Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

27-02-2020, 09:45

Znowu te konfabulacje. Dobrze Ci z tym?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

27-02-2020, 09:51

Jak to jest, że kiedy atakuje się Kościół za jego oczywiste przewiny, wypaczenia i patologie, obrońcy tej instytucji czują kompulsywny przymus podawania przykładów innych patologii czy zjawisk w przeciwwadze do czynów Kościoła. Czy naprawdę trzeba za każdym razem budować wirtualną armię złożoną z murarzy, kierowców, polańskich, homoseksualistów, protestantów, Hitlera, Goebbelsa, kulturowych marksistów, homo lobby sterowanego przez SB? Kto jeszcze - pytam - odpowiada za zjebanie w obrębie Kościoła? Zapewne wszyscy, oprócz tej świętej, niczym nie skalanej instytucji.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

27-02-2020, 09:52

Ja myślę, że jednak kilka osób pamięta, apoteozę wadowickich dwójek złożonych z husarzy-herosów, wyborco Andrzeja Dudy. Ładnie to tak napierdalać słabszych?
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-02-2020, 10:01

Drone pisze:Jak to jest, że kiedy atakuje się Kościół za jego oczywiste przewiny, wypaczenia i patologie, obrońcy tej instytucji czują kompulsywny przymus podawania przykładów innych patologii czy zjawisk w przeciwwadze do czynów Kościoła. Czy naprawdę trzeba za każdym razem budować wirtualną armię złożoną z murarzy, kierowców, polańskich, homoseksualistów, protestantów, Hitlera, Goebbelsa, kulturowych marksistów, homo lobby sterowanego przez SB? Kto jeszcze - pytam - odpowiada za zjebanie w obrębie Kościoła? Zapewne wszyscy, oprócz tej świętej, niczym nie skalanej instytucji.
+ 1000
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
535

27-02-2020, 10:10

Drone pisze:Jak to jest, że kiedy atakuje się Kościół za jego oczywiste przewiny, wypaczenia i patologie, obrońcy tej instytucji czują kompulsywny przymus podawania przykładów innych patologii czy zjawisk w przeciwwadze do czynów Kościoła. Czy naprawdę trzeba za każdym razem budować wirtualną armię złożoną z murarzy, kierowców, polańskich, homoseksualistów, protestantów, Hitlera, Goebbelsa, kulturowych marksistów, homo lobby sterowanego przez SB? Kto jeszcze - pytam - odpowiada za zjebanie w obrębie Kościoła? Zapewne wszyscy, oprócz tej świętej, niczym nie skalanej instytucji.
Zapomniałeś o waperach, weganach i cyklistach.
Pacjent

27-02-2020, 10:12

Mnie to nie dotyczy, bo wiele razy podawałem tu przykłady pozytywnych zachowań księży i pozytywów związanych z działalnością KK, a co do księży-łajdaków to też pisałem co z takim elementem należy zrobić. Oczywiście nie spotkało się to z pozytywnym odzewem, bo część szanownych forumowiczów chce zniszczyć instytucję, a karanie winnych de facto ich nie interesuje. Charakterystyczny dla totalitarnych umysłów kolektywizm.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

27-02-2020, 10:14

Pacjent pisze:Obawiam się jednak, że jak zwykle takie stopniowanie nienawiści doprowadzi do aktów agresji, skierowanej wobec niewinnych księży, bo dziwnym trafem tych nielicznych zwyrodnialców nikt nie rusza.
To tak jak w przypadku mafii rządzącej? Agresja ich tuby propagandowej faktycznie spowodowała ataki na osoby o innym kolorze skóry, czy mówiące w innych językach. Nie sposób wspomnieć o zabójstwie Adamowicza. Uspokoję Cię jednak. Masterful ma miliony razy mniejszy zasięg niż TVPis. Nic im nie grozi. A pisanie, że są to nieliczne przypadki pedofilii zakrawa na jakąś hipokryzję względnie okłamywanie samego siebie.
Pacjent pisze: PS. Mówisz, że to jest forum muzyki satanistycznej? Tylko satanistycznej?
W dużej mierze. Natomiast nie jest to forum muzyki chrześcijańskiej, katolickiej itd. Skupia w większości osoby negatywnie nastawione do religii przybitego do krzyża Żyda (przypominam tylko, żeby Cię troszkę postraszyć, wszak deklarowałeś wyraźną bojaźń wobec tej nacji. :-)).
all the monsters will break your heart
535

27-02-2020, 10:16

Oho. Uczciwe traktowanie firmy kościół , tak jak każdego obywatela w tym pierdolniku, to niszczenie. Brawo. Potrzebuję wynająć duży teren w centrum miasta. Na trzydzieści lat. Dam pięć stów miesięcznie.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-02-2020, 10:20

Pacjent pisze:
Drone pisze: część szanownych forumowiczów chce zniszczyć instytucję, a karanie winnych de facto ich nie interesuje
Czyżby? Pragnę zauważyć, że KK to chyba najbardziej skompromitowana instytucja na świecie i sam fakt, że wciąż istnieje i - co gorsza - robi za autorytet w kwestiach moralności jest jakimś kuriozum na skalę galaktyczną. Nie wiem, co Cię więc dziwi w takiej, a nie innej postawie antagonistów KK.
535

27-02-2020, 10:55

W trakcie trwania obchodów Jarosław Kaczyński wygłosił specjalne przemówienie, w którym podziękował ojcu Tadeuszowi Rydzykowi. - Zwracam się do wielebnego ojca dyrektora. Zwracam się z podziękowaniem za to wszystko, co uczynił dla polskiego Kościoła, dla Polski. Bez ciebie ojcze dyrektorze nie byłoby tego zwycięstwa. Ojciec dyrektor skromnie siedzi, a powinien wstać. Nie byłoby tego zwycięstwa bez Rodziny Radia Maryja. Nie byłoby - powiedział prezes PiS. - To zwycięstwo potrzebowało prawdy i ludzi, którzy prawdzie służą. Którzy służą Polsce. Którzy są patriotami. To zwycięstwo jest także potwierdzeniem jednej prawdy. Fundamentem polskości jest Kościół i jego nauka. I że nie może być Polski bez Kościoła. Radio Maryja i Rodzina Radia Maryja są potrzebne także dziś, kiedy przed nami trudna droga pod górę. Musimy ją przejść razem. I przejdziemy ją, wbrew wszystkiemu. Przejdziemy wiedząc, że służymy Polsce. Wiedząc, co jest istotą polskości. Wiedząc, że nie ma Polski bez Kościoła. Wiedząc, że każdy, choćby nie miał łaski wiary, musi to przyjąć. Każda ręka podniesiona na Kościół to ręka podniesiona na Polskę. My to wiemy. Dlatego dziękując wam, członkowie Rodziny Radia Maryja, ojcu dyrektorowi, ojcom redemptorystom, dziękuję także i nisko się kłaniam księżom biskupom. Bo oni są następcami apostołów. Oni prowadzą polski Kościół ku temu wszystkiego, co musi być celem każdego z nas. Ale powinno być także celem całego tego porządku, który mam nadzieję, zbudujemy - wygłosił prezes PiS.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-02-2020, 13:06

nicram pisze:
Pacjent pisze:Obawiam się jednak, że jak zwykle takie stopniowanie nienawiści doprowadzi do aktów agresji, skierowanej wobec niewinnych księży, bo dziwnym trafem tych nielicznych zwyrodnialców nikt nie rusza.
To tak jak w przypadku mafii rządzącej? Agresja ich tuby propagandowej faktycznie spowodowała ataki na osoby o innym kolorze skóry, czy mówiące w innych językach. Nie sposób wspomnieć o zabójstwie Adamowicza. Uspokoję Cię jednak. Masterful ma miliony razy mniejszy zasięg niż TVPis. Nic im nie grozi. A pisanie, że są to nieliczne przypadki pedofilii zakrawa na jakąś hipokryzję względnie okłamywanie samego siebie.
Pacjent pisze: PS. Mówisz, że to jest forum muzyki satanistycznej? Tylko satanistycznej?
W dużej mierze. Natomiast nie jest to forum muzyki chrześcijańskiej, katolickiej itd. Skupia w większości osoby negatywnie nastawione do religii przybitego do krzyża Żyda (przypominam tylko, żeby Cię troszkę postraszyć, wszak deklarowałeś wyraźną bojaźń wobec tej nacji. :-)).

jak trzeba być tępą dzidą, żeby tego nie rozumieć
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

27-02-2020, 13:10

Pacjent pisze:
Mnie to nie dotyczy, bo wiele razy podawałem tu przykłady pozytywnych zachowań księży i pozytywów związanych z działalnością KK, a co do księży-łajdaków to też pisałem co z takim elementem należy zrobić. Oczywiście nie spotkało się to z pozytywnym odzewem, bo część szanownych forumowiczów chce zniszczyć instytucję, a karanie winnych de facto ich nie interesuje. Charakterystyczny dla totalitarnych umysłów kolektywizm.

te, co tam znowu?

jakby tak było to by ciebie tutaj już dawno nie było. wyfrunąłbyś na te swoje naczasy i inne foliarskie "portale". się ciesz więc z tej demokracji, póki jeszcze nie ma kolektywnego i totalitarnego stanu umysłu, który jednogłośnie mówi: B A N
Poro
Pacjent

27-02-2020, 13:17

No dobra chłopaki. Mądrzejszy od Was nie jestem i mogę się mylić. Zakładając, iż macie rację tzn. że KK to zorganizowana banda pedofilów to oznacza, iż polemizuję tutaj z ludźmi ostro wyruchanymi przez księży, bo wszyscy mieliście z co najmniej kilkoma z nich do czynienia. Ponieważ z ofiarami takich przestępstw należy postępować ostrożnie przeto chciałbym złagodzić swój ton, ale Was również poprosić o wyrozumiałość.
Ostatnio zmieniony 27-02-2020, 13:27 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Drone

27-02-2020, 13:24

Spokojnie, kol. Pacjent. Pogłoski o tym, że dążymy do całkowitego zniszczenia KK są mocno przesadzone. Strach ma wielkie oczy. Natomiast faktycznie prowadzone są prace i działania mające na celu:
- zminimalizowanie roli KK w społeczeństwie do minimum,
- pozbawienie KK przywilejów podatkowych i prawnych,
- zrównanie KK z innymi instytucjami religijnymi,
- przeniesienie kwestii wiary w domenę prywatną,
- pozbawienie KK monopolu na posługiwanie się symbolem krzyża (który nie jest ich własnością),
- ukaranie funkcjonariuszy KK odpowiedzialnych przestępstwa i za tuszowanie tych przestępstw, zgodnie z literą prawa karnego, a nie wewnętrznymi regulaminami KK.
Ostatnio zmieniony 27-02-2020, 13:26 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-02-2020, 13:25

nie no. bez jaj. nie rób tego. forume już kompletnie zdechnie.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

27-02-2020, 13:31

Zapomniałem o konieczności wypowiedzenia konkordatu. Zostanie naturalnie wypowiedziany. A forum jestem spokojny, gorzej już być nie może.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-02-2020, 13:31

Pacjent pisze:No dobra chłopaki. Mądrzejszy od Was nie jestem i mogę się mylić. Zakładając, iż macie rację tzn. że KK to zorganizowana banda pedofilów to oznacza, iż polemizuję tutaj z ludźmi ostro wyruchanymi przez księży, bo wszyscy mieliście z co najmniej kilkoma z nich do czynienia. Ponieważ z ofiarami takich przestępstw należy postępować ostrożnie przeto chciałbym złagodzić swój ton, ale Was również poprosić o wyrozumiałość.
Ech, Ty to chyba bardzo nie chcesz rozumieć tego, co się tu do Ciebie pisze...
Awatar użytkownika
Drone

27-02-2020, 13:37

Plagueis pisze:
Pacjent pisze:No dobra chłopaki. Mądrzejszy od Was nie jestem i mogę się mylić. Zakładając, iż macie rację tzn. że KK to zorganizowana banda pedofilów to oznacza, iż polemizuję tutaj z ludźmi ostro wyruchanymi przez księży, bo wszyscy mieliście z co najmniej kilkoma z nich do czynienia. Ponieważ z ofiarami takich przestępstw należy postępować ostrożnie przeto chciałbym złagodzić swój ton, ale Was również poprosić o wyrozumiałość.
Ech, Ty to chyba bardzo nie chcesz rozumieć tego, co się tu do Ciebie pisze...
To taka specyficzna retoryka środowisk z tzw. konserwatywnej strony. Jak wejdziesz na DoRzeczy, to tam takich zgryźliwych żarcików jak spod sztancy jest pełno. Mam też znajomego (a raczej miałem), o poglądach identycznych w tych kwestiach do kol. Pacjenta: ten sam "ironiczny" humor, a jednocześnie niezdolność do dyskutowania o różnych zjawiskach w oderwaniu od ideologicznej szuflady.
Pacjent

27-02-2020, 14:12

Kol. Drone, błagam o uczciwość. Sami, przynajmniej w sprawie KK, siedzicie w ideologicznej szufladzie, ogłaszacie tu swój manifest "non possimus" w tej kwestii, jeszcze wczoraj wyrażaliście zdziwienie, że jakiś ksiądz coś komuś podarował, bo oni tylko kradną. Proszę swojego fundamentalizmu ideologicznego nie projektować na innych, a przynajmniej nie odbierać im prawa do tego, skoro sami z niego korzystacie bez żadnych ograniczeń.
535

27-02-2020, 14:47

To ta słynna, wysokich lotów ironia? Po pierwsze nie daliby rady wszystkich nas wyruchać. Nawet zakładając po, równie słynne, pięćset sztuk na sutannę. To zwykła matematyka. Po drugie ci zwyrodnialcy idą na łatwiznę, zatem gustują w osobnikach słabszych, zmanipulowanych, zastraszonych, otępiałych, czyli z jakiegoś względu upośledzonych. Także wcale mnie nie dziwi, że akurat ciebie dopadli.
ODPOWIEDZ