Jakim spiskiem?! Przecież to oficjalne i legalne działania!ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Jakos tak czułem, ze to da się wyjaśnić spiskiem lewactwa;)
PS. Jakoś tak czułem, że ostatecznym argumentem będzie oskarżenie o wiarę w teorie spiskowe.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Jakim spiskiem?! Przecież to oficjalne i legalne działania!ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Jakos tak czułem, ze to da się wyjaśnić spiskiem lewactwa;)
Naprawde nie chce mi się przelewać z pustego w próżne i po raz wtóry bić pianę dookoła tematu, który Cię niezmiernie fascynuje, a którym jest homoseksualizm. Wiem, że z punktu widzenia autora tych komentarzy możesz miec problem, by to zauwazać w szerszym ujęciu, ale nikt nie pisze tutaj z takim zapałem o gejach jak Ty. Z częstotliwością zmuszającą do zastanowienia się, czy to aby nie pogranicze obsesji.Pelson pisze:Po pierwsze proszę mi swojej ignorancji nie ubierać w moje rzekome urojenia, bo zdecydowana większość afer pedofilskich w KK to właśnie akty homoseksualne, a po drugie jeśli ksiądz = pedofil to choć w 80% prawda to z pewnością wielu forumowiczów nie może spokojnie usiąść do końca życia, a ja i moi wszyscy znajomi mieliśmy niebywałe szczęście :)Pelson pisze:Pacjent nie byłby sobą, gdyby zwyczajowo nie uroił sobie czyhających za rogiem homoseksualistów, wrzucając ich do jednego wora z sukienkowymi.
Folklor Masterfula.
A, ksiądz = pedofil, i to ich własnie, idac za radą kolegi, należało by eliminowac z miejsc gdzie są dzieci.
Autor prezentuje ciekawe podejście:Pelson pisze:Przeczytaj sobie to i skończ już wreszcie.
http://wiez.com.pl/2018/10/17/wykorzyst ... trzy-mity/
Żadnego z tych dwu typów przestępstw nie motywuje orientacja seksualna, czyli pociąg do dojrzałych osób określonej płci
Większość mężczyzn, którzy molestują chłopców, nie deklaruje seksualnego zainteresowania dorosłymi mężczyznami
Bo wygląda na to, że autor homo-, hetero- czy biseksualizm definiuje nie jako pociąg do konkretnej płci, ale jako pociąg do konkretnej płci w konkretnym wieku. Z ciekawości sprawdziłem sobie co sądzi o tym APA (bo wiadomo, że oni lubią sobie coś od czasu do czasu przegłosować ;-) ), ale według definicji z APA dictionary of psychology:A to powinno nas powstrzymać przed automatycznym kojarzeniem krzywdy małego chłopca z orientacją seksualną sprawcy.
Ani słowa o wymogu wieku ;-)American Psychological Association. (2015). APA dictionary of psychology (2nd ed.). Washington, DC pisze:Sexual orientation: one’s enduring sexual attraction to male partners, female partners, or both. Sexual orientation may be heterosexual, samesex (gay or lesbian), or bisexual.
To faktycznie dziwne, wśród heteroseksualnych mężczyzn żaden nie jest zainteresowany bzykaniem nastolatek.Pacjent pisze:kolei Jay i Young ustalili, że 73% dorosłych homoseksualnych mężczyzn uprawiało seks z chłopcami w wieku 16-19 lat."
Tzn. ilu dojrzałych heteroseksualistów ma takie doświadczenia i jak ma się to do ww. danych?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:To faktycznie dziwne, wśród heteroseksualnych mężczyzn żaden nie jest zainteresowany bzykaniem nastolatek.Pacjent pisze:kolei Jay i Young ustalili, że 73% dorosłych homoseksualnych mężczyzn uprawiało seks z chłopcami w wieku 16-19 lat."
Pomijając to, że skupiasz się tylko na jednych danych i jednym roczniku zapytam czy jako dojrzały facet miałeś kontakty z 16-latkami?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:No nie wiem, ja mam na pewno, jak masz jakieś podobne statystyki dla hetero to możesz pokazać, chociaż nie wiem, co miałoby być niezwykłego w bzykaniu 19-letniej kobiety.
Nie wynika, po prostu powtarzasz bez weryfikacji bzdury z propagandowych stronek typu homoseksualizm.edu.pl. Nie bardzo chce mi się po raz kolejny odkopywać dane, ale najkrócej mówiąc problem sprowadza się do powszechnego braku zrozumienia terminu homosexual pedophilia, tym bardziej, że bywa on w opracowaniach naukowych stosowany w różny sposób, czasem odnosi się do preferencji, czasem do praktyki. Generalnie: może być tak, że dewiant-mężczyzna nie mający żadnych skłonności do innych dorosłych mężczyzn i z satysfakcją współżyjący z kobietami zostanie sklasyfikowany jako "homosexual pedophile" na podstawie tego, że w odniesieniu do dzieci wykazuje preferencję w kierunku chłopców, bądź nawet tylko dlatego, że akurat chłopcy mu się nawinęli.Pacjent pisze: Odsetek pedofilów wśród homoseksualistów jest nieproporcjonalnie duży i np. z badań Freunda wynika, że 36%, Watsona 35%, Ericksona 28%.
Śmiało. Obal ustalenia ww. badaczy.WaszJudasz pisze:Nie wynika, po prostu powtarzasz bez weryfikacji bzdury z propagandowych stronek typu homoseksualizm.edu.pl. Nie bardzo chce mi się po raz kolejny odkopywać dane, ale najkrócej mówiąc problem sprowadza się do powszechnego braku zrozumienia terminu homosexual pedophilia, tym bardziej, że bywa on w opracowaniach naukowych stosowany w różny sposób, czasem odnosi się do preferencji, czasem do praktyki. Generalnie: może być tak, że dewiant-mężczyzna nie mający żadnych skłonności do innych dorosłych mężczyzn i z satysfakcją współżyjący z kobietami zostanie sklasyfikowany jako "homosexual pedophile" na podstawie tego, że w odniesieniu do dzieci wykazuje preferencję w kierunku chłopców, bądź nawet tylko dlatego, że akurat chłopcy mu się nawinęli.Pacjent pisze: Odsetek pedofilów wśród homoseksualistów jest nieproporcjonalnie duży i np. z badań Freunda wynika, że 36%, Watsona 35%, Ericksona 28%.
Nie muszę niczego obalać, to Ty postaraj się zrozumieć co wynika z ich prac. Sięgając do tychże prac, a nie konserwatywnej propagandy. Tyle, że wymaga to trochę zaangażowania i jest nieco trudniejsze niż łykanie gotowych piguł ładnie obrobionych wniosków. Przejrzyj prace, porównaj sposób stosowania w nich terminologii, uwzględnij zasadnicze różnice między badaniami, gdzie grupą są sprawcy molestowania dzieci, a takimi, gdzie bada się grupy normalnych hetero i homoseksualistów (ciekawostka: w badaniach z użyciem tego dynksa do pomiaru erekcji wyszło, że, najprościej mówiąc, heteroseksualni mężczyźni nieco częściej podniecają się na widok dziewczynek, niż homoseksualni na widok chłopców) , pomyśl o kontekstach kulturowych i obyczajowych, które mają znaczenie, gdy przychodzi do samookreślenia...Pacjent pisze: Śmiało. Obal ustalenia ww. badaczy.
W każdej znanej mi parafii rolę LSO pełnią chłopcy.Pacjent pisze:Zapraszam do jakiejkolwiek parafii, szkoły, domu opieki i innych placówek, do których mają dostęp księża by zrewidować pogląd dot. tzw. dostępności
Ważny element "nadbudowy". To takie oczywiste ;-)Drone pisze:Kościół dalej jest obecny na otwarciu każdej mysiej nory pod auspicjami państwa.
Poniżej tego tekstu jest znakomity wywiad z Tadeuszem Bartosiem. Byłym zakonnikiem. Warto przeczytać.Drone pisze: A tu jeszcze inna historia z przeszłości:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... rbara.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzeba przypomnieć, że w tamtych czasach szpitalne metody leczenia nie odbiegały zbytnio od zastosowanych przez zakonnice.nicram pisze:Poniżej tego tekstu jest znakomity wywiad z Tadeuszem Bartosiem. Byłym zakonnikiem. Warto przeczytać.Drone pisze: A tu jeszcze inna historia z przeszłości:
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1521 ... rbara.html" onclick="window.open(this.href);return false;
W sensie, że zostawiali nagiego człowieka na kilka lat w ciemnej celi i nie zajmowali się nim w żaden sposób?Medard pisze:
Trzeba przypomnieć, że w tamtych czasach szpitalne metody leczenia nie odbiegały zbytnio od zastosowanych przez zakonnice.
Dbali przecież we szpitalach, polewali zimną wodą, przykuwali łańcuchami, upuszczali krew, biczowali,WaszJudasz pisze:W sensie, że zostawiali nagiego człowieka na kilka lat w ciemnej celi i nie zajmowali się nim w żaden sposób?Medard pisze:
Trzeba przypomnieć, że w tamtych czasach szpitalne metody leczenia nie odbiegały zbytnio od zastosowanych przez zakonnice.
Bdb! Chyba nie ma niczego bardziej zabawnego, niż wierny przeczołgany przez swojego pasterza. Bardzo przyjemna sytuacja.Teraz będzie kwik i skamlenie. Bydlęta klękają.Drone pisze: Tu inna historia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsImg1" onclick="window.open(this.href);return false;
Zastanawiam się, dlaczego ludzie dają sobą tak pomiatać.
[youtube][/youtube]535 pisze:Bdb! Chyba nie ma niczego bardziej zabawnego, niż wierny przeczołgany przez swojego pasterza. Bardzo przyjemna sytuacja.Teraz będzie kwik i skamlenie. Bydlęta klękają.Drone pisze: Tu inna historia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... oxNewsImg1" onclick="window.open(this.href);return false;
Zastanawiam się, dlaczego ludzie dają sobą tak pomiatać.
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.