Nigdy nie dochodziłem, z czego robią "keczap" (bliżej temu do czegoś co nawiązuje do tegoż), ale fakt. Na zapiździajce, o 3 nad ranem, na mocnej bani, nic tak nie właziło, jak się kupiło tak podlaną. Na jakimś Dworcu Głównym, czy pod innym bajzlem. Się rozmarzył człowiek ...
MAJEZON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MAJEZON
Ostatnio zmieniony 13-09-2024, 16:45 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
- Triceratops
- trup
A ktoś próbował? Jakie to w smaku skoro łagodne?

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Adżika bdb. Paprykowo-czosnkowy bdb.
Węgierski - dupy nie urywa ale niezły.
Ciekawy jestem zielonego ketchupu
Trochę dużo cukru walą, ale od czasu do czasu... Why not!?
Skład generalnie przyzwoity.
woda, koncentrat pomidorowy (16%), cukier, papryka czerwona (8%), ocet spirytusowy, marchew, ogórki konserwowe (ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, sól, papryka suszona (1%), przyprawy, chilli (0,02%), oregano, naturalny aromat.
- Triceratops
Cukier jest jest wszedzie, nawet w Majonezie Kieleckim, i to juz pewnie nie od przeskoczenia, zreszta w malych ilosciach to go nawet do suruwki z kapusty kiszonej sypie zeby zlamac smak. Bardziej mnie matwi skrobia, ktora wszedzie wpierdalaja, dlatego jedyne keczupy bez skrobi to chyba krul Heinz i Roleski. Nawet Wloclawek jest juz ze skrobia.
woodpecker from space
- trup
Nie wiem jak Fanex (tak ten od paluszków) ale ich ketchup skład ma dosyć prosty.
- Triceratops
Nie wiem czy wiecie ale ten sos to sztos. Co prawda samodzielna szakszuka to proscizna sle z sosem szybciej. I morzna go dojebywac do gulashu czy innych dan albo zrec lyzko ze sloixa

woodpecker from space
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kiedy premiera i jaka papriklista? 
Jak się tak zastanowić to prawie każdy tytuł albumu Slayer pasuje zajebiście na nazwę jakiegoś kurewsko ostrego sosu.
Próbowałem kiedyś takiego co nazywał się God Slayer na bazie Caroliny Reaper. Matulu co to się działo. A były to czasy, gdy byłem zaprawiony i papryczki habanero wpieprzałem jak dziecko cukierki.

Jak się tak zastanowić to prawie każdy tytuł albumu Slayer pasuje zajebiście na nazwę jakiegoś kurewsko ostrego sosu.
Próbowałem kiedyś takiego co nazywał się God Slayer na bazie Caroliny Reaper. Matulu co to się działo. A były to czasy, gdy byłem zaprawiony i papryczki habanero wpieprzałem jak dziecko cukierki.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Kurwa, jakie to prawdziwe!
Hell Awaits i Show No Mercy to oczywistości, Seasons In the Abyss brzmi z kolei jak coś, co bardziej daje znać o sobie drugiego dnia XD
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- trup
To bardziej God Hates us All.
Natomiast Diabolus in Musica średnio... chociaż... Sos z Borowików Szatańskich....
Natomiast Diabolus in Musica średnio... chociaż... Sos z Borowików Szatańskich....
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Tylko, żeby z tym sosikiem nie przesadzić, bo będzie Postmortem 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
zmiana wyznania na majonezon kielecki jest warta odnotowania, być może powinno trafić do działu wybitnie mnie cieszy,
bo to chyba jeden z niewielu przypadków na forume, że nastąpiła konwersja poglądów, a nie ma zbytnio takich przypadków w tematach o polityce, czy muzyce
bo to chyba jeden z niewielu przypadków na forume, że nastąpiła konwersja poglądów, a nie ma zbytnio takich przypadków w tematach o polityce, czy muzyce
btw jestem od zawsze team kielecki, praca od podstaw to jest właśnie toLukass pisze: ↑12-12-2024, 22:24Muszę przyznać, że po latach "only Winiary" dałem się skusić i obecnie jestem team Kielecki. Lepszy, lokalny, do tego można kupić w naprawdę małym opakowaniu. Próbowałem też zachwalany gdzieniegdzie Pomorski, ale to nie to. Dysputa o majezonie zaś to oczywistość. O czym warto rozmawiać, jak nie o majezonie?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Wiadomix, od lat nie do pobicia, choc dawno temu Winiary przed przejeciem nie byl tak chujowy jak dzis.
Nie wiem dlaczego konkurencja nie chce sie zblizyc czy nawet przebic te magiczne 7%, nie liczac tych wege-smieci to Hellmans to az 3%, mowa o zoltkach.
Nie wiem dlaczego konkurencja nie chce sie zblizyc czy nawet przebic te magiczne 7%, nie liczac tych wege-smieci to Hellmans to az 3%, mowa o zoltkach.
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Chyba potrzebuję tematu o pasztetach.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Triceratops
Z komercyjnych to wiadomo, wklejalem juz nie raz: Profi Dworski z kaczka, krolikiem, dzikiem i jeleniem. Totalny sztos, skladowo i smakowo, zoltka i mielone watrobki w jednym produkcie jest zajebiste.
woodpecker from space
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kupuję zwykle raz w miesiącu 6 sztuk do paczkomatu tych Profi, mieszankę różnych. Teraz jednak zafundowałem sobie coś ekstra;-0Triceratops pisze: ↑13-12-2024, 20:51Z komercyjnych to wiadomo, wklejalem juz nie raz: Profi Dworski z kaczka, krolikiem, dzikiem i jeleniem. Totalny sztos, skladowo i smakowo, zoltka i mielone watrobki w jednym produkcie jest zajebiste.
https://allegro.pl/oferta/pasztet-szlac ... 3448608503
https://allegro.pl/oferta/pasztet-szlac ... 3448483772
If you do everything right, there will be no struggle.
- Triceratops
W sumie sklad calkiem ok, choc nie jest czysty rasowo xD
Jak smakowo, moze se klikne w sumie.
Ja namierzylem fajny sklep, jak u nas tesco likwidowali to znikli i prawie wpadlem w rozpacz ale na paragonie znalazlem dane i namierzylem ich, gdzies w okolicach Tarnobrzega. Ich slone boczki to czysta poezja wedzone jak sam skurwesyn i jak tu nieraz wklejalem wiecej bialego niz czerwonego. A sloina w sloika taka pieczona to miazga. i okazalo sie, ze wysylaja i nawet sa na allegro
Jak smakowo, moze se klikne w sumie.
Ja namierzylem fajny sklep, jak u nas tesco likwidowali to znikli i prawie wpadlem w rozpacz ale na paragonie znalazlem dane i namierzylem ich, gdzies w okolicach Tarnobrzega. Ich slone boczki to czysta poezja wedzone jak sam skurwesyn i jak tu nieraz wklejalem wiecej bialego niz czerwonego. A sloina w sloika taka pieczona to miazga. i okazalo sie, ze wysylaja i nawet sa na allegro
woodpecker from space
- Triceratops