Chciałbyś. :-) Historia innych krajów wskazuje, że na tego typu zjawiska czasem wystarczy 10-15 lat aby ten wasz kościółek stracił swoje owieczki. Bezpowrotnie.Pacjent pisze:Na szczęście tego w Polsce nie dożyjesz.Drone pisze:Radosne wiadomości nt. polskiego Kościoła:
https://www.newsweek.pl/polska/coraz-mn ... ch/p0x7wcm" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspomniany raport co prawda ma już dwa lata, ale tendencja jest oczywiście spadkowa (jest nowy raport z połowy 2019).
Oby tak dalej. Mam nadzieję, że doczekam czasów, że budynki kościołów będzie można sobie kupić, a księża będą się wstydzić chodzenia w sutannie po ulicy.
Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Księża
all the monsters will break your heart
-
Warto zauważyć, że są to głównie kraje gdzie silny jest protestantyzm.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- dzik
- zahartowany metalizator
Dlaczego na szczęście? Nie wiem jakie znajdujesz zalety w tej organizacji.Pacjent pisze:Na szczęście tego w Polsce nie dożyjesz.Drone pisze:Radosne wiadomości nt. polskiego Kościoła:
https://www.newsweek.pl/polska/coraz-mn ... ch/p0x7wcm" onclick="window.open(this.href);return false;
Wspomniany raport co prawda ma już dwa lata, ale tendencja jest oczywiście spadkowa (jest nowy raport z połowy 2019).
Oby tak dalej. Mam nadzieję, że doczekam czasów, że budynki kościołów będzie można sobie kupić, a księża będą się wstydzić chodzenia w sutannie po ulicy.
dobry kościół to kościół spalony
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Myślę, że nicramowi bardziej chodziło o Irlandię i Hiszpanię. Chociaż z tymi 10-15 latami przesadził, bo to proces który zaczął się odpowiednio w latach 70. i 80..Pacjent pisze:Warto zauważyć, że są to głównie kraje gdzie silny jest protestantyzm.
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
swoja droga, to znajac hiszpanow i hiszpanie, bede bardzo zdziwiony jak ten kraj w ciagu kolejnych 20 lat nie upadnie i sobie tego glupiego ryja nie rozwali...uglak pisze:Myślę, że nicramowi bardziej chodziło o Irlandię i Hiszpanię. Chociaż z tymi 10-15 latami przesadził, bo to proces który zaczął się odpowiednio w latach 70. i 80..Pacjent pisze:Warto zauważyć, że są to głównie kraje gdzie silny jest protestantyzm.
KVLT lizania CZASZKI
- nicram
i co z tego? Jeden DIABEŁ.Pacjent pisze:Warto zauważyć, że są to głównie kraje gdzie silny jest protestantyzm.
No właśnie.uglak pisze:Myślę, że nicramowi bardziej chodziło o Irlandię i Hiszpanię. Chociaż z tymi 10-15 latami przesadził, bo to proces który zaczął się odpowiednio w latach 70. i 80..Pacjent pisze:Warto zauważyć, że są to głównie kraje gdzie silny jest protestantyzm.
- iGrinder
- postuje jak opętany!
https://onet100.vod.pl/i/news/zlapala-p ... wal/f78snp" onclick="window.open(this.href);return false; - największy z obłudników ponownie w akcji.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
- Drone
Tymczasem KK w natarciu:
https://polskatimes.pl/abp-skworc-apelu ... 1-14690263" onclick="window.open(this.href);return false;
Żałosne próby utrzymania się na powierzchni.
https://polskatimes.pl/abp-skworc-apelu ... 1-14690263" onclick="window.open(this.href);return false;
Żałosne próby utrzymania się na powierzchni.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Jeden taki prawdziwy ostatnio chował moją babkę - bardzo wierzącą kobietę...Pacjent pisze:Z autopsji, w tym z tego, że tu wśród ludu są nadal prawdziwi księża, a to czym się tak brandzlujecie to margines.dcd pisze:Skąd tak daleko idące wnioski?
Spóźnił się 40min. bo musiał skończyć kolędę po domach. Taki kurwa dobrodziej. Zapłacone było z góry więc miał wyjebane czy ktoś czeka czy nie.
- Drone
Katolickie pogrzeby to jedna wielka farsa.
W młodości byłem zagorzałym antyklerykałem - moje czasy licealne wypadły wtedy, gdy upadała komuna, a czarni szybko chcieli wpełznąć w opróżnione przez komuchów zakamarki. Potem, jak sytuacja się unormowała, to uznałem, że podwórkowy antyklerykalizm i satanizm są już nieadekwatne i można z funkcjonariuszami KK dyskutować używając racjonalnych argumentów. Pobłażliwie patrzyłem, jak Oleksy zgina się w pałąk przed purpuratami, a Głódź upija Kwacha lecąc nad ukraińskimi stepami. Jednak podniesienie głowy przez kler pod rządami PiS, prymitywna arogancja księży czy zrzucanie swoich win na innych - to wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, że nie można im ustąpić na milimetr, że trzeba wrócić do ideałów brutalnego antyklerykalizmu i nie tracić na kler sił intelektu.
W młodości byłem zagorzałym antyklerykałem - moje czasy licealne wypadły wtedy, gdy upadała komuna, a czarni szybko chcieli wpełznąć w opróżnione przez komuchów zakamarki. Potem, jak sytuacja się unormowała, to uznałem, że podwórkowy antyklerykalizm i satanizm są już nieadekwatne i można z funkcjonariuszami KK dyskutować używając racjonalnych argumentów. Pobłażliwie patrzyłem, jak Oleksy zgina się w pałąk przed purpuratami, a Głódź upija Kwacha lecąc nad ukraińskimi stepami. Jednak podniesienie głowy przez kler pod rządami PiS, prymitywna arogancja księży czy zrzucanie swoich win na innych - to wszystko utwierdza mnie w przekonaniu, że nie można im ustąpić na milimetr, że trzeba wrócić do ideałów brutalnego antyklerykalizmu i nie tracić na kler sił intelektu.
- WaszJudasz
Sedno. Bo tu naprawdę nie ma z kim dyskutować, przed tego rodzaju prymitywizmem i bezczelnością należy się po prostu bronić, tudzież profilaktycznie spychać tę formację na margines.Drone pisze:nie można im ustąpić na milimetr, że trzeba wrócić do ideałów brutalnego antyklerykalizmu i nie tracić na kler sił intelektu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Drone
Straszenia piekłem ciąg dalszy:
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,3 ... =BoxOpLink" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo dobry ruch w kierunku samozaorania. Przypominam, że w ciągu ostatnich 20 lat liczba powołań spadła o 60%.
https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,3 ... =BoxOpLink" onclick="window.open(this.href);return false;
Bardzo dobry ruch w kierunku samozaorania. Przypominam, że w ciągu ostatnich 20 lat liczba powołań spadła o 60%.
- Nerwowy
Ze ślubami kościelnymi też ma być coraz bardziej pod górkę łącznie z weryfikacją zdrowia seksualnego pary w wykonaniu specjalisty od molestowania ministrantów. Teraz to już serio nikt kto posiada minimum godności nie będzie się z nimi użerał.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nie doceniasz tego społeczeństwa. Ja myślę, że będzie odwrotnie. Bydło będzie się jeszcze chełpić, że przeszło jakiś tam stopień wtajemniczenia autorstwa zwichrowanych osobników w damskich fatałaszkach. Wszystko w myśl przepisu, że wstanie z kolan polega na tym, żeby się położyć. Wystarczy poczytać tutejsze forumowe rewelacje.Nerwowy pisze:Ze ślubami kościelnymi też ma być coraz bardziej pod górkę łącznie z weryfikacją zdrowia seksualnego pary w wykonaniu specjalisty od molestowania ministrantów. Teraz to już serio nikt kto posiada minimum godności nie będzie się z nimi użerał.
- Drone
Myślę, że przybędzie radykałów w typie niektórych piszących tutaj, ale całościowo wiernych nadal będzie ubywać.
- Nerwowy
Tak będzie. Only true believers.Drone pisze:Myślę, że przybędzie radykałów w typie niektórych piszących tutaj, ale całościowo wiernych nadal będzie ubywać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Znakomicie. Może część z tych, którzy definiują sobie małżeństwo jako kontrakt o krótkim terminie ważności, zostanie odwiedziona od tego pomysłu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
A czym innym jest małżeństwo, jeżeli nie kontraktem? I dlaczego niby strony nie mają określać długości jego trwania jeżeli tak chcą?
Zostaw Marcin. Przecież oczywistym jest, że trwały, szczery i dozgonny związek, możliwy jest jedynie przy udziale i pod ścisłą kontrolą zjeba w sukience.
-
Miałem na myśli osoby nieodpowiedzialne, głównie mężczyzn, którzy traktują związek niepoważnie, nie informują o ważnych przeszkodach itp.nicram pisze:A czym innym jest małżeństwo, jeżeli nie kontraktem? I dlaczego niby strony nie mają określać długości jego trwania jeżeli tak chcą?