Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Tak się kończy gra na remis...Moje typy poszły się jebać, ale porażka Włochów cieszy jak zawsze.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W pewnym momencie zwątpiłem, bo słaby to mecz był, ale szczęście uśmiechnęło się do kochanego Urugwaju. Suarez straszny piach dzisiaj zagrał. Tym niemniej, ZAJEBIŚCIE, że Anglia i Włochy, tacy wielcy faworyci, jadą do domów! :-)
all the monsters will break your heart
- morbid
- rasowy masterfulowicz
+ 1nicram pisze:W pewnym momencie zwątpiłem, bo słaby to mecz był, ale szczęście uśmiechnęło się do kochanego Urugwaju. Suarez straszny piach dzisiaj zagrał. Tym niemniej, ZAJEBIŚCIE, że Anglia i Włochy, tacy wielcy faworyci, jadą do domów! :-)
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Grecja na dobrej drodze aby wyjść z grupy :)
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Sushi vs Kokaina* - 1:1
No, ale oni grają na luzie
e1:
e2: karny... no i jednak tak;)
No, ale oni grają na luzie
e1:
Ale czy na pewno?:DJimmy Boyle pisze:Grecja na dobrej drodze aby wyjść z grupy :)
e2: karny... no i jednak tak;)
'Come the Blessed Madness'
-
na plus - odpadnięcie chujowej drużyny, jaką są Włochy
na minus - awans chujowej drużyny, jaką jest Grecja
- Sybir
na plus - dzięki temu Kostaryka może zagrać w ćwierćfinale (ergo: kabaret trochę, bo kto by pomyślał)Heretyk pisze:na minus - awans chujowej drużyny, jaką jest Grecja
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
w sumie racja. kostaryce bardzo mocno kibicuję
- Żułek
no popatrz i wyszło na zero ;)Heretyk pisze:na plus - odpadnięcie chujowej drużyny, jaką są Włochy
ale mam nadzieje ze powtórka z Euro 2004 nam nie grozi ;)

:P:P:P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Suarez jebnięty mocno. nie rozumiem tego gościa... teraz mu grozi zawieszenie
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Suarez to kretyn, ale nie wymagajmy zbyt wiele od kopaczy ;)
Grecja szacun, myślę że w meczu z Kostaryką zagrają morderczy antyfutbol a pod koniec jakiś manolas jednym strzałem odprawi z turnieju sympatycznych latynosów ;) Co prawda nic dwa razy sie nie zdarza, ale Jacek Gmoch po dwóch pierwszych meczach Grecji powiedział, że nie należy przedwcześnie skreślać Hellady.
Grecja szacun, myślę że w meczu z Kostaryką zagrają morderczy antyfutbol a pod koniec jakiś manolas jednym strzałem odprawi z turnieju sympatycznych latynosów ;) Co prawda nic dwa razy sie nie zdarza, ale Jacek Gmoch po dwóch pierwszych meczach Grecji powiedział, że nie należy przedwcześnie skreślać Hellady.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dzisiaj chętnie bym zobaczył poza turniejem Nigerię oraz Szwajcarię, ale jakoś jest to mało prawdopodobne
In a world of compromise...some don't
-
dziś niech jeszcze odpadnie "płaczek" i spokojnie mogę uznać te mistrzostwa za najbardziej udane od wielu lat... tak od 94, mniej więcej :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
też na to liczę, do pełni szczęścia jeszcze powinni odpaść Niemcy
wczorajszy mecz Francja - Ekwador niestety straszna słabizna, żabojady trochę w rezerwowym składzie plus za bardzo im się nie chciało grać, jeżeli już mieli sytuację to albo ostatnie podanie szwankowało albo strzelali z bardzo dobrych sytuacji wprost w bramkarza, Ekwador grał bardzo walecznie i za to im się słowa uznania należą, chociaż niepotrzebna czerwona kartka była, czym przekreślili swoje szansę na dobry rezultat, w końcówce meczu trochę chaosu się wdarło u jednych i drugich
Argentyna - Nigeria - porażała mnie w tym meczy niefrasobliwość defensywy Argentyny niestety, dwie bramki dla Nigerii padły z kuriozalnych błędów obrońców, chyba przy pierwszej nie doszli do siebie po bramce Messiego a przy drugim nie wybudzili się po wyjściu z szatni, źle to wróży w kontekście meczów w fazie pucharowej, na plus na pewno Messi, Di Maria i Lavezzi, nieźle Gago, Mascherano i mimo wszystko Aguero, niestety słabo Higuain, Rojo nie włączał się do akcji ofensywnych, Zabaleta zawalił pierwszego gola i drugiego, chociaż w drugiej połowie ruszył do ofensywy którą zaniedbywał, Garay nieźle, Fernandez niepewny
wczorajszy mecz Francja - Ekwador niestety straszna słabizna, żabojady trochę w rezerwowym składzie plus za bardzo im się nie chciało grać, jeżeli już mieli sytuację to albo ostatnie podanie szwankowało albo strzelali z bardzo dobrych sytuacji wprost w bramkarza, Ekwador grał bardzo walecznie i za to im się słowa uznania należą, chociaż niepotrzebna czerwona kartka była, czym przekreślili swoje szansę na dobry rezultat, w końcówce meczu trochę chaosu się wdarło u jednych i drugich
Argentyna - Nigeria - porażała mnie w tym meczy niefrasobliwość defensywy Argentyny niestety, dwie bramki dla Nigerii padły z kuriozalnych błędów obrońców, chyba przy pierwszej nie doszli do siebie po bramce Messiego a przy drugim nie wybudzili się po wyjściu z szatni, źle to wróży w kontekście meczów w fazie pucharowej, na plus na pewno Messi, Di Maria i Lavezzi, nieźle Gago, Mascherano i mimo wszystko Aguero, niestety słabo Higuain, Rojo nie włączał się do akcji ofensywnych, Zabaleta zawalił pierwszego gola i drugiego, chociaż w drugiej połowie ruszył do ofensywy którą zaniedbywał, Garay nieźle, Fernandez niepewny
- Żułek
oni mają wygrać w finale z Brazylią ;)KAKAESIAK pisze:do pełni szczęścia jeszcze powinni odpaść Niemcy
miło że Messi sie obudził ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
to chyba byłby najbardziej chujowy finał jaki może mieć miejsce
- Żułek
zależy dla kogo ;)
niedobrze, jeszcze zelik awansuje i co będzie ? :(Kevin-Prince Boatneg i Sulley Muntari zostali wyrzuceni ze zgrupowania kadry Ghany przed decydującym meczem z Portugalią w trzeciej kolejce fazy grupowej piłkarskich mistrzostw świata w Brazylii - poinformował serwis footy-ghana.com. Obaj złamali wewnętrzny regulamin kadry.
"Obaj piłkarze zostali wyrzuceni z kadry za szereg wykroczeń, jakich dopuścili się podczas zgrupowania w Brazylii" - czytamy w doniesieniu serwisu. "Decyzja zapadła w czwartek rano podczas zebrania drużyny. Obaj zostali zmuszeni do opuszczenia hotelu w Brasillii" - poinformowano.
Mimo, że oficjalne powody tej decyzji nie są znane, zachodnie media podają, że między piłkarzami doszło do poważnej kłótni i mogło dojść nawet do rękoczynów.
W ostatnim czasie w reprezentacji Ghany wybuchła afera związana z premiami za grę na mistrzostwach świata. Piłkarze żalili się, że nie otrzymali obiecanych pieniędzy za sam start w mundialu. Szybko zareagował prezydent kraju John Dramani Mahama.
Wysłał dla drużyny 3 mln dolarów w gotówce samolotem. Wieczorem zespół z Afryki zmierzy się z Portugalią (gr. G). To miała być specjalna motywacja dla Czarnych Gwiazd.
Przelew pieniędzy na konto nie wchodził w grę, gdyż jak podkreślił trener zespołu Ghany Kwesi Appiah "takie rzeczy nie są praktykowane w jego kraju, zawsze przekazuje się gotówkę".
Brak Boatnega i Muntariego to poważne ciosy dla reprezentacji Ghany, która zagra z Portugalią o możliwość awansu do 1/8 finału. Obaj byli czołowymi zawodnikami w swojej drużynie.
- Sybir
Miałem sen: USA nie odpuszczają meczu z Niemcami i wygrywają w dramatycznych okolicznościach, natomiast Ghana wreszcie zaczyna grać skuteczniej o odprawia z kwitkiem Portugalczyków, którzy jednym samolotem wracają do Europy z Nationalmannschaft (bo przecież kryzys, z którego wyjście "sponsoruje" im wiadomo kto ;)).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
to byłby piękny sen, ale mało realny niestety
- Żułek
i bardzo dobrzeSurowa kara spotkała Luisa Suareza za ugryzienie Giorgio Chielliniego w meczu Urugwaju z Włochami. FIFA postanowiła, że zawiesi napastnika na dziewięć spotkań międzynarodowych i wykluczyła go na cztery miesiące z udziału we wszystkich rozgrywkach. Dodatkowo piłkarz zapłaci grzywnę w wysokości 100 tysięcy franków szwajcarskich.
zapomnieli jeszcze tylko o przymusowym psychiatryku ;)