https://nczas.com/2019/11/16/dramatyczn ... o-panstwa/" onclick="window.open(this.href);return false;Politycy deklarują, że do ustawowo wymaganych 100 tys. podpisów zabrakło „niewiele”. Niemniej jednak brak ten oznacza, że „Świeckie Państwo” zakończyło swój byt jako inicjatywa obywatelska.
Zgodnie z założeniami projektu, Polska miała być państwem „świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań, urzeczywistniającym zasadę oddzielenia Kościołów i związków wyznaniowych od państwa przy zachowaniu wzajemnej autonomii i niezależności”. Sztandarowym rozwiązaniem proponowanym w projekcie był zakaz finansowania z budżetu państwa Kościoła katolickiego i innych związków wyznaniowych.
Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Księża
No panowie antyklerykalowie, co znowu kurwa nie pyklo? Moze to akurat waszych podpisow zabraklo??
woodpecker from space
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ale to Ciebie aż tak bardzo cieszy?Triceratops pisze:No panowie antyklerykalowie, co znowu kurwa nie pyklo? Moze to akurat waszych podpisow zabraklo??
https://nczas.com/2019/11/16/dramatyczn ... o-panstwa/" onclick="window.open(this.href);return false;Politycy deklarują, że do ustawowo wymaganych 100 tys. podpisów zabrakło „niewiele”. Niemniej jednak brak ten oznacza, że „Świeckie Państwo” zakończyło swój byt jako inicjatywa obywatelska.
Zgodnie z założeniami projektu, Polska miała być państwem „świeckim, neutralnym w sprawach religii i przekonań, urzeczywistniającym zasadę oddzielenia Kościołów i związków wyznaniowych od państwa przy zachowaniu wzajemnej autonomii i niezależności”. Sztandarowym rozwiązaniem proponowanym w projekcie był zakaz finansowania z budżetu państwa Kościoła katolickiego i innych związków wyznaniowych.
To tylko oznacza, że ludzie wolą być zacofami, zamiast wydawać środki z budżetu na rozwój i lewica jest nijaka.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
to akurat oznacza, ze za akcje zabrali sie dyletanci. zebranie 100000 podpisow nie byloby problemem, gdyby chcialo im sie je zbierac.
Guilty of being right
- Medard
uglak pisze:to akurat oznacza, ze za akcje zabrali sie dyletanci. zebranie 100000 podpisow nie byloby problemem, gdyby chcialo im sie je zbierac.
Dokładne.
- Triceratops
1.tak, nieudolnosc mnie cieszyMedard pisze: Ale to Ciebie aż tak bardzo cieszy?
To tylko oznacza, że ludzie wolą być zacofami, zamiast wydawać środki z budżetu na rozwój i lewica jest nijaka.
2.ludzie wola byc jacy wola byc i szczerze mowiac medardzie drogi huj ci do tego. taki swiatly demokrata jak ty nie powinien zabraniac ludziom chciec byc zacofanymi, dzieki temu twoja swiatlosc blyszczy na ich tle jeszcze wiekszym swiatlem.
woodpecker from space
- Medard
Wszystko byłoby świetnie, niech każdy jest jaki chce być, gdyby właśnie nie to,
że zacofy bardzo chętnie wyciągają łapy po państwowe. Zresztą po prywatne też.
Ale tęczowe towarzystwo też chętnie przytula, więc dużych różnic nie ma, poza tym, że mniej może się nachapać.
że zacofy bardzo chętnie wyciągają łapy po państwowe. Zresztą po prywatne też.
Ale tęczowe towarzystwo też chętnie przytula, więc dużych różnic nie ma, poza tym, że mniej może się nachapać.
- Hatefire
Na marginesie nasze forum to tęczowa feeria różnorodności. Są prawaki, jest lewak, fakir-mistyk, wielbiciel szachów, niedomyty autostopowicz, katolik, wielbiciel tramwajów i wielu innych do wyboru do koloru ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
I dobrze, się dzieje.Hatefire pisze:Na marginesie nasze forum to tęczowa feeria różnorodności. Są prawaki, jest lewak, fakir-mistyk, wielbiciel szachów, niedomyty autostopowicz, katolik, wielbiciel tramwajów i wielu innych do wyboru do koloru ;-)
Kto to ten fakir-mistyk?
- Hatefire
Jak na szachistę mało domyślny jesteś ;-)Medard pisze:Kto to ten fakir-mistyk?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Bo ja tylko pionkiem jestem :)Hatefire pisze:Jak na szachistę mało domyślny jesteś ;-)Medard pisze:Kto to ten fakir-mistyk?
- Triceratops
mnie tez to ciekawi, reszte mniej wiecej ogarnalem, choc brak betoniarzaMedard pisze:I dobrze, się dzieje.Hatefire pisze:Na marginesie nasze forum to tęczowa feeria różnorodności. Są prawaki, jest lewak, fakir-mistyk, wielbiciel szachów, niedomyty autostopowicz, katolik, wielbiciel tramwajów i wielu innych do wyboru do koloru ;-)
Kto to ten fakir-mistyk?
woodpecker from space
- Hatefire
Parafrazuję swój wpis. Jak na fakira-mistyka mało domyślny jesteś ;-)Triceratops pisze:mnie tez to ciekawi, reszte mniej wiecej ogarnalem, choc brak betoniarza
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
To dobrze, bo myslalem, ze ten prawak to ja. Milosnik szachow to wolff rozumiem??
woodpecker from space
- Hatefire
Nie wiem czy istnieją szachy-dresiarskie ;-)Triceratops pisze:To dobrze, bo myslalem, ze ten prawak to ja. Milosnik szachow to wolff rozumiem??
To już Medarda się pytaj ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
Myślałem, że Triceps to antyewolucjonista myśliciel, znachor i chrześcijański teolog .Hatefire pisze:Parafrazuję swój wpis. Jak na fakira-mistyka mało domyślny jesteś ;-)Triceratops pisze:mnie tez to ciekawi, reszte mniej wiecej ogarnalem, choc brak betoniarza
- Medard
Nie zapominajmy o lewaku działkowcu,Hatefire pisze:Na marginesie nasze forum to tęczowa feeria różnorodności. Są prawaki, jest lewak, fakir-mistyk, wielbiciel szachów, niedomyty autostopowicz, katolik, wielbiciel tramwajów i wielu innych do wyboru do koloru ;-)
który skończył słychać muzyki w czasach podstawówki i jego edukacja zatrzymała się na offspring i machine head.
Najaktywniejszy w dziale:
O wszystkim i niczym (Posty: 2216 / 68.76% postów użytkownika)
Najaktywniejszy w wątku:POlitykowanie
(Posty: 541 / 16.79% postów użytkownika)
- Drone
Szedłem niedawno ulicą i nagle zza węgła wyłonił się ksiądz. Autentycznie się wzdrygnąłem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Hatefire
To nie tak. Już kiedyś to tłumaczyłem. Dla samych popychanek z Bloodcultem czy Pacjentem, bym tu nie siedział. Pilnie sledzę tematy muzyczne. Muzyki słucham. Nawet na koncertach bywam. Wbrew pozorom jestem też dosyć na bieżąco z metalem i generalnie muzyką, choć wiadomo jakoś bardzo np podziemia nie eksploruję. Nie ukrywam też, że w przeciwieństwie do większości z was muzyka to dla mnie zainteresowanie powiedzmy trzeciego rzędu. Inna kwestia, o której też tu kiedyś pisałem, że ja niezbyt o muzyce pisać potrafię. No jakoś mi ciężko wyjść poza zajebiste/chujowe. O innych rzeczach mi lepiej wychodzi. Zresztą jakiejś wsi nie robię zazwyczaj, więc nie ma ze mną problemów :-)Medard pisze:Nie zapominajmy o lewaku działkowcu,
który skończył słychać muzyki w czasach podstawówki i jego edukacja zatrzymała się na offspring i machine head.
Najaktywniejszy w dziale:
O wszystkim i niczym (Posty: 2216 / 68.76% postów użytkownika)
Najaktywniejszy w wątku:POlitykowanie
(Posty: 541 / 16.79% postów użytkownika)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
- Triceratops
Tak jest, przy okazji wpadl mi w rece swietny cytat z wybitnego naszego Juliana Aleksandrowicza "Wole byc wyleczony przez szarlatana niz usmiercony przez slawnego profesora medycyny"Medard pisze:Myślałem, że Triceps to antyewolucjonista myśliciel, znachor i chrześcijański teolog .Hatefire pisze:Parafrazuję swój wpis. Jak na fakira-mistyka mało domyślny jesteś ;-)Triceratops pisze:mnie tez to ciekawi, reszte mniej wiecej ogarnalem, choc brak betoniarza
woodpecker from space