to jest piwko. a nie jakies szczyny dla dzieci od palikota.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Każdy kaufland powinien mieć. Właśnie przytargałem i próbuję, bo ciekaw jestem, czy to lepsze niż januszowy Tenczynek.... Nie, nie lepsze.
Grybów to bardzo marne piwka

Nie wiem jak reszta użytkowników ale mi po covidzie nie smakuje żaden alkohol. Ale alkohol nie jest w sumie od smakowania tylko od kopania535 pisze: ↑27-03-2021, 18:49Wypić się da, ale nie bardzo widzę, żeby przy tym posiedzieć. Ten smak i zapach mi nie pasuje, ale od dawna piwo przestało mi smakować. Szwagier twierdzi, że tak się robi po kovidzie. Z tym, że ja pojęcia nie mam, czy jestem po. W każdym razie z alkoholi jedyne co mi od wielu miesięcy sprawia przyjemność to porter, najlepiej żywiecki. Reszta idzie jak pańszczyzna, albo w ogóle rezygnuję. Być może to po prostu przesyt, znudzenie, albo starość.

https://www.dobrakawa.eu/pl/p/KAWA-ZIARNISTA-TUFI/52Maruder pisze: ↑28-03-2021, 16:27To u mnie Hopfechodzą słuchy, że to ten sam browar co Perlenbacher.
Pytanie do amatorów kawy - jaką ziarnista czarną preferujecie? Niedawny zakup ekspresu sprawił, że szukam/próbuje różnych odmian. Może macie jakieś sprawdzone palarnie i gatunki do kupna na necie?
Na chwilę obecną pije marketowego Dallmayra ale, mówiąc delikatnie, jest średni. Te marketowe szlagierowe marki są jak dla mnie za kwaśne. Z łagodniejszych do gustu przypadła mi Pellini La crema del caffe