Obróbka skrawaniem. W nowej firmie dojdzie mi prosta obróbka plastyczna i spawalnictwo. Nowy pracodawca wie, że nie mam doświadczenia w tym, ale daje mi czas na naukę. Twierdzi, że za ok. 6 m-cy będę wszystko ogarniał, bo oni kosmosu nie odkrywają. Generalnie zapierdzielam jako technolog/programista maszyn.SamborWilk pisze: ↑30-07-2024, 06:56Czasy nieciekawe jeśli chodzi o zmianę pracy, wszędzie redukcje i cięcia kosztów. Osobiście gardzę ludźmi, którzy boją się wyjść ze strefy komfortu ale narzekać to umieją i jak warzywka siedzą u ciemiężyciela do końca życia. Powodzenia na nowej drodze. Ciekawi mnie tylko w jakiej branży się obracasz.tomekw48 pisze: ↑29-07-2024, 22:54A u mnie rozpoczęły się negocjacje w sprawie zostania![]()
Przy złożeniu wypowiedzenia dałem termin do końca sierpnia na rozmowę o nowych warunkach pracy (czytaj większa kasa) no i miałem rozmowę z moim bezpośrednim przełożonym. Spławiłem go.
W mojej obecnej firmie działają związki zawodowe pod egidą solidarności. W dupie mam solidarność, nigdy się nie zapisałem do tego jeba...nego katolskiego konserwatywnego związku. W moim wypowiedzeniu zaznaczyłem, że na umowie o pracę podpisał się mój prezes i tylko z nim będę rozmawiał. Bez udziału pierdolonego związku zawodowego. Zobaczymy, czy mój prezes zniży się do poziomu rozmowy z pracownikiem, który jest gdzieś tam niżej w hierarchii firmy. Sprawę utrudnia fakt, że trwa sezon urlopowy, ale poważna firma powinna być na takie coś przygotowana (moja firma nie jest poważna pod tym względem), a od września nie spławię mojego nowego pracodawcy.
Trzymajcie kciuki![]()
Moja firma jest tak poje...bana, że chętnie w tym cyrku dalej bym zostałChociaż wiem, że już tam nie awansuje. Pod tym względem nowa firma daje mi dużo większe pole do popisu. I na start mam bdb kasę. Żadnego okresu próbnego jeśli chodzi o kasę. Od początku pełna pula.
Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- tomekw48
- weteran forumowych bitew
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Kiedyś moja branża, zrobiłem studia i poszedłem wyżej. Pracę na maszynie wspominam z mieszanymi uczuciami, zależy na kogo trafisz, zarówno na zmianie jak i na przełożonych. W obróbce skrawaniem natrafisz na cały przekrój społeczeństwa.tomekw48 pisze: ↑30-07-2024, 09:42
Obróbka skrawaniem. W nowej firmie dojdzie mi prosta obróbka plastyczna i spawalnictwo. Nowy pracodawca wie, że nie mam doświadczenia w tym, ale daje mi czas na naukę. Twierdzi, że za ok. 6 m-cy będę wszystko ogarniał, bo oni kosmosu nie odkrywają. Generalnie zapierdzielam jako technolog/programista maszyn.
Technolog programista to nie taka zła fucha, chyba że robisz w jakiejś małej firmie, gdzie jesteś w sumie technologiem/programistą/operatorem a pensja jedna.
Z jakiego rejonu jesteś?
- tomekw48
Wielkopolska.
Zajęcie fajne, branża spoko, tak jak mówisz - cały przekrój społeczeństwa
Szkoda mi będzie odchodzić z obecnej firmy.
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Południowa/środkowa/Północna?
Dopytuję bo opisałeś związki zawodowe podobnie działające do tych mi znanych. Możliwe że wszędzie związki są tak samo chujowe
- tomekw48
Nie ciągnij mnie za język, bo jeszcze Tobie swój adres sprzedamSamborWilk pisze: ↑30-07-2024, 20:08Południowa/środkowa/Północna?
Dopytuję bo opisałeś związki zawodowe podobnie działające do tych mi znanych. Możliwe że wszędzie związki są tak samo chujowe![]()
Związki to temat rzeka. Dla mnie to prehistoria i komuna. Ale co ja tam będę gadał. To trzeba zobaczyć i poczuć ten klimat.
- masterful
- Kontakt:
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Nie wiem, czy mnie bardziej cieszy, pierwszy browar od miesiąca, dwóch? Czy to, że Polska, zrozumie, czego jeszcze do tej pory nie zrozumiała. Po tej trasie Gruzji z WM, no, ok, WM z Gruzją, zrozumie. Tym bardziej, że nowe idzie, w nowej oprawie (hehe), z nowymi pomysłami (poważka, taki kierunek? Wrażenie jest). Trzymam za nich. Bardzo. Niezmiennie. Z wiadomych względów.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
Przemierzamy. Pod wodą, nad wodą, wodą.

lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
To kurwa śnieg na jezdni? Co Ty na Syberii gdzieś jesteś?
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Odkrywam, co tak naprawdę lubię, i jest to zaskakująco trudne, ale idzie.
Find your flow
- Ascetic
Jedno z fenomenalnych miejsc na świecie.
To konkretnie foto to tunel pod fiordem.
Teraz 2 tygodnie dolna cześć Norge. Zaczynamy od Alesund, jutro wyspy jak Runde a dalej się zobaczy.
Co do Syberii jest plan na Grenlandię. Na te teraz 2 tygodnie mamy budżet 20 koła. Grenlandia to grubsza sprawa i biorąc pod uwagę, że w tym roku jeszcze Finlandia i Islandia zorzowa to być może Grenlandia to za 2 lata. Tutaj wydatek na 2 głowy to już 30 koła minimum.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Elegancko Tomasz bawcie się tam. Wszystkie dobrego na wojażach.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
- Żułek
jedzie Ascetic z daleka na nikogo nie czeka 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
mocny2_3
- zahartowany metalizator
PRoszę zobaczyć na Kowalską na woodstocku, idealny przykład jak starzeć się pięknie i z godnością.Wciąga te wszystkie plastkowe laski nosem
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Pojechałem na saunę. Kiedyś chodziłem u mnie w miasteczku, ale była taka mała na max 6 osób po prostu kubik, więc nie było problemu z innymi ludźmi. Tym razem pojechałem na takie saunarium, gdzie mają 6 czy 8 różnych. Żonie się nie chciało, OK, pojechałem sam, i dobrze się stało. Okazało się, że to taka, gdzie w kabinach są dwie opcje: a) wchodzisz w ogóle bez ręcznika b) wchodzisz z ręcznikiem, ale tylko po to, by na nim usiąść:D Nie było, nomen omen, chuja we wsi, bym się przemógł, choćby dlatego, że nie chciałbym być hipokrytą, gdyż żonie bym nie pozwolił ganiać na waleta. Generalnie było w porządku, poza jednym razem, gdy wszedłem do parowej, a tam 3 chłopa i całkiem ładna dziewczyna z wielkimi cyckami - nie patrzeć trudno, ale wiadomo, że patrzeć też źle:DDD wszyscy poza mną na waleta, a ja zamknąłem oczy i otuliłem wrażliwe miejsce szczelnie:D Nikt mi nie zwracał uwagi, ale to było dość stresujące 5 minut, zanim poszedłem do innej. Prysznice też tak zrobione, że w praktyce nie da się całkiem schować w nich, chyba że się wtulisz w ścianę:D Wybiorę się jeszcze na pewno, ale sam albo z kumplem, i ogarnę sobie jakieś cieliste majciochy z wydrukowanym na nich siurem czy inne męskie stringi:D Czuję się super wyluzowany po tym, świetny nastrój, ale też troszkę dziwnie, niby wiadomo, każdy ma ciało i nie ma się czego wstydzić, ale jednak na co dzień nie widzi się nagich ludzi, kobiet i mężczyzn, stających na waleta w kolejce do prysznica. Tak więc trochę polecam a trochę nie Saunarium Borowinowa:D
Find your flow
- Ascetic
Po swingers klubie byś umarł jak czytam.
Najgorsze to zdecydowanie zaskoczenie w tych akcjach. Tysiąc lat temu jak żona była w ciąży ustaliliśmy, że jedziemy w wypoczynek gdzie jest ultra spokojnie. Padło na Świnoujście. A, że było aż za spokojnie wbiliśmy na ulubioną stronę. Niemiecką. Tam odwiedzany po raz pierwszy niemiecka kooedukacyjną pływalnie. I dla Polaka 18 lat temu to był szok. Każdy z pindolem na wierzchu nawet baba z brodą. Człowiek nie przygotowany, to zszokowany. Już kolejne jakieś nawet przypadkowe np. kanaryjskie plaże dla beztekstylnych jakoś łatwiej wchodziły. Choć jak się z dzieciakiem tam zaplątaliśmy z 10 lat temu to tylko ten problem był, że trzeba było zmieniać plaże i więcej tłumaczenia dzieciakowi było. Wszystko tym samym kwestia opatrzenia i wielkości ręcznika.
Najgorsze to zdecydowanie zaskoczenie w tych akcjach. Tysiąc lat temu jak żona była w ciąży ustaliliśmy, że jedziemy w wypoczynek gdzie jest ultra spokojnie. Padło na Świnoujście. A, że było aż za spokojnie wbiliśmy na ulubioną stronę. Niemiecką. Tam odwiedzany po raz pierwszy niemiecka kooedukacyjną pływalnie. I dla Polaka 18 lat temu to był szok. Każdy z pindolem na wierzchu nawet baba z brodą. Człowiek nie przygotowany, to zszokowany. Już kolejne jakieś nawet przypadkowe np. kanaryjskie plaże dla beztekstylnych jakoś łatwiej wchodziły. Choć jak się z dzieciakiem tam zaplątaliśmy z 10 lat temu to tylko ten problem był, że trzeba było zmieniać plaże i więcej tłumaczenia dzieciakowi było. Wszystko tym samym kwestia opatrzenia i wielkości ręcznika.
Ostatnio zmieniony 03-08-2024, 23:04 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie chcialbym, by każdy mógł sobie oglądać moja żonę nago, jak ktoś ma inne zdanie to nie ma problemu
Find your flow
- Ascetic
Jeżeli chodzi swingerskluby to z tego co się orientuję single też są wpuszczani. Owszem, mniej chętnie, za wyższe opłaty, ale to nie jest jednak wykluczone.
Co do żony oglądania. Właściwie to ja nie o tym w swoim poście pisałem, ale coż, doklejnone zostało to co zostało. Zawsze jakbym chciał na siłę rozwijać ten nie intersujący mnie wątek, zapytałbym, a skąd masz pewność, choćby w tym temacie, czyli w tym czego byś nie chciał, ale co mnie tam. Oby życie nie weryfikowało, choć owszem ono akurat lubi, weryfikować. No i jeszcze żonie by się spodobało ... uuuu ... takie niezgodności ... to dopiero dramaty są rodzinne.
Co do żony oglądania. Właściwie to ja nie o tym w swoim poście pisałem, ale coż, doklejnone zostało to co zostało. Zawsze jakbym chciał na siłę rozwijać ten nie intersujący mnie wątek, zapytałbym, a skąd masz pewność, choćby w tym temacie, czyli w tym czego byś nie chciał, ale co mnie tam. Oby życie nie weryfikowało, choć owszem ono akurat lubi, weryfikować. No i jeszcze żonie by się spodobało ... uuuu ... takie niezgodności ... to dopiero dramaty są rodzinne.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Ascetic
Wy czyli kto? Znów coś wyczytałeś co nie było napisane?
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete