Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Re: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Z dedykacją dla potomków Francisco Pizarro;
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ehe, dlatego staram sie ogladać bez dzwieku ale pod koniec mnie naszło i takie 2 kwiatki m.in. usłyszałemH-K44 pisze:Poziom komentarza duetu Szpakowski - Mielcarski, jest taki sam, jak gra Espanii na tych Mistrzostwach... Uszy bolą...
Szpak przy stanie 2:0 i sytuacji bramkowej
"czy bedzie 3:1 ?"
a jak była zmiana
"boisko opuszcza Silva" a schodzi Pedro
no żenada
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Mental
- weteran forumowych bitew
najlepsze było "chylę czoła przed Hiszpanią, godnie żegnają się z mundialem"...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Phantom
- zaczyna szaleć
Mi w połowie się sprawdza:)))))nicram pisze:Nie ma żadnego znaczenia. Ot, taka cebulakowa dygresja mnie naszła, gdy zobaczyłem, że dużo słabszy zespół walczy jak lew. :-)Bless this tongue pisze:
:D:D a jakie to ma znaczenie w kontekscie mistrzostw swiata? Nie mówiac juz o tym, ze motywacja na mundialu zawsze jest wieksza, a jesli nawet nie to i tak inna od zwyklego meczu. Nie to zebym bronich naszych leszczy, ale zajechalo cebula...
A Hiszpania daje dupy. I dobrze, choć przez nich znowu mi typer nie wychodzi!!!! :-)
Chi Chi Chile!!!!
-
Koniec świata adiós Hiszpania
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- H-K44
No i się del Bosque przejechał na swoich "złotych chłopcach". Zabrał za stary i mocno już wypalony zespół. Taki Casillas, z całym szacunkiem, bo jego akurat lubię, w ogóle nie powinien pojechać na Mundial, a co dopiero bronić w podstawowej "11".
Na ławce siedzi taki spec jak de Gea, a broni zawodnik, który już dwa lata temu stracił formę...
Ale to już nie mój problem, niech się Wujek Wania (czy jak go tam Engel nazwał) martwi.
Viva Chile!
Vidal Mistrz!
Na ławce siedzi taki spec jak de Gea, a broni zawodnik, który już dwa lata temu stracił formę...
Ale to już nie mój problem, niech się Wujek Wania (czy jak go tam Engel nazwał) martwi.
Viva Chile!
Vidal Mistrz!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mysle że Del Bosque zabrakło jaj aby po kontuzji Valdesa postawić na De Gea (który z Chile i tak by nie zagrał z powodu urazu)
do tego to całe zamieszanie z Costą, zupełnie bez sensu, llorente miał swietny sezon i powinien grać a za niego zamiast Torresa (co on tu róbi?) powinien grać Villa albo Negredo
w pomocy Navas, Cazorla, Silva, Mata i mysle ze byłby lepszy efekt od zmęczonych i starych graczy Realu/Barcy
no to zostaje kibicować Angolom i Szkopom ;)
do tego to całe zamieszanie z Costą, zupełnie bez sensu, llorente miał swietny sezon i powinien grać a za niego zamiast Torresa (co on tu róbi?) powinien grać Villa albo Negredo
w pomocy Navas, Cazorla, Silva, Mata i mysle ze byłby lepszy efekt od zmęczonych i starych graczy Realu/Barcy
no to zostaje kibicować Angolom i Szkopom ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
Wspomnień czar...
535 pisze:Ojciec mi przed chwilą to samo napisał.Sybir pisze:Powiem Ci, co dalej: Hiszpania nie wyjdzie z tej grupy.
Reprezentanci Chorwacji zrobili to co, powinny wykonać te hiszpańskie panienki...
-
- zahartowany metalizator
Cholernie zaluje, ze nie bylem w stanie zobaczyc reazty dwoch meczow dnia zeszlego i biezacego. Niestety, obPwiazki. Te strate rekompensuje mi fakt kurew espaniolskich do domu
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
- mistrz forumowej ceremonii
ja się złapałem na tym, że po prostu nie dociera już do mnie ich gadka. mam włączony dźwięk, ale "nie słyszę" tego strasznego pierdolenia. mózg się sam wyłącza :)Żułek pisze:ehe, dlatego staram sie ogladać bez dzwieku ale pod koniec mnie naszło i takie 2 kwiatki m.in. usłyszałemH-K44 pisze:Poziom komentarza duetu Szpakowski - Mielcarski, jest taki sam, jak gra Espanii na tych Mistrzostwach... Uszy bolą...
Szpak przy stanie 2:0 i sytuacji bramkowej
"czy bedzie 3:1 ?"
a jak była zmiana
"boisko opuszcza Silva" a schodzi Pedro
no żenada
jeśli chodzi o wczorajsze mecze:
bardzo mnie cieszy wygrana chorwatów. bardzo pozytywnie zaskoczyła australia, ale jako że kibicuję holandii to wynik też mnie cieszy. co do hiszpanii... może i lepiej że odpadli, bo na taką grę to aż żal patrzeć. wypaleni totalnie. ewidentnie "idzie nowe" w tej dyscyplinie.
- Biały
- w mackach Zła
O wynik Hiszpanii na tym turnieju trzeba również obwinić sztab trenerski. Trzeci raz z rzędu gra ta sama ekipa z kosmetycznymi zmianami. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale szczególnie te filary pokroju Xaviego, Iniesty, Casillasa, itp. nie zachwycają już od jakichś 2 sezonów, ponadto dochodzi sprawa motywacji u zawodników, którzy już wszystko osiągnęli. Diego Costa grał taki piach w tych dwóch spotkaniach, jak nie przymierzając jakiś podrzędny grajek z polskiej ekstraklasy, nie istniał po prostu. Trzeba było w końcu dokonać zmiany i kto wchodzi... Torres, no litości, przecież ten koleś jest skończony od kilku sezonów. Ta kadra cały czas ma potencjał na najwyższe cele ale już w odświeżonym składzie. pewnie na następnej imprezie nie będzie już takiej sytuacji, że chociażby Llorente ogląda mundial przed tv.
-
oczywiście całkowita racjaBiały pisze:O wynik Hiszpanii na tym turnieju trzeba również obwinić sztab trenerski. Trzeci raz z rzędu gra ta sama ekipa z kosmetycznymi zmianami. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale szczególnie te filary pokroju Xaviego, Iniesty, Casillasa, itp. nie zachwycają już od jakichś 2 sezonów, ponadto dochodzi sprawa motywacji u zawodników, którzy już wszystko osiągnęli. Diego Costa grał taki piach w tych dwóch spotkaniach, jak nie przymierzając jakiś podrzędny grajek z polskiej ekstraklasy, nie istniał po prostu. Trzeba było w końcu dokonać zmiany i kto wchodzi... Torres, no litości, przecież ten koleś jest skończony od kilku sezonów. Ta kadra cały czas ma potencjał na najwyższe cele ale już w odświeżonym składzie. pewnie na następnej imprezie nie będzie już takiej sytuacji, że chociażby Llorente ogląda mundial przed tv.
Nic dodać, nic ująć. Zakisili się chłopcy i tyle.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Mistrzem była wtedy Anglia :) Ale to chyba nie przejdzie tym razem.H-K44 pisze:1966:
- Real zdobywa Puchar Mistrzów
- Atletico mistrzem Hiszpanii
- Primera Division opuszcza Betis Sevilla
- Do Primera Division awansuje Deportivo La Coruna
- eurowizję wygrywa reprezentant Austrii
- Hiszpania odpada z MŚ w grupie
2014:
- Real zdobywa Puchar Mistrzów
- Atletico mistrzem Hiszpanii
- Primera Division opuszcza Betis Sevilla
- Do Primera Division awansuje Deportivo La Coruna
- eurowizję wygrywa to coś z Austrii
- Hiszpania odpada z MŚ w grupie ???
To tak na marginesie, dla wszystkich fanów Espanii, żeby im się lepiej oglądało. :-D
A Australia pokazała dziś klasę! Masa mecz był!
Co do powyższej dyskusji, to zgadzam się, z tą jednak różnicą, że Iniesta cały czas jest nie do podjebania. Jeden z niewielu, którym się chciało grać czy to w Barcelonie czy w reprezentacji.
The madness and the damage done.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Kamerun wczoraj podobne dno co Nigeria, aż oczy bolały, wstrzymałbym się po wczorajszym meczu Holandii stawiać ich jako faworyta do wygranej już nie pierwszy raz zaczynali dobrze ważną imprezę a kończyło się rozczarowaniem, do tego trener rozpoczynający mecz z taką ekipą jak Australia 5 obrońców, kolejny sabotaż, Chile bardzo dobrze w sumie razem z Kolumbią mogą dojść daleko
In a world of compromise...some don't
-
- postuje jak opętany!
ehem...Lurtz pisze:espania rozstrzelana! :O wiedzialem ze bedzie 'przerzez!!', ale nie spodziewalem sie takiego wyniku
nie przesadzaj, z Chile i Australia dadza se chyba radeSybir pisze:Powiem Ci, co dalej: Hiszpania nie wyjdzie z tej grupy.
- Sybir
Z czego tych dwóch obrońców gra na "wahadle" jako skrzydłowi, a cała reprezentacja trenuje w takim ustwieniu od jakiegoś czasu - i teraz mają to zmieniać, bo grają przeciwko, przepraszam za wyrażenie, jakiejś Australii. Prośba ;)KAKAESIAK pisze:do tego trener rozpoczynający mecz z taką ekipą jak Australia 5 obrońców
Otóż to ;)Lurtz pisze:ehem...Lurtz pisze:espania rozstrzelana! :O wiedzialem ze bedzie 'przerzez!!', ale nie spodziewalem sie takiego wyniku
nie przesadzaj, z Chile i Australia dadza se chyba radeSybir pisze:Powiem Ci, co dalej: Hiszpania nie wyjdzie z tej grupy.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
widać było, że im nie szło skoro po pierwszej połowie ustawienie zmienili, zresztą ja jestem przyzwyczajony do gry Holandii w ofensywnym ustawieniu stąd może moje uwagi, co do Australii to zaprezentowała się nieźle, tylko że to żaden rywal dla Oranje powinien być jeżeli myślą, aby zajść daleko, drużyna z lepszymi indywidualnościami zrobiłaby im wtedy krzywdęSybir pisze:Z czego tych dwóch obrońców gra na "wahadle" jako skrzydłowi, a cała reprezentacja trenuje w takim ustwieniu od jakiegoś czasu - i teraz mają to zmieniać, bo grają przeciwko, przepraszam za wyrażenie, jakiejś Australii. Prośba ;)KAKAESIAK pisze:do tego trener rozpoczynający mecz z taką ekipą jak Australia 5 obrońców
In a world of compromise...some don't
- Sybir
Australia postawiła warunki wymuszające na Holendrach zmiany taktyczne, choć i tak bramki (karny + błąd bramkarza) padły takie, że trudno mówić o ich "wypracowaniu" (a dobre sytuacje były marnotrawione przez obie drużyny). Inna sprawa, że Australijczycy "spuchli" i nie potrafili dotrzymać kroku Oranje w ostatnim kwadransie meczu.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz