Duchowość, religia etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Stary Metal
- w mackach Zła
Re: Duchowość, religia etc.
Nic bardzo nowego, ale uporządkowane i opisane bardzo lekkim piórem:
https://oko.press/7-toksycznych-tresci- ... od-srodka/
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czytając to można zdać sobie sprawę jak wielką prawdę o naturze kobiety przekazuje nam Kościół Katolicki.Stary Metal pisze: ↑15-11-2020, 19:21Nic bardzo nowego, ale uporządkowane i opisane bardzo lekkim piórem:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
no taka na poziomie Borata mniej wiecej
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
Czy powrotu do korzeni nie będzie to czas pokaże. W obecnym kształcie kościół katolicki (nie wiem jak sprawa wygląda u protestantów) wyczerpał swoją formułę. Nie będę wyliczał przewin, bo każdy je zna. Pytanie co dalej? Są już ruchy, które uznają mszę po łacinie za jedyną właściwą. Oczywiście przy reinkarnacji to jest nic, ale jednak jakieś "uwstecznienie" jest.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-11-2020, 17:17Powrotu do korzeni nie będzie. Nie po to pracowano 1500 lat nad obecnym kształtem, by wrócić do wersji sprzed tysięcy lat, bo i po co? Przecież było dotąd mnóstwo znanych apokryfów które przeczą prawdom obecnie uznawanej wiary. Czy spowodowały jakikolwiek rozłam w łonie Kościoła? Bynajmniej. Żeby uznać reinkarnację, trzeba by praktycznie wszystko wywalić do kosza: czyściec, ostatnie słowa Chrystusa do złoczyńcy na krzyżu (zaprawdę powiadam ci, dziś jeszcze będziesz ze mną w niebie)...
Być może źle kombinuję, ale opcja wywrócenia stolika, gdy się przegrywa grę nie jest taka głupia - w zasadzie to jedyna opcja.
Co do Twojego ostatniego zdania. Kwestia czyśćca - właśnie reinkarnacja mogłaby być czyśćcem i wyjście z tego kręgu byłoby zbawieniem jak w hinduizmie. Kwestia nawróconego łotra jest jeszcze łatwiejsza do wyjaśnienia przez pryzmat reinkarnacji. To było jego ostatnie wcielenie (nie znamy poprzednich), w którym pod koniec życia uzyskał ten poziom świadomości, który pozwoli mu wyrwać się z kręgu wcieleń i wrócić do domu (osiągnąć zbawienie).
Celem życia nie jest przeżycie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ruchy o których mówisz jeśli chodzi o łacinę istniały od zawsze, wielu katolików nie uznało Soboru Watykańskiego II. Tak w sumie spodziewałem się, że zasugerujesz rozwiązanie czyścca jako życia na Ziemi, ale wtedy Ziemią mogłoby być zarówno niebo i piekło. Przede wszystkim wymagałoby to zmiany kształtu Biblii, dopuszczenia nowych ksiąg, a to delikatnie mówiąc nie jest proste skoro jej kształt nadany został w V w.mistrzsardu pisze: ↑15-11-2020, 20:39Czy powrotu do korzeni nie będzie to czas pokaże. W obecnym kształcie kościół katolicki (nie wiem jak sprawa wygląda u protestantów) wyczerpał swoją formułę. Nie będę wyliczał przewin, bo każdy je zna. Pytanie co dalej? Są już ruchy, które uznają mszę po łacinie za jedyną właściwą. Oczywiście przy reinkarnacji to jest nic, ale jednak jakieś "uwstecznienie" jest.
Być może źle kombinuję, ale opcja wywrócenia stolika, gdy się przegrywa grę nie jest taka głupia - w zasadzie to jedyna opcja.
Co do Twojego ostatniego zdania. Kwestia czyśćca - właśnie reinkarnacja mogłaby być czyśćcem i wyjście z tego kręgu byłoby zbawieniem jak w hinduizmie. Kwestia nawróconego łotra jest jeszcze łatwiejsza do wyjaśnienia przez pryzmat reinkarnacji. To było jego ostatnie wcielenie (nie znamy poprzednich), w którym pod koniec życia uzyskał ten poziom świadomości, który pozwoli mu wyrwać się z kręgu wcieleń i wrócić do domu (osiągnąć zbawienie).
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Tobie chyba nader często śni się vagina dentata XD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Cieszę się, że masz kobietę mądrzejszą i bardziej inteligentną od siebie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Kobiety są równie mądre i inteligentne jak mężczyźni.
A od mojej żony się odczep.
- Medard
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-11-2020, 09:41Kobiety są równie mądre i inteligentne jak mężczyźni.
Wspomnisz swoje słowa, gdy oddasz kobiecie "mechaniczce" samochód do naprawy

Ostatnio zmieniony 16-11-2020, 09:49 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Twoja jest zdecydowanie bardziej inteligentna od Ciebie. Naprawdę bardzo się cieszę.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑16-11-2020, 09:41Kobiety są równie mądre i inteligentne jak mężczyźni.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Słabo trafione bo akurat moja żona jest inżynierem i jako pierwsza chętnie zabiera się do napraw w domu:) A mechanikiem jest jej brat więc nie ma powodu by oddawać komuś innemu. Uzdolniona rodzina;)
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Zajmij się może swoją kobietą, sprawdź czy nie wyszła gdzieś bez przepustki czy coś.
- Stary Metal
- w mackach Zła
O, a to udało Ci się mnie zaciekawić.Pacjent pisze: ↑15-11-2020, 19:52Czytając to można zdać sobie sprawę jak wielką prawdę o naturze kobiety przekazuje nam Kościół Katolicki.Stary Metal pisze: ↑15-11-2020, 19:21Nic bardzo nowego, ale uporządkowane i opisane bardzo lekkim piórem:
Jaką to prawdę przekazuje Wam na temat kobiet Kościół Katolicki?
Pytam bez złośliwości, z czystej ludzkiej ciekawości, bo po prostu nie znam nauk Waszego Kościoła, a w sieci jak w każdym temacie, można znaleźć więcej bzdur, niż rzetelnej informacji.
-
- postuje jak opętany!
Gratuluję i podziwiam! O ile NT przeczytałem (w tym ewangelię wg Jana i Apokalipsę wielokrotnie), to nigdy nie udało mi się przebrnąć przez ST. Przeczytałem jedynie księgi: Izajasza (wg mnie najważniejsza księga ST), oraz Jeremiasza i Ezechiela, które są uzupełnieniem Iz. No i "Pieśń nad Pieśniami" - niesamowity utwór erotyczny (tak!), w którym zaczytywałem się jeszcze w liceum. Dodam, że ostatnio w modzie jest Księga Daniela - apokaliptyczny utwór porównywalny do Ap. Wielu ludzi próbuje znaleźć w Dn i Ap wskazówki na dzisiejsze, straszne czasy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-11-2020, 21:35Biblię w całości przeczytałem dwukrotnie (Nowy Testament jeszcze co najmniej raz)
In God We Trust
- Hatefire
Nie ma nic nudniejszego niż utwory apokaliptyczne. To samo bredzenie od tysięcy lat. Oczywiście ludzkość zdechnie, ale nikt tego nie zauważy, jak nikt nie zauważył upadku Rzymu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ciekawe, akurat o Tobie to myślałem że znasz od deski do deski, bo kiedyś opisywałeś swoje historie religijne, nawet jeśli trochę naokoło. Te dwa razy co przeczytałem to raz jeszcze jak miałem z 17 lat, a drugi raz skończyłem dość niedawno, czytałem po 2 rozdziały dziennie i zeszło około rok i 9 miesięcy.Agony pisze: ↑16-11-2020, 17:57Gratuluję i podziwiam! O ile NT przeczytałem (w tym ewangelię wg Jana i Apokalipsę wielokrotnie), to nigdy nie udało mi się przebrnąć przez ST. Przeczytałem jedynie księgi: Izajasza (wg mnie najważniejsza księga ST), oraz Jeremiasza i Ezechiela, które są uzupełnieniem Iz. No i "Pieśń nad Pieśniami" - niesamowity utwór erotyczny (tak!), w którym zaczytywałem się jeszcze w liceum. Dodam, że ostatnio w modzie jest Księga Daniela - apokaliptyczny utwór porównywalny do Ap. Wielu ludzi próbuje znaleźć w Dn i Ap wskazówki na dzisiejsze, straszne czasy.
- uglak
Polecam https://bibliaaudio.pl/wideoaudio/ - bardzo dobrze zrealizowane słuchowisko (najpopularniejsze księgi zrealizowane z większym rozmachem). Wcześniej było chyba całe za darmo do ściągnięcia w 320kbps - teraz trzeba bardziej kombinować.Agony pisze: ↑16-11-2020, 17:57Gratuluję i podziwiam! O ile NT przeczytałem (w tym ewangelię wg Jana i Apokalipsę wielokrotnie), to nigdy nie udało mi się przebrnąć przez ST. Przeczytałem jedynie księgi: Izajasza (wg mnie najważniejsza księga ST), oraz Jeremiasza i Ezechiela, które są uzupełnieniem Iz. No i "Pieśń nad Pieśniami" - niesamowity utwór erotyczny (tak!), w którym zaczytywałem się jeszcze w liceum. Dodam, że ostatnio w modzie jest Księga Daniela - apokaliptyczny utwór porównywalny do Ap. Wielu ludzi próbuje znaleźć w Dn i Ap wskazówki na dzisiejsze, straszne czasy.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-11-2020, 21:35Biblię w całości przeczytałem dwukrotnie (Nowy Testament jeszcze co najmniej raz)
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
Mam takiego kolege z byłej firmy,Koleś jeszcze 3lata temu mocno pochłonięty w rapsy, polskie, jankeskie itd.Cały wydziarany, świetny malarz, grafik.Od roku jest człowiekiem nie do poznania.Oszalał na punkcie boga, jeźdźi na wszystkie możliwe pielgrzymki etc, kupuje tony książek itd o maryi, bogu itd.Non stop gada o bogu, cytuje wersety z biblii, no ja jeszcze czegoś takiego nie widziałem.Nie wiem jak z nim gadać.Jeszcze dwa lata temu w robocie puszczałem mu mocne deathowe napierdalania, koleś sie wciągał pomału.Aż tu nagle jebbbb zmiana o 360 stopni.Ja nie wiem kurwa jak z nim gadać
Takie posty na fb u niego to normalka
''Nie ma wątpliwości że Matka Boża posiada jakąś niesamowitą siłę do przyciągania ludzi do swojego serca. I nie ma znaczenia płeć, wiek czy jakieś inne kryteria.
Szczególnie dobrze to widać na środowej Nowennie do Matki Bożej Nieustającej Pomocy. Jest grupa osób jak ja ich nazywam "komandosów" tj. tych którzy są praktycznie codziennie w kościele. Ale są też osoby które wyglądają jakby znalazły się tam z przypadku.
Mogę tylko zgadywać z jakimi intencjami przychodzą przed Jej oblicze jednak to świadczy o tym że Ona działa. W swoim subtelnym zarezerwowanym tylko dla Niej sposobie działa''
Takie posty na fb u niego to normalka
''Nie ma wątpliwości że Matka Boża posiada jakąś niesamowitą siłę do przyciągania ludzi do swojego serca. I nie ma znaczenia płeć, wiek czy jakieś inne kryteria.
Szczególnie dobrze to widać na środowej Nowennie do Matki Bożej Nieustającej Pomocy. Jest grupa osób jak ja ich nazywam "komandosów" tj. tych którzy są praktycznie codziennie w kościele. Ale są też osoby które wyglądają jakby znalazły się tam z przypadku.
Mogę tylko zgadywać z jakimi intencjami przychodzą przed Jej oblicze jednak to świadczy o tym że Ona działa. W swoim subtelnym zarezerwowanym tylko dla Niej sposobie działa''
- Drone
To się zazwyczaj bardzo źle kończy niestety, sporo takich przypadków to epizody manii lub wczesne stany psychozy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.