Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
Najważniejsze, że tarcza antykryzysowa obejmie księży:
https://www.money.pl/gospodarka/tarcza- ... 2065a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.money.pl/gospodarka/tarcza- ... 2065a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- TheDude
Nie jestem jakimś radykalnym wieszczem postawy 'anti life' ale jak ludzie chodzący do kościoła pomimo aktualnej sytuacji się pozarażają i zdechną to będę się śmiać kurwa głośno. Rozbiorę się do golasa, założę majtki na łeb i puszczę sobie Marcusa Alexandra 'Papaya'. Niby czasy cywilizowane a średniowiecze i zabobon jednak gdzieś tam nadal trwają.
-
- weteran forumowych bitew
na jutrzejsze nabożeństwo obowiązkowy

"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- TheDude
^ i prezerwatywa na ptaka oraz tampon w suchą pipę.
- Bloodcult
Pan ekspert od wszystkiego proponuje:535 pisze:Ciekawe, gdzie siedzą nasi w dupę jebani obrońcy kościółka? Słyszałem, że jest problem z bezdomnymi. Tym bardziej w obecnej sytuacji. Ta zakłamana kurwa bredziła coś o jakiejś solidarności. Pytam te wszysztkie ścierwa plujące choćby na syna milicjanta, dlaczego kościółek w chwili próby, nie przyjmie pod swój dach wszystkich bezdomnych i nie zapewni im opieki? Przecież mają wystarczający metraż oraz środki, by załatwić tę sprawę jednym ruchem. Gdzie miłosierdzie, współczucie oraz misja?
- wpuścić bezdomnych do obiektów sakralnych
- nakarmić ich
- napoić
- dać jeszcze może parę groszy na własne wydatki ?
Rozumiem że to wszystko tylko z kasy Kościoła, bo oczywiście o twoich podatków wara, nie ?
Oto recepta na likwidację problemu bezdomności wg forumowych ekspertów !
Doprawdy nie wierzę że ktokolwiek średnio rozgarnięty może na poważnie pisać takie brednie a niektórzy jeszcze przyklaskują :D
Serio 535 jesteś tak głupi czy tylko udajesz takiego bo już tak Ci obwaliło na deklu w powodu faktu że istnieje na świecie Kościół ?
No patrz pan, taki Kotański też nikomu nic nie dał...Drone pisze:Szkoda tylko, że nie wspomnieli, że KK jako instytucja złamanego grosza nigdy nie dał nikomu.
Taki Owsiak w sumie też nic nie dał...
Chyba że o czymś nie wiem i bezdomność się likwiduje po prostu kupując bezdomnemu dom...
To co się zdaje ? oświeć nas głupich, krynico mądrości !Nerwowy pisze:Niestety sytuacja jest bardziej skomplikowana i wydanie zumpki w jadłodajni dla bezdomnych na niewiele nikomu się teraz zdaje.
Właśnie wróciłem ze spaceru po lesie. Przy okazji przejeżdżałem koło kościoła parafialnego w Szarowie. Miejscowy artysta wykonał na trawniku przed wejściem kilka kamiennych baranów, mających zapewne symbolizować owczarnię. Nie wiem dlaczego, ale widząc te kamienne cudaki wspomniałem naszego forumowego ministranta, wielbiciela igraszek na zapleczu. I co? Włączam forum. I jest! Jeszcze bardziej tępy, niż zwykle.
- Drone
Ale Soros dał!Bloodcult pisze:No patrz pan, taki Kotański też nikomu nic nie dał...Drone pisze:Szkoda tylko, że nie wspomnieli, że KK jako instytucja złamanego grosza nigdy nie dał nikomu.
Chyba że o czymś nie wiem i bezdomność się likwiduje po prostu kupując bezdomnemu dom...
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jestem całym sercem za tym, żeby porównać majątki Kościoła Katolickiego w Polsce z majątkiem Owsiaka i Kotańskiego (niestety nie wiem kim jest, ale jestem odważny). Możemy zacząć od posiadanych ziem i nieruchomości. Mogę nawet zacząć:Drone pisze:Ale Soros dał!Bloodcult pisze:No patrz pan, taki Kotański też nikomu nic nie dał...Drone pisze:Szkoda tylko, że nie wspomnieli, że KK jako instytucja złamanego grosza nigdy nie dał nikomu.
https://forsal.pl/nieruchomosci/aktualn ... aport.html
KK: Blisko 140 tys. hektarów, zwykle zwolnionych z podatku, stanowiących 0,44% powierzchni kraju. Przez 14 lat zasób kościelnych gruntów wzrósł o ponad jedną piątą.
Czekam na porównanie z magnatem Owsiakiem.
Ostatnio zmieniony 29-03-2020, 21:40 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
Żeby to zobrazować to 1400 000 000 m/2. Jak dom można wybudować powiedzmy na 600 m/2 to 2 333 333 działki budowlane.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:KK: Blisko 140 tyś. hektarów
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Kościółek biedny. Nie ma na ogrzewanie. Teraz jeszcze ten wstrętny wirus. Oczywiście to kara za grzechy, ale paradoksalnie , a może i nie, to kościółek i jego urzędnicy są najbardziej poszkodowani. Daj, daj, daj. Nie odmawiaj. Daj. I zawsze znajdzie się bęcwał, który będzie tego skurwienia bronił. Nawet tutaj.
- Bloodcult
Nie dość że debil to jeszcze pedał :D naprawdę myślisz o facetach podczas niedzielnych spacerów ? :D535 pisze:Właśnie wróciłem ze spaceru po lesie. Przy okazji przejeżdżałem koło kościoła parafialnego w Szarowie. Miejscowy artysta wykonał na trawniku przed wejściem kilka kamiennych baranów, mających zapewne symbolizować owczarnię. Nie wiem dlaczego, ale widząc te kamienne cudaki wspomniałem naszego forumowego ministranta, wielbiciela igraszek na zapleczu. I co? Włączam forum. I jest! Jeszcze bardziej tępy, niż zwykle.
Serio nie stać Cie nawet na próbę obrony swoich żałosnych tez tylko jedyne na co Cie stać to marna riposta o ministrantach ?
Owsiak nie ma majątku. Ciężko z resztą aby ktoś oczekiwał aby się swoim majątkiem dzielił.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Czekam na porównanie z magnatem Owsiakiem.
Ciekawe kurwiu czy na codzień też jesteś taki rezolutny? Debil to cię musiał zrobić i chuja znalazł zapewne na śmietniku.
- Bloodcult
No i kolejny reaktywny potok wyzwisk :D
Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
- Bloodcult
Jest taka strona: wykop.pl. Tam się świetnie odnajdziesz z takimi ripostami. Serio.Drone pisze:Ale Soros dał!
- Hatefire
Nikt na to nie liczył. Każdy wie że pomimo deklaracji ważniejsze dla nich jest królestwo ziemskie niźli niebieskie.Bloodcult pisze:Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Ojej zjebany ministrant przybiegł w obronie swojego kościółka. Laboga, księży na masterfulu zabijajo. Podsumowując. Lubisz zginać kolana, więc chuj ci w ryj. Tylko do tego się nadajesz. Na plebanii mają z ciebie pociechę.
- Bloodcult
Ale Ty wiesz że istnieje coś takiego jak noclegownie i przytułki dla bezdomnych ?Hatefire pisze:Nikt na to nie liczył. Każdy wie że pomimo deklaracji ważniejsze dla nich jest królestwo ziemskie niźli niebieskie.Bloodcult pisze:Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
Tylko jest taki haczyk że aby tam spędzić noc to trzeba być trzeźwym :)
Jak Kościół ma robić skłot to muszą tam takie same zasady obowiązywać. Może wam się to wydawać dziwne ale jest to zasadne.
Choćby Kościół rozdał cały swój majątek to POWODÓW bezdomności to nie zlikwiduje bo nie w pieniądzach tutaj problem.
Więc argumenty "niech Kościół da na to czy tamto" pozostawmy fanom SokuZBuraka czy racjonalista.pl.
Nie wiem w sumie po co to piszę bo to chyba jest oczywiste, może nie dla 535, bo on gówno o żuciu wie (prawdziwe życie, podobnie i jak te swoją betoniarkę to może widział na obrazku albo w TVP).
Klękam oddając hołd. Jestem jak pies przed panem. Ty jesteś jedynie bezpańskim kundlem ze schroniska choć wydaje Ci się żeś wilkiem...535 pisze:Lubisz zginać kolana, więc chuj ci w ryj. Tylko do tego się nadajesz. Na plebanii mają z ciebie pociechę.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Pięknie napisane, towarzyszu Hatefire.Hatefire pisze:Nikt na to nie liczył. Każdy wie że pomimo deklaracji ważniejsze dla nich jest królestwo ziemskie niźli niebieskie.Bloodcult pisze:Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
Kolego Bloodcult, ja wiem że populizm, że kropla w morzu potrzeb, ale skoro naprawdę jesteś wierząco-praktykujący, mógłbyś mi szczerze odpowiedzieć na pytanie: nic a nic cię nie uwiera, że nawet z powodów czysto "pijarowskich" nie wpadło nigdy do łbów udrapowanym w purpury Arcyancymonom, żeby np. sprzedać jakiś pałac biskupi, biskupa przemieścić do skromniejszej lokacji, a różnicę w aktywach przeznaczyć np. na sprzęt do szpitala dla dzieci?
Kerosene keeps me warm.
- Drone
Chodzi, kol. Bloodcult, o to, że KK nie troszczy się o byt materialny swoich owieczek, a jedynie o to, by te owieczki były częścią Kościoła. Kościół nie prowadzi działalności charytatywnej opartej np. na sprzedaży wspomnianych nieruchomości, nie prowadzi też działalności propaństwowej, troszczy się wyłącznie o swój instytucjonalny interes. Tak na marginesie, ciekawe jest, że w trudnych historycznie momentach w historii tego kraju, KK jest nieobecny. Chętni mogą pogrzebać i sprawdzić, jakie było stanowisko KK w czasach rozbiorowych.
Zresztą mało mnie to obchodzi, niech sobie ten Kościół taki będzie, ale w sytuacji gdy jest stawiany za wzór cnót, instytucję-opokę, bez której trwanie narodu jest zagrożone, a także głównego dobro i darczyńcę, to mogę się głośno zaśmiać.
Zresztą mało mnie to obchodzi, niech sobie ten Kościół taki będzie, ale w sytuacji gdy jest stawiany za wzór cnót, instytucję-opokę, bez której trwanie narodu jest zagrożone, a także głównego dobro i darczyńcę, to mogę się głośno zaśmiać.
Trzymajmy się faktów. Jak na razie ja siedzę u siebie, a ty mieszkasz kątem u opiekunów, a resztę masz na obrazku i w rozbudowanych planach. Także weź już spierdalaj marzycielu mitomanie, podnóżku proboszcza.Bloodcult pisze:Ale Ty wiesz że istnieje coś takiego jak noclegownie i przytułki dla bezdomnych ?Hatefire pisze:Nikt na to nie liczył. Każdy wie że pomimo deklaracji ważniejsze dla nich jest królestwo ziemskie niźli niebieskie.Bloodcult pisze:Utopia legła w gruzach, Kościół nie zamieni się w skłot dla bezdomnych tylko dlatego że taka jest wola oderwanego o rzeczywistości pajaca który musi wylać swoje żale na forum internetowym :D
Tylko jest taki haczyk że aby tam spędzić noc to trzeba być trzeźwym :)
Jak Kościół ma robić skłot to muszą tam takie same zasady obowiązywać. Może wam się to wydawać dziwne ale jest to zasadne.
Choćby Kościół rozdał cały swój majątek to POWODÓW bezdomności to nie zlikwiduje bo nie w pieniądzach tutaj problem.
Więc argumenty "niech Kościół da na to czy tamto" pozostawmy fanom SokuZBuraka czy racjonalista.pl.
Nie wiem w sumie po co to piszę bo to chyba jest oczywiste, może nie dla 535, bo on gówno o żuciu wie (prawdziwe życie, podobnie i jak te swoją betoniarkę to może widział na obrazku albo w TVP).
Klękam oddając hołd. Jestem jak pies przed panem. Ty jesteś jedynie bezpańskim kundlem ze schroniska choć wydaje Ci się żeś wilkiem...535 pisze:Lubisz zginać kolana, więc chuj ci w ryj. Tylko do tego się nadajesz. Na plebanii mają z ciebie pociechę.