Podróże
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- chaos
- w mackach Zła
-
- weteran forumowych bitew
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Podróże
pytanie z innej beczki. ja sie wybieram w rejony miedzyrzeckiego okregu umocnionego troche polazic po bunkrach. ktos cos w okolicy moze polecic waznego uwagi?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- chaos
- w mackach Zła
-
super.
obmyślam z żoną wyjazd na Teneryfe. Był ktoś i podzieli się wrażeniami ?
obmyślam z żoną wyjazd na Teneryfe. Był ktoś i podzieli się wrażeniami ?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Silent_Sea
Czy Panicze z forume latali z Polszy do Dublina ? Wstępnie obadałem temat i wychodzi na to, że w grę wchodzi tylko Ryanair, a ceny biletów zaczynają się od 150 zł . Jest to relatywnie dużo jak na tanie linie, szczególnie w porównaniu do cen lotów do innych miejscówek. Jakieś sugestie ?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
No niestety 150 zł to wcale nie jest sporo.
- Silent_Sea
Niby nie ale w porównaniu do cen biletów np: do Oslo za 34 zł czy do Londku za 60 zł itd. to jednak jest dużo więcej . Ma ze mno lecieć jeszcze staro i o dziwo tym razem jeszcze chcemy wrócić do PL, więc robi się z tego 6 stów za same przeloty, a to nie fajno :(
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Dipsychia
- rozkręca się
W okresie letnim generalnie bilety pol-irl są o wiele droższe niż zwykle, sezon urlopowy po prostu, wiele osób wywozi dzieciaki do dziadków na wakacje itp. Najlepiej rezerwować loty min. ze 2-3 miesiące wcześniej. A 150zl w jedną stronę to i tak tanio, takim intercity wyszłoby drożej, o długości podróży nie wspomnę. Z tanich linii to jeszcze latał wizzair, ale chyba już sobie Irlandię odpuścili. Z Dublina do Wawy lata też Aerlingus, ale tutaj taniej nie będzie (na sierpień min 220 eur w dwie strony/osobę).

-
Smyki, czy ktoś Huculszczyznę eksplorował? Kołomyja dobra baza wypadowa, czy też lepiej namiot pod pachę i w włóczęgostwo? Jak ze szlakami, drogami itp.? Raz jeden byłem na Zakarpaciu, ale właściwie tranzytem. Lektura Vincenza sprawia, że czuję parcie na wędrówkę w te strony.
Grrrówno!
Odświeżam temat, bo powoli zbieram się w samotną podróż stopem do Sahary. Wstępnie patrząc, około 12 000 km autostopu. Na sam widok mapy robi mi się słabo, ale trudno, życie jest tylko jedno:)
- uglak
ale na lato chcesz ruszac w te rejony? wkleje moze kilka cytatow z jednego z wpisow znajomego znajomego, ktory niedawno byl na wycieczce rowerowej w poblizu:
slabo powinno Ci sie robic na widok termometra ;-)Tamri i Essaouira, 12-13 maja 2015
Niniejszym cofam wszystko co napisałem o upale dwa tygodnie temu. Pustynia to był pikuś, mały piesek, kaszka z mlekiem, przedszkole a nawet żłobek w porównaniu z tym co działo się dziś. A myślałem, że po wczorajszym gorzej być nie może. Klasyfikując – 59,7 stopnia Celsjusza w słońcu oznacza mniej więcej 45 stopni w cieniu. Ciężko się oddycha, a co dopiero kręci. Odczuwałem słabość mimo świadomości, że mam siłę do kręcenia. W takiej sytuacji 45 stopni w słońcu jest luksusową temperaturą, która zamienia jazdę w czystą rozkosz. A 38 stopni daje nieznany dotąd komfort życia i funkcjonowania w każdych warunkach. Dlatego kiedy ruszaliśmy bladym świtem z Essaouiry przez pierwsze kilometry nasze członki były przeszywane dwudziesto-stopniowym chłodem do szpiku kości. Jak może być tak zimno? To jest nie do wytrzymania przecież.
(...)
Tylko temperatury były nieplanowane. Myślałem, że termometr mierzy mi do 50 stopni, dlatego jak z ciekawości sprawdziłem co to są za gorące budynie, które omiatają nasze ciała, to byłem zaskoczony, że pokazał 57 stopni. A miało być jeszcze gorzej. Zalegliśmy pod arkadami meczetu. Gorąc bił od posadzki i zawiewał od drogi. Jak żyć?
(...)
Termometr na reklamie banku pokazywał 51 stopni. O 19.00!
(...)
Guilty of being right
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Uważaj na anusa i staraj się załatwiać w higienicznych warunkach :)Karkasonne pisze:Odświeżam temat, bo powoli zbieram się w samotną podróż stopem do Sahary. Wstępnie patrząc, około 12 000 km autostopu. Na sam widok mapy robi mi się słabo, ale trudno, życie jest tylko jedno:)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Da się tylko w dużych miastach, z tego co wiem... A Maroko strasznie duży kraj, odległości między miastami pierońskie. Już nie mogę się doczekać.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
i kremy z filtrem przeciwsłonecznym, TO WAŻNE!!!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Jak spotkasz króla Kurwi Jebabi XVI to pozdrów go od załogi Masterfula.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Strzelę dla was jakąś focię, zwłaszcza dla Plastka, bo kochany z niego skurwol.
- uglak
skoro juz jestesmy przy dziwnych kierunkach podrozy to czy ktorys z Paniczy byl w Iranie i ma moze do polecenia jakies miejscowki na nocleg?
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Byłem w Irenie koło Zaklikowa 8-10 lat temu. Jest tam troche ciekawych osób i rzeczy. Nocleg w domu pomocy społecznej ktoś chyba nawet rekomendował.