Kłopoty ze zdrowiem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Kłopoty ze zdrowiem

08-12-2017, 11:37

wolff pisze:Każdy ma własne zdanie na temat palenia, nikt mi nie przetłumaczy jednak , że papierochy nie zmniejszają wydolności.
W sportach silowych i wytrzymalosciowych to oczywistosc, kondycja tez wyraznie spada. W innych dziedzinach moze byc wprost przeciwnie. Nie wszystko jest takie czarne albo biale, choc jest sporo rzeczy akurat takich. Fajki to tylko uzywka, jak alkohol, dla ludzi z umiarem i rozsadkiem. Szczerze mowiac to jak patrze jakie scierwo niektorzy w siebie wlewaja albo wpierdalaja to nawet palenie przy tym siada.
Ale dzisiaj zyjemy w czasach boomu na sport, fitness lifestyle i ogolnie "zdrowotnego faszyzmu" wiec fajki sa wyjatkowo stygmatyzowane.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-12-2017, 11:45

Triceratops pisze: Ale dzisiaj zyjemy w czasach boomu na sport, fitness lifestyle i ogolnie "zdrowotnego faszyzmu" wiec fajki sa wyjatkowo stygmatyzowane.
To prawda. Z tym większą rozkoszą chucham nikotynowymi miazmatami mijanym na ulicy skurwysynom z mineralną w garści.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

08-12-2017, 11:48

Triceratops pisze: W sportach silowych i wytrzymalosciowych to oczywistosc, kondycja tez wyraznie spada. W innych dziedzinach moze byc wprost przeciwnie. .
mógłbyś rozwinąć w jakiej dziedzinie fajki pomagają?
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-12-2017, 11:50

Plastek pisze:
Triceratops pisze: Ale dzisiaj zyjemy w czasach boomu na sport, fitness lifestyle i ogolnie "zdrowotnego faszyzmu" wiec fajki sa wyjatkowo stygmatyzowane.
To prawda. Z tym większą rozkoszą chucham nikotynowymi miazmatami mijanym na ulicy skurwysynom z mineralną w garści.
Zeby pic niegazowana mineralke z plastikowej butelki trzeba byc wyjatkowym debilem, wiec sie nie dziwie. Naprawde w tym wypadku chyba lepiej palic ;)
Karkas dobrze ci radze, wroc do fajek xD

A dodatkowo to szkodliwe palenie moze spowodowac wyzszosc intelektualna nad sportowymi prymitywami.
In their experiment, they examined a section of mouse brain associated with hearing that contained a brain cell with an axon connecting to the cortex. Using nicotine, they stimulated the axon to determine how it would affect a signal the brain cell sent to the cortex. Without applying nicotine, about 35 percent of the messages sent by the brain cell reached the cortex. But when nicotine was applied to the axon, the success rate nearly doubled to about 70 percent.

"We looked for more conventional reasons why the response was enhanced, but the evidence just kept pointing to the axon. Nicotine activated the proteins that we think are on the axon," Metherate said. "This is a completely new idea about how the brain works."
https://www.sott.net/article/138489-Bra ... creativity" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

08-12-2017, 11:52

Plastek pisze:
powiem Ci w tajemnicy, że jak ktoś przy nadarzającej okazji będzie chciał zarobić w pilota to niech mi chucha w ryj. jak ja tego kurwa nienawidzę*

a mineralna to syf. nie znasz się na fitnesie.

* taka podpowiedź. nie trzeba będzie podawać nicka na koncercie. wystarczy chuchanie.
Ostatnio zmieniony 08-12-2017, 11:58 przez EatMyFuck, łącznie zmieniany 1 raz.
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-12-2017, 11:56

Triceratops pisze: A dodatkowo to szkodliwe palenie moze spowodowac wyzszosc intelektualna nad sportowymi prymitywami.
In their experiment, they examined a section of mouse brain associated with hearing that contained a brain cell with an axon connecting to the cortex. Using nicotine, they stimulated the axon to determine how it would affect a signal the brain cell sent to the cortex. Without applying nicotine, about 35 percent of the messages sent by the brain cell reached the cortex. But when nicotine was applied to the axon, the success rate nearly doubled to about 70 percent.

"We looked for more conventional reasons why the response was enhanced, but the evidence just kept pointing to the axon. Nicotine activated the proteins that we think are on the axon," Metherate said. "This is a completely new idea about how the brain works."
https://www.sott.net/article/138489-Bra ... creativity" onclick="window.open(this.href);return false;
U mnie chyba zadziałało.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

08-12-2017, 12:01

EatMyFuck pisze:
Plastek pisze:
powiem Ci w tajemnicy, że jak ktoś przy nadarzającej okazji będzie chciał zarobić w pilota to niech mi chucha w ryj. jak ja tego kurwa nienawidzę*

a mineralna to syf. nie znasz się na fitnesie.

* taka podpowiedź. nie trzeba będzie podawać nicka na koncercie. wystarczy chuchanie.
W twoim kierunku mogę chuchnąć wodą brzozową:)
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

08-12-2017, 12:03

dzieci w dymie tytoniowym lepiej się chowają, wyrastają na małych geniuszy. potwierdzone info, nie wierzysz to sprawdź dane i pamiętaj o palcu pedale!
Awatar użytkownika
Triceratops

08-12-2017, 12:19

Only_True_Believers pisze:
Triceratops pisze: W sportach silowych i wytrzymalosciowych to oczywistosc, kondycja tez wyraznie spada. W innych dziedzinach moze byc wprost przeciwnie. .
mógłbyś rozwinąć w jakiej dziedzinie fajki pomagają?
Sportowej? Np brydz. Ogolnie nikotyna stymuluje wydzielanie dopaminy co np sprzyja poprawie pamieci, pierwsza fajka dziennie stymuluje szyszynkę na ok 15 minut itp. Czyli dziedziny jak myslenie, kojarzenie, skoncentrowanie, zapamietywanie, skupienie tip co jest istotne np przy czytaniu.
Paleniem fajek mozna wplywac na poduklady autonomicznego ukladu nerwowyego czyli wspolczulny i przywspolczulny co znaczy, ze jednoczesnie uspokaja i stymyluje, co np moze miec znaczenie w niektorych chorobach
woodpecker from space
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

08-12-2017, 12:35

nagrobek pisze:dzieci w dymie tytoniowym lepiej się chowają, wyrastają na małych geniuszy. potwierdzone info, nie wierzysz to sprawdź dane i pamiętaj o palcu pedale!
do kogo per pedał?

* uzmysłowiłem sobie, że JA się chowałem w dymie (nie tylko papierosowym). stąd moja zajebista zajebistość. zapewne.
Ostatnio zmieniony 08-12-2017, 12:45 przez EatMyFuck, łącznie zmieniany 1 raz.
Karkasonne

08-12-2017, 12:43

Triceratops pisze:A ty sprawdziles?
Tak. Sprawdziłem. A Ty nie. I tym kończę te rozmowę, i wszystkie przyszłe.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

08-12-2017, 12:43

@ Plastek

nie rób wsi ;-)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

08-12-2017, 12:47

EatMyFuck pisze:
nagrobek pisze:dzieci w dymie tytoniowym lepiej się chowają, wyrastają na małych geniuszy. potwierdzone info, nie wierzysz to sprawdź dane i pamiętaj o palcu pedale!
do kogo per pedał?

* ja się chowałem w dymie (nie tylko papierosowym). stąd moja zajebista zajebistość. zapewne.
tak ogólnie. nie pompuj się:)
Awatar użytkownika
Triceratops

08-12-2017, 12:48

Karkasonne pisze:
Triceratops pisze:A ty sprawdziles?
Tak. Sprawdziłem. A Ty nie. I tym kończę te rozmowę, i wszystkie przyszłe.
No widze, ze w koncu zaczales stosowac te zasade, ktora opisywales pare stron wczesniej: jak sie nie znasz to sie nie wypowiadasz. :D

Teraz jezeli artykul jest w archiwum w 2003 roku to znajdz kiedy autor go splodzil (umarl w 2005) i na jakich danych bazowal, Potem sprawdz o jakim okresie pisal autor i znajdz ten okres, bo chyba nie sadzisz, ze na biezaco odswiezal statystyke piszac o wydarzeniach sprzed 50 lat. Naprawde logika i wyciaganie wnioskow to nie sa chyba twoje domeny, poprzestan na robieniu fotek i opisywaniu wrazen, tam nie trzeba myslec, wystarcza emocje.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

08-12-2017, 12:51

nagrobek pisze:
EatMyFuck pisze:
do kogo per pedał?

* ja się chowałem w dymie (nie tylko papierosowym). stąd moja zajebista zajebistość. zapewne.[/quot

tak ogólnie. nie pompuj się:)
a już miałem nadzieję ;-)
nosi mnie. to fakt ;-)

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

08-12-2017, 12:57

chuj, ważne że rencista znów na fali!
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-12-2017, 13:01

Fajki dobre, mineralna syf, szczepionki zabijają, a szpitale budują Reptilianie żeby przerabiać nas na swój kosmiczny kompot. Czy ten temat oficjalnie przejęło już Towarzystwo Płaskiej Ziemi? ;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

08-12-2017, 13:10

nagrobek pisze:chuj, ważne że rencista* znów na fali!
jest nie do zdarcia.
to faktyczny fakt ;-)

*zawsze mówiłem, że ten ZUS z dupy jest. te ich komisje po łebkach robią. opisy badań psychiatrycznych niedokładnie czytają.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-12-2017, 13:19

Olo pisze:Fajki dobre, mineralna syf, szczepionki zabijają, a szpitale budują Reptilianie żeby przerabiać nas na swój kosmiczny kompot. Czy ten temat oficjalnie przejęło już Towarzystwo Płaskiej Ziemi? ;)
Nie badz od razu taki czarno bialy, przeciez pisalem o tym. Zycie niestety nie jest czarnobiale jak to prezentuje tutaj paru polglowkow, myslenie stereotypami jest czarno biale. Nikt nie napisal, ze palenie jest dobre a mineralna syf.
Chodzi bardziej o jakas probe dyskusji i polemike z faktami, czego spora czesc przyjebow tutaj nie pojmuje, bo maja wlasnie czarno bialy swiat.
Tutaj esej (20 stron) pt SMOKE, LIES AND THE NANNY STATE Jacksona.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Very few Chinese women smoke and yet they have one of the highest lung cancer rates
in the world.
Lung cancer rates practically everywhere have been rising since about 1930 and in
some cases (e.g. American women) have not peaked yet, despite the fact that smoking rates have
gone steadily down. Japan, one of the world’s heaviest-smoking nations, is also in the top two or
three in life expectancy.
Apart from pleasure (which current medical thinking deems irrelevant) it relieves
stress, helps with weight control, and protects against or relieves the symptoms of quite a few
diseases, including Alzheimer’s, Parkinson’s, ulcerative colitis, and cancers of the intestines and
womb.
Several doctors have admitted this to me in private, but you won’t hear it from the medical
institutions and lobby groups who have worked so hard to build smoking into Public Health
Enemy No 1.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

08-12-2017, 14:23

EatMyFuck pisze:
nagrobek pisze:chuj, ważne że rencista* znów na fali!
jest nie do zdarcia.
to faktyczny fakt ;-)

*zawsze mówiłem, że ten ZUS z dupy jest. te ich komisje po łebkach robią. opisy badań psychiatrycznych niedokładnie czytają.
chwilę nie pisał.. pewnie chory był :D ale znów wsiadł na konika!:)
ODPOWIEDZ