Samoloty
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Havoc
- zaczyna szaleć
Re: Samoloty
Co za idiotyzmy... Przecież jakby zawrócił do tych Stanów to też by mu się te klapy nie otwarły, więc w czym różnica? Zresztą z tego co mówił kapitan, to na pokładzie postąpiono dokładnie według zaleceń opisanych w procedurach na wypadek tej konkretnej usterki i w tej procedurze nie ma wzmianki o przerwaniu lotu.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Kurde, Polacy to wybitny naród. Czego by dyskusja nie dotyczyła - sami WYBITNI fachowcy. :)
- Deviant
- w mackach Zła
A ja raz widziałem samolot, stał przy gierkówce i udawał restaurację.
- nicram
Nic dodać, nic ująć. Zresztą nie wiedziałem, że na tym forum mamy geniuszy od procedur na wypadek usterek w trakcie lotu no i od prawa lotniczego vide:Analripper pisze:Kurde, Polacy to wybitny naród. Czego by dyskusja nie dotyczyła - sami WYBITNI fachowcy. :)
Kurwa, żenada, zwłaszcza wobec słów wypowiedzianych przez samego zainteresowanego: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... zenie.htmlMaleficio pisze:Mam nadzieje, ze Pan Wrona odpowie przed komisja i sądem czemu nie zawrócił do Nowego Jorku jak się dowiedział o usterce od razu po starcie co jest absolutnie wbrew wszelkim procedurom.
all the monsters will break your heart
-
Ha ha ha ha... Wylądował, bo były relikwie na pokładzie, a hydraulika się spierdoliła, bo chłopcy z Decapitated też tam byli. Co za brednie!mietek_fog pisze:http://gita.salon24.pl/359612,na-poklad ... onego-jpii
no to już wiemy czemu wylądował.
- kocurejro
- postuje jak opętany!
-
- weteran forumowych bitew
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Tylko z 10 razy.
Częściej wklejanym linkiem jest tylko "poznaj datę swojej śmierci".
Częściej wklejanym linkiem jest tylko "poznaj datę swojej śmierci".
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Aha.
Zajrzałem do 3 ostatnich stron - chyba nie było. Zatem i tak co jakiś czas warto przypominać.
Zajrzałem do 3 ostatnich stron - chyba nie było. Zatem i tak co jakiś czas warto przypominać.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
nie polecam na lekach przeciwbólowych ani żadnych innych zamulających latać, zwłaszcza na kacu. można dostać zawału. w ogóle latanie na kacu to jeden z najgorszych horrorów jakie można przeżyć.
nie lubię siedzieć za silnikami z tyłu, za duży hałas. tanie linie lotnicze, czyli ścisk i jak to bywa w przypadku latania z rodakami, upierdliwe stanie w kolejce na godzinę przed wpuszczeniem na pokład potrafią ostro zdołować.
leciał ktoś jumbo-jetem albo innym dużym samolotem w którym można się zrelaksować?
nie lubię siedzieć za silnikami z tyłu, za duży hałas. tanie linie lotnicze, czyli ścisk i jak to bywa w przypadku latania z rodakami, upierdliwe stanie w kolejce na godzinę przed wpuszczeniem na pokład potrafią ostro zdołować.
leciał ktoś jumbo-jetem albo innym dużym samolotem w którym można się zrelaksować?
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
Filmik ukazujący jak wygląda przygotowanie samolotu do lotu od strony planowania i dokumentacji załadunku.
Traktuje o tym czym ja się zajmowałem na co dzień. A ja polecam go Wam, ponieważ w bardzo przystępny i ciekawy sposób opowiada (ustami Bruce'a Dickinsona z Iron Maiden) o tym mało widocznym dla pasażera aspekcie lotnictwa.
- Riven
- Kontakt:
bylem dzis na lotniskowcu ;O juan carlos I
i byly tam Harriery
i wozy pancerne
i helikoptery

shiiiiieeeet
wiecej fotek:
i byly tam Harriery
i wozy pancerne
i helikoptery

shiiiiieeeet
wiecej fotek:
this is a land of wolves now
- zekke
o kurwa konkret foty riven, gdzie i po-co-wlasnie-tam teraz rezydujesz?
- Riven
- Kontakt:
turystycznie lizbona
fajne miasto chociaz troche syf:) a tego to sie nie spodziewalem i do tego wejscie z friko -widocznie dominacja na boisku hiszpanom nie wystarcza.
fajne miasto chociaz troche syf:) a tego to sie nie spodziewalem i do tego wejscie z friko -widocznie dominacja na boisku hiszpanom nie wystarcza.
- zekke
moze to jakis bardziej zabytkowy pod zwiedzanie etc, w gdansku przeciez tez cos takiego za free jest (oczywiscie nie ta skala)
a lizbona na spontanie/do znajomych czy z biura?
a lizbona na spontanie/do znajomych czy z biura?
- Riven
- Kontakt:
raczej nie, on wyglada na nowy i w pelni operacyjny, wszystko blyszczy, podlogi jak nowe, farba swieza :D. jakas akcja marketingowa hiszpanii predzej;) zreszta w sumie zaraz zobacze w necie bo sam nie wiem.
spontan, tylko na krotko. w sumie to fajne miasto ale barcelona czy sevilla robily duuuuzo lepsze wrazenie;)
no, nowe bydle: http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_sh ... _%28L61%29
spontan, tylko na krotko. w sumie to fajne miasto ale barcelona czy sevilla robily duuuuzo lepsze wrazenie;)
no, nowe bydle: http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_sh ... _%28L61%29
-
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Nie wiem, czy ktoś tutaj śledził, ale opublikowano parę dni temu ostateczny raport z katastrofy lotu Air France AF447, który rozbił się na Oceanie Atlantyckim i przez dwa lata szukano czarnych skrzynek. Błąd pilotów, którzy nie poradzili sobie ze stosunkowo prostą usterką, która w dodatku trawała krótko, poniżej minuty. Przeciągnęli samolot i przez kolejne trzy i pół minuty robili wszystko, żeby tylko spaść do oceanu. Gdyby puścili stery, najprawdopodobniej samolot sam by się wyprowadził z przeciągnięcia (nie był na szczęście w płaskim korkociągu jak podobny wypadek z lotu Pulkovo 612). Podobno Air France jest w opałach do tego stopnia, że mówi się nawet o bankructwie firmy, jak posypią się odszkodowania. A że się posypią, tojest więcej niż pewne - to tylko kwestia czasu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Może nie śledziłem, bo samo dochodzenie trochę trwało, ale słyszałem o tym. Większość tego typu wypadków zaczyna się od jakiejś pierdoły, która okazuje sie pierwszą kostka domina, która powala kolejne. Tak też było i w tym przypadku, a człowiek jest niestety istota ułomna.