Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

15-01-2020, 15:29

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Jakos tak czułem, ze to da się wyjaśnić spiskiem lewactwa;)
Jakim spiskiem?! Przecież to oficjalne i legalne działania!
PS. Jakoś tak czułem, że ostatecznym argumentem będzie oskarżenie o wiarę w teorie spiskowe.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Pacjent

15-01-2020, 15:43

Pelson pisze:
Pelson pisze:Pacjent nie byłby sobą, gdyby zwyczajowo nie uroił sobie czyhających za rogiem homoseksualistów, wrzucając ich do jednego wora z sukienkowymi.
Folklor Masterfula.

A, ksiądz = pedofil, i to ich własnie, idac za radą kolegi, należało by eliminowac z miejsc gdzie są dzieci.
Po pierwsze proszę mi swojej ignorancji nie ubierać w moje rzekome urojenia, bo zdecydowana większość afer pedofilskich w KK to właśnie akty homoseksualne, a po drugie jeśli ksiądz = pedofil to choć w 80% prawda to z pewnością wielu forumowiczów nie może spokojnie usiąść do końca życia, a ja i moi wszyscy znajomi mieliśmy niebywałe szczęście :)
Naprawde nie chce mi się przelewać z pustego w próżne i po raz wtóry bić pianę dookoła tematu, który Cię niezmiernie fascynuje, a którym jest homoseksualizm. Wiem, że z punktu widzenia autora tych komentarzy możesz miec problem, by to zauwazać w szerszym ujęciu, ale nikt nie pisze tutaj z takim zapałem o gejach jak Ty. Z częstotliwością zmuszającą do zastanowienia się, czy to aby nie pogranicze obsesji.
Przeczytaj sobie to i skończ już wreszcie.
http://wiez.com.pl/2018/10/17/wykorzyst ... trzy-mity/
[/quote]
Odsetek pedofilów wśród homoseksualistów jest nieproporcjonalnie duży i np. z badań Freunda wynika, że 36%, Watsona 35%, Ericksona 28%. Z kolei Jay i Young ustalili, że 73% dorosłych homoseksualnych mężczyzn uprawiało seks z chłopcami w wieku 16-19 lat. Nawet Lew-Starowicz pisze, że "duża część homoseksualistów kieruje swe zainteresowania w stronę młodocianych. Ich budowa fizyczna i brak doświadczenia są siła przyciągającą."
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

15-01-2020, 15:48

Pelson pisze:Przeczytaj sobie to i skończ już wreszcie.
http://wiez.com.pl/2018/10/17/wykorzyst ... trzy-mity/
Autor prezentuje ciekawe podejście:
Żadnego z tych dwu typów przestępstw nie motywuje orientacja seksualna, czyli pociąg do dojrzałych osób określonej płci
Większość mężczyzn, którzy molestują chłopców, nie deklaruje seksualnego zainteresowania dorosłymi mężczyznami
A to powinno nas powstrzymać przed automatycznym kojarzeniem krzywdy małego chłopca z orientacją seksualną sprawcy.
Bo wygląda na to, że autor homo-, hetero- czy biseksualizm definiuje nie jako pociąg do konkretnej płci, ale jako pociąg do konkretnej płci w konkretnym wieku. Z ciekawości sprawdziłem sobie co sądzi o tym APA (bo wiadomo, że oni lubią sobie coś od czasu do czasu przegłosować ;-) ), ale według definicji z APA dictionary of psychology:
American Psychological Association. (2015). APA dictionary of psychology (2nd ed.). Washington, DC pisze:Sexual orientation: one’s enduring sexual attraction to male partners, female partners, or both. Sexual orientation may be heterosexual, samesex (gay or lesbian), or bisexual.
Ani słowa o wymogu wieku ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-01-2020, 16:07

Pacjent pisze:kolei Jay i Young ustalili, że 73% dorosłych homoseksualnych mężczyzn uprawiało seks z chłopcami w wieku 16-19 lat."
To faktycznie dziwne, wśród heteroseksualnych mężczyzn żaden nie jest zainteresowany bzykaniem nastolatek.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Pacjent

15-01-2020, 16:15

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Pacjent pisze:kolei Jay i Young ustalili, że 73% dorosłych homoseksualnych mężczyzn uprawiało seks z chłopcami w wieku 16-19 lat."
To faktycznie dziwne, wśród heteroseksualnych mężczyzn żaden nie jest zainteresowany bzykaniem nastolatek.
Tzn. ilu dojrzałych heteroseksualistów ma takie doświadczenia i jak ma się to do ww. danych?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-01-2020, 16:30

No nie wiem, ja mam na pewno, jak masz jakieś podobne statystyki dla hetero to możesz pokazać, chociaż nie wiem, co miałoby być niezwykłego w bzykaniu 19-letniej kobiety.
Pacjent

15-01-2020, 16:35

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:No nie wiem, ja mam na pewno, jak masz jakieś podobne statystyki dla hetero to możesz pokazać, chociaż nie wiem, co miałoby być niezwykłego w bzykaniu 19-letniej kobiety.
Pomijając to, że skupiasz się tylko na jednych danych i jednym roczniku zapytam czy jako dojrzały facet miałeś kontakty z 16-latkami?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

15-01-2020, 16:41

No skupiam się, bo dotąd potrafiłeś zarzucić stwierdzeniem, że homoseksualista ma przeciętnie 500 partnerów seksualnych w ciągu życia, tyle dobrego że jak się pośmialiśmy to więcej tematu nie ciągnąłeś. W badaniach jest mowa o "dorosłych homoseksualnych mężczyznach", co może oznaczać równie dobrze wiek 18 lat. Nie widzę żadnego określenia wiekowego dla nich. I tak, zdecydowana większość mężczyzn, pozbawiona hamulców kulturowych, albo i z nimi, nie miałaby problemu z bzykaniem nastolatki. Nie wiem też, skąd w ogóle ten temat, skoro 16-19 lat to już nie pedofilia.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

15-01-2020, 16:57

Pacjent pisze: Odsetek pedofilów wśród homoseksualistów jest nieproporcjonalnie duży i np. z badań Freunda wynika, że 36%, Watsona 35%, Ericksona 28%.
Nie wynika, po prostu powtarzasz bez weryfikacji bzdury z propagandowych stronek typu homoseksualizm.edu.pl. Nie bardzo chce mi się po raz kolejny odkopywać dane, ale najkrócej mówiąc problem sprowadza się do powszechnego braku zrozumienia terminu homosexual pedophilia, tym bardziej, że bywa on w opracowaniach naukowych stosowany w różny sposób, czasem odnosi się do preferencji, czasem do praktyki. Generalnie: może być tak, że dewiant-mężczyzna nie mający żadnych skłonności do innych dorosłych mężczyzn i z satysfakcją współżyjący z kobietami zostanie sklasyfikowany jako "homosexual pedophile" na podstawie tego, że w odniesieniu do dzieci wykazuje preferencję w kierunku chłopców, bądź nawet tylko dlatego, że akurat chłopcy mu się nawinęli.

Przewaga homoseksualnego charakteru molestowania dzieci przez księży wynika prawdopodobnie po prostu z tego, że do chłopców mają bliższy dostęp, przez co stanowią wśród sprawców tego typu przestępstw grupę nietypową, ponieważ w populacji ogólnej molestowanie dzieci ma w zdecydowanej większości przypadków charakter heteroseksualny.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Pacjent

15-01-2020, 17:08

WaszJudasz pisze:
Pacjent pisze: Odsetek pedofilów wśród homoseksualistów jest nieproporcjonalnie duży i np. z badań Freunda wynika, że 36%, Watsona 35%, Ericksona 28%.
Nie wynika, po prostu powtarzasz bez weryfikacji bzdury z propagandowych stronek typu homoseksualizm.edu.pl. Nie bardzo chce mi się po raz kolejny odkopywać dane, ale najkrócej mówiąc problem sprowadza się do powszechnego braku zrozumienia terminu homosexual pedophilia, tym bardziej, że bywa on w opracowaniach naukowych stosowany w różny sposób, czasem odnosi się do preferencji, czasem do praktyki. Generalnie: może być tak, że dewiant-mężczyzna nie mający żadnych skłonności do innych dorosłych mężczyzn i z satysfakcją współżyjący z kobietami zostanie sklasyfikowany jako "homosexual pedophile" na podstawie tego, że w odniesieniu do dzieci wykazuje preferencję w kierunku chłopców, bądź nawet tylko dlatego, że akurat chłopcy mu się nawinęli.
Śmiało. Obal ustalenia ww. badaczy.

Przewaga homoseksualnego charakteru molestowania dzieci przez księży wynika prawdopodobnie po prostu z tego, że do chłopców mają bliższy dostęp, przez co stanowią wśród sprawców tego typu przestępstw grupę nietypową, ponieważ w populacji ogólnej molestowanie dzieci ma w zdecydowanej większości przypadków charakter heteroseksualny.[/quote]
Zapraszam do jakiejkolwiek parafii, szkoły, domu opieki i innych placówek, do których mają dostęp księża by zrewidować pogląd dot. tzw. dostępności i skonfrontować to "homoseksualnym charakterem moletowania dzieci".
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

15-01-2020, 18:38

Pacjent pisze: Śmiało. Obal ustalenia ww. badaczy.
Nie muszę niczego obalać, to Ty postaraj się zrozumieć co wynika z ich prac. Sięgając do tychże prac, a nie konserwatywnej propagandy. Tyle, że wymaga to trochę zaangażowania i jest nieco trudniejsze niż łykanie gotowych piguł ładnie obrobionych wniosków. Przejrzyj prace, porównaj sposób stosowania w nich terminologii, uwzględnij zasadnicze różnice między badaniami, gdzie grupą są sprawcy molestowania dzieci, a takimi, gdzie bada się grupy normalnych hetero i homoseksualistów (ciekawostka: w badaniach z użyciem tego dynksa do pomiaru erekcji wyszło, że, najprościej mówiąc, heteroseksualni mężczyźni nieco częściej podniecają się na widok dziewczynek, niż homoseksualni na widok chłopców) , pomyśl o kontekstach kulturowych i obyczajowych, które mają znaczenie, gdy przychodzi do samookreślenia...
Pacjent pisze:Zapraszam do jakiejkolwiek parafii, szkoły, domu opieki i innych placówek, do których mają dostęp księża by zrewidować pogląd dot. tzw. dostępności
W każdej znanej mi parafii rolę LSO pełnią chłopcy.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Drone

16-01-2020, 23:16

Ładnie kol. Judasz to wypunktował - w ogóle cała retoryka środowisk prawicowych opiera się na podstawowym założeniu: homoseksualizm jest obiektywnie zły i należy tego dowodzić naciągając wszelkie teorie jak się tylko da. Oczywiście środowiska lewicowe też popadają w skrajność za wszelką cenę broniąc ewidentnych dewiacji i zaburzeń. Tak jak są dewianci heteroseksualni, tak są i homoseksualni. Ale jeśli nawet istnieje dodatnia korelacja między homoseksualizmem a pedofilią, to nie wynika z tego, że homoseksualizm jest nienormatywny. Są badania dowodzące statystycznie, że wśród przestępców skazanych za najcięższe przestępstwa jest znaczna nadreprezentacja leworęcznych. Czy w związku z tym należy nakazać wszystkim dzieciom naukę pisania prawą ręką? Czy leworęczność jest nienormatywna?

Tu inna historia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsImg1" onclick="window.open(this.href);return false;

Zastanawiam się, dlaczego ludzie dają sobą tak pomiatać.

A tu jeszcze inna historia z przeszłości:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... rbara.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Okazuje się, że w Krakowie w roku 1869 organizowano protesty antykościelne i wybijano szyby w klasztorach z powodu tej historii. Panował duch liberalizmu (zapewne echa wydarzeń we Francji), nazywano katolicyzm w tamtejszym wydaniu ciemnotą i średniowieczem (słusznie). Arystokracja zblatowana z hierarchami. Minęło 150 lat i jedyne, co się zmieniło w tym temacie, to to, że już się nie wybija u nas szyb w klasztorach. Reszta pozostała ta sama, Kościół dalej jest obecny na otwarciu każdej mysiej nory pod auspicjami państwa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Hatefire

16-01-2020, 23:54

Drone pisze:Kościół dalej jest obecny na otwarciu każdej mysiej nory pod auspicjami państwa.
Ważny element "nadbudowy". To takie oczywiste ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

17-01-2020, 08:11

BTW gdzieś widziałem info, że w Kanadzie, chyba w prowincji kebab zrezygnowano z religii w szkołach.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2020, 09:39

Drone pisze: A tu jeszcze inna historia z przeszłości:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... rbara.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Poniżej tego tekstu jest znakomity wywiad z Tadeuszem Bartosiem. Byłym zakonnikiem. Warto przeczytać.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Medard

17-01-2020, 10:56

nicram pisze:
Drone pisze: A tu jeszcze inna historia z przeszłości:
Poniżej tego tekstu jest znakomity wywiad z Tadeuszem Bartosiem. Byłym zakonnikiem. Warto przeczytać.
Trzeba przypomnieć, że w tamtych czasach szpitalne metody leczenia nie odbiegały zbytnio od zastosowanych przez zakonnice.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

17-01-2020, 11:23

Medard pisze:
Trzeba przypomnieć, że w tamtych czasach szpitalne metody leczenia nie odbiegały zbytnio od zastosowanych przez zakonnice.
W sensie, że zostawiali nagiego człowieka na kilka lat w ciemnej celi i nie zajmowali się nim w żaden sposób?
Awatar użytkownika
Medard

17-01-2020, 12:24

WaszJudasz pisze:
Medard pisze:
W sensie, że zostawiali nagiego człowieka na kilka lat w ciemnej celi i nie zajmowali się nim w żaden sposób?
Dbali przecież we szpitalach, polewali zimną wodą, przykuwali łańcuchami, upuszczali krew, biczowali,
obracali na krześle darwina aż zwymiotuje, albo kładli do drewnianego łóżka, w którym pacjenci nie mogli się nawet poruszyć.
Dodajmy usuwanie niektórych części ciała, nie tylko zębów, żeby usunąć chorobę. Dodajmy jeszcze pokaźny zestaw wielu tortur.

A całkiem nowoczesna lobotomia to już XX w metoda.
535

17-01-2020, 15:28

Drone pisze: Tu inna historia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsImg1" onclick="window.open(this.href);return false;

Bdb! Chyba nie ma niczego bardziej zabawnego, niż wierny przeczołgany przez swojego pasterza. Bardzo przyjemna sytuacja.Teraz będzie kwik i skamlenie. Bydlęta klękają.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

17-01-2020, 15:33

535 pisze:
Drone pisze: Tu inna historia:

Bdb! Chyba nie ma niczego bardziej zabawnego, niż wierny przeczołgany przez swojego pasterza. Bardzo przyjemna sytuacja.Teraz będzie kwik i skamlenie. Bydlęta klękają.
[youtube][/youtube]

Oczywiście. Pytanie zasadnicze brzmi: na chuj on tam się kurwa wpierdalał.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ