Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Pokój AA

05-02-2026, 13:43

Ja żadnego trollongu nie uprawiam. Klne się na własne życie. Mam coś z głową - od paru miesięcy nie potrafię sobie z tym poradzić. Badania na schizofrenie wykluczyły chorobę. Nie oczekuje współczucia bo sobie nie zasłużyłem.

Przynoszę wstyd rodzinie, bliskim, samemu sobie.

Nie jestem w stanie panować nad sobą - wczorajsze wybryki tylko potwierdziły to że ludzie najbliżsi mi sa przerażeni.
Ostatnio zmieniony 05-02-2026, 13:49 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 13:46

Ja tam niezmiennie uważam, że zacząć trzeba od siebie. Owszem. Farmakologia pomoże, ale jak się nie chce do końca życia brać tego gówna, to prędzej czy później trzeba stanąć oko w oko z detoksem i ze swoimi demonami, które w nas siedzą. To jest nie do uniknięcia.
W przypadku tomaszam widzę problem tego typu, że u niego jest bardzo duże ego. A ego jest wrogiem naszego prawdziwego ja. Tomaszm karmi na każdym kroku swoje ego i nie dopuszcza do głosu swojej prawdziwej natury ukrytej pod ego.

Tomasz... Jesteś tylko simsem. Nie jesteś panem i władcą tego świata. Twoje prawdziwe JA jest Twoim przeciwieństwem. Trudno to pewnie Tobie zrozumieć, ponieważ kierujesz się głosem EGO, które wyrosło w Twojej głowie od dzieciństwa, aż do teraz.
Twoje prawdziwe JA jest z Tobą od momentu narodzin. Na tej strukturze życie ukształtowało Twoje EGO, które jest wynikiem Twoich doświadczeń życiowych. EGO to tylko wynik Twojego życia, ale źródło życia, ten mały strumyczek, który jest z Tobą od początku i będzie aż do samego końca, ten fundament na którym wszystko stoi... To Twoje prawdziwe JA.
Spróbuj odkryć to w sobie...
Spróbuj...
To już będzie duży krok na wyprostowanie swojego życia.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 13:49

Tak jak ja uciekam w matriks bojąc się, że jestem Bogiem swojego życia. Praktycznie nie dopuszczam do siebie tej myśli.
Tak Ty tomaszm masz na odwrót. Myślisz, że jesteś Panem i Władcą, a nie dopuszczasz myśli, że jest na odwrót.

Prawda pewnie leży gdzieś pośrodku, ale obaj tkwimy w tym samym miejscu. Tylko na przeciwległych biegunach.
Triceratops pisze:
olgims
weteran forumowych bitew

Ale kolega Tomasz jest radca prawnym/adwokatem (?) to może po prostu robi sobie tzw.
podkładkę używając do tego forum ;)
A tak serio - psychoza alkoholowa/narkotykowa to dość powszechna sprawa zwłaszcza przy wieloletnim nadużywaniu do tego na pewno podbita sporą ilością stresu. Efekt - kolega Tomasz zamienia się w bombę atomową. W każdym razie trzymam kciuki za szybki powrót do pionu!
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
olgims
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 13:52

tomekw48 pisze:
Tak jak ja uciekam w matriks bojąc się, że jestem Bogiem swojego życia. Praktycznie nie dopuszczam do siebie tej myśli.
Tak Ty tomaszm masz na odwrót. Myślisz, że jesteś Panem i Władcą, a nie dopuszczasz myśli, że jest na odwrót.

Prawda pewnie leży gdzieś pośrodku, ale obaj tkwimy w tym samym miejscu. Tylko na przeciwległych biegunach.
Znałem kiedyś jednego schizofrenika, który pierdolił identyczne farmazony. Skończył na klonach. Może przebadaj sobie kurwa łeb zanim zaczniesz wciskać te idiotyzmy przypadkowym ludziom.
tomaszm

05-02-2026, 14:01

W całym tym jebanym kongklomeracie psychozy, bo odpłynąlem parę miesięcy temu mój psychiatra Gniewko powiedział mi jedno - lepiej nie będzie dopóki agresywnej farmakologi nie wprowadzimy. Te wszystkie antydepresanty może cię wycisza. Może. Efekt zaden. Tak naprawdę.

Wczoraj przekroczyłem rubikon. Nawet nie wiem jak przeprosić barmanke jak wziąłem tulipana i przystawiłem Jej do gardła. Jestem tak kurwa zażenowany sobą. Odejdzie ode mnie Luba z dzieckiem. To się pochlastam.

Nie ma już dla mnie jakiegos rubikonu bo dostanę jakiegoś aktu szału i nie wiem co robię.
Ostatnio zmieniony 05-02-2026, 14:22 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

05-02-2026, 14:14

olgims pisze:
05-02-2026, 13:52
tomekw48 pisze:

Znałem kiedyś jednego schizofrenika, który pierdolił identyczne farmazony. Skończył na klonach. Może przebadaj sobie kurwa łeb zanim zaczniesz wciskać te idiotyzmy przypadkowym ludziom.
+ miliard
Przygody Batona na czarnym lądzie
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 14:38

Wy tam zaraz że schizofrenia.
Nie patrzyliście nigdy na życie jak na przygodę od totalnego zniewolenia do całkowitej wolności? Od niewolnika do Boga?

Pewnie nawet nie poświęcacie żadnej uwagi swojemu wnętrzu. Jesteście jak komputery które nie wiedzą że są komputerami.
Triceratops pisze:
tomaszm

05-02-2026, 14:39

I szczerze bo dla mnie nie ma wyjścia, bez względu co tez psychiatrzy orzekna- jeśli leczenie zamknięte - spoko, biorę na klatę. Wstydu tyle Przynoszę rodzinie - w lustro nie mogę sobie spojrzeć. Obrzydzenie mnie bierze.

Nienawidzę sam siebie.

Stałem się nieobliczalny.

I to siedzi w głowie.
olgims
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 14:43

tomekw48 pisze:
05-02-2026, 14:38
Wy tam zaraz że schizofrenia.
Nie patrzyliście nigdy na życie jak na przygodę od totalnego zniewolenia do całkowitej wolności? Od niewolnika do Boga?

Pewnie nawet nie poświęcacie żadnej uwagi swojemu wnętrzu. Jesteście jak komputery które nie wiedzą że są komputerami.
chłopie twoje wywody metafizyczne są na poziomie 12latka, a na dodatek masz strumienie świadomości jakbyś był naćpany albo psychiczny, nie ma z czym dyskutować.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 14:44

Jesteś chory. Zacznij się leczyć. Choroba to nie powód, żeby się sobą brzydzić. Z Twoimi możliwościami finansowymi i znajomościami to jest kwestia wykonania kilku telefonów. Inaczej to albo trolling, albo pierdolenie. I nie klnij się na cokolwiek. Zacznij działać.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
olgims
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 14:47

tomaszm pisze:
05-02-2026, 14:39
I szczerze bo dla mnie nie ma wyjścia, bez względu co tez psychiatrzy orzekna- jeśli leczenie zamknięte - spoko, biorę na klatę. Wstydu tyle Przynoszę rodzinie - w lustro nie mogę sobie spojrzeć. Obrzydzenie mnie bierze.

Nienawidzę sam siebie.

Stałem się nieobliczalny.

I to siedzi w głowie.
Tomaszu ale nie ma co siebie nienawidzić, chodzi o to, żeby sobie uświadomić, że masz po co żyć - rodzina! Cała reszta powinna być temu podporządkowana.
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 15:03

Dziwne że poruszam temat alternatywnej duchowości która przedstawia autentyczne fakty, a nie mity tak jak ma to miejsce w przypadku jakiejkolwiek religii i jestem nazywany osobą chorą psychicznie.
Dla mnie to czysta ironia.
Triceratops pisze:
HCDamage
postuje jak opętany!

05-02-2026, 15:05

Odstawcie Panowie alko, przez tydzień po robocie po jednym klonie żeby Was nie tłukło potem odstawka bo to też chujoza jak za długo się szamie. Potem gibon dobrego jarania na relaks po pracy i się ułoży. Dużo ludzi pierdoli że zamuła po jaraniu ale to nie prawda. Jak się jara dobry stafik z wiadomego pochodzenia i zna umiar to jest gitara. Jaram ponad 20 lat, wcinam ciastka z thc i chuja prawda że zamuła i schizy. Życie jest zajebiste tylko politycy to chuje. Dlatego telewizor też wyjebcie przez okno i głowa oddychnie. Niebawem wiosna a dobry lolek w plenerze ze swoją kobietą to mistrzostwo świata. Wiem co mówię.
Awatar użytkownika
Phren
rozkręca się

05-02-2026, 15:11

Ja idąc tropem diagnozy ostatniego lekarza (zaburzenia ze spektrum autyzmu/autyzm wysokofunkcjonujący) podejrzewam, że to był tzw. meltdown. Wkleję opis z chata GPT, bo wytłumaczy to lepiej, niż ja:
W kontekście wysokofunkcjonującego autyzmu (często mówimy dziś: ze spektrum autyzmu, poziom 1) meltdown to nagłe, silne przeciążenie układu nerwowego, które prowadzi do utraty kontroli nad emocjami i zachowaniem.

To nie jest złość, foch ani manipulacja. To reakcja organizmu na „za dużo, za szybko, za intensywnie”.

Co się wtedy dzieje?

Osoba autystyczna przez dłuższy czas radzi sobie „na rezerwach” — maskuje objawy, kontroluje emocje, przetwarza bodźce. Meltdown pojawia się, gdy:
  • jest przeciążony bodźcami (hałas, światło, tłum, zapachy),
  • jest za dużo emocji (stres, presja, konflikt),
  • nastąpi nagła zmiana albo utrata przewidywalności,
  • potrzeby były długo ignorowane (zmęczenie, głód, brak przerwy).
W pewnym momencie system się „wyłącza” — jak komputer bez RAM-u.

Jak może wyglądać meltdown?

U dorosłych i osób „wysokofunkcjonujących” często nie przypomina stereotypowej histerii. Może to być:
  • płacz, krzyk, drżenie ciała
  • wybuch złości lub paniki
  • mówienie rzeczy, których normalnie by nie powiedzieli
  • potrzeba ucieczki, zamknięcia się, odcięcia
  • czasem zachowania autoagresywne (np. uderzanie się, gryzienie — jako próba regulacji bodźców
Po meltdownie zwykle pojawia się silne wyczerpanie, wstyd albo poczucie winy.

Byłem wielokrotnie świadkiem czegoś takiego u swojego brata - napady szału, napierdalanie z bani w ścianę, darcie mordy. Kiedyś po kłótni z dziewczyną zabarykadował całą chatę, żeby nie mogła wyjść z domu - w końcu uciekła oknem, a on biegł w samych majtkach w sylwestra po ulicy, próbując ją dogonić. Oczywiście alkohol w tym wszystkim nie pomógł, dlatego od czasu tamtego wydarzenia brat nie pije, albo pije bardzo mało.

Biorąc pod uwagę, że Tomasz żyje w ciągłym stresie i jest impulsywny, to mogło coś podobnego się zadziać.
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 15:20

Ja tam od roku jestem na medycznej marihuanie i jest git.
Nawet nie przejmuje się tym że nie zgadzacie z moimi poglądami. Po prostu załaduje mojego wapa i wszystko git.
Triceratops pisze:
tabaluga
weteran forumowych bitew

05-02-2026, 15:29

gdyby ktoś chciał zgłębić temat jak to wygląda w praktyce to polecam wpisać w youtube hasła takie jak " woke meltdown " "liberal meltdown" i "leftist meltdown"
MAGA // FAFO
ODPOWIEDZ