Dowcipy v. n'ta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Dowcipy v. n'ta

14-08-2019, 22:01

pr0metheus pisze:
Ascetic pisze:

i nie tłumacząc tych dwóch agresywnych pulpetów z "pensjonatu" to pewnie jakaś forma reakcji obronnej. się ulało. oczywiście z domieszką polskiego chamstwa.
ulalo sie i to nie raz:) ponoc taki biznes plan, wziac kase i wypierdolic
tymczasem poszla lawina przepieknych komentarzy

Niestety nie mogę polecić tego miejsca.
Po wejściu do mojego apartamentu poczułem nieprzyjemny zapach.
Okazuje się że właścicielka podwiesiła się pod sufit jak nietoperz, i dyndając w dół wypróżniała się krzycząc tu cytuje: "Robinie przybywaj". Polecam szukać czegoś innego.
Obudziły mnie w środku nocy, goniły Doliną Strążyska pod sam Giewont, tam się cholery rozdzieliły i już zaczynały mnie dopadać pod Grzybowcem bo trochę opadłem z sił, ale na szczęście Siklawica zalała im paralizatory. Niesamowity weekend.
Kiedy wystawiłem swojego zawodnika w lidze walk ulicznych meneli, dwie baby wbiły i dołączyły do konfrontacji. Nie polecam, ale pozdrawiam tate Witka.
Nie polecam przez jedno okno wylatuje jan ahonen, a przez drugie wlatuje adam Małysz. Pomiędzy nimi biegają dwie stare wariatki
Mój dziadek palił przez całe życie. Gdy miałem około 10 lat moja mama powiedziała mu "jeśli chcesz zobaczyć jak twoje wnuki idą na studia, powinieneś natychmiast rzucić palenie". Łzy napłynęły mu do oczu, gdy uświadomił sobie jaka jest stawka. Rzucił palenie z dnia na dzień. Niestety było za późno, bo trzy lata później zmarł z powodu raka płuc. Byłem strasznie tym zdołowany. Moja matka powiedziała do mnie "Nigdy nie pal. Proszę, nie każ swojej rodzinie przechodzić przez to, przez co my teraz przechodzimy". Oczywiście przyznałem jej rację. Aktualnie mam 28 lat, przez całe swoje życie nie dotknąłem papierosa. I teraz trochę tego żałuje, bo i tak dostałem raka od pobytu w tym miejscu.

mistrzostwo ;-)
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

14-08-2019, 22:35

Devilish Impressions nie ma swojego tematu, wiec wkleje tutaj, bo tez pasuje. chlopaki obrazli sie na organizatora, bo zmienil im slot czasowy na wczesniejszy i nie zagraja na Metal Mine.
Devilish Impressions pisze: Z przykrością informujemy, że zostaliśmy zmuszeni do odwołania naszego występu na nadchodzącej edycji Metal Mine Festiwal.
Powodem jest niezrozumiałe zachowanie Organizatora - zmiana pierwotnych ustaleń bez konsultacji z nami czy chociaż zdawkowego poinformowania nas o wspomnianych zmianach przed wcieleniem ich w życie, byśmy jako zespół mogli wcześniej się do takowych ustosunkować.

Problem dotyczy m.in. kolejności występów. Pomijając wcześniejsze założenia, w oparciu o które zdecydowaliśmy się na udział w festiwalu, szale dzisiejszej decyzji przeważył fakt przydzielenia nam slotu po zespole Spatial, którego basista gra również w Devilish Impressions. Zaznaczaliśmy, że występy obu bandów nie powinny następować bezpośrednio po sobie z przyczyn technicznych i fizycznych - w celu zadbania o odpowiednią jakość koncertu. Również ten temat - jak się okazuje - finalnie został zignorowany.

Wczoraj, po otrzymaniu festiwalowego harmonogramu, niezwłocznie podjęliśmy próby telefonicznego skontaktowania się z Organizatorem w celu wyjaśnienia sytuacji - niestety bezskuteczne. Wysłaliśmy więc wiadomość mailową z kilkoma pytaniami dotyczącymi zaistniałej sytuacji i niewywiązania się z wcześniejszych ustaleń przez Organizatora. Poprosiliśmy jednoczesnie o wstrzymanie się z publikacją rozpiski czasowej. Niestety, Organizator wykazał się zupełnym brakiem chęci wspólnego rozwiązania problemu i dojścia do consensusu. W odpowiedzi uzyskaliśmy bowiem mail, zawierający oświadczenie, wg którego Organizator widzi występ Devilish Impressions w "taki sposób" (nie mający nic wspólnego ze wspomnianymi wcześniejszymi ustaleniami) oraz zapytanie czy gramy czy nie? Nie uzyskaliśmy natomiast odpowiedzi na zadane pytania ani nawet słowa wyjaśnienia.

Naszym zdaniem nie jest to sposób, w jaki powinny być traktowane zespoły czy w jaki powinna wyglądać szeroko pojęta współpraca w jakiejkolwiek innej dziedzinie.
Przyzwolenie na takie działania przyczynia się do szerzenia się na scenie zjawisk, których nigdy nie akceptowaliśmy i akceptować nie zamierzamy.

Dlatego z ogromną przykrością podjeliśmy decyzję o odwołaniu naszego występu, za co najmocniej przepraszamy wszystkich, którzy chcieli go zobaczyć. W swojej dotychczasowej karierze tylko jeden, jedyny raz odwołaliśmy jeden koncert na trasie w związku z wypadkiem, w jakim braliśmy udział oraz następującej po nim konieczności pobytu w szpitalu poszkodowanych członków zespołu. W tym przypadku powody są zupełnie inne, mamy jednak nadzieję, że nasza postawa spotka się ze zrozumieniem oraz że podobna sytuacja ponownie nie nastąpi.
czy ten Spatial gra az tak wymagajaca muzyke, ze basista nie da rady zagrac dwoch 40 minutowych gigow z 20 minutowa przerwe na odpoczynek? ;-)
Guilty of being right
535

14-08-2019, 22:50

Widać, że chuja się znasz na muzykowaniu. Artysta musi wziąć szałer, na nowo pomalować paznokietki, wybrandzlować, podkręcić oczko i dopiero brać się za bary ze sztuką.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

14-08-2019, 23:24

Obrazek
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Pacjent

15-08-2019, 10:04

uglak pisze: Problem dotyczy m.in. kolejności występów. Pomijając wcześniejsze założenia, w oparciu o które zdecydowaliśmy się na udział w festiwalu, szale dzisiejszej decyzji przeważył fakt przydzielenia nam slotu po zespole Spatial, którego basista gra również w Devilish Impressions. Zaznaczaliśmy, że występy obu bandów nie powinny następować bezpośrednio po sobie z przyczyn technicznych i fizycznych - w celu zadbania o odpowiednią jakość koncertu. Również ten temat - jak się okazuje - finalnie został zignorowany.
czy ten Spatial gra az tak wymagajaca muzyke, ze basista nie da rady zagrac dwoch 40 minutowych gigow z 20 minutowa przerwe na odpoczynek? ;-)[/quote]

Czy SPATIAL zagra? Bo nie wiem czy jechać :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

15-08-2019, 10:44

Pacjent pisze:Dziś w Strefie Wolnej Od Nienawiści pracownik naukowy UW:
Obrazek

Obrazek

Rozpierdala mnie to hasło " strefa wolna od nienawiści". To tak samo puste hasło którym wyciera się gębę jak słowo "tolerancja". W chwili obecnej jak tylko coś się powie przeciwko jakiejś grupie społecznej to od razu można usłyszeć ; jesteś nietolerancyjny, jesteś homofobem, antysemitą, ksenofobem, faszystą i sam już nie wiem jakim innym fobem.
Awatar użytkownika
Medard

15-08-2019, 10:48

Pacjent pisze:
uglak pisze: Problem dotyczy m.in. kolejności występów. Pomijając wcześniejsze założenia, w oparciu o które zdecydowaliśmy się na udział w festiwalu, szale dzisiejszej decyzji przeważył fakt przydzielenia nam slotu po zespole Spatial, którego basista gra również w Devilish Impressions. Zaznaczaliśmy, że występy obu bandów nie powinny następować bezpośrednio po sobie z przyczyn technicznych i fizycznych - w celu zadbania o odpowiednią jakość koncertu. Również ten temat - jak się okazuje - finalnie został zignorowany.
czy ten Spatial gra az tak wymagajaca muzyke, ze basista nie da rady zagrac dwoch 40 minutowych gigow z 20 minutowa przerwe na odpoczynek? ;-)
Czy SPATIAL zagra? Bo nie wiem czy jechać :)[/quote]

Ten Spatial jest warty obadania?
Chyba nie ma tutaj tematu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Pacjent

15-08-2019, 21:33

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak

16-08-2019, 17:18

Witold Repetowicz pisze:Greta Thunberg płynie jachtem do USA bo bojkotuje samoloty przyczyniające się do zmiany klimatu. Jak donosi dzisiejsza prasa niemiecka, żeby była możliwa podróż powrotna Grety to do USA musi polecieć SAMOLOTEM zmiana załogi. Łącznie 6 przelotów.
ekolodzy ;-)
Guilty of being right
535

16-08-2019, 21:15

pr0metheus pisze:[youtube][/youtube]

jebac turystow i prawa konsumenta:D guralki gurom!
Tymczasem sprawa toczy się dalej. Ciekawe, czy prawdę piszą ludziska w komentarzach. Ja mam wrażenie, że ci turyści byli podstawieni. Mało tego, faciu dobrze wiedział jak sprowokować narowiste babiszony. Oczywiście ten moment został pominięty. Ciężko mi uwierzyć, że w chwili bezpośredniego zagrożenia klient, miast pierdolnąć uzbrojonej babie choćby stołkiem, spokojnie nagrywał całe zajście. Coś tu śmierdzi.
Awatar użytkownika
TheDude

17-08-2019, 20:53

On jest tak bogaty, że ta kobita przymyka oko na jego aparycję i ogólną siarę, jaką ten gość reprezentuje ? :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-08-2019, 20:59

TheDude pisze:On jest tak bogaty, że ta kobita przymyka oko na jego aparycję i ogólną siarę, jaką ten gość reprezentuje ? :)

Obrazek

moim skromnym zdaniem popełniła błąd. więcej lajków/ followersów miałaby gdyby zbałamuciła nerdżiego.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

17-08-2019, 21:04

Obrazek
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

17-08-2019, 21:10

Stoigniew pisze:Obrazek
i teraz jeden co czyta a nie rozumie siedzi i myśli
Awatar użytkownika
TheDude

17-08-2019, 23:00

Stare ale dobre

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-08-2019, 00:09

TheDude pisze:On jest tak bogaty, że ta kobita przymyka oko na jego aparycję i ogólną siarę, jaką ten gość reprezentuje ? :)

Obrazek
Fryzurę ma zadbana
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
TheDude

18-08-2019, 00:38

^ Wyobraź sobie jak wygląda po kąpieli albo rano. Jak Gollum :)

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
trup

18-08-2019, 20:34

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

20-08-2019, 12:46

Obrazek

Brzmi sensownie i logicznie. Tylko nie wiem o co chodzi z tymi połamanymi strzałami?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-08-2019, 13:23

Kurwienie logiki poziom: katolik :D. Ciekawe co w takim razie robiła Maryjka w 39 i 44.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ