowała. Powodzenia.
-
- postuje jak opętany!
No właśnie tak trzy tygodnie to minimum z tego co podpytywałem miejscowych. Przypuszczam, że chcąc w miarę wygodnie nocować to minimum 15 koła trzeba liczyć jadąc z rodzinką.
Z tego co wstępnie widziałem po zdjęciach, to kuzyn poszedł na ostro. Nocował z kobitą nawet w namiocie... No ale to zawodowy żołnierz, pilot myśliwca, więc nie ma miętkiej gry. Kiedyś tam, jeszcze przed tak zwanym kryzysem, szacowałem koszty i wychodziło, że bez luźnych 12-15 tysięcy nie ma co podchodzić. Z tym, że obliczenia dotyczyły dwóch osób, przy założeniu podróży promem z własnym samochodem. Teraz bym się już tak nie bawił. Tylko samolot i pożyczenie auta na miejscu. Szkoda czasu na bujanie na łódce.
- Block69
Dlatego nie bierzemy rodzinek tylko cisnemy w 3 (planowo w 4) zaprawionych w bojach chopa, którym takie warunki nie straszne :)Immanis pisze:@Block69 wspaniała wyprawa, też taką planuję tylko noclegi pod namiotem na tej wyspie to trochę ekstremalnie chcąc zabrać rodzinkę a rezerwując noclegi na cały pobyt sporo zwiększają się koszty.
Pola są świetnie przygotowane. Większość nawet basen ma. Podstawa to dobry i wodoszczelny namiot. A, że troche chłodno to dla mnie akurat plus.
Wypożyczalnia http://www.autoeurope.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Na tani wynajem aut też z odpowiednim wyprzedzeniem idzie wyhaczyć bdb samochód ino 4x4 nic tam nie było w rozsądnej cenie, a na część dróg bez tego nie wjedziesz.
Podziękował535 pisze:Powodzenia.
PENIS METAL
-
- postuje jak opętany!
Tylko samolot. Trzeba brać pod uwagę, że przez wiele km tam nie ma nic poza skałami wulkanicznymi więc parę nocek w namiocie też może się trafić ale się zastanawiam czy czteronapędówka jest konieczna, a 2wd jest chyba tańsze sporo.
Block69 możemy liczyć na jakąś krótką relację ?
Block69 możemy liczyć na jakąś krótką relację ?
Jak chcesz tylko objechać, to zwykły napęd wystarczy. Jeżeli w grę wchodzi wjazd w głąb, to musi być konkretniejszy wóz, bo może się zdarzyć jakiś przejazd przez rzekę i wtedy dupa blada - koniec wycieczki.
-
W międzyczasie jestem szósty tydzień w podróży, dwa razy mnie okradli, raz grozili rewolwerem i raz naćpali. Black metal dziwko. Jestem w Lizbonie i powoli ogarniam się by wracać.
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Block69
Jak chce się pojeździć po drogach F to 4x4 jest konieczne. Inaczej mandat (a te są baaardzo wysokie), a w najgorszym wypadku tzw. "akcja ratunkowa" za jedyne 6000zł :)Immanis pisze:ale się zastanawiam czy czteronapędówka jest konieczna, a 2wd jest chyba tańsze sporo.
A relacja być musi ! Nie wiem jak tam będzie z netem, ale będę się starał opisać każdy dzień i porobić sporo fotek. Dopiero od niedawna mam telefon na którym mogę swobodnie korzystać z neta i musze obczaić jak to wygląda i ile kosztuje zagranicą.
PENIS METAL