Motoryzacja ogółem

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Motoryzacja ogółem

03-02-2020, 21:11

Cholera, to na osiedlu już nie zaparkuję. Ale może jest jednak nadzieja? W kijance i mietku siedziało mi się całkiem dobrze.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

04-02-2020, 10:52

No więc jest tak. Zrobiłem całą dokumentację, jakimś cudem udało mi się to wysłać, bo przecież ich strona nie działa, a duże zdjęcia nie przechodzą. Dostałem wycenę na całkiem okrągłą kwotę i właściwie mógłbym ją przyjąć bez słowa, bo wystarczy na harnasie do końca 2021 roku. Z drugiej strony skoro zaniżają... Czy jest na sali jakiś prawnik? Mam następującą wątpliwość. Brać kasę i po zaksięgowaniu na konto, oddać sprawę firmie odzyskującej odszkodowania, licząc na dopłatę? Czy od razu słać do nich kosztorys z zamiarem sprzedaży roszczenia?
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

04-02-2020, 11:48

Prawnikiem nie jestem ale jak wybrałeś rozliczenie gotówkowe to na 99% jest zaniżone.
W lato jakiś dziad wjechał mi w dupę i z pierwszego kosztorysu na ok, 4k podskoczyło do 6.3k. Naprawa u Ździcha w garażu "na cacy" wyszła 1.8k.
Obrazek
535

04-02-2020, 12:56

Dzięki. Że jest zaniżone wiem, bo w aso powiedzieli mi kwotę o parę tysięcy wyższą od tego co tu wyliczył zaocznie czcigodny ubezpieczyciel. Mi chodzi bardziej o to, czy nie zginę w tych terminach. Szczerze mówiąc wolałbym zabezpieczyć gotówkę, a potem spokojnie czekać na ewentualną dopłatę. No nic. W razie jakby coś, to przetrę szlaki i poinformuję publikę czym się to zakończyło. Papiery właśnie puściłem do "prawników". We czwartek powinienem mieć odpowiedź, co i za ile. Nawiasem mówiąc chętnie przyjmowałbym takie uderzenia raz w miesiącu. Szkoda, że to tak nie działa. Chociaż może działa?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

04-02-2020, 13:56

Ojoj, Pierwsze Renault Francji. No co za niespodzianka :D
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomos ... e=worthsee" onclick="window.open(this.href);return false;
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Sybir

04-02-2020, 14:26

:D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
COFFIN

06-02-2020, 14:51

Stwierdziłem, że jeszcze lekko podrasuje swoje E92 i wrzucę przód na wzór M3:

Obrazek

W związku z czym będzie też wypadało zmienić felgi:

Obrazek

Będzie gitara:]
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Sybir

06-02-2020, 14:59

Ociebaton :V Piękna sztuka.
Awatar użytkownika
COFFIN

06-02-2020, 15:00

Najpierw jednak sprzęgło + dwumasa do wymiany w poniedziałek:/
Awatar użytkownika
Sybir

06-02-2020, 15:03

Jak to dobrze, że wybrałem takie bezawaryjne auto ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Awatar użytkownika
COFFIN

06-02-2020, 15:05

Normalna sprawa związana z użytkowaniem, jak z każdym innym samochodem Tylko części trochę droższe:D
Awatar użytkownika
Sybir

06-02-2020, 15:06

Wiadoma sprawa. Może jednak nie będę kupował/leasingował niczego lepszego? :D
Awatar użytkownika
COFFIN

06-02-2020, 15:08

Na Twoim miejscu wziąłbym pod uwagę któreś BMW, może nową jedynkę.
Awatar użytkownika
Sybir

06-02-2020, 15:30

Patrzyłem na specyfikację, ale jakoś pobieżnie i nie wiem, czy nadal dają do serii 1 silniki 3-cylindrowe, czy już 4-cylindrowe?
Awatar użytkownika
COFFIN

06-02-2020, 15:50

Poczytaj sobie:

https://www.google.com/amp/s/spidersweb ... -2019/amp/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sybir

06-02-2020, 19:55

To wiem, myślałem, że były jakieś zapowiedzi poszerzenia gamy silników benzynowych montowanych w serii 1.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-02-2020, 07:54

Mówiąc krótko - nie ma już napędu na tył ani silników R6, ale cena za klasę "premium" została. Doskonały interes ;). A pamiętam jak z pierwszej generacji tego modelu szydzono, że to niepełnoprawne BMW.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

25-02-2020, 15:15

535 pisze:Dzięki. Że jest zaniżone wiem, bo w aso powiedzieli mi kwotę o parę tysięcy wyższą od tego co tu wyliczył zaocznie czcigodny ubezpieczyciel. Mi chodzi bardziej o to, czy nie zginę w tych terminach. Szczerze mówiąc wolałbym zabezpieczyć gotówkę, a potem spokojnie czekać na ewentualną dopłatę. No nic. W razie jakby coś, to przetrę szlaki i poinformuję publikę czym się to zakończyło. Papiery właśnie puściłem do "prawników". We czwartek powinienem mieć odpowiedź, co i za ile. Nawiasem mówiąc chętnie przyjmowałbym takie uderzenia raz w miesiącu. Szkoda, że to tak nie działa. Chociaż może działa?
Obiecałem, więc informuję. Sprawa zakończona. Przy założeniu, że chcecie odzyskać jak najszybciej i jak największą gotówkę, rzecz wygląda następująco. Prócz informacji związanych ze zdarzeniem. Nadal upieram się, żeby zawsze mieć podkładkę od służb mundurowych, bo wtedy nie ma dyskusji, należy zorientować się o jakiej kwocie może być mowa. Krótko mówiąc nie pierdolić, że ja się znam na czym innym, a autem tylko jeżdżę, bo zawsze można przedyskutować sprawę z kimś kto ma większe pojęcie, bądź wyobraźnię. Koszt samych części do wymiany powinien już dać pogląd. Zgłosić szkodę do ubezpieczyciela i poczekać na kosztorys. I tu są dwie drogi. Dłuższa. Reklamować i czekać na odpowiedź, a potem bez względu na wynik, zaakceptować kosztorys, zainkasować przelew i wysłać do firmy zajmującej się odzyskiwaniem zaniżonych odszkodowań. Krótsza. Poczekać na wycenę i od razu wysłać kwity do wcześniej wymienionej firmy. Potem już leci z górki i właściwie pozostaje czekać na przelew. Jeszcze raz powtarzam, że wszystko zależy od rodzaju szkody, od tego czy auto jest unieruchomione, a wy w wielkiej potrzebie, od wieku samochodu itepe itede. Ja miałem taki przypadek, że wóz mam cały czas w użytkowaniu, bo lampy całe, ale jednocześnie pan tak ładnie trafił, że do wymiany zakwalifikowano trzy elementy i biorąc pod uwagę wartość pojazdu wyszła bardzo okrągła kwota. Oczywiście nic nie będę wymieniał. Drobną wgniotkę wyciągnę. Pas klapy potraktuję ciepłą wodą i wyprostuję, to znaczy wygnę tak jak było. Klapę też wyprostuję, bo zagięta jest w zupełnie niewidocznym miejscu, a sama klapa działa i z zewnątrz wygląda normalnie. Zderzak szlifnę i najwyżej oddam jakiemuś lakiernikowi. Za parę stówek powinno być bdb. Sam zdemontuję, sam zamontuję, Żadna filozofia. Poza tym to ma jeździć, a nie wyglądać. Nie jestem pedałem. Pedantem znaczy. Teraz czekam jak mi przyjdzie wykupić nowe ubezpieczenie. Czy przypadkiem nie jestem u nich już wywieszony na tablicy i nie otrzymam jakiejś zabójczej oferty. Z drugiej strony sam sobie w dupę nie wjechałem, więc niech się gonią szmaciarze.

edit
Jest jeszcze coś o czym nie wszyscy wiedzą. Jeżeli mieliście jakąkolwiek szkodę w ciągu ostatnich dwóch, a może nawet trzech lat, swobodnie możecie wysłać te kwity do firmy odzyskującej zaniżone odszkodowania. Oni już sobie sami i za darmo sprawdzą, czy dadzą radę na was zarobić, a przy okazji odpalić wam parę groszy.
Pozdrawiam. Wuj.

Obrazek
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

05-03-2020, 14:06

nie zebym byl jakims fanbojem volvo, ale ten nowy s60 udal sie bardzo.
wnetrze to kopia z wiekszego s90 , przod podobny (roznica tylko w "wystajacych" swiatlach) ,a tyl moim zdaniem nawet ladniejszy.
od starszej wersji s60 troche dluzszy, ale miejsca w srodku duzo wiecej i bagaznik wiekszy o 40litrow. c klasa z ktorym ostatnio porownywalem na zywo przegrywa tutaj na calej linii, nawet w wykonczeniu wnetrza.
wersja z filmu ponizej ma silnik t6. to jest 310 KM, do setki 5,8, czyli idealnie zeby stracic prawo jazdy. do tego awd i nic wiecej wg mnie nie potrzeba. do usportowionej wersji z filmiku r design dorzucilbym tylko pelne skorki na fotele zamiast laczen i byloby piko belo.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3kS0y685dSw[/youtube]
niech to miejsce niebawem zniknie
tomaszm

04-04-2020, 00:28

To całe szaleństwo ma obecnie jeden plus. 270.000 na otomoto. Kupione za ..................znacznie mniej bo Koronawirus i trzeba szykować się na sąd ostateczny. Taka jak na zdjęciu ale kurwa podgłośniam sobie muzykę machając palcem w powietrzu. Ludzie ochujeli.

Obrazek

Normalnie bym nie kupił - żaden ze mnie burżuj. Ale nikt nie dowierza co żywa obecnie gotówka na blacie robi z ludźmi. Sam w to jeszcze nie wierzę.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
ODPOWIEDZ