Drone pisze:Nic podobnego. Ja nie twierdzę, że poza moim kościołem nie ma zbawienia, ani nie twierdzę, że jest tylko jedna droga i prawda, nie twierdzę też - jak Kościół - że dany czyn zawsze jest grzechem, a inny zawsze dobrem, bo tak napisano na kamiennych tablicach.
Ale kto Cie zmusza aby wierzyć w to zbawienie ? Kto Ci broni mieć swoją prawdę ? albo kto Ci broni grzeszyć ?
Drone pisze:Jeśli znajdzie się na takiej samej pozycji jak np. związek hodowców kotów perskich, wtedy będę mógł odpocząć.
To będzie możliwe jeśli:
- Kot perski umrze na krzyżu dla naszego zbawienia.
- Hodowcy kotów perskich - przeniosą kulturę perską na Europę - windując tym samym cały kontynent cywilizacyjnie kilka leveli wyżej.
- Hodowcy kotów perskich zainspirowani posiadaniem kotów będą tworzyć klasztory w których przepisywać będą teksty kultury perskiej ratując je tym samym od zniszczenia i zapomnienia.
- Hodowcy kotów perskich w religijnym uniesieniu stworzą sztukę na miarę fresków w Kaplicy Sekstyńskiej (centralnym motywem będzie oczywiście kot perski, a cała stworzony w ten sposób nurt historycy nazwą Sztuką Kotalną).
- Hodowcy kotów perskich zdobędą się na determinacje aby sfinansowań i zrealizować "Architekturę Kotalną", niech jakiś budynek inspirowany kotem przetrwa choćby połowę tego co Notre Dame :)
- Hodowcy kotów perskich gotowi będą bo nadludzkich wysiłków inspirowanych posiadaniem kota. Hodowcy tacy będą wspominani przez wieki i staną się patronami danych dziedzin (będzie np. kult Nadkociary patronki Kuwet). Inni hodowcy odnawiać będą litanie na ich cześć.
- Hodowcy kotów perskich zwołają Krucjatę aby odbić Persję z rąk posiadaczy jamników.
- Jakiś wkład w rozwój nauki również by się przydał - jeśli nie w dziedzinie medycyny czy filozofii - to może chociaż w dziedzinie weterynarii, wszak że kot, nie...
- Władze państw bardzo chętnie będą konfiskować koty bo przecież z czegoś będzie trzeba reperować budżety.
- Za posiadanie kota - tylko i wyłącznie perskiego - grozić będzie gułag albo obóz koncentracyjny a po mimo tego ludzie wciąż będą gotowi ryzykować :)
- Nergal na scenie podrze kota... perskiego !
Coś mi się Drone wydaje że Ty prędko nie spoczniesz, ale próbuj :)