Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Re: Księża
Po chuj to pingwin w wodzie stoi. Nie strugaj teraz bezczelnie wariata, skoro sam wywołałeś wilka z lasu.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Proszę uprzejmie. Bawi mnie niespodziewana "deklaracja" tego miłego osobnika.Bezdech pisze: Nie wiem co cię tu bawi, ...
"Na pytanie, czy dzieci mogą prowokować dorosłego człowieka do zachowań pedofilskich duchowny stwierdził: – Nie wiem, o jakim czasie bycia dzieckiem mówimy. Bo jeżeli mówimy o dziecku 3-letnim (bo i takie przypadki pedofilii miały miejsce), to dotyczyły one rodzin, bo pod ich ścisłą opieką znajduje się wtedy dziecko. Ale mamy i dzieci 10-letnie, trochę starsze i znam przypadki, gdzie ich życie intymne potrzebowało wcześniejszego zaspokojenia. Same dzieci „wchodziły” do łóżek dorosłych, chcąc być spełnionym. I to był wybór dziecka."
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie zaprzeczam, ale mogłeś chociaż zadać sobie trud zorientowania się do czego piłem i się do tego odnieść, ew. zamilknąć.Bezdech pisze:Po chuj to pingwin w wodzie stoi. Nie strugaj teraz bezczelnie wariata, skoro sam wywołałeś wilka z lasu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bezdech
Ty to lubisz ludziom zawracać dupę. Dajesz: do Czego?
- Nerwowy
Wklejasz śmieszkową grafikę i przekonujesz, że GW wykorzystuje faszystowskie metody do ataku an Kościół w związku z aferami pedofilskimi. Na przykładzie ostatnich wydarzeń okazuje się jednak, że niezależnie od motywacji jakie za nimi stoją, ataki te są uzasadnione. A ty, niby przypadkiem zupełnie tracisz zainteresowanie tematem. Ciekawe.Bezdech pisze:Ty to lubisz ludziom zawracać dupę. Dajesz: do Czego?
- Bezdech
Jeśli o to chodzi to tak, uważam, że GieWu (i nie tylko) atakuje kościół w najgorszym Gebelsowskim stylu. Dla Michalika nie mam sympatii, natomiast nie usprawiedliwia to haseł typu: wszyscy metale to pedały, bo Halford jest homo. Przy czym weźmy poprawkę, że jego ekselencja M. to najwyżej taki nasz lokalny Kupczyk.
- Nerwowy
I dajesz temu upust na forum, gdzie jebanie kleru jest tak samo naturalne jak słuchanie Slayera czy Blasphemy ;).Bezdech pisze:Jeśli o to chodzi to tak, uważam, że GieWu (i nie tylko) atakuje kościół w najgorszym Gebelsowskim stylu.
Ale tu nie chodzi o skalę tylko samo podejście Kościoła do problemu, które sugeruje, że jego ostateczne rozwiązanie mogłoby skutkować dla niego jakąś straszną katastrofą. Bo jak niby wytłumaczyć próby zrzucania winy na ofiary czy zapieranie się rękoma i nogami przed zgłaszaniem tego typu przypadków do prokuratury zasłaniając się tajemnicą spowiedzi ? Tutaj potrzebne są proste i zdecydowane działania, których z jakichś powodów KK boi się podjąć.Dla Michalika nie mam sympatii, natomiast nie usprawiedliwia to haseł typu: wszyscy metale to pedały, bo Halford jest homo. Przy czym weźmy poprawkę, że jego ekselencja M. to najwyżej taki nasz lokalny Kupczyk.
- boroowa
zapomniałeś jeszcze porównać sytuację do polowania na czarowniceBezdech pisze:najgorszym Gebelsowskim stylu
anyway, KK w Polsce pięknie się pogrąża, co czym leje miód na moje serce
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Bezdech
Jak ktoś nie słucha Blasphemy to jak rozumiem ma wypierdalać z forum? Chyba trzeba to będzie dodać do formularza rejestracji.Nerwowy pisze:I dajesz temu upust na forum, gdzie jebanie kleru jest tak samo naturalne jak słuchanie Slayera czy Blasphemy ;).Bezdech pisze:Jeśli o to chodzi to tak, uważam, że GieWu (i nie tylko) atakuje kościół w najgorszym Gebelsowskim stylu.
Nie wiem, co to dla ciebie "podejście Kościoła". Papież odwołał Wesołoskiego od razu po tym jak sprawa wyszła na wierzch. Jest wobec niego prowadzone śledztwo. W publicznych wypowiedziach piętnuje pedofilię jako przestępstwo.Ale tu nie chodzi o skalę tylko samo podejście Kościoła do problemu, które sugeruje, że jego ostateczne rozwiązanie mogłoby skutkować dla niego jakąś straszną katastrofą. Bo jak niby wytłumaczyć próby zrzucania winy na ofiary czy zapieranie się rękoma i nogami przed zgłaszaniem tego typu przypadków do prokuratury zasłaniając się tajemnicą spowiedzi ? Tutaj potrzebne są proste i zdecydowane działania, których z jakichś powodów KK boi się podjąć.Dla Michalika nie mam sympatii, natomiast nie usprawiedliwia to haseł typu: wszyscy metale to pedały, bo Halford jest homo. Przy czym weźmy poprawkę, że jego ekselencja M. to najwyżej taki nasz lokalny Kupczyk.
U nas abp. Hoser ostro potępiał dwuznaczności w wypowiedziach podobnych do Michalika. Jednocześnie wypowiadał się o pierwszeństwie świeckiego śledztwa. W zamian tefałen wpierdoliło mu się na wspólną modlitwę z wiernymi uniemożliwiając jej przeprowadzenie. Widać nie pasuje im za bardzo do narracji.
Papież potępia, arcybiskup potępia, w obu przypadkach jest prowadzone normalne śledztwo, ale co tam Kościół = pedofilia. Dajemy na pierwszą stronę.
- Nerwowy
Nic nie rozumiesz człowieku.
- Bezdech
Daruj sobie.
- Silent_Sea
Chłopie o czym Ty majaczysz tutaj !? Dziesiątki lat molestowania dzieciaków, tuszowania spraw, pychy i śmiania się prosto w twarz ludziom , bo ksiądz to jest rzecz święta ( na wiochach jest tak do dzisiaj ... ) i co papież potępia, arcybiskup potępia i już jest dobrze ?! TOĆ KURWA JUŻ NIE MIELI WYJŚCIA ! Już nie mogli brnąć dalej w to gówno, bo zbyt wiele ludzi poznało prawdę i poświęcili paru frajerów by chronić swoje dupy i sakwy !Bezdech pisze:Jak ktoś nie słucha Blasphemy to jak rozumiem ma wypierdalać z forum? Chyba trzeba to będzie dodać do formularza rejestracji.Nerwowy pisze:I dajesz temu upust na forum, gdzie jebanie kleru jest tak samo naturalne jak słuchanie Slayera czy Blasphemy ;).Bezdech pisze:Jeśli o to chodzi to tak, uważam, że GieWu (i nie tylko) atakuje kościół w najgorszym Gebelsowskim stylu.
Nie wiem, co to dla ciebie "podejście Kościoła". Papież odwołał Wesołoskiego od razu po tym jak sprawa wyszła na wierzch. Jest wobec niego prowadzone śledztwo. W publicznych wypowiedziach piętnuje pedofilię jako przestępstwo.Ale tu nie chodzi o skalę tylko samo podejście Kościoła do problemu, które sugeruje, że jego ostateczne rozwiązanie mogłoby skutkować dla niego jakąś straszną katastrofą. Bo jak niby wytłumaczyć próby zrzucania winy na ofiary czy zapieranie się rękoma i nogami przed zgłaszaniem tego typu przypadków do prokuratury zasłaniając się tajemnicą spowiedzi ? Tutaj potrzebne są proste i zdecydowane działania, których z jakichś powodów KK boi się podjąć.Dla Michalika nie mam sympatii, natomiast nie usprawiedliwia to haseł typu: wszyscy metale to pedały, bo Halford jest homo. Przy czym weźmy poprawkę, że jego ekselencja M. to najwyżej taki nasz lokalny Kupczyk.
U nas abp. Hoser ostro potępiał dwuznaczności w wypowiedziach podobnych do Michalika. Jednocześnie wypowiadał się o pierwszeństwie świeckiego śledztwa. W zamian tefałen wpierdoliło mu się na wspólną modlitwę z wiernymi uniemożliwiając jej przeprowadzenie. Widać nie pasuje im za bardzo do narracji.
Papież potępia, arcybiskup potępia, w obu przypadkach jest prowadzone normalne śledztwo, ale co tam Kościół = pedofilia. Dajemy na pierwszą stronę.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- mistrz forumowej ceremonii
no i tyle w temacie.boroowa pisze: anyway, KK w Polsce pięknie się pogrąża, co czym leje miód na moje serce
- Bezdech
To są dwie różne sprawy. Zboczeńców trza do lochu i tu łebscy kierownicy Kościoła jak widać przyklaskują. Drugie primo natomiast jest takie, że rzucone hasło "Huzia na Kościół - ostoje polskości, ciemnogrodu i pedofilii" jest faktem. Te dwie rzeczy trzeba rozdzielać, bo na trik "pomyślcie o dzieciach" wciąż się lud pracujący chętnie nabiera, a tu o co innego się rozchodzi i bynajmniej nie o dobro maluczkich.Silent_Sea pisze: Chłopie o czym Ty majaczysz tutaj !? Dziesiątki lat molestowania dzieciaków, tuszowania spraw, pychy i śmiania się prosto w twarz ludziom , bo ksiądz to jest rzecz święta ( na wiochach jest tak do dzisiaj ... ) i co papież potępia, arcybiskup potępia i już jest dobrze ?! TOĆ KURWA JUŻ NIE MIELI WYJŚCIA ! Już nie mogli brnąć dalej w to gówno, bo zbyt wiele ludzi poznało prawdę i poświęcili paru frajerów by chronić swoje dupy i sakwy !
- Zenek
Od dawna Polska ma przejebane, od dawna silne związki z Kościołem. Chyba jest tu jakaś zaleźność. Ta mentalnosć.

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ja bym to nazwał wirusem głupoty i zaściankowości.
-
-
- rozkręca się
-
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Abstrahujac od ksiezy, ile znacie naprawde 'zasciankowych' osob? Nie liczac jakiejs tam babki czy ciotki z popkowic? Bo mam takie przeczucie, ze ta cala 'zasciankowosc', ktora rzekomo cechuja Polakow, to chyba mit forsowany przez pewne grupy interesu (typu postkomuna w stylu krytyka debiliczna). Ja nie znam blizej nikogo kto charakteryzowalby sie takim podejsciem, ponadto ostatnio mialem sporo do czynienia z osobami z zagranicy i w zasadzie panuje wsrod nich konsensus - Polacy to otwarcy, sympatyczni ludzie, do tego doskonale zorganizowani i ambitni :)). Ja tego nie wymyslilem.
this is a land of wolves now