Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

30-03-2020, 11:12

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Chciałem jedynie dodać, że krucjaty świadczą o bardzo świadomym podejściu do problemu przeludnienia Europy, a gdyby ci ludzie się nie pozabijali, to i tak by w końcu umarli, więc w sumie jeden chuj.

" Co można rzec przeciw wojnie? Może to, że ludzie, którzy kiedyś i tak umrzeć muszą, tracą przy tym życie? " - św. Augustyn
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

30-03-2020, 11:22

https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... Id,4411344" onclick="window.open(this.href);return false;

Taka sytuacją.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

30-03-2020, 11:26

tam covid-19 nie występuje, jeden z batushki wszystkich nie zarazi :)
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-03-2020, 22:16

Drone pisze:Po pierwsze, nie mam aspiracji ani potrzeb, by stawać na czele jakiejś instytucji, zwłaszcza takiej, która upiera się, że jej prawda jest jedyna i obiektywna. O ile w czasach dawniejszych KK pełnił niekiedy rolę instytucji zdrowia psychicznego i kanalizował szaleństwo, tak dzisiaj ta rola przestała mieć znaczenie, dlatego KK stał się społecznym balastem. Jego wpływ musi zostać zminimalizowany, zwłaszcza należy rozprawić się z wszelkimi uzurpacjami typu "my wiemy najlepiej", "nasza prawda jest prawdą jedyną", "poza Kościołem nie ma zbawienia" itd., które są dzisiaj niczym innym jak mechanizmem zastraszania co słabszych i bardziej neurotycznych jednostek.
"dlatego KK stał się społecznym balastem"
A co innego teraz Ty robisz jak nie nie upierasz się że Twoja prawda jest jedyna i obiektywna ?
DLA CIEBIE jest balastem. i tylko dla Ciebie (no może jeszcze dla 535 i nicrama), ale jakimś dziwnym sposobem czujesz potrzebę walki z tym balastem i to jeszcze walki opartej na "notatkach prasowych" i rozczarowaniu że Kościół nie przyczynia się do pandemii bo wtedy szybciej by upadł.
Drone pisze:tylko o to, że zawsze lojalnie stał po stronie władzy, a z drugiej strony tworzył narrację o tym, jak to pomagał przetrwać państwu w trudnych chwilach.
Gdzie tu sprzeczność ?
Kościół pomagał w trudnych chwilach, ale to Ty patrzysz na sytuację post factum i teraz łatwo Ci mówić że Kościół powinien to czy tamto :D
Drone pisze:Po trzecie, KK sam przedstawia się jako opoka i obrońca wartości (oczywiście tych obiektywnie słusznych w kontrze do wynaturzeń świata współczesnego). Sam kręci nosem na wszelkie odstępstwa, coś wiecznie mu się nie podoba, jest skłonny do moralizowania, pouczania i pogardliwego traktowania myślenia niezależnego. Wypiera swoje winy i przerzuca je na świat zewnętrzny. Wiecznie przedstawia się roli ofiary, jest wiecznie skrzywdzony, zraniony, rozdarty itd. przez siły zewnętrzne, które wniknęły do środka KK i opanowały księży. KK jest jak szpital, w którym wszystko działałoby dobrze, gdyby nie ci cholerni pacjenci.
Jeśli nawet tak jest to to jakaś zbrodnia i dowód że na bycie "społecznych balastem".
Poza tym to co tu opisałeś to - wypisz wymaluj: środowiska lewicowe - ale tym nie bronisz istnienia ale w racji jakiejś dziwnej troski o wyimaginowane wachadło jeszcze na nie głosowałeś ?

Taka prawda Drone, zafiksowałeś się tak że niedługo będziesz tu wstawiał memy z SokuZBuraka albo cytaty z racjonalista.pl
Pomnicie moje słowa :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

31-03-2020, 22:26

Dla mnie kościół nie jest żadnym balastem. Balasem śmierdzącym jest.
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-03-2020, 22:29

Lukass pisze:Jak już postanowią się ubiednić (skoro można się ubogacić, to można i ubiednić), to ja chętnie przytulę. A Xeon obecnie ma dokładnie to samo zastosowanie, co i7 - oba wielordzeniowe, wielowątkowe. Pozwala na trochę więcej (kilka procesorów, pamięć ECC, większa żywotność), ale w użytkowaniu da to samo plus jeszcze trochę, jeśli potrafisz wykorzystać te różnice. Tam to pewnie i i7 niepotrzebne, bo i po co, Xeon tym bardziej pazura nie pokaże, ale też niczego nie uniemożliwi.

Zresztą, będę pracował zdalnie przez następne kilka miesięcy i muszę kupić nowy sprzęt. Waham się właśnie, Xeon czy nie Xeon...
Jeśli faktycznie kolosalne znaczenie ma dla Ciebie najoptymalniejsze możliwe wykorzystanie wielowątkowości w środowisku Windowsowym to możliwe że Xeon będzie dobrym wyborem. Jak na nim pracowałem to bez żadnych specjalnych ustawień bardzo fajnie wykorzystywał każdy z wątków - przy kompilacji, jeden wątek to dokładnie jedna instancja MsBuild.exe. Minusem jest to że pobór mocy jest ogromny i wentylator chodzi wtedy na pełnej...

i9 jest bardzo fajny ale niekiedy dwa z wątków stoją puste (przy takiej samej konfiguracji jak ta z Xeonem).

Na systemach unixowych to co innego. Na Macbooku Pro z i9 operacje typu konfiguracja projektu czy parsowanie danych zapieprzają jak dziki osioł. Czasem coś jeszcze puszczam zdalnie na AMD Treatripper - śmiga to świetnie ale nie wypowiem się czy głośno bo maszyna nie stoi fizycznie u mnie.

Awatar użytkownika
Drone

31-03-2020, 22:47

Bloodcult pisze: "dlatego KK stał się społecznym balastem"
A co innego teraz Ty robisz jak nie nie upierasz się że Twoja prawda jest jedyna i obiektywna ?
DLA CIEBIE jest balastem. i tylko dla Ciebie (no może jeszcze dla 535 i nicrama), ale jakimś dziwnym sposobem czujesz potrzebę walki z tym balastem i to jeszcze walki opartej na "notatkach prasowych" i rozczarowaniu że Kościół nie przyczynia się do pandemii bo wtedy szybciej by upadł.

Jeśli nawet tak jest to to jakaś zbrodnia i dowód że na bycie "społecznych balastem".
Poza tym to co tu opisałeś to - wypisz wymaluj: środowiska lewicowe - ale tym nie bronisz istnienia ale w racji jakiejś dziwnej troski o wyimaginowane wachadło jeszcze na nie głosowałeś ?

Taka prawda Drone, zafiksowałeś się tak że niedługo będziesz tu wstawiał memy z SokuZBuraka albo cytaty z racjonalista.pl
Pomnicie moje słowa :D
Nic podobnego. Ja nie twierdzę, że poza moim kościołem nie ma zbawienia, ani nie twierdzę, że jest tylko jedna droga i prawda, nie twierdzę też - jak Kościół - że dany czyn zawsze jest grzechem, a inny zawsze dobrem, bo tak napisano na kamiennych tablicach. Czy zauważyłeś, że wcale nie piszę o zniszczeniu Kościoła? Wystarczy mi, że jego rola społeczna zostanie zminimalizowana, księża nie będą uczestniczyć w życiu instytucji laickich, a KK nie będzie instytucją o specjalnych przywilejach. Jeśli znajdzie się na takiej samej pozycji jak np. związek hodowców kotów perskich, wtedy będę mógł odpocząć.

Każda ideologia, która uważa, że tylko ona posiadła właściwe recepty, mnie brzydzi, bo jest furtką do wszelkiego skurwysyństwa pod sztandarem szlachetnych celów. To się tyczy tak samo Kościoła, ruchów politycznych i innych. I nie wciskaj mnie proszę pod sztandary ateistycznego oszołomstwa spod znaku Dawkinsa itd. - przecież dobrze wiesz na podstawie naszej starej znajomości, że zawsze byłem temu tak samo niechętny jak Kościołowi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-03-2020, 23:01

@handel niewolnikami i kolonizacje
:D
pomyliliście chyba z protestanckimi duchownymi, podobnie się ubierają ale to inni, gorsi :)
dziwne że palenia książek nie wspomnieliście :)
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Chciałem jedynie dodać, że krucjaty świadczą o bardzo świadomym podejściu do problemu przeludnienia Europy, a gdyby ci ludzie się nie pozabijali, to i tak by w końcu umarli, więc w sumie jeden chuj.
Ze wszystkich wojen ludzkości największą odrazę budzi chyba te siedem Krucjat, czemu ?
Sam Barack Obama wywołał ich 8. Czy Ci zabici przez Obamę są jakoś mniej ludzcy niż Ci zabici przez Kościół czy po prostu ból dup macie tylko o Krucjaty bo chcecie jakoś usprawiedliwić waszą niechęć i jakoś sobie ją zracjonalizować (co by nie wyjść na Drona czy 535) ?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

31-03-2020, 23:28

Bloodcult pisze: Sam Barack Obama wywołał ich 8.
Mógłbyś wyliczyć?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-03-2020, 23:38

Drone pisze:Nic podobnego. Ja nie twierdzę, że poza moim kościołem nie ma zbawienia, ani nie twierdzę, że jest tylko jedna droga i prawda, nie twierdzę też - jak Kościół - że dany czyn zawsze jest grzechem, a inny zawsze dobrem, bo tak napisano na kamiennych tablicach.
Ale kto Cie zmusza aby wierzyć w to zbawienie ? Kto Ci broni mieć swoją prawdę ? albo kto Ci broni grzeszyć ?
Drone pisze:Jeśli znajdzie się na takiej samej pozycji jak np. związek hodowców kotów perskich, wtedy będę mógł odpocząć.
To będzie możliwe jeśli:
- Kot perski umrze na krzyżu dla naszego zbawienia.
- Hodowcy kotów perskich - przeniosą kulturę perską na Europę - windując tym samym cały kontynent cywilizacyjnie kilka leveli wyżej.
- Hodowcy kotów perskich zainspirowani posiadaniem kotów będą tworzyć klasztory w których przepisywać będą teksty kultury perskiej ratując je tym samym od zniszczenia i zapomnienia.
- Hodowcy kotów perskich w religijnym uniesieniu stworzą sztukę na miarę fresków w Kaplicy Sekstyńskiej (centralnym motywem będzie oczywiście kot perski, a cała stworzony w ten sposób nurt historycy nazwą Sztuką Kotalną).
- Hodowcy kotów perskich zdobędą się na determinacje aby sfinansowań i zrealizować "Architekturę Kotalną", niech jakiś budynek inspirowany kotem przetrwa choćby połowę tego co Notre Dame :)
- Hodowcy kotów perskich gotowi będą bo nadludzkich wysiłków inspirowanych posiadaniem kota. Hodowcy tacy będą wspominani przez wieki i staną się patronami danych dziedzin (będzie np. kult Nadkociary patronki Kuwet). Inni hodowcy odnawiać będą litanie na ich cześć.
- Hodowcy kotów perskich zwołają Krucjatę aby odbić Persję z rąk posiadaczy jamników.
- Jakiś wkład w rozwój nauki również by się przydał - jeśli nie w dziedzinie medycyny czy filozofii - to może chociaż w dziedzinie weterynarii, wszak że kot, nie...
- Władze państw bardzo chętnie będą konfiskować koty bo przecież z czegoś będzie trzeba reperować budżety.
- Za posiadanie kota - tylko i wyłącznie perskiego - grozić będzie gułag albo obóz koncentracyjny a po mimo tego ludzie wciąż będą gotowi ryzykować :)
- Nergal na scenie podrze kota... perskiego !

Coś mi się Drone wydaje że Ty prędko nie spoczniesz, ale próbuj :)

Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

31-03-2020, 23:44

Bloodcult pisze:zabici przez Kościół
Słowa klucze w tej dyskusji. To ta organizacja, która ma propagować dobro i szerzyć miłosierdzie?? Kto dał im prawo do tego by zabijać? Bóg?

Jebać takiego Boga i ten cały syf zwany kościołem.

Dla mnie kościół katolicki to zbrodnicza organizacja o charakterze mafijnym, która dla dobra ludzkości powinna zostać zdelegalizowana, a jej członkowie, czyli księża i ich zwierzchnicy sprawiedliwie osądzeni.

Wkurwia mnie w nich podwójna moralność, oraz zamiłowanie do pieniądza.

Z jednej strony z taką nienawiścią piętnują homoseksualistów, a z drugiej z takim uporem bronią pedofilów w swych szeregach.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-04-2020, 00:29

Goddamn, Castor, czy ja mówię że to kryształowa organizacja która nigdy nie popełniła błedu, nie była nieudolna, nie zmarnowała potencjału ? No nie, ale do cholery, nie mówmy że to organizacja która zawsze stała przeciw nauce, zabijała w celu depopulacji, czy winna jest największym zbrodniom. Albo nie pierniczmy głupot że Kościół handlował niewolnikami czy zabił 50 mln Indian, bo to już są zwykłe oszczerstwa i głupoty.

Można się spierać o obecne działania i być nim krytycznym - nie twierdze że konflikt z Owsiakiem czy bagatelizowanie pandemii Sars-Cov-2 to dobre działania. Ale jak ktokolwiek rozgarnięty mówi że do Kościoła to nie pójdzie bo 1000 lat temu była Krucjata to sorry, ale trochę powagi :)
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Bloodcult pisze: Sam Barack Obama wywołał ich 8.
Mógłbyś wyliczyć?
A nie, przepraszam, jedynie 7:
Irak
Afghanistan
Pakistan
Somalia
Yemen
Libia
Syria

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-04-2020, 00:56

Ok, sprawdzam Irak i widzę, że wojna zaczęła się w 2003. I mówisz, że Obama ją rozpoczął?
Sprawdzam Afganistan, wojna zaczęła się w 2001. To też Obama rozpoczął?
Mam sprawdzać dalej, czy nie?
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

01-04-2020, 01:17

Bloodcult pisze: Somalia
nie wiem czy myślę o dobrym konflikcie, ale słynna akcja w Mogadiszu, na podstawie której zrobili Black Hawk Down miała miejsce w 1993 roku i była kolejnym etapem wojny domowej która zaczęła się dwa lata wcześniej.
rzułf
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-04-2020, 01:23

wonsz pisze:
nie wiem czy myślę o dobrym konflikcie, ale słynna akcja w Mogadiszu, na podstawie której zrobili Black Hawk Down miała miejsce w 1993 roku i była kolejnym etapem wojny domowej która zaczęła się dwa lata wcześniej.
No właśnie nie wchodząc w szczegóły, to prawie wszystkie powyższe wojny ,,rozpoczęte przez Obamę" zaczęły się wcześniej, a nawet dużo wcześniej, i chciałbym zobaczyć huncwota, który tę listę wymyślił, ale z historii to orłem nie był...
Awatar użytkownika
Sybir

01-04-2020, 01:24

Panowie, nie macie racji. Jebać humanistów!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-04-2020, 01:33

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ok, sprawdzam Irak i widzę, że wojna zaczęła się w 2003. I mówisz, że Obama ją rozpoczął?
Sprawdzam Afganistan, wojna zaczęła się w 2001. To też Obama rozpoczął?
Mam sprawdzać dalej, czy nie?
Niech Ci będzie :
Kontynuował. Krew na rękach pozostaje krwią.

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

01-04-2020, 01:47

Bardziej adekwatne wydaje się stwierdzenie "Wojny kontynuowane przez USA za kadencji Obamy, odziedziczone w większości po Bushach". Jak daleko odeszliśmy od "Obama rozpoczął osiem wojen" w zaledwie kilka postów... Dobra, nie osiem, tylko siedem... Dobra, nie zaczął, tylko kontynuował... Dobra, nie rozdają rowerów na Placu Czerwonym, tylko kradną samochody na Osiedlu Tysiąclecia...
Ostatnio zmieniony 01-04-2020, 01:48 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

01-04-2020, 01:48

Bloodcult pisze:Goddamn, Castor, czy ja mówię że to kryształowa organizacja która nigdy nie popełniła błedu, nie była nieudolna, nie zmarnowała potencjału ? No nie, ale do cholery, nie mówmy że to organizacja która zawsze stała przeciw nauce, zabijała w celu depopulacji, czy winna jest największym zbrodniom. Albo nie pierniczmy głupot że Kościół handlował niewolnikami czy zabił 50 mln Indian, bo to już są zwykłe oszczerstwa i głupoty.

Można się spierać o obecne działania i być nim krytycznym - nie twierdze że konflikt z Owsiakiem czy bagatelizowanie pandemii Sars-Cov-2 to dobre działania. Ale jak ktokolwiek rozgarnięty mówi że do Kościoła to nie pójdzie bo 1000 lat temu była Krucjata to sorry, ale trochę powagi :)
No widzisz, 1000 lat temu krucjata, a dziś to niby jest tak pięknie. Kościół dalej krzywdzi ludzi i nic sobie z tego nie robi. Ilu księży jest dziś napiętnowanych przez kościół za zbrodnie pedofilskie? Przecież ten temat jest ciągle zamiatany pod dywan. Często w dochodzeniu prowadzonym przez kościół winna jest dalej ofiara. Państwo w państwie.

Religia przez kościół wykorzystywana jest do manipulowaniu ludźmi, po to tylko by ich sobie podporządkować, omamić jakimś tam niebem i straszyć piekłem. I biznes się kręci. Nawciskać kitów jaka to jest wielka tradycja i jak to istotne dla Państwa Polskiego, które bez religii i kościoła nie mogło by istnieć. Bóg, Honor Ojczyzna. Tfu.... Nie wiem czy wiecie jak próbują podporządkować sobie dzieci w przedszkolach. Straszą ich śmiercią. Tak jest najłatwiej. Biedne dzieci nie chcą umierać i chętnie szukają schronienia, które w pierwszej kolejności kto im zapewni. Oczywiście, że katecheta, który jest na miejscu i wie na ten temat wszystko. Dlatego dziwię się, że ktoś próbuje ich bronić.

Nie ma najlepszego zdania o ludziach, którzy bronią kościoła. Zazwyczaj są to osoby starsze, którym (z racji wieku) rozum już nie domaga, a dodatkowo mają przed oczyma widmo własnej śmierci i strach ich paraliżuje. Są też i ludzie młodsi, ale niezbyt inteligentni, których łatwo zmanipulować i omamić. No i wreszcie Ci (Ty Bloodcult mi tu pasujesz), którzy są w ten cały układ wmieszani, i z którego czerpią różnego rodzaju zyski, również te finansowe, a bronią ich po to by uspokoić swe sumienia.
Ostatnio zmieniony 01-04-2020, 01:54 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bloodcult

01-04-2020, 01:50

wonsz pisze:
The US began carrying out drone strikes in Somalia in 2011 in hopes of rooting out terrorist group Al-shabaab, but has been involved in a covert “war on terror” in Somalia since 2001, according to the Bureau of Investigative Journalism.

The US claimed to have killed 150 Al-shabaab fighters (paywall) after striking a training camp in Somalia in March 2016. Several months later, the US struck again in the semi-autonomous region of Galmudug, but local government accused the US of killing 22 civilians and Somali soldiers in the incident.

ODPOWIEDZ